Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Απάντηση: Re: Versus

συμφωνώ, δε θα έπρεπε να υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε τέτοια θέματα, που είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά

Re: Versus

O Ken είναι αυτός που είναι, γι αυτό το έβαλα για σχολιασμό.

Πάρ' όλα αυτά έχει φτιάξει ένα πίνακα και με τις 3 οπότε κάποιος μπορεί να έχει μια γρήγορη ματιά.

Εγώ είδα 2-3 πραγματάκια που δεν ήξερα. Πχ τα χρώματα του μενού που διαφέρουν ανά κατηγορία στην Canon και όχι στις άλλες 2, το χρώμα της κουκίδας επιβεβαίωσης στην Nikon, πόσο καλά τα πάει στη φωτομέτρηση με manual φακούς η Νikon, η απουσία auto brightness στο σκόπευτρο της Canon.

Last edited:
Απάντηση: Versus

Και στην sony οι κατηγοριες εχουν αλλα χρωματα. Δεν του αρεσε που δεν επεκτείνονται και στις επιλογες σε καθε menu και λεει οτι τον μπερδευει...

Re: Απάντηση: Versus

Μήνες έχω να μπω για να ψάξω κάτι στο εργοστασιακό μενού της α7ΙΙΙ. Ό,τι χρειάζομαι το έχω στο mymenu, στο Fn μενού, και στα προγραμματιζόμενα πλήκτρα.

Από τη στιγμή που φτιάχνεται το μενού όπως θέλει ο καθένας δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με το πόσο παραστατικό, εμφανίσιμο κι εύκολο είναι το εργοστασιακό μενού.

Νομίζω πως είναι κοινή παραδοχή ότι η Sony λίγο υστερεί σε σώμα - οθόνη touch κλπ. Οι 12 βαθμοί vs 2 είναι η υπερβολή.

Το θέμα δεν είναι οι βαθμοί, αλλά τι είναι σημαντικό και πόσο για τη χρήση του καθενός.

Πχ δίνει μονο 4 στη Nikon γιατί δεν υποστηρίζει τους AF-D. Αλλά αν κάποιος δεν έχει ή δεν σκοπεύει να έχει δεν θα νοιαστεί.

Γιατι την συγκρινουμε με μηχανη FF ? Κανονικα θα συγκρινοταν με καποια εκ των δυο Gh5

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Versus

Γιατι την συγκρινουμε με μηχανη FF ? Κανονικα θα συγκρινοταν με καποια εκ των δυο Gh5

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Γιατί έχουν κοντινή τιμή και δυνατότητες.

Κι έχουν πια και παρόμοιο target group.
Επίσης έχουν και οι δυο car στο βίντεο που είναι σημαντικό για το κοινό που απευθύνονται....

Γιατί έχουν κοντινή τιμή και δυνατότητες.

Κι έχουν πια και παρόμοιο target group.
Επίσης έχουν και οι δυο car στο βίντεο που είναι σημαντικό για το κοινό που απευθύνονται....

ποιες έχουν ν κοντινή τιμή; η σονυ νομίζω είναι κατά πολύ πάνω

άλλο φφ, άλλο κροπ πάντως, αλλά παλιότερα τις συγκρίνανε και με 4/3 θα μου πεις

..οτι να ναι

Versus

Δεν είναι και πολύ πάνω η σονυ ... σε τέτοια κατηγορία τιμής

Κι εγώ άλλωστε , αν είχα τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή, μεταξύ αυτών των 2 θα διάλεγα.
Μέχρι να βγει η επόμενη σονυ....

πάντως θα είχε ενδιαφέρον εαν βλέπαμε συγκρίσεις fujifilm xt3 vs nikon D500, κ ας ειναι η μια DSLR, και η άλλη mirrorless, και την sony να την συγκρίναμε με φφ αισθητήρα

Στους περισσότερους τομείς ξέρεις πριν γίνει το τεστ ποια θα υπερισχύσει,χώρια ότι η Nikon είναι παλιό μοντέλο.Για παράδειγμα στο buffer η D500 ,video X-T3 κλπ

εχει γινει στο παρελθον συγκριτικο μεταξυ D500 Και XT2....

H XT3 ειναι σαφως βελτιωμενη στο AF, απο την ηδη καλη XT2, οποτε μια γευση τη παιρνεις

H D500 εξακολουθει να εχει προβαδισμα στην αυτονομια και στην εργονομια-κρατημα.

https://www.youtube.com/watch?v=iYf7t9lzslQ

Ένα πολύ ωραίο συγκριτικό μετάξυ συστημάτων και φακών, Fuji vs Sony....με ισοδυναμους φακούς.

Η Fuji αν κι έχει κάνει τρομερό άλμα , ειδικά στο βίντεο, θέλει όπως έχουμε ξαναπεί νέους φακούς, ειδικά γι αυτό το σκοπό.

https://youtu.be/w53yHIXSYhA

Η τιμή είναι το μεγαλύτερο κακό της Ζ7 ,μιας και δεν έχει ίδιες δυνατότητες με την D850 .Τα ~2700 θα ήταν μια δίκαιη τιμή .Η Ζ6 ,από την άλλη μεριά ,είναι μία τίμια πρόταση που εκτός των άλλων έχει και λιγότερο θόρυβο στα υψηλά ISO σε σχέση με τα πολλά mp της Ζ7.

H Ζ7 παραειναι ακριβη, αλλα απο την αλλη δεν μου ειναι και πολυ πιστευτο το παραπανω συγκριτικο...

170 ευρω ο φακος της νικον, ~ 900 ο φακος της fuji... Και καπου στα 1200 ευρω η διαφορα των δυο πακετων (οχι τοσο εξωφρενική δλδ)

H Ζ7 παραειναι ακριβη, αλλα απο την αλλη δεν μου ειναι και πολυ πιστευτο το παραπανω συγκριτικο...

Δεν ξέρω αν ισχύει το παραπάνω, πιθανότατα να είναι και έτσι, άλλα γενικότερα ο συγκεκριμένος λέει πολλές ασυναρτησίες, έχω διαβάσει σε reviews να λέει πράγματα που δεν ισχύουν ή δεν είναι έτσι για μηχανές που έχω ήδη και τις ξέρω τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Δεν νομίζω ότι τις ψάχνει και πολύ τις μηχανές. Σε κάθε περίπτωση όπως και τα πάντα που διαβάζουμε στο διαδίκτυο δεν τα παίρνουμε και τις μετρητοίς. Πάντως η Z7 πράγματι έχει εξωφρενική τιμή χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο.

Υ.Γ. Νομίζω δούλεψε στην Nikon τον παρακάτω φακό που κάνει και αυτός 900 ευρώ.
https://www.skroutz.gr/s/16007842/Nikon-NIKKOR-Z-35mm-f-1-8-S-Nikon-Z.html

170 ευρω ο φακος της νικον, ~ 900 ο φακος της fuji... Και καπου στα 1200 ευρω η διαφορα των δυο πακετων (οχι τοσο εξωφρενική δλδ)

να το πιστεψεις, η φουτζι δεν εχει αντιπαλο για νυχτερινα.... και φακος εχει 550,00 https://www.skroutz.gr/s/4337023/Nikon-AF-S-Nikkor-35mm-f-1-8G-ED.html