Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Απάντηση: Re: Versus

(τώρα που άνοιξαν το χωρό με νέα mounts σε ακάθρεφτες skywriter55)

για ποια νεα mounts λες skywriter55? και τι επιπτώσεις μπορεί να χει αυτο;

Re: Fuji X-T30

Ένα επίκαιρο vs από το dpreview TV: Fujifilm X-T30 vs Sony a6400...

https://www.youtube.com/watch?v=RgAks3zry3g

Σε γενικές γραμμές ότι έγραψα όταν την πήρα στα χέρια μου..
κορυφαίο video, καταπληκτικά χρώματα Fuji, κουκλί σώμα και πλεθώρα άριστων (σε γυαλί+τσέπη) Fuji φακών.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Panasonic S1R & S1 full frame φωτογραφία

Εντυπωση μου έκανε ότι βρήκαν την S1R με CDAF εστίαση οριακά καλύτερη της υβριδικής εστίασης της Ζ7 σε CAF, ενώ σε SAF η ψαλίδα μάλλον μεγαλώνει. Πρώτη θέση της έδωσαν και στο βίντεο, εδώ μάλλον ήταν αναμενόμενο όπως και η πρωτιά στην εστίαση για την SONY.

Απάντηση: Re: Versus

Βασίλη αν κατάλαβα καλά σε DR και υψηλά ISO είναι top η α7RΙΙΙ , ποιότητα εικονας η S1R, πιο πίσω η Ζ7

Re: Versus

Ισοδύναμες είναι ... όπως και οι περισσότερες νέες μηχανές, ανάλογου κόστους. Για αυτό διαλέγουμε κυρίως με βάση τι μας βολεύει , τι μας αρέσει, τι μας ευχαριστεί.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ισοδύναμες είναι ... όπως και οι περισσότερες νέες μηχανές, ανάλογου κόστους. Για αυτό διαλέγουμε κυρίως με βάση τι μας βολεύει , τι μας αρέσει, τι μας ευχαριστεί.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Έτσι ακριβώς είναι Γιάννη, ακόμα και στο Jpeg που υστερούσαν οι sony, με την Α6400 έχει στρώσει πάρα πολύ σε σημείο που δεν απέχει πολύ από τα έτοιμα jpeg π.χ. της Fuji, αντίστοιχα σε CAF και σε ποιότητα 4Κ βίντεο η X-T30 έφτασε έως ένα σημείο ή ακόμα και ξεπέρασε την Α6400.....αγοράζουμε λοιπόν πλέον ανάλογα με τι μας κάθεται καλά παρά λόγω specs.

Νομίζω τα χει πειράξει τα jpegs ,για να τα ταιριάξει .Δεν είναι απευθείας sooc .Επίσης ,μην ξεχνάμε ότι η Fuji έχει τελευταίας γενιάς αισθητήρα ,η Sony προγενέστερο.

Νομίζω τα χει πειράξει τα jpegs ,για να τα ταιριάξει .Δεν είναι απευθείας sooc .Επίσης ,μην ξεχνάμε ότι η Fuji έχει τελευταίας γενιάς αισθητήρα ,η Sony προγενέστερο.

Ισχύει για τα Jpeg, για τον αισθητήρα στην πράξη πόσο διαφορά έχουν όμως?? Ελάχιστη, π.χ. η Fuji X-T30 Με την X-T20 τι διαφορές έχουν όσον αφορά την ποιότητα εικόνας στις φώτος?? Και όσες μικρές διαφορές υπάρχουν μάλλον λόγω πιο νέου επεξεργαστή είναι παρά λόγω του νέου αισθητήρα. Νομίζω ότι πλέον έχει τερματιστεί η απόδοση των αισθητήρων με βάση την υπάρχουσα τεχνολογία, μόνο αν δούμε νέας τεχνολογίας αισθητήρες θα ξαναδούμε σημαντική βελτίωση π.χ. πολυστρωματικοί αισθητήρες, καμπυλωτούς αισθητήρες κλπ.

Βγηκε το νεο firmware για τις πανυ θα πλυμμηρισουμε με συγκριτικα τεστ τωρα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Leica Q (typ 116) και Q2

Leica Q2 vs Sony RX1R II vs Fujifilm X-100F

https://www.youtube.com/watch?v=kXvdE1yuH9U

Καλή προσπάθεια αλλά μερικά τεστ ήταν πολύ <απλοϊκά> , δεν μπορείς να κρίνεις το IQ μιας μηχανής και την ποιότητα του φακού από μια σκηνή όπως η πρώτη που τεσταραν.