Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

αυτο ακριβως ειπα
τουλαχιστον 2 δοκιμες με τουλαχιστον 2 διαφορετικα σετ
αν τα παιδια ειχαν δει διαφορες και καποιοι αλλοι δεν εβλεπαν
τι θα λεγαμε τωρα
και πως θα εξηγουσαμε τα # ,και ολες οι θεωριες θα πηγαιναν περιπατο στην δυναμη της πραξης,
οτι ναι υπαρχει διαφορα.
Περμενω και αλλη δοκιμη με αλλα σετακια και να ειναι παρων και αλλοι κοινοι θνητοι,
αν τοτε υπαρξουν διαφορες
δεν θα εχω εγω δικιο αλλα θα υπαρξει συγχυση
για να δουμε

Last edited:
Eχω την εντυπωση χωρις να μαι ειδημων, οτι ενα κορυφαιο προβολικο εχει την ταση να αναπαραγει οσο πιο πιστα μπορει το σημα που δεχεται,αν δεν ειδαν στον ντιλα λοιπον διαφορα δεν θα δουν πουθενα γι αυτο κ τον επελεξαν,διορθωστε με αν κανω καπου λαθος.

Η όλη κουβέντα των 3 προηγούμενων post ενέχει τον κίνδυνο να μπερδευτούν τα πράγματα άνευ λόγου.

Ένα ʽχειρότεροʼ set δεν βρίσκω (και δεν έχω ακούσει) κανέναν λόγο να δώσει διαφορετικά αποτελέσματα.

Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ένα ʽκαλόʼ καλώδιο θα ʽφτιάξειʼ ή θα ʽδιορθώσειʼ χρώμα ή λεπτομέρεια ή θα αυξήσει το contrast ή την σύγκλιση ή εγώ δεν ξέρω τι άλλο σε ένα 'μη κορυφαίο' σύστημα.

Το καλώδιο είναι παθητικό μέσο μεταφοράς πληροφορίας.

Και εφόσον μιλάμε για ψηφιακή πληροφορία, μην περιμένετε στην μία άκρη να μπαίνει περτικαλάδα και στην άλλη να βγαίνει ουίσκι (αυτό ήταν argi TM :p)

Και μην ξεχνάτε το σκοπό του θέματος: ΣΥΓΚΡΙΣΗ, όχι αξιολόγηση.

Η μόνο σκέψη που ίσως έχει κάποια βάση, όπως συζητήσαμε και με τον Μαρίνο εχθές, είναι ένα ʽκαλόʼ καλώδιο να έχει λιγότερες απώλειες με αποτέλεσμα να βοηθά στο κλείδωμα σε περίπτωση μίας πηγής με χαμηλό σήμα εξόδου.

Αλλά και αυτό δεν είναι θέμα ʽκαλής / κορυφαίαςʼ ή μη πηγής αλλά απλώς τύχης / ρύθμισης (όχι δλδ θέμα ποιότητας αλλά απλώς, χοντρικά να το πω, τάσης στην έξοδο του HDMI).

το ουισκι το κρατω
το ρουμι μου αρεσει
καλο θα ειναι λοιπον να κανουμε μια συγκριση σε ενα πιο γηινο σετ
vision blind test εννοηται

-
Quote:
Originally Posted by rex
My initial point was just that any digital cable that is working properly (i.e. transmitting the ones and zeros accurately) will be indistinguishable from any other in terms of picture quality, etc.

Rex,

While years ago I used to believe this, swapping digital audio cables and video cables DO make a difference, sorry but I must completely disagree with you on this one, it sounds right in theory, but in practice, it doesn't pan out.
αξιζει να διαβασει κανεις τι λενε στο avrevforum επι τουτου

Αν οι διαφορες δεν ειναι δυνατον να ειναι εμφανεις σε ενα κορυφαιο αναλυτικο προβολικο συστημα, πιστευετε ειλικρινα οτι θα φανουν σε ενα φθηνο λιγοτερο αναλυτικο συστημα βιντεοπροβολης??!!!
Τις συγκρίσεις των καλωδιων ηχου τις κανετε με πηγη mp3 player και συστημα ενα αδιαβροχο ραδιοκασετόφωνο θαλασσης;;!!

o κυρ λευτερης ειχε ενα pioneer 600 και μια kuro.
Ο ρουτ 66 μπορει μονος του να πει το σετ του και τι διαφορες ειδε,
καθως επισεις καθε ενας που νομιζει οτι ειδε διαφορες.
Τελος οπως ειχε πει ο μπαμπης χαιτας
οι συνδιασμοι στο χαι εντ ειναι απειροι
μηπως ισχυει κατι τετοιο και εδω και απλα δεν το ξερουμε
απλα αναρωτιεμαι?

o ρας αντριους λεει
μην χρησιμοποιητε ακριβα καλωδια σε φτηνα συστηματα
αποκαλυπτουν τις αδυναμιες τους
μηπως εδω το πραμα δουλευει τουμπα
γιατι τοτε να δουμε ποιος θα το εξηγησει

Συγνώμη να ρωτήσω κάτι κι εγώ ως μη ειδήμων και μη έχων (κι ΑΝ κάποτε έχω δεν θα τα διαθέσω εκεί) λεφτά για hi-end συστήματα και καλώδια.

Το USB καλώδιο για το pc μας το παίρνουμε επίχρυσο; Ή παίρνουμε ότι λάχει; Γιατί εγώ το ότι λάχει παίρνω και ποτέ δεν είδα διαφορά στον ρυθμό μεταγωγής δεδομένων. Και κάποτε έτυχε και είδα και επίχρυσο super-duper και θωρακισμένο με αλεξίσφαιρα και δεν συμμαζεύεται... Το ίδιο αποτέλεσμα είδα.

Το ακριβώς αντίθετο βέβαια συμβαίνει αποδεδειγμένα κιόλας με τα αναλογικά σήματα, αλλά αυτό νομίζω ότι είναι πασίγνωστο.

Αλλά απορώ που σκέφτεστε να δώσετε 200 και 300 ευρόπουλα για 15 μέτρα καλώδιο, έστω κι αν είναι να έχεις μια κάποια ανεπαίσθητη διαφορά προς το καλύτερο. Μάλλον έχω άλλες προτεραιότητες...

Υ.Γ.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έγραψα για να σνομπάρω κανένα ή την διάθεσή του να ξοδέψει λεφτά σε αυτό που εκείνος γουστάρει. Προς Θεού!
Απλά λέω κι εγώ τον καημό μου...

Α ξέχασα να γράψω γιατί είπα αυτό με το καλώδιο του πρωτοκόλλου USB...

Ακριβώς επειδή είναι ψηφιακό το σήμα, άπαξ και κλειδώσει σε μια ταχύτητα δεν βλέπω πως μπορεί να εξασθενήσει το σήμα. (κάτω από κανονικές συνθήκες πάντα-όχι να περνάνε τα καλώδια μέσα από μαγνητικό τομογράφο...) Και εφ' όσον φυσικά οι πηγή και ο δέκτης ανταποκρίνονται κανονικά.

Αν όμως (ο δικηγόρος του διαβόλου) υπάρχουν παρεμβολές και κυρίως μαγνητικές (ξέρω 'γω τι θηρία subwoofer μπορεί να έχετε εσείς οι hiendάδες???) τότε ναι μπορεί να παίξει ρόλο το καλώδιο και η θωράκιση που αυτό έχει, στην μεταγωγή δεδομένων (άρα και στην εικόνα).

Αν όμως μπορείτε σαν καλοί και λογικοί άνθρωποι να παρακάμψετε την πηγή της παρεμβολής (15 μέτρα...τι θα το κάνετε? σχοινί να απλώνετε τα ρούχα?) δεν νομίζω ότι (θεωρητικά πάντα) θα έχετε κάποιο πρόβλημα.

αυτά...

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

o ρας αντριους λεει
μην χρησιμοποιητε ακριβα καλωδια σε φτηνα συστηματα
αποκαλυπτουν τις αδυναμιες τους
μηπως εδω το πραμα δουλευει τουμπα
γιατι τοτε να δουμε ποιος θα το εξηγησει

Δηλαδή φίλε argi πόσο φτηνό κατά την άποψή σου θα πρέπει να είναι ένα σύστημα πηγής - προβολέα για να επωφελείται από το ακριβό καλώδιο HDMI?

Πηγή απλό DVD player με προβολέα 480p/576p/720p ?

Αν κάποιος σκέφτεται να αποκτήσει ένα τέτοιο σύστημα, μήπως θα ήταν καλύτερη ιδέα να επενδύσει τα 350 - 400 που κάνει το καλώδιο σε καλύτερα μηχανήματα;

Αν όμως (ο δικηγόρος του διαβόλου) υπάρχουν παρεμβολές και κυρίως μαγνητικές (ξέρω 'γω τι θηρία subwoofer μπορεί να έχετε εσείς οι hiendάδες???) τότε ναι μπορεί να παίξει ρόλο το καλώδιο και η θωράκιση που αυτό έχει, στην μεταγωγή δεδομένων (άρα και στην εικόνα).

Μια παρατήρηση επ' αυτού, μιας και το συζητάμε.
Τα μαγνητικά πεδία δεν δημιουργούν παρεμβολές σε ηλεκτρικά σήματα.
Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία το κάνουν αυτό.

Αν όμως μπορείτε σαν καλοί και λογικοί άνθρωποι να παρακάμψετε την πηγή της παρεμβολής (15 μέτρα...τι θα το κάνετε? σχοινί να απλώνετε τα ρούχα?) δεν νομίζω ότι (θεωρητικά πάντα) θα έχετε κάποιο πρόβλημα.

αυτά...

Μην σου ακούγονται πολλά τα 15 μέτρα. Εγώ σε χώρο μήκους 4.10μ μετά βίας έκανα τη δουλειά μου με καλώδιο HDMI 10μ. Αν ήταν λίγο διαφορετική η διαρρύθμιση του χώρου μου, δεν θα έφτανε.

Χωρίς να είναι και τόσο εύστοχο το παράδειγμα, μπορεί να μου πεί κάποιος αν πλήρωσε USB Καλώδιο 100 ευρώ ? ή UTP/FTP 15m 200 ευρώ ?

Τι να κάνουμε ρε παιδιά ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ. Αλλαξε το μέσο, έγινε ψηφιακό, μπήκαν και άλλοι παίκτες ΕΠΕΣΕ Η ΤΙΜΗ με ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Πως να το κάνουμε δηλαδη ? ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΑΚΡΙΒΑ ? δεν κατάλαβα

Υπάρχουν τόσοι πολοί που λένε πως της Monoprice και της BlueJean τα καλώδια παίζουν καλά που μάλλον ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, ( μια και είναι σχετικα φθηνά καλώδια ). ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ?

Και στις AV συσκευές κάποτε είχαν ποσοστά κερδους τρελλά, ε σήμερα άλλαξε αυτό, ώρα να αλλάξει και στα καλώδια.

ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ?

αγόρασε ας πούμε ενα http://www.quantumdata.com/products/802BT.asp και ένα αναλυτή και κάνε τις δοκιμές.

ή

http://www.ferret.com.au/c/TekMark-...iance-Test-Specification-version-1-3a-n668804

εκτός αν αυτοί οι οίκοι, και άλλοι, έχουν συσκευές για τεστ μα τα αποτελέσματα είναι της πλάκας, άρα το HDMI που τους χρησιμοποιεί και βγάζει πιστοποιήσεις
είναι της πλάκας άρα

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ

===================================
Για τους πολύ ψαγμένους.

ΠΟΥΛΑΩ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕ 100 ευρώ το ΕΚΑΤΟΣΤΟ για όσους θέλουν το ΤΕΛΕΙΟ. Θα γράφει επάνω και το όνομά σας

Last edited:
το πραμα πηρε λαθος πορεια
δυστυχως στην κουβεντα μπηκαν ............
ακου για επιχρυσωση σε usb
παλικαρι δεν ξερεις οτι η επιχρυσωση μπαινει για να μην οξειδωνεται κατι.
Εκτειθεσαι,
και κατι ακομα
κανεις δεν υποχρεωσε κανενα να αγορασει κατι ακριβο η φτηνο
οτι θελει καθενας αγοραζει

Αρα τελικά η αγορά ενός ακριβού επώνυμου 15μετρου καλωδίου συνιστάται μόνο για σιγουριά κλειδώματος σε υψηλές αναλύσεις λόγω καλύτερης θωράκισης;

Από το τεστ , εγώ αυτό το συμπέρασμα βγάζω.

Υ.Γ. Εύγε για το συγκριτικό παίδες :worshippy:

+1000

Ακριβώς αυτό που λέει ο Τασος

Καλύτερη ποιότητα κατασκευής ώστε να είναι καλά shielded και καλά βύσματα ώστε να μην στραβώνουν, σκουριάζουν κτλ.

Ολα αυτά μπορείς να τα πάρεις με διψήφιο νούμερο ευρώ και με το παραπάνω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

το πραμα πηρε λαθος πορεια
δυστυχως στην κουβεντα μπηκαν ............
Συγνώμη που σας το χάλασα. Δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.
ακου για επιχρυσωση σε usb
παλικαρι δεν ξερεις οτι η επιχρυσωση μπαινει για να μην οξειδωνεται κατι.
Η έκφραση που χρησιμοποίησα (επίχρυσο) ήταν για να δείξει όχι την μη χρησιμότητα της επιχρύσωσης, αλλά για να τονίσω το υπερβολικό του πράγματος...
Εκτειθεσαι,
Το σωστό βέβαια είναι εκτίθεσαι...
και κατι ακομα
κανεις δεν υποχρεωσε κανενα να αγορασει κατι ακριβο η φτηνο
οτι θελει καθενας αγοραζει
Πολύ σωστά! Δεν λέω το αντίθετο.

Υ.Γ.
Μια παρατήρηση επ' αυτού, μιας και το συζητάμε.
Τα μαγνητικά πεδία δεν δημιουργούν παρεμβολές σε ηλεκτρικά σήματα.
Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία το κάνουν αυτό.
Ναι σωστή η παρατήρηση. Έχεις δίκιο.

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Μπράβο παιδιά για το δοκιμαστικό!

Δε θέλω να ακουστώ γκρινιάρης, εντελώς καλοπροαίρετα θα πω οτι καλό θα ήταν να γινόταν παράλληλα μια δοκιμή με χρήση ακόμα φθηνότερων καλωδίων, όπως αυτο το clicktronic που έχουμε αρκετοί εδω μέσα πιστεύω. Εγώ έχω 2 μάλιστα, 1 DVI-HDMI 10μετρο, κι ενα HDMI-HDMI 15μετρο.

Αν ενα καλώδιο των 420 ευρώ, δείχνει το ίδιο όσο αυτό των 150, γιατί να μην το πάμε παραπέρα, συγκρίνοντας και των 65?

Και πάλι μπράβο για τη δοκιμή που κάνατε (ελπίζω να είστε οφθαλμολογικά ελεγμένοι ε? :flipout: )

Πηγα χθες και αγορασα ενα 15μετρο HDMi-HDMI απο το Πλαισιο, μαρκας Clicktronic, για να δω αν θα κλειδωσει σωστα στα 1080p 24/50/60, αξιας....65 ολοκληρων ευρω!
Να πω προκαταβολικα οτι ειχα προβλημα στην συνδεση μεταξυ Lumagen-JVC HD-1 οταν εστελνα 1080P 50/60 απο το HTPC, λογω της χαμηλοτερης τασης εξοδου του Lumagen σε σχεση με το HTPC. Το παλιο μου λοιπον 10 μετρο καλωδιο DVi-DVI (με ανταπτορες στις ακρες) δεν μπορουσε να ανταπεξελθει πλεον...
Ειχα δοκιμασει και ενα ακριβο καλωδιο HDMI-HDMI 15 μετρων της Real Cable το οποιο επισης δεν κλειδωνε στα 1080p50/60 με τον Lumagen!
Ε, σας πληροφορω οτι το φθηνο καλωδιακι της Clicktronic κλειδωσε ΜΙΑ ΧΑΡΑ χωρις κανενα προβλημα!
Και αυτο που με εντυπωσιασε ειναι το οτι , αν και κινεζικο, δειχνει να εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης (επιχρυσα βυσματα, τριπλη θωρακιση, 2 φεριτες στις ακρες κλπ).
Τι να σας πω, το πηρα για πλακα και απο οτι φαινεται θα το κρατησω!

B1002650318.jpg

Key Specifications/Special Features:
  • HDMI plug to HDMI plug
  • 24 carat gold-plated connection for the ideal signal transmission
  • Triple shielded audio and video cable for best signal transmission
  • Up to 99.99 oxygen free copper cable (OFC) for a low noise gage, high dynamics and excellent sound and video dimensions
  • With two ferrites