Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Προφανώς, είτε οι κάρτες γραφικών των PC έχουν λίγο "τσιτωμένα" outputs και ο Luma είναι εντελώς in-spec, είτε οι κάρτες είναι in-spec και ο Luma είναι "αναιμικός".

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν διαφορές.

Αλλά τη στιγμή που ο Luma κλειδώνει μια χαρά με καλώδιο HDMI 15m των 65 , δεν βλέπω το πρόβλημα.

Τάκη, το παλιό σου καλώδιο τι μάρκα είναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Ε

Τωρα ναι, λεμε το ιδιο !!:a0210:

Η πηγη και στις δυο περιπτωσεις δοκιμης ηταν το λουματζεν και δεν κλειδωσε. Οταν πηγες ηταν αντιστοιχα το πισι και το τοσιμπα κλειδωσε.

Ακριβως.... Ομως αυτο σημαινει οτι αν πχ. το καλωδιο του Πλαισιου που ειναι φθηνο ειχε προβληματα κλειδωματων λογω του οτι πχ δεν ειναι τοσο καλα θωρακισμενο οσο ενα καλωδιο των 400 ευρω, θα επρεπε να το δειξει στην συνδεση με το Lumagen, κατι το οποιο δεν εγινε. Αντιθετα κλειδωσε αψογα και χωρις κανενα προβλημα.

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Προφανώς, είτε οι κάρτες γραφικών των PC έχουν λίγο "τσιτωμένα" outputs και ο Luma είναι εντελώς in-spec, είτε οι κάρτες είναι in-spec και ο Luma είναι "αναιμικός".

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν διαφορές.

Αλλά τη στιγμή που ο Luma κλειδώνει μια χαρά με καλώδιο HDMI 15m των 65 , δεν βλέπω το πρόβλημα.

Τάκη, το παλιό σου καλώδιο τι μάρκα είναι;

Δεν θυμαμαι (ειναι εντοιχισμενο). Η Profigold ή Supra..

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Πηγα χθες και αγορασα ενα 15μετρο HDMi-HDMI απο το Πλαισιο, μαρκας Clicktronic, για να δω αν θα κλειδωσει σωστα στα 1080p 24/50/60, αξιας....65 ολοκληρων ευρω!
Να πω προκαταβολικα οτι ειχα προβλημα στην συνδεση μεταξυ Lumagen-JVC HD-1 οταν εστελνα 1080P 50/60 απο το HTPC, λογω της χαμηλοτερης τασης εξοδου του Lumagen σε σχεση με το HTPC. Το παλιο μου λοιπον 10 μετρο καλωδιο DVi-DVI (με ανταπτορες στις ακρες) δεν μπορουσε να ανταπεξελθει πλεον...
Ειχα δοκιμασει και ενα ακριβο καλωδιο HDMI-HDMI 15 μετρων της Real Cable το οποιο επισης δεν κλειδωνε στα 1080p50/60 με τον Lumagen!
Ε, σας πληροφορω οτι το φθηνο καλωδιακι της Clicktronic κλειδωσε ΜΙΑ ΧΑΡΑ χωρις κανενα προβλημα!
Και αυτο που με εντυπωσιασε ειναι το οτι , αν και κινεζικο, δειχνει να εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης (επιχρυσα βυσματα, τριπλη θωρακιση, 2 φεριτες στις ακρες κλπ).
Τι να σας πω, το πηρα για πλακα και απο οτι φαινεται θα το κρατησω!

B1002650318.jpg

Key Specifications/Special Features:
  • HDMI plug to HDMI plug
  • 24 carat gold-plated connection for the ideal signal transmission
  • Triple shielded audio and video cable for best signal transmission
  • Up to 99.99 oxygen free copper cable (OFC) for a low noise gage, high dynamics and excellent sound and video dimensions
  • With two ferrites
το ίδιο πήρα και εγώ... αύριο θα το δοκιμάσω.
by the way παίζει ρόλο που η προδιαγραφη στη συσκευασία λέει HDMI 1.2 στο 15μετρο και στο δίμετρο 1.3??

Last edited:
Εεεεμμμμ, σας τα έλεγα τόσες μέρες, όταν αγόρασα ένα 20μετρο κι ένα 15μετρο Cliptronic από το Πλαίσιο και κλειδώνουν μια χαρά κι εσείς δεν με ακούγατε!!!

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Η λέξη κλειδί είναι το ΕΠΩΝΥΜΟΥ, δηλαδή καλώδιου απο εταιρεία που κατασκευάζει καλώδια εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Μία τέτοια εταιρεία εχει και την τεχνογνωσία και τις διαδικασίες ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ για να είσαι σίγουρος οτι το καλώδιο που θα αγοράσεις είναι το ίδιο με αυτό που αγόρασε ο διπλανός σου και το ίδιο με αυτό που έγιναν τα τεστ που διάβασες και όχι καλώδιο απο την παρτίδα με τα μουχλιασμένα γιαούρτια της ΦΑΓΕ.
Ενα έτοιμο καλώδιο συνίσταται απο το αγώγιμο υλικό, το μονωτικό περίβλημα, τους connectors, τη διαδικασία ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ, και τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου. Για όλα αυτά ενα επώνυμο καλώδιο είναι πιο ακριβό.

Πουθενά δεν είπα πως όλα τα καλώδια είναι ίδια. Αλλά δεν θα σταματήσω να λέω, και ΟΥΤΕ αλλάζω γνώμη, για το ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ κοστίζει το καλύτερο.

Ανάφερα παράδειγμα σε άλλο Post για τα ποσοστά κέρδους. Σαν παράδειγμα θα πω ότι καλώδια UTP με κόστος 0,6 του ευρώ πωλούνται 3 ευρώ ( 400% ) και αρκετοί αγοραστές δεν λένε κάτι λόγω της μικρής αξίας.

Ενα καλώδιο με κόστος 100 ευρώ δεν μπορεί να πουληθεί με τέτοιο ποσοστό κερδους, μία τιμή πώλησης 110 ευρώ θα έμοιαζε καλή. ( 10 % )

Σε προϊστορικούς για σας χρόνους έχω μεταφέρει σήμα RS-232 (ψηφιακό δεν είναι ;) σε 250 μέτρα όταν η προδιαγραφή είναι διψήφιο νούμερο. Με το κατάλληλο καλώδιο βέβαια (με απλό δεν παίζει).

Αναφορικά με το RS232 μια και σε προϊστορικούς και εγώ χρόνους, αλλά και σήμερα, έπρεπε και πρεπει να περάσω RS232 έχουμε τα :

α) Απo πλευράς καλωδίου.
H τυπική απόσταση για καλώδιο RS232 είναι περίπου 16m ΟΤΑΝ η χωρητικότητα του καλωδίου ( capacitance ) είναι 2500pf. Με καλώδιο UTP Cat 5 το οποίο είναι περίπου 50pf/m φτάνουμε χοντρικά στα 50m.
Αυτό στην maximum ταχύτητα των τυπικών προδιαγραφών που είναι 20kbps.

b) Σε τι ταχύτητα ? ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

Στα 9600 μπορεί να φτάσει τα 150m
Στα 4800 τα 300m
Στα 2400 το 900m

======================================================

Σίγουρα, σε ότι αφορά το HDMI, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κλείδωμα αλλά ούτε με απλό 010101010101. Οι ταχύτητες μεταφοράς είναι μεγάλες και μόνο αν δεις τι φεύγει από την πηγή σε φηφιακή μορφή με το τι φτάνει στον δέκτη μπορείς να το αξιολογήσεις.

Αν δεν φθάσουν και ορισμένα 'data' σωστά μέσα στην πληθώρα των πληροφοριών ποιός μπορεί να το προσέξει ? Μιλάω για ορισμένα και όχι για απώλειες δεδομένων τα οποία θα δημιουργήσουν τεχνουργήματα.

=========================================================
Εγώ ξέρω ότι μπορώ να βρώ καλώδιο HDMI 10m με τιμή 21 ευρώ + ΦΠΑ
και 20m με ενισχυτή 59 + ΦΠΑ. Αν και πως θα παίζει δεν το ξέρω, αλλά μια δοκιμή θα μου δείξει.

Εγώ ξέρω ότι μπορώ να βρώ καλώδιο HDMI 10m με τιμή 21 ευρώ + ΦΠΑ
και 20m με ενισχυτή 59 + ΦΠΑ. Αν και πως θα παίζει δεν το ξέρω, αλλά μια δοκιμή θα μου δείξει.

Εγώ ξέρω ότι το δικό μου (10μ) λιανικής τιμής με ΦΠΑ 24,70 κλειδώνει μια χαρά στα 1080p60.

αν θελετε με ενα καπασιτομετρο μπορουμε να μετρσουμε την χωρητικοτητα
που ειαι ενα απο τα βασικα χαρακτηριστικα ενος hdmi καλωδιου
ακουω

Φίλε argi, έχουν γραφτεί παραπάνω αλλά και σε άλλα νήματα ένας σκασμός posts για τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των καλωδίων HDMI. Αλλά ποιο το νόημα;

Δουλεύει, δεν δουλεύει;

Θα χάσουμε πρίμα αν το α καλώδιο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με το β;

θες να σου δωσω το τηλεφωνο του καθηγητη να στα εξηγησει καλυτερα
οσο για το τι γραφεται πιο πανω δεν λεει και πολλα ειτε συμφωνω ειτε οχι
ολοι εχουν το δικαιωμα της γνωμης αι θινκ

θες να σου δωσω το τηλεφωνο του καθηγητη να στα εξηγησει καλυτερα
οσο για το τι γραφεται πιο πανω δεν λεει και πολλα ειτε συμφωνω ειτε οχι
ολοι εχουν το δικαιωμα της γνωμης αι θινκ

Αγαπητέ μου, δεν έχω ανάγκη καθηγητή για να μου τα ξανα-εξηγήσει, τα έχω σπουδάσει. Τι θεωρείς ότι δεν έχω καταλάβει;

Βάση λοιπών και αυτών που έχω σπουδάσει, η θεωρία συμφωνεί με την πράξη (αυτή που είδα με τα μάτια μου). Άρα εγώ από τη μεριά μου είμαι χάπι κάμπερ. :smile:

Το δικαίωμα στη γνώμη φυσικά και το έχουμε όλοι.
Αλλά οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι έχουν ένα σοφό γνωμικό επ' αυτού: "Opinions are like a**holes: everybody has one." (No offence εννοείτε!! Γενικό το σχόλιο..)

Ολοι έχουν δικαίωμα να έχουν γνώμη και ο καθένας να κάνει τις επιλογές του σύμφωνα με αυτή.

Αν κάποιος θέλει να δεί τι γίνεται στα καλώδια Video καλό θα είναι να κάνει ένα ΒΑΘΥ ψάξιμο στον χώρο του επαγγελματικού VIDEO. Εκεί που οι κατασκευαστές καλωδίων για καταναλωτικές συσκευές είναι άγνωστοι στα αυτιά των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και άλλοι κατασκευαστές σχεδόν άγνωστοι σε εμάς είναι γνωστοί ( πχ Canare, ADC κλπ ).

Εκεί που οι ταχύτητες μεταφοράς και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες του οικιακού Video και σαφέστατα δεν μπορεί να κρεμάσει ένας σταθμός ή ένα Studio παραγωγής επειδή το καλώδιο είναι φθηνό.

Οι μηχανικοί ξέρουν τι πρέπει να κάνει το καλώδιο, πως να το μετρήσουν και πόσο μπορεί να κοστίζει. Φυσικά και δεν αγοράζουν με το τσουβάλι αλλά ούτε πετάνε τα λεφτά τους. Τα ΥΠΕΡ-Τιμημένα καλώδια της καταναλωτικής αγοράς απλά εκεί ΔΕΝ υπάρχουνί.

Στο χώρο του καταναλωτικού Video τα περιθώρια κέρδους στις AV συσκεύες είναι μικρά αλλά στα 'αξεσουάρ' μεγάλα.

Μία ανασκαφή σ' αυτόν τον χώρο δείχνει πολλά και ίσως βρεθούν και εκπλήξεις και στα Audio καλώδια ........

==================================

Οποιος δεν πιστεύει πως ένα καλώδιο HDMI σε λογική τιμή, που έχει πιστοποίηση, ΝΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΛΑ, και μάλιστα προδιαγραφών 1.3 Category 2 παίζει σωστά τότε ας αγοράσει ότι μπορεί να είναι ακριβό ΑΣΧΕΤΑ αν και αυτό ( το ακριβό ) παίζει σωστά.

Τώρα τι είναι Category 2 τί Category 1 τί πέρναγε με το HDMI 1.2 ( που οι προδιαγραφές όριζαν όριο τα 480p για πιστοποίηση ), στα ΠΟΣΑ μέτρα, τι άλλαξε μετά με το 1.3 κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ είναι έρευνα μεγάλη.

==================================================

Αρκετά με τα καλώδια. ( Για μένα τουλάχιστον )

βεβαιως ας κανουμε και ενα βαθυ ψαξιμο στον επαγγελματικο ηχο
και ας παρουμε
1 ενεργα ηχεια
2καλωδια που τροφοδοτουν επωνυμα στουντιος
3 αναλογους ενισχυτες
4 αληθεια ποσοι κατασκευαστες τροφοδοτουν στουντιος στο αμερικα
αληθεια αυτοι γιατι προτιμουν επωνυμα καλωδια
και μηχανακια
η μηπως να το γυριζαμε σε επαγγελματικα μια και καλη

ρε παιδια -δεν ειναι λογικο να ΜΗΝ υπαρχουν διαφορες αφου μιλαμε για ψηφιακη συνδεση?
δηλαδη, τι παραπανω μπορει να κανει ενα καλωδιο που εχει καλυτερη "θωρακιση" και στοιχιζει 400 ευρο,απο ενα αλλο που εχει επισης καλη "θωρακιση" -αλλα οχι απο χρυσο -και στοιχιζει 100 ευρο?
να γινει συζητησει για το αν κλειδωνει ή δεν κλειδωνει σε μεγαλες αποστασεις ,σαφως και τιθεται θεμα.
να μιλησουμε για καλωδια αναλογικων συνδεσεων ,επισης υπαρχει θεμα.
ψηφιακα ομως....:nounder: