Η λέξη κλειδί είναι το ΕΠΩΝΥΜΟΥ, δηλαδή καλώδιου απο εταιρεία που κατασκευάζει καλώδια εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Μία τέτοια εταιρεία εχει και την τεχνογνωσία και τις διαδικασίες ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ για να είσαι σίγουρος οτι το καλώδιο που θα αγοράσεις είναι το ίδιο με αυτό που αγόρασε ο διπλανός σου και το ίδιο με αυτό που έγιναν τα τεστ που διάβασες και όχι καλώδιο απο την παρτίδα με τα μουχλιασμένα γιαούρτια της ΦΑΓΕ.Αρα τελικά η αγορά ενός ακριβού επώνυμου 15μετρου καλωδίου συνιστάται μόνο για σιγουριά κλειδώματος σε υψηλές αναλύσεις λόγω καλύτερης θωράκισης;
Εχμμμ, εντάξει δεν τεστάρουμε και την απόδοση του καλωδίου όταν δεν είναι κουλουριασμένο (aka να πρέπει να πάμε τόσο μακριά όσο το μήκος του για να το κρατάμε τεντωμένο)Επειδή κατάλαβα οτι ο argi εξακολουθεί να διαφωνεί με τα αποτελέσματα του τεστ, αν θέλετε προσφέρω ουδέτερο έδαφος για νέο τεστ : H ταράτσα του σπιτιού μου εχει μήκος 10 μέτρα (για να παίξετε και με τις αποστάσεις) και έχω φορητό πανί πλάτους 2 μέτρων.
Τώρα όμως πρέπει να κάνεις και συγκριτικό τουλάχιστον με το Supra
Επίσης, 65 Ευρώ δεν είναι καθόλου για πλάκα αγαπητέ μου (old friend tm)![]()
Δεν λες που έκανες πάρτυ που την εβγαλες με 65 ευρω, μιλας κι από πάνω!Ας ειχαν σωστη ταση εξοδου τα προιοντα που πουλας και δεν θα χρειαζοταν τα ξοδεψω τα λεφτακια μου!![]()
Η λέξη κλειδί είναι το ΕΠΩΝΥΜΟΥ, δηλαδή καλώδιου απο εταιρεία που κατασκευάζει καλώδια εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Μία τέτοια εταιρεία εχει και την τεχνογνωσία και τις διαδικασίες ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ για να είσαι σίγουρος οτι το καλώδιο που θα αγοράσεις είναι το ίδιο με αυτό που αγόρασε ο διπλανός σου και το ίδιο με αυτό που έγιναν τα τεστ που διάβασες και όχι καλώδιο απο την παρτίδα με τα μουχλιασμένα γιαούρτια της ΦΑΓΕ.
Ενα έτοιμο καλώδιο συνίσταται απο το αγώγιμο υλικό, το μονωτικό περίβλημα, τους connectors, τη διαδικασία ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ, και τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου. Για όλα αυτά ενα επώνυμο καλώδιο είναι πιο ακριβό.
Η άποψη του apaixtou δεν με καλύπτει. Και στις τηλεοράσεις άλλαξε η τεχνολογία, αλλά οι παίχτες είναι οι ίδιοι. Αν στα καλώδια που μεταφέρουν ψηφιακό σήμα μπήκαν νέοι παίχτες αυτό ειναι ύποπτο, γιατί μπήκαν μόνο για να οικονομήσουν.
Τα περι 01101100 είναι λάθος. Σε προϊστορικούς για σας χρόνους έχω μεταφέρει σήμα RS-232 (ψηφιακό δεν είναισε 250 μέτρα όταν η προδιαγραφή είναι διψήφιο νούμερο. Με το κατάλληλο καλώδιο βέβαια (με απλό δεν παίζει).
Το συμπέρασμά μου :ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν διαφορές στα καλώδια HDMI άρα δικαιολογημένες οι διαφορές στις τιμές. Οι διαφορές όμως αυτές φαίνονται περισσότερο στις μετρήσεις με τα όργανα και όχι με τις συνθήκες που έγινε το τεστ(τυπική εγκατάσταση). Εγώ όμως είμαι ενας απλός καταναλωτής, άρα με ενδιαφέρει το ΟΡΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και όχι το αποτέλεσμα απο τα όργανα μετρήσεων.
Γιαυτό θα αγόραζα ένα καλώδιο απο γνωστή εταιρεία αλλά όχι το ακριβό της.
Επειδή κατάλαβα οτι ο argi εξακολουθεί να διαφωνεί με τα αποτελέσματα του τεστ, αν θέλετε προσφέρω ουδέτερο έδαφος για νέο τεστ : H ταράτσα του σπιτιού μου εχει μήκος 10 μέτρα (για να παίξετε και με τις αποστάσεις) και έχω φορητό πανί πλάτους 2 μέτρων.
Δεν λες που έκανες πάρτυ που την εβγαλες με 65 ευρω, μιλας κι από πάνω!
Το ότι δεν δίνει ''σωστή (χαμηλότερη) τάση εξόδου'', που το αναφέρεις και παραπάνω, από που προκύπτει;
Και ποια είναι η ''σωστή'';
Μάλλον γενικότερα ένα ενδιαφέρον θέμα που σχετίζεται άμεσα με την ''καλωδιολογία''.
Δεν λες που έκανες πάρτυ που την εβγαλες με 65 ευρω, μιλας κι από πάνω!
Το ότι δεν δίνει ''σωστή (χαμηλότερη) τάση εξόδου'', που το αναφέρεις και παραπάνω, από που προκύπτει;
Και ποια είναι η ''σωστή'';
Μάλλον γενικότερα ένα ενδιαφέρον θέμα που σχετίζεται άμεσα με την ''καλωδιολογία''.
Πλακα εκανα, απλα οπως ειπα παρατηρησα οτι το HTPC μονο του εχει περισσοτερο ρευμα στην εξοδο DVI με αποτελεσμα οταν αυτο συνδεεται απευθειας στον JVC να μην εχει προβλημα στα 1080p 60 με το παλιο μου καλωδιο DVI-DVI. Αντιθετα, οταν παρεμβαλεται ο Lumagen, το σημα στα 1080p60 χανεται με το συγκεκριμενο παντα καλωδιο...
Πλακα εκανα, απλα οπως ειπα παρατηρησα οτι το HTPC μονο του εχει περισσοτερο ρευμα στην εξοδο DVI με αποτελεσμα οταν αυτο συνδεεται απευθειας στον JVC να μην εχει προβλημα στα 1080p 60 με το παλιο μου καλωδιο DVI-DVI. Αντιθετα, οταν παρεμβαλεται ο Lumagen, το σημα στα 1080p60 χανεται με το συγκεκριμενο παντα καλωδιο...
Πλάκα πλάκα μπορεί να μετρηθεί η τάση του hdmi της πηγής με κανα πολύμετρο; αν ξέραμε ποιά pins μεταφέρουν την τάση.... :chinscratch:
Σοβαρα μιλας? Αυτο ειναι ενα στοιχειο!
Παντως αντιστοιχο θεμα μου ειχε τυχει και με διαφορετικες καρτες γραφικων.
Ιδια σετ , αλλη καρτα , με τη μια κλειδωνε με την αλλη οχι.
Αρα πολυ πιθανων κατι να παιζει με τις πηγες.
Ετσι θα μπορουσα να καταλαβω για παραδειγμα γιατι εσεις δεν ειδατε διαφορες κι ο Μανωλης ας πουμε ειδε. Μπορει η πηγη που το ειδε να ηταν μπαφα η στο οριο....
To σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι θεμα πηγης, αλλα τελικα δεν πρεπει να εχει σχεση, διοτι την ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ συμπεριφορα (μεσω lumagen) ειχε το Toshiba HD-DVD δλδ. δεν κλειδωνε στα 1080P60 οταν εστελνε το σημα μεσω λουματζεν ενω κλειδωνε οταν το εστελνε μονο του...
Μα , αυτο που λες ειναι ενα ακομα στοιχειο προς την ιδια κατευθυνση.
Θελω να πω οτι προφανως η ταση εξοδου του Lumagen ειναι χαμηλοτερου βολταζ απο του HTPC (DVI) ή του Toshiba (HDMI)..
Αρα, ενα "κακο" καλωδιο, συνδεδεμενο στον Lumagen θα τα εβρισκε λογικα "μπαστουνια" σε μεγαλες αποστασεις σε αντιθεση με ενα "καλο" καλωδιο (με μεγαλυτερη θωρακιση-μικροτερες απωλειες).
Δεν ξερω αν εννοούμε το ιδιο πραγμα...
Μια ερωτηση για να μην μπλεχτουμε. Οι δοκομες που εκανες Τακη με και χωρις το λουματζεν στις δυο πηγες, ειχες την επιλογη στο edid να περναει αυτουσιο απο την πηγη στο μεσο, η αλλαζε το edid στο λουματζεν?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.