Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Η τελευταία μου παράγραφος ήταν συνέχεια της πρό-τελευταίας, και αναφερόταν στο bit rate / bandwidth των BluRay. Οι "μετρητές" bitrate που έχουν τα players μετράνε το bitrate που διαβάζουν από το δισκάκι, γιαυτό υπάρχουν διακυμάνσεις.

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Η τελευταία μου παράγραφος ήταν συνέχεια της πρό-τελευταίας, και αναφερόταν στο bit rate / bandwidth των BluRay. Οι "μετρητές" bitrate που έχουν τα players μετράνε το bitrate που διαβάζουν από το δισκάκι, γιαυτό υπάρχουν διακυμάνσεις.

Αρα ξεκαθαρα θεωρεις λοιπον οτι δεν εχει καμμια σχεση το bitrate των ταινιων/σκηνων με το bandwidth του σηματος στο καλωδιο?

Η μαλλον, για ποιο bandwidth αναφερεσε στην τελευταια?

Ναι λοιπόν, θεωρώ ότι τα δυο bandwidths (ή bit rates) είναι εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Το μπερδεματάκι μάλλον έγινε γιατί έχουμε τις λέξεις bandwidth και bit rate, οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν την ίδια έννοια.

Στην τελευταία αναφέρομαι στο bandwidth / bit rate του BluRay σαν stream.

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Αρα ξεκαθαρα θεωρεις λοιπον οτι δεν εχει καμμια σχεση το bitrate των ταινιων/σκηνων με το bandwidth του σηματος στο καλωδιο?
Ακριβώς αυτό νομίζω κι εγώ ότι είναι προφανές.

Είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα και δεν υπάρχει λόγος να συγχέονται.

ΥΓ Με πρόλαβε ο Δημήτρης.

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Καλημέρα σε όλους.

Πολύ καλό το τεστ, :SFGSFGSF:και δοθείσης της ευκαιρίας εάν μπορείτε να μου λύσετε ένα πρόβλημα διότι δεν ήξερα ότι

Το 1080P60 Hz απαιτει πολυ περισσοτερο bandwidth απο οτι το 1080p24 οποτε ειναι πιο δυσκολο τεστ...

και αυτό γιατί: Με ΑΤΙ 3850 256ΜΒ (Catalyst 8.3) και 15μετρο καλώδιο SUPRA HF-100, δεν μπορώ να κλειδώσω τον JVC HD-1 στα 1080p24 :twoguns: και μου βγάζει μήνυμα για signal out of range. Αντιθέτως κλειδώνει άνετα στα 1080p60.

Τι μπορώ να κάνω για να κλειδώνει στα 24Hz; -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

Καλημέρα σε όλους.

Πολύ καλό το τεστ, :SFGSFGSF:και δοθείσης της ευκαιρίας εάν μπορείτε να μου λύσετε ένα πρόβλημα διότι δεν ήξερα ότι

και αυτό γιατί: Με ΑΤΙ 3850 256ΜΒ (Catalyst 8.3) και 15μετρο καλώδιο SUPRA HF-100, δεν μπορώ να κλειδώσω τον JVC HD-1 στα 1080p24 :twoguns: και μου βγάζει μήνυμα για signal out of range. Αντιθέτως κλειδώνει άνετα στα 1080p60.

Τι μπορώ να κάνω για να κλειδώνει στα 24Hz; -bye-

Να χρησιμοποιησεις Powerstrip και να δωσεις ακριβως 1080p 23.976 για την καλυτερη δυνατη κινηση!

Δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα διότι διάβασα - και διορθώστε με εάν κάνω λάθος - ότι χρειάζεται αναλογικές εξόδους για τον ήχο και δεν συνεργάζεται με spdf out, και εγώ αναλογικές εξόδους δεν έχω αποκτήσει ακόμα.

Απλά η απορία μου είναι, και συγγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός ή αν βγαίνω εκτός θέματος, πώς μπορεί το εν λόγω καλώδιο να κλειδώνει σε μια συχνότητα που θέλει περισσότερο bandwidth και να μην μπορεί να κλειδώσει σε μια μικρότερη;

Μήπως είναι θέμα αναβάθμισης του firmware του DΙLA;

Ευχαριστώ.

Δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα διότι διάβασα - και διορθώστε με εάν κάνω λάθος - ότι χρειάζεται αναλογικές εξόδους για τον ήχο και δεν συνεργάζεται με spdf out, και εγώ αναλογικές εξόδους δεν έχω αποκτήσει ακόμα.

Απλά η απορία μου είναι, και συγγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός ή αν βγαίνω εκτός θέματος, πώς μπορεί το εν λόγω καλώδιο να κλειδώνει σε μια συχνότητα που θέλει περισσότερο bandwidth και να μην μπορεί να κλειδώσει σε μια μικρότερη;

Ευχαριστώ.

Ειναι οντως Off-topic το μηνυμα σου.
Πολυ συντομα:
1) Ο ηχος δεν εχει καμια απολυτως σχεση
2) Δεν ειναι θεμα bandwidth απλα στελνεις λαθος timings στον προβολεα σου. Δοκιμασε το powerstrip και θα λυθει το προβλημα.

Ευχαριστώ.

Φίλε Ilia ο HD-1 από το πρώτο κομμάτι που 'πάτησε' το πόδι του στην Ελλάδα και τουλάχιστον με άλλους 3 που έχω πειραματιστεί κλειδώνει απροβλημάτιστα σε οποιαδήποτε ανάλυση, είτε με το Esoteric DV-60, είτε με το HTPC και κάρτα την HD-2600 XT.

Ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις σου στο Catalyst. Σίγουρα δεν φταίει το firmware του προβολέα.

Φίλε Ilia ο HD-1 από το πρώτο κομμάτι που 'πάτησε' το πόδι του στην Ελλάδα και τουλάχιστον με άλλους 3 που έχω πειραματιστεί κλειδώνει απροβλημάτιστα σε οποιαδήποτε ανάλυση, είτε με το Esoteric DV-60, είτε με το HTPC και κάρτα την HD-2600 XT.

Ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις σου στο Catalyst. Σίγουρα δεν φταίει το firmware του προβολέα.

Βρε Κωστα, δε μας λες κι εσυ τι εχεις δει με τα καλωδια μπας και καταλαβουμε τι γινεται?

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για καλώδια τα οποία δεν έχουμε δει, αλλά πεποίθησή μου είναι ότι αν πληρούν τις προδιαγραφές HDMI και δεν είναι ελαττωματικά, θα παίξουν σωστά.

Για εμένα αυτή η παραπάνω άποψη είναι πολύ σημαντική.

=======================================================

Εχουμε :

α) Το HDMI έχει κακό σχεδιασμό. ΟΚ Αυτός είναι και δεν αλλάζει.

β) Από κανένα φορέα ή ατόμο που πρόσκυνται στο HDMI Consortium δεν διάβασα ότι ένα καλώδιο το οποίο ΕΙΝΑΙ πιστοποιημένο απο αυτούς έχει καλύτερη ή χειρότερη συμπεριφορορά απο ένα άλλο ΕΠΙΣΗΣ πιστοποιημένο καλώδιο.

Οι ίδιοι αναφέρουν προβλήματα συμβατότητος με κλειδώματα αλλά ΔΕΝ λένε ότι φταίει μόνο το καλώδιο.

γ) ΠΙΣΤΕΥΩ πως υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ κατασκευαστών, το θέμα είναι ΠΟΣΟ ????? πρέπει να πληρώσουμε αυτήν την ποιότητα.

ΠΟΣΟ ? ΠΟΣΟ ? ΠΟΣΟ ?

Εταιρεία για πιστοποιήσεις ? http://www.simplayhd.com/

New Designation Ensures HDMI Sources Work with HDMI Displays, in Any Scenario, Including HDCP
There are a few problems with HDMI, the high-definition A/V connector, even if you forget about its predisposition to fall out of the port. But one of the biggest problems has little to do with the connector itself, nor the protocol for delivering copy-protected content from a source to a display. It has to do with HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection), the prevailing protocol for digital rights management.

A new designation from Simplay Labs, a wholly owned subsidiary of HDMI creator Silicon Image, ensures that HDMI sources work with HDMI displays, in any scenario, HDCP and all.
It's called Simplay HD, and CE-Pro wrote about it in an earlier blog (New Simplay Designation Means HDMI REALLY Works). Now Mitsubishi Digital Electronics America joins BenQ, Hitachi, LG Electronics, MediaTek, Samsung Electronics, Sanyo, Scientific-Atlanta, Silicon Image, and Sony (among others) in stepping up to the plate, promising to verify all of its HDMI products under SimplayHD.

Ολοι οι μεγάλοι κατασκευαστές 'υπόσχονται' να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους.

Καλώδια πιστοποιημένα απο αυτούς :

http://www.simplayhd.com/consumers/allprodbycat.aspx?id=4&cname=Cables

Οποιο είναι ποιό φτηνό αγοράζουμε ? ΜΑΛΛΟΝ αφού όλα περάσανε.

Last edited:
Χρησιμο τεστ. Και εγω θεωρω οτι οι διαφορες στα ακριβοτερα καλωδια αφορουν την ποιοτητα κατασκευης και οχι εικονας που παραδιδουν.
Ετσι ενα ακριβο hdmi θα κρατησει για χρονια (θεματα αντοχης, προστασιας απο οξειδωση) , χρονια αφου θα εχει καταργηθει:flipout:

Και πάλι μπράβο για τη δοκιμή που κάνατε (ελπίζω να είστε οφθαλμολογικά ελεγμένοι ε? :flipout: )

:flipout::flipout:

Ευχαριστούμε παιδια!!

μα και να ΘΕΛΕΤΕ δεν πρόκειται να δείτε καμία διαφορά στην εικονα!!

Θελετε να τα πάρουμε ενα ενα?! ΟΚ

ας δούμε τι πρέπει να κάνει το καλώδιο ώστε να δούμε διαφορές μεταξύ τους!

brightness : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

contrast : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

sharpness : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

gamma : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

noise : Εαν το καλώδιο "μπάζει" θόρυβο και το bitstream δέν δύναται πλέον να διορθωθεί από τον αλγόρθιμο BCH ,τότε ή δεν θα συγχρονίζει καθόλου ή θα έχουμε διακοπές.

ωχ ...για κοίτα...τελικά έχουμε ενα ψηφιακό σήμα με error correction...

και εγω που ημουν καλεσμενος δεν ειδα καμμια διαφορα
ε? δεν ημουν ? τουλαχιστον ετσι ειχε γραφτει..........................

θυμαμαι πριν 3, κατι χρονια
σε γνωστο μαγαζι που καναμε τεστ καλωδιων ρευματος και power coditioner
3 μονο ατομα βλεπαμε συγκεκριμενες διαφορες
οι αλλοι η δεν εβλεπαν
η εκαναν οτι δεν εβλεπαν................

Μπορεί βέβαια και το ανάποδο, μόνο τα τρία αυτά άτομα να ήθελαν σώνει και καλά να δουν διαφορές...