Συγκριτικο Media Players

Thnx Δημητρη. Για να ειμαι ειλικρινης δεν περιμενω ταχυτητες gigabit αλλα ενα αξιοπρεπες νουμερο να κανω τη δουλεια μου σωστα. Ξερεις ποια υποστηριζουν NFS? Το Oscar και το WD live TV Hub ξερεις αν υποστηριζουν μεταφορα απο usb κατευθειαν στον εσωτερικο σκληρο? Αν γινεται εστω αυτο (που δε γινεται σε αυτο που εχω τωρα) τουλαχιστον τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.

Για σύνδεση μέσω USB ψάξε για θύρα USB slave. Όσα έχουν, μπορούν.

Για το NFS, ψάξε στα specs τους, αν και μπορεί να δεις να γίνεται αναφορά σε αυτό αλλά να εννοεί ότι υποστηρίζει το να βλέπει NFS shares σε κάποιο PC, και όχι να φαίνεται το ίδιο σαν NFS share.

τα νέα realtek players με gigabit και πάλι πιάνουν 7 ΜΒ/s

Καλύτερα μέσω USB slave ή e-sata εκτός και αν κάποιοι έχουν πολλές τάπες μπουκαλιών να παίζουν

Τα 2 που σκεφτομαι εγω WD live TV hub & TurboX Ocar δε δειχνουν να εχουν ουτε slave ουτε NFS.

αν μέσω SMB πιάνουν γύρω στα 10ΜΒ στο streaming τότε είναι μια χαρά

Papdoux προτιμω media player με εσωτερικο δισκο μονο και μονο για να αποφυγω τα σπασιματα την ωρα που παιζει, που με το usb σε αυτο που εχω τωρα τα κανει. Αν ειναι να παιζω παλι με usb ας παρω ενα χωρις δισκο να τελειωνω.

Απάντηση: Re: Συγκριτικο Media Players

Papdoux προτιμω media player με εσωτερικο δισκο μονο και μονο για να αποφυγω τα σπασιματα την ωρα που παιζει, .

ακόμα και με Player των 150 ευρώ π.χ. Xtreamer Pro , δεν έχεις καθόλου σπασίματα με streaming (μέσω NFS).
Θα βαρεθείς την ζωή σου με τα copy.....

Papdoux προτιμω media player με εσωτερικο δισκο μονο και μονο για να αποφυγω τα σπασιματα την ωρα που παιζει, που με το usb σε αυτο που εχω τωρα τα κανει. Αν ειναι να παιζω παλι με usb ας παρω ενα χωρις δισκο να τελειωνω.
δεν ξέρω ποιο media player έχεις αλλά άμα έχει σπασίματα μέσω USB τότε σημαίνει ότι είτε ο δίσκος έχει πρόβλημα είτε το media player έχει πρόβλημα. Δε δικαιολογείτε πάντως σπασίματα σε παίξιμο ταινίας μέσω USB.

Φυσικά μπορεί να έχεις κάποιο MP με εσωτερικό δίσκο και πάλι να βλέπεις σπασίματα. Όλα είναι δυνατά. Καλύτερα να πάρεις πάντως κάποιο που είναι δοκιμασμένο και με πολλές γνώμες.

Ελπίζω να μην έχεις κάποιο από τα MPs με realtek chipset όταν παίζει ταινία 24p όπου κάθε 40 περίπου δεύτερα κάνει ένα μικρό σπασιματάκι. Εδώ φταίει το chipset.

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο Media Players

ακόμα και με Player των 150 ευρώ π.χ. Xtreamer Pro , δεν έχεις καθόλου σπασίματα με streaming (μέσω NFS).
Θα βαρεθείς την ζωή σου με τα copy.....
εκτός όταν η εταιρία βγάζει buggy firmware που έχει χαλάσει το streaming μέσω NFS

Πάντως συμφωνώ, δίκτυο και όλα μαζεμένα σε ένα NAS

Papdoux φιλε μου εχω ενα Icybox που το ειχα παρει προ τριετιας οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι λιγο παλιο. Και ναι μεσω usb ειχα και σπασιματα εικονας αλλα εχω την εντυπωση οτι επαιζε την εικονα χειροτερα γενικα. Μπορει και να ηταν ιδεα μου ομως το τελευταιο. Αν ρε παιδια ειναι τοσο καλο απο usb & network streaming γιατι να παρεις MP με εσωτερικο δισκο?

για μένα εσωτερικός δίσκος και USB λέει μόνο όταν δεν έχεις δίκτυο. Άμα έχεις ένα δίκτυο τότε εσ/USB δίσκοι είναι χάσιμο χρόνου.

Εκτός και αν το MP το χρησιμοποιείς για κατέβασμα οπότε θέλεις και εσ δίσκο

Απάντηση: Re: Συγκριτικο Media Players

Papdoux φιλε μου εχω ενα Icybox που το ειχα παρει προ τριετιας οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι λιγο παλιο. Και ναι μεσω usb ειχα και σπασιματα εικονας αλλα εχω την εντυπωση οτι επαιζε την εικονα χειροτερα γενικα. Μπορει και να ηταν ιδεα μου ομως το τελευταιο. Αν ρε παιδια ειναι τοσο καλο απο usb & network streaming γιατι να παρεις MP με εσωτερικο δισκο?

Τρία χρόνια;;;; ξέρεις τι σημαίνει τρία χρόνια στο NMT;;;; Μουσειακό κομμάτι!

Αν σου έκανε σπασίματα ακόμα και με USB τότε σημαίνει ότι το τσιπάκι του (επεξεργαστής) δεν σηκώνει μεγάλο bitrate.

Πάρε ένα φρέσκο μηχανάκι να κάνεις την δουλειά σου. Ο εσωτερικός δίσκος έχει το νόημα ότι μπορείς να έχεις μέσα 50-100 αγαπημένες σου ταινίες και να παίρνεις το μηχανάκι μαζί σου στις διακοπές και να το κοτσάρεις στην TV του ξενοδοχείου π.χ. Εξάλλου τα περισσότερα μηχανάκια έχουν εσωτερικό διότι μην νομίζεις ότι όλοι έχουν την τρέλα και τις γνώσεις να στήσουν δίκτυο για streaming.
Μην κρίνεις από εμάς τους άρρωστους..... :grinning-smiley-043

Χεχεχεχε Τασο φιλε μου, εσυ γιατι λες να ρωταω ποιο να παρω? Ασφαλως και λεω να παρω καινουριο :-p .
Μονο και μονο τη φασαρια που κανει το ανεμιστηρακι στο υπαρχον που ειναι λες και απογειωνεται αεροπλανο να γλυτωσω αξιζει το εξοδο!
Papdoux εχω δικτυο και μαλιστα το MP μπαινει σε αποσταση χιλιοστων απο το router οποτε θα το συνδεσω με καλωδιο. Αυτο που δεν ξερω ειναι σε τι ταχυτητα θα κανει το streaming. Αν το κανει στην ταχυτητα που μεταφερει τα αρχεια απο το pc μου κλαψτα Χαραλαμπε. Αν κατεβαζω κανενα torrent και παω να ανεβασω αρχειο στο MP ταυτοχρονα κανει τη μεταφορα με 300KB/sec. Αν εχει την ιδια ταχυτητα και στο streaming τοτε τη βαψαμε. Εκτος κι αν στο streaming παιζει με διαφορετικο πρωτοκολο μεταφορας.

Mbps για την ταχύτητα δικτυου. Mb/s πλήθος μεταφερόμενων δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Εγώ..τυχαίνει πολλές φορές να κάνω downloading , να μεταφέρω αρχεία και να βλέπει η μικρή ταινία (streaming). O router είναι σε απόσταση από το swich που συνδέονται τα media players 10 μέτρα και φυσικά συνδέεται με καλώδιο .

onlineN δεν εχω switch στο δικτυο μου. Στο router συνδεονται 2 pc και 2 laptops wireless και το MP με καλωδιο. Απο αυτα που λες να υποθεσω οτι με αλλο τροπο κανει μεταφορα αρχειων (Samba) και με αλλο streaming που ειναι ταχυτερος?

onlineN δεν εχω switch στο δικτυο μου. Στο router συνδεονται 2 pc και 2 laptops wireless και το MP με καλωδιο. Απο αυτα που λες να υποθεσω οτι με αλλο τροπο κανει μεταφορα αρχειων (Samba) και με αλλο streaming που ειναι ταχυτερος?

E ok...δεν είναι απαραίτητο το switch άμα δεν το χρειάζεσαι. Εγώ τόχω επειδή είναι μακριά ο router από τις συσκευές.
Αυτά που είπα τα ανέφερα μόνο και μόνο για να σου πω ότι μ' έναν player που αποδεδειγμένα έχει καλή δικτυακή συμπεριφορά μπορείς να τα κάνεις όλα . ( 300kb/s είναι αρχαίο νούμερο.......) :D

Φιλε μου το νουμερο αυτο ισχυε μονο σε περιπτωση που εκανα download κατι απο το internet ηδη. Οταν δεν εκανα download ανεβαζε το αρχειο με 2.1. Αλλωστε δεν νομιζω στα 3 τελευταια χρονια να αλλαξε δραματικα κατι ειδικα οσον αφορα το δικτυακο κομματι. Το θεμα μου ειναι το streaming γινεται κι αυτο μεσω Samba? κατι αλλο? Καλυτερο αποδεδειγμενα? Το Samba ξερω οτι ηταν ειναι και παραμενει αργο.

Φιλε μου το νουμερο αυτο ισχυε μονο σε περιπτωση που εκανα download κατι απο το internet ηδη. Οταν δεν εκανα download ανεβαζε το αρχειο με 2.1. Αλλωστε δεν νομιζω στα 3 τελευταια χρονια να αλλαξε δραματικα κατι ειδικα οσον αφορα το δικτυακο κομματι. Το θεμα μου ειναι το streaming γινεται κι αυτο μεσω Samba? κατι αλλο? Καλυτερο αποδεδειγμενα? Το Samba ξερω οτι ηταν ειναι και παραμενει αργο.

To 2.1 είναι επίσης αργό. Εγώ θεωρώ μέσω Samba το διπλάσιο ικανοποιητικό. Ισως τα καλώδιά σου να μην είναι gigabit ready. Ισως επίσης να μην είναι και ο router σου.
Στα 3 τελευταία χρόνια τα media players π.χ. έχουν εξελιχθεί πολύ στον τομέα αυτόν. Σίγουρα μέσω NFS θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στο streaming. Αλλά τα στοιχεία που σου έδωσα στο προηγούμενο ποστ....αφορούσαν χρήση SMB πρωτοκόλλου αποκλειστικά.

Τα pc μου ειναι συνδεδεμενα στο router με wireless και το MP στο router με καλωδιο. UTP 5 ειναι το καλωδιο και οκ δε νομιζω οτι χρειαζεσαι GB δικτυο για τη μεταφορα δεδομενων με ταχυτητα ανω των 2.1. Αρα το streaming γινεται μεσω NFS, σωστα? Ξερουμε κανενα MP που να κανει μεταφορα δεδομενων με NFS ή ειναι ολα με SMB?