Συγκριτικο Media Players

Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Διάβασα με προσοχή τα συγκριτικά και τον πίνακα των media players, όπως και πολλά από τα post με εντυπώσεις των μελών του φorum.
Η απόφαση μου έγειρε προς την αγορά ενός μηχανήματος χωρίς δίσκο.
Οι αλεπάλληλες αλλαγές των standards (τώρα έχουμε και το 3D) με οδήγησανε σε αυτή την απόφαση, αφού σε οποιαδήποτε "αναγκαστική" αλλαγή (ή αστοχία του hardware) θα μου μεινει ο δίσκος.
Απ' όλα τα μηχανήματα μου φάνηκε ως καλύτερο value for money το WD TV Live και όπως βλέπω το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει και στο συγκριτικό.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα, ένα απο το οποίο είναι το οτι ο δίσκος που θα βάλει κανείς είναι "ανοιχτός" στο δίκτυο όπως ο δίκσος ενός οποιουδήποτε υπολογιστή.
Έτσι μπορώ να γράφω κατευθείαν σε αυτόν, από ένα DVB-T (ή S) δέκτη που έχω στο PC μου, χωρίς να χρειάζεται "χειροκίνητη" μεταφορά.
Το ίδιο και με την διαχείριση αρχείων, δημιουργία play-list κλπ.
Μάλιστα είδα οτι είναι από τα λίγα που έχει κάτι σημαντικό (για μένα) στο κομμάτι αναπαραγωγής μουσικής, το shuffle (ή random play).
Διότι βάζοντας ένα play-list να παίζει ως ας πούμε background music δεν θέλεις να αακούς τα τραγούδια πάντα με την ίδια σειρά.
("έφαγα" το manual του Netgear NVT550, αλλά δεν βρήκα τέτοια εντολή. είναι δυνατόν να μην υπάρχει ;)

Ως "αντιπάλλους" για το WD TV Live τοποθέτησα τα Netgear NVT550 (γιατί έχει yes σε όλες τις λίστες) και το Popcorn Hour A200 γιατί το ... προτείνετε :smile:
Και για το Netgear NVT550 κατάλαβα οτι θα έχω πλήρη "χρήση" των υπαρχόντων στοιχείων σε blue ray αρχείων, ενώ στο Popcorn Hour A200 δεν κατάλαβα ... τίποτα αφού δεn μπορεσα να βρώ ένα user manual στο internet !!!

Παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να βλέπω κάποιες "μαύρες τρύπες" στις προδιαγραφές που με κάνουν πολύ διστακτικό (παρ' ότι ... προγραμματίζω σχεδόν σε οποιαδήποτε γλώσσα εδώ και δεκαετίες και σχεδιάζω ηλεκτρονικά, διότι δεν είμαι σίγουρος οτι δεν "χάνω" κάτι από το πλήθος των προδιαγραφών και τα format, των υποτίτλων κλπ που βλέπω να ανφέρετε στα post σας).
Π.χ. στο WD TV Live λέει οτι το όριο των jpeg φωτογραφιών είναι 4096 Χ 4096. Δηλαδή αν έχω μια camera με μεγαλύτερο format πρέπει να έχω τις φωτογραφίες μου σε δύο μεγέθη ; Ένα το αρχικο και ένα συμπιεσμένο για να τις βλέπω στην TV ;
Λέει μετά για το video max resolution 1080p 24p. Δηλαδή αν έχω ένα video από π.χ. camera στα 1080p 25p δεν θα το βλέπω, πρέπει να το μετατρέψω ;

Θα ήθελα λοιπόν λίγο τα φώτα σας στα παραπάνω, και αν ξέρετε που μπορώ να βρώ manual για το Popcorn Hour A200 για να καταλάβω τι κάνει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

edit:
Γιατί στο LAN σε κάποια λέει experimental ;

Last edited:

το PCH Α210 αναθμιζεται με ενα αρχειο σε C200 και κανει τα παντα και σε ολα ειναι yes.
Ειναι κορυφη και στο συστηνω ανεπιφυλακτα , αλλα και manual να βρεις (ειναι πολυ λιτο) αν θες να το εκμεταλευτεις πρεπει να αφιερωσεις πανω του χρονο.
Το αποτελεσμα ειναι αυτο ομως μου μετραει , και μπορω να σου πω χωρις να ξερω τι τηλεοραση εχεις ή προβολεα , θα δεις αλλο πραγμα.
Τουλαχιστον εγω ειδα.

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Από ότι κατάλαβα AlexKots θα είναι το πρώτο Media Player.
Θα σου πρότεινα το Live για αρχή ,το οποίο είναι πολύ καλό για τα χρήματα του.

Αν θέλεις να μπεις κατευθείαν στα βαθιά ,μπορείς να πας και στο PCH Α210 που σου προτείνει ο zilmer.

Ναι είναι το 1ο media player!
Για πολύ καιρό δεν επαιρνα κάτι, αρχικά γιατί ήταν πρωτόγονα και στην συνέχεια διότι έψαχνα κάτι που να κάνει αρκετές δουλειές, (να γράφει σαν video, να παίζει κλπ, και πάντα κατέληγα οτι το ιδανικό είναι ένα ... Media PC, το οποίο φυσκιά έκανε πολλά λεφτά).
Τελικά αποφάσισα οτι δεν αξίζει τον κόπο, πήρα ένα "φρέσκο" usb TV recorder το έβαλα στο PC μου και γράφει εξαιρετικά.

Οπότε πάω για "σκέτο" media player.
Το θέμα όμως είναι να πάρω ένα κομμάτι που να μην ψάχνω αύριο να το αλλάξω. Δεν θελω να "ξεκινήσω και βλέπουμε".

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι συγκεκριμένα τα επιπλέον που έχει το PCH Α210 (ή A200);
Δεν μπορώ να βρω ΠΟΥΘΕΝΑ κάποια στοιχεία του τι και κυρίως ΠΩΣ το κάνει.

Όσο για μηχανήματα προβολής ... δεν έχω :flipout:
(εκτός από μια 28άρα HD που είναι συνδεδεμένη στο PC μου)

Και αυτό διότι για κύρια τηλεόραση έχω μια Toshiba οπίσθιας προβολής 4:3 ... 50", η οποία όπως και να το κάνουμε δεν "πετιέται" εύκολα !

Οπότε υπάρχουν δύο πιθανές κινήσεις :
Μιά σχετικά φτηνή Plasma HD 60" Wide (π.χ. LG 60PK250 ~1250 ) και πέταμα της Toshiba, ή ένα 3D HD projector.
(Το 60" είναι απαραίτητο, διότι έχει το ίδιο ύψος (άρα και μέγεθος οθόνης) με την 4:3 των 50")
Και λέω φτηνή TV διότι ήδη εμφανίστηκαν οι 3D.
Οπότε αν δεν πάρω ως προσωρινή λύση την φτηνή 60", έχω δύο επιλογές :
Να πάρω μια καλή (και σχετικά ακριβή) 3D 60" και να "ξεχάσω" τον projector, ή να (ξανά) περιμένω για λογικές τιμές των 3D projectors.

Άσε δε που πρέπει να βρώ τρόπο να γράφω κάποια HD της Nova.

Ε μέσα σε όλα αυτά να πάρω και "προσωρινό" player ;

Tο Α200 απο το Α210 εχει την σημαντικη διαφορα οτι ειναι αθορυβο , γιατι δεν εχει ανεμιστηρακι ( το Α210 δεν εχει δλδ)
Απο επιπλεον που λες , παιζει τα παντα , και δεν εχεις να ασχοληθεις με τιποτα.Ακομα και να <βρεις> ενα φουλ εργο ΒR χωρις υποτιτλους , διαβαζει εξωτερικους (προσωπικα με εντυπωσιασε αυτο).
Δες και τα Dune- λενε οτι ειναι πολυ καλα.
Για τις σκεψεις σου περι τηλεορασεων και προβολεων , εδω θα βγουμε εκτος θεματος :D .Παντως 3D full Hd προτζεκτορα πας μακρυα στην τιμη...πολυ μακρυα...

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Τελικά κάπου βρήκα κάποια Review για το Α-210.
Εξακολουθεί όμως να μου φαίνεται εξωφρενικό να μην υπάρχει ένα αναλυτικό user manual, να δει κάποιος τελικά τι ακριβώς (και πως) το κάνει.

Οπότε μάλλον με βλέπω για το WD TV Live, θεωρώ τα 270 πολλά (για αυτά που θέλω). Σε τελευταία ανάλυση αν δεν παίζει και κάτι "περίεργο", υπάρχει και το PC ...

Καλησπερα κι απο μενα.
Καινουριος στο Forum και μιας και σκεφτομαι να αγορασω καινουριο media player γιατι το icybox που εχω πλεον τα εχει παιξει ειπα να παρω καμια ιδεα.
Με ενδιαφερει το Turbo-X Full HD Media Player Oscar 1TB. Ειδα το thread που υπαρχει γι'αυτο το συγκεκριμενο αλλα στο παρων thread και στη συγκριση δεν το βλεπω πουθενα. Ειναι τοσο κατωτερο? Να προτιμησω το WD Live? Στο Πλαισιο το μονο WD live που βρισκω εχει 235 ( http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...k-Media-Player-TV-Live-Hub-WDBACA0010BBK.html ).
Ευχαριστω εκ των προτερων.

αυτο που βρισκεις ειναι το hub (μαλλον γιατι δεν δουλευει το λινκ σου) και το εχει ακριβα αν ειναι αυτο.Τωρα απο icy box να πας σε WD Live απλο ...νομιζω οτι θα κανεις λαθος.Το turbo x δεν το ξερω θα σου πουνε οσοι το εχουν

Ναι οντως το hub ειναι. Κοιτα κι εγω προτιμω να εχει δισκο μεσα και απ'οτι καταλαβα το απλο το WD Live TV δεν εχει δισκο μεσα. Οσον αφορα το Oscar, με ενδιαφερει γιατι και οικονομικο ειναι και δειχνει να κανει ολα οσα θελω. Πειτε καμια ιδεα παιδια.

εγω το hub ειχα και ειναι κορυφη , πανευκολο και πανεμορφα μενου , παντα στην κατηγορια του φυσικα.215 ευρω στο saturn το ειχα παρει.

AlexKots τα πράγματα είναι απλά και εξαρτώνται από τις ανάγκες σου

α) Έχεις AV ενισχυτή - σε ενδιαφέρουν τα format DTS HD TRue HD
β) Από μουσική σε ενδιαφέρουν τα multichannel flac 5.1 ή όχι
γ) Βλέπεις μέσω δικτύου μεγάλα ISO των 40 GB ?

Αν έχουμε τουλάχιστον 2 όχι θα σου πρότεινα το WD Live αλλιώς κοίταξε τα Dune,Popcorn 210,550

εγω το hub ειχα και ειναι κορυφη , πανευκολο και πανεμορφα μενου , παντα στην κατηγορια του φυσικα.215 ευρω στο saturn το ειχα παρει.
Φιλε μου θα προτιμουσα να μη φτασω στα 200+ που βγαινει το hub. Το θεμα ειναι, αν ειναι καλυτερο κατα πολυ απο το Oscar ή πληρωνεις απλα το ονομα και κατα τ'αλλα ειναι το ιδιο. Ειναι κανεις που ξερει να μου πει?

Ναι οντως το hub ειναι. Κοιτα κι εγω προτιμω να εχει δισκο μεσα και απ'οτι καταλαβα το απλο το WD Live TV δεν εχει δισκο μεσα. Οσον αφορα το Oscar, με ενδιαφερει γιατι και οικονομικο ειναι και δειχνει να κανει ολα οσα θελω. Πειτε καμια ιδεα παιδια.

Netgear NTV550 ( Δυστυχώς όχι από Ελλάδα.) 150 ευρώ.

Netgear NTV550 ( Δυστυχώς όχι από Ελλάδα.) 150 ευρώ.
Θες να μου πεις γιατι ειναι καλυτερο απο τα αλλα 2 που αναφερω? Με ενδιαφερει τι διαφορες εχουν σε ποιοτητα ηχου, εικονας, αποκρισης του τηλεχειρηστηριου αλλα και των οθονων γενικοτερα και του δικτυου. Εννοω ποσο ευκολο ειναι να συνδεθει απο το pc στο media player και να μεταφερεις αρχεια και με τι ταχυτητα. Ειναι και τα 3 με Samba ή χρησιμοποιουν κατι αλλο? Επισης αν προσεξα καλα δεν παιρνει δισκο εσωτερικα?

Last edited:
Όλα τα media players αυτή τη στιγμή (εδώ και χρόνια για την ακρίβεια..) σέρνονται στη μεταφορά αρχείων μέσω SMB.

Γι αυτό ακριβώς η μαγική λέξη (λύση) είναι : ΔΙΚΤΥΟ.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με την μεταφορά αρχείων που ψάχνουν όλοι την ταχύτητα προς και από τα NMT, την στιγμή που με το streaming καθαρίζεις.

Από την στιγμή που καρφώνεις από πίσω καλώδιου δικτύου είναι τουλάχιστον χάσιμο χρόνου να ασχολείται κάποιος με copy.

Re: Απάντηση: Συγκριτικο Media Players

Γι αυτό ακριβώς η μαγική λέξη (λύση) είναι : ΔΙΚΤΥΟ.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με την μεταφορά αρχείων που ψάχνουν όλοι την ταχύτητα προς και από τα NMT, την στιγμή που με το streaming καθαρίζεις.

Από την στιγμή που καρφώνεις από πίσω καλώδιου δικτύου είναι τουλάχιστον χάσιμο χρόνου να ασχολείται κάποιος με copy.

Ισως και να εχεις δικιο αλλα το icybox που εχω δεν εχει τη δυνατοτητα Streaming ή και να την εχει ολον αυτον τον καιρο δεν το ηξερα οποτε εχει παει αχρησιμοποιητη. Τωρα αρχισα να ξανασχολουμαι με media players οποτε εχω μεινει αρκετα πισω. Μονο μεσω SMB γινεται το copy των αρχειων στον εσωτερικο δισκο δικτυακα? Δε γινεται με αλλο τροπο? Κανενα media player δεν εχει τη δυνατοτητα να δεις το δισκο ως εναν δικτυακο δισκο και απλα να μεταφερεις τα αρχεια απο το pc σου σε κανονικους ρυθμους? Για να ειμαι πιο ακριβης οταν λεω κανονικους ρυθμους ακομα και τα 2ΜΒ/sec που κανει οταν δεν υπαρχει αλλος φορτος στο δικτυο μια χαρα μου κανει. Δε θα ελεγα οχι και σε ταχυτερο αλλα οκ. Το θεμα μου ειναι οταν κατεβαζω κατι απο torrent ή γενικα χρησιμοποιειται το ιντερνετ λιγο "βαρια" τοτε πεφτει η ταχυτητα μεταφορας στα 300ΚΒ που οπως και να το κανεις ειναι πολυ λιγο. Αυτο θελω να αποφυγω.

Τι Icybox και green horses.....
PC δεν έχεις; Φόρτωσέ το μέσα με σκληρούς και κάνε streaming να δεις την υγειά σου.

2MB/sec και το θεωρείς μια χαρά; Ξέρεις τι σημαίνει αυτό για copy π.χ. 10GB αρχείου; καλά την ταχύτητα των 300KB δεν την σχολιάζω......

Πρακτικά όλα τα media players που δέχονται εσωτερικό δίσκο και έχουν σύνδεση ethernet μπορούν μέσω SMB να "μοιράσουν" τον εσωτερικό τους δίσκο. Οι ταχύτητες βέβαια είναι τραγικές (κοντά στα 2MB/sec για τα περισσότερα media players). Αν αυτό το νούμερο σου αρκεί όλα είναι καλά.. αλλά σημαίνει ότι ένα DVD (4,47GB) κάνει 45 λεπτά να μεταφερθεί.

Σορρυ αλλα το Icybox εχω αυτη τη στιγμη ως media player.
Δημητρη κανενα απο τα υπαρχοντα media players δε χρησιμοποιει κατι αλλο απο SMB ?