Συγκριτικο Media Players

Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Γεια σας
Θελω και εγω μια βοηθεια αγορας. Παραθετω τα "ζητουμενα":

Ανεξαρτητως τιμης
Να παιρνει εσωτερικο 3,5 δισκο min 2TB
Να εχει ανεμιστηρα
Να παιζει οτι και να του πεταξω απο το δισκο του.
Να κανει downmix ΟΛΟΥΣ τους ηχους στο HDMI και να δινει απλο DTS / Dolby απο Coaxial / Optical για τον ενισχυτη μου (Yamaha RX-V650)
Να εχει Ethernet και να μπορω να κανω map το δισκο του
Να παιζει εξωτερικους υποτιτλους και για αρχεια mkv.

BitTorrent Client, yoytube, picassa κλπ ειναι δευτερευοντα για μενα.

Οσο διαβαζω τοσο αναποφασιστος παραμενω. Ακουω:
PCH
Dune
EGreat
Xtreamer

Αν μπορει καποιος να βοηθησει παραπερα (παρακαλω υποδειξτε και μοντελο, οχι μονο μαρκα) θα ημουν υποχρεος.

Xtreamer pro
Αυτο δεν ειναι ενα μεγαλο τετραγωνο κουτι που παιρνει πανω απο 1 δισκο?
Κατι σε στυλ και διαστασεις VCR ελεγα. Σαν το ASUS OPLAY HD2, το οποιο απεριψα γιατι υστερει σε εξωτερικους υποτιτλους σε mkv αρχειο.

Για όσους δεν επιθυμουν δυνατότητα ενσωμάτωσης σκληρού, οπως ο φίλος drgt παραπάνω, το Viewsonic VMP72 που πηρα πρόσφατα είναι μια πολυ καλή λύση
Εχει πολυ καλή αποδοση και διαβάζει τους εξωτερικους υπότιτλους (όχι όλους, τους srt UTF-8 με τη μία παντως) και συνδέεται με εξωτερικό σκληρό μεσω θύρας USB 2.0 .
Εχει καλές κριτικές στο What HiFi και στο CNET.UK, ενώ ο ΗΧΟΣ Δεκεμβρίου 2010 στο συγκριτικό τεστ ΜΡ που έχει, του δίνει τον τίτλο "Άριστη αγορά".
Διαχειριζεται τελεια τους υποτιτλους, μπορείς να αλλάξεις το μεγεθος τους, το χρώμα τους και τους μετακινεις πανω-κατω ή αριστερά δεξιά (!!) πραγμα που το ηθελα πολύ για την 21:9 TV που έχω. Το μοναδικό μειονεκτημα του είναι αυτο που αναφερει και το CNET δλδ η στιγμιαια απώλεια καποιων ελάχιστων frames σε πολυ υψηλα bitrates. Nα διευκρινισω οτι εγώ το παρατηρησα αυτο παιζοντας ασυμπίεστα τεράστια mkv αρχεία και μονο σε ελάχιστες απαιτητικες σκηνές. Σε συμπιεσμενα μικροτερα mkv έχει άριστη συμπεριφορά.
Ο ηχος του είναι ικανοποιητικότατος αφού απλά δεν ασχολειται μαζι του και στέλνει ολη την ηχητική πληροφορία (5.1) μεσω του HDMI στον ενισχυτή.

Αν σκεφτειτε και την εξωφρενικα χαμηλη τιμη του (59 ευρω) στο Πλαίσιο (το link ισχύει μεχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων), τοτε ειναι πολυ καλη αγορά. Μην βλέπετε που λέει εκθεσιακό κομμάτι, μου ηρθε σφραγισμένο στο κουτί του, απλά δεν το έχουν stock στις αποθήκες τους, το έχουν ακόμη σε μερικά μαγαζιά τους.

Καλή Χρονιά σε όλους

Last edited:

Για όσους δεν επιθυμουν δυνατότητα ενσωμάτωσης σκληρού, οπως ο φίλος drgt παραπάνω, το Viewsonic VMP72 που πηρα πρόσφατα είναι μια πολυ καλή λύση
Εχει πολυ καλή αποδοση και διαβάζει τους εξωτερικους υπότιτλους (όχι όλους, τους srt UTF-8 με τη μία παντως) και συνδέεται με εξωτερικό σκληρό μεσω θύρας USB 2.0 .
Εχει καλές κριτικές στο What HiFi και στο CNET.UK, ενώ ο ΗΧΟΣ Δεκεμβρίου 2010 στο συγκριτικό τεστ ΜΡ που έχει, του δίνει τον τίτλο "Άριστη αγορά".
Διαχειριζεται τελεια τους υποτιτλους, μπορείς να αλλάξεις το μεγεθος τους, το χρώμα τους και τους μετακινεις πανω-κατω ή αριστερά δεξιά (!!) πραγμα που το ηθελα πολύ για την 21:9 TV που έχω. Το μοναδικό μειονεκτημα του είναι αυτο που αναφερει και το CNET δλδ η στιγμιαια απώλεια καποιων ελάχιστων frames σε πολυ υψηλα bitrates. Nα διευκρινισω οτι εγώ το παρατηρησα αυτο παιζοντας ασυμπίεστα τεράστια mkv αρχεία και μονο σε ελάχιστες απαιτητικες σκηνές. Σε συμπιεσμενα μικροτερα mkv έχει άριστη συμπεριφορά.
Ο ηχος του είναι ικανοποιητικότατος αφού απλά δεν ασχολειται μαζι του και στέλνει ολη την ηχητική πληροφορία (5.1) μεσω του HDMI στον ενισχυτή.

Αν σκεφτειτε και την εξωφρενικα χαμηλη τιμη του (59 ευρω) στο Πλαίσιο (το link ισχύει μεχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων), τοτε ειναι πολυ καλη αγορά. Μην βλέπετε που λέει εκθεσιακό κομμάτι, μου ηρθε σφραγισμένο στο κουτί του, απλά δεν το έχουν stock στις αποθήκες τους, το έχουν ακόμη σε μερικά μαγαζιά τους.

Καλή Χρονιά σε όλους

To VPM74 ....είναι όμως καλύτερο.....χρησιμοποιεί το ίδιο chipset με το WDTV Live...

To VPM74 ....είναι όμως καλύτερο.....χρησιμοποιεί το ίδιο chipset με το WDTV Live...

Στα 59 ευρώ αποκλειεται όμως να είναι...

Στο skroutz η φτηνότερη τιμή του (του VMP72) ξεκινά απο 85 .
Όταν το παρηγγειλα εγω πριν 3 μέρες ήταν διαθέσιμο σε 6 καταστηματα τους. Σήμερα βλέπω ειναι μονο σε 2. Προλάβετε.....

Last edited:

Οσο διαβαζω τοσο αναποφασιστος παραμενω. Ακουω:
PCH
Dune
EGreat
Xtreamer

Αν μπορει καποιος να βοηθησει παραπερα (παρακαλω υποδειξτε και μοντελο, οχι μονο μαρκα) θα ημουν υποχρεος.

Αυτο δεν ειναι ενα μεγαλο τετραγωνο κουτι που παιρνει πανω απο 1 δισκο?
Κατι σε στυλ και διαστασεις VCR ελεγα. Σαν το ASUS OPLAY HD2, το οποιο απεριψα γιατι υστερει σε εξωτερικους υποτιτλους σε mkv αρχειο.

Μεγάλο ? :huh2:...Τετράγωνο? :huh2:.....Νοοοοοοοοοοο!!!

Στα 59 ευρώ αποκλειεται όμως να είναι...

Στο skroutz η φτηνότερη τιμή του (του VMP72) ξεκινά απο 85 .

Oxi. Δεν υπάρχει ακόμα εδώ. Αλλά φαίνεται εντυπωσιακό. Υποστηρίζει και browsing....

Οχι αλλο καρβουνο... εεε Realtek.

Αν δε σας ενδιαφερει το δικτυο, προτιμηστε καλυτερα καποιο με το καινουριο τσιπακι 1055 της Realtek, που δεν ειναι σομπα ειναι ταχυτερο και φοραει και το τελευταιο SDK.

Σορυ αν θα φανώ λίγο παράξενος αλλα ένα ολοκληρωμένο media player δεν πρέπει να διαθετει ενσωματωμένο tv tuner για αντιγραφή απο την tv και δυνατότητα αναπαραγωγής δισκων blue ray?
Aυτές ολες οι φέτες δεν προορίζονται για κάτω απο την τηλεοραση μας με σκοπο να ''πετάξουμε'' τα αντιγραφικά μας dvd και να αναπαράγουμε κάθε ψηφιακης μορφής αρχεια στην tv μας?
Οι περισσότερες συγχρονες τηλεοράσεις έχουν δικό τους media player όπου ''κουμπωνεις'' το σκληρο σου και σου αναπαραγει τα παντα εκτος καποιων φορματ αλλα και για αυτο υπάρχει η λυση τις μετατροπης.οκ σε αρκετες περιπτώσεις υπάρχει θέμα με τους ενσωματομένους υπότιτλους,so what ?(νοικιάστε και καμια ταινια το χουμε ξεφτιλίσει το ζήτημα)
Αρα ποια η έννοια ενος mp χωρίς αυτά που προανέφερα?

Last edited:

Σορυ αν θα φανώ λίγο παράξενος αλλα ένα ολοκληρωμένο media player δεν πρέπει να διαθετει ενσωματωμένο tv tuner για αντιγραφή απο την tv και δυνατότητα αναπαραγωγής δισκων blue ray?
Aυτές ολες οι φέτες δεν προορίζονται για κάτω απο την τηλεοραση μας με σκοπο να ''πετάξουμε'' τα αντιγραφικά μας dvd και να αναπαράγουμε κάθε ψηφιακης μορφής αρχεια στην tv μας?
Μπορεις να παρεις και τετοιο που λες.

Οι περισσότερες συγχρονες τηλεοράσεις έχουν δικό τους media player όπου ''κουμπωνεις'' το σκληρο σου και σου αναπαραγει τα παντα εκτος καποιων φορματ αλλα και για αυτο υπάρχει η λυση τις μετατροπης.οκ σε αρκετες περιπτώσεις υπάρχει θέμα με τους ενσωματομένους υπότιτλους,so what ?(νοικιάστε και καμια ταινια το χουμε ξεφτιλίσει το ζήτημα)
Φυσικα υπαρχουν και wifi τηλεορασεις και ενσυρματες ethernet. Κοστιζουν περισσοτερο απο mp και οπως ειπες δεν παιζουν τα παντα. Και φυσικα τιποτα δεν σε σταματαει, αν και το βλεπω ανουσιο, να νοικιασεις.

Αρα ποια η έννοια ενος mp χωρίς αυτά που προανέφερα?
Οι επιλογες υπαρχουν. Μην αγοραζεις ουτε tv ουτε mp. Συνεδεσε τον ΗΥ στην υπαρχουσα TV και δες τα παντα. Ολα εχουν τα + και τα - τους!

@tractioner: Έχεις μπερδευτεί φιλε μου.
Άλλο player και άλλο recorder !
Υπάρχουν φυσικά και τα μηχανάκια που ζητάς.
Ο καθένας μπορεί να έχει άλλες απαιτήσεις από ένα media player

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Ας πουμε για αυτο εδω http://www.verbatim-europe.com/gn_....ultimedia-recorder-500gb_57_0_17599__228.html
Επισης δεν μπορεσα να καταλάβω αν η συγκεκριμένη κατασκευή έχει δεκτη mpeg4
Εχει αντιγραφικό αλλα του λείπει το player
Eχει κανείς κάτι να προτείνει?
Εισαι, νομιζω, off-topic.
Προτεινω ν'αρχισεις καινουργιο νημα.

εγω παντως λογω γιορτων (και λογω γυναικας που ηθελε να μου κανει δωρο κατι που θα αρεσε ΕΜΕΝΑ) κτυπησα το dune max και αντικατεστησε επαξια το ps3 (ειχα παψει να παιζω παιχνιδια πια και εβλεπα μονο ταινιες) σαν bd player οπως επισης και το asus hd air που ειχα σαν media player και κερδισα και μια επιπλεον θεση στο rack ξεκοιλιαζοντας τον εξωτερικο σκληρο που ειχα και τοποθετοντας τον στο εσωτερικο tray του dune.Παιζει καταπληκτικα και τα παντα (εφτιαξα και τα εξωφυλλακια με το yadis) :-)

εγω παντως λογω γιορτων (και λογω γυναικας που ηθελε να μου κανει δωρο κατι που θα αρεσε ΕΜΕΝΑ) κτυπησα το dune max και αντικατεστησε επαξια το ps3 (ειχα παψει να παιζω παιχνιδια πια και εβλεπα μονο ταινιες) σαν bd player οπως επισης και το asus hd air που ειχα σαν media player και κερδισα και μια επιπλεον θεση στο rack ξεκοιλιαζοντας τον εξωτερικο σκληρο που ειχα και τοποθετοντας τον στο εσωτερικο tray του dune.Παιζει καταπληκτικα και τα παντα (εφτιαξα και τα εξωφυλλακια με το yadis) :-)

Επρεπε να τον ξεκοιλιασεις. Ειχε παθει ... περιτονιτιδα!!!

Για πες ποσο πηγε το μαλλι?

Για τοσο ...μαλλι, δεν ξερω αν εχεις παιδακια, αλλα πρεπει να εχει λυση και γι' αυτο http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1478759&postcount=2
καποιος επιτελους να μου πει οτι στη δικια του συσκευη γινεται!

ΥΓ. Για εξωφυλακια, ενα copy/paste from IMDB, save as JPG στον ιδιο φακελο με την ταινια και υποτιτλους και εισαι ετοιμος!

Last edited:

Το μαλλι πηγε 480......
για το κομματι του playlist δεν το εχω ψαξει,γιατι οπως σου ειπα δεν με πολυ ενδιαφερει,σε περιπτωσεις που αναφερεις στο ποστ σου απλως ριχνω σε ενα στικακι τα βιντεακια που θελω και απλως αναλογα πως θα τα δει το player(με πια σειρα δηλαδη) παιζουν με μια ''ψευτο'' τυχαια σειρα.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Ωραιο δε λεω το yadis αλλα εγω βολευομαι (γιατι ειμαι ... τεμπελης) με κατι σαν το συνημμενο που ειναι ενα copy/paste απο IMDB.

Οσο για το playlist καταλαβα οτι δεν σ' ενδιαφερει (και καλα κανεις) αλλα σε ρωταω επειδη στα forums ο ενας βοηθαει τον αλλον, και αν δεν μας πουνε αυτοι που εχουν το μηχανακι τοτε...?

Επειδη λοιπον θελω να κανω και εγω μια αγορα και το συγκεκριμενο θεμα με ενδιαφερει, αν εισαι διαθετημενος να βοηθησεις, το δοκιμαζεις και μου λες.

Attachments

• IronMan2.jpg
    IronMan2.jpg
    46.3 KB · Views: 31