Όντως θέλει λίγο κατέβασμα το τρίποδο και γύρισμα πιο κάθετα η μηχανή ώστε να είναι παράλληλη με την οθόνη.
Παρε και μια με f 1.4. To raw ειναι στον φάκελο.
Καλά εδώ έγινε το απίθανο .. η λήψη f/1.4 να είναι οξύτερη (φαίνονται moire απο τα πιξελ της οθόνης ενώ η f/5.6 μονο συμπαγές χρώμα ..) .. θέμα εστίασης προφανώς .. μπορεί και εκκεντρότητας των στοιχείων
Στις άλλες λήψεις στο κάγκελο υπάρχει μεν το μπολικο Lateral CA αλλά δεν φαίνεται αυτο το κατι σαν είδωλο της πρωινής .. και φυσικά και τα διχτάκια φαινονται πιο καθαρά απο την πρωινή.
Παιδιά αν είναι θέμα φακού μπορεί να το εμφανίζει σε συγκεκριμένη απόσταση εστίασης ή και να εμφανίζεται ή εξαφανίζεται σε συγκεκριμένο διάφραγμα ανάλογα πως τα οπτικά κάτσουν
το pattern της TV ειναι κοντινό πλανο καμία σχέση
Οπως και να ναι αυτό είναι κάτι που θα το παρακολουθησει ο Τάκης προσεκτικά προσέχοντας και άλλες λήψεις μελλοντικά.
Κώστα ξανα τράβηξα το ίδιο πλάνο αν είδες στο ίδιο διάφραγμα και δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.
Αρα .. τι μας μένει να υποθέσουμε ??. κούνημα ?? .. shutter shock ??
Το μόνο που άλλαξε είναι η ταχύτητα κλείστρου λόγω απογευματινής συννεφιάς .. λες ??
Tάκη, βάζεις χρονοκαθυστέρηση υποθέτω .. έγινε λήψη με EFCS ??
Κάποιες φορές μετράει και η ταχύτητα .. κλείστρου .. ιδίως οταν υπάρχουν συντονισμοί το καλύτερο είναι ή πολύ μεγάλη ταχύτητα ή πολύ μικρή ..
π.χ. στο studio του Dpreview οι λήψεις σε χαμηλό φωτισμό είναι σχεδόν πάντα οι πιο ευκρινείς διότι έχουν τραβηχτεί με μικρή ταχύτητα (3sec) και οι όποιοι κραδασμοί αντιπροσωπεύουν πολύ μικρό ποσοστό της λήψης ..
ειδικά αυτό συμβαίνει στις pixelshift λήψεις όπου πρόβλημα δημιουργεί και το φλικερινγκ του φωτισμού .. όπου η μεγάλη διάρκεια το εξομαλύνει
Τάκη .. η εστίαση στο σπίτι σε πιο σημείο είναι ??
Ειλικρινά δεν ξέρω. Μήπως δεν ήταν απόλυτα κεντραρισμένο το πλάνο;
Με timer τραβάω πάντα στα 2 sec και EFCS στο on.
Τα 2sec πάντως δεν θα τα εμπιστευόμουν αν το τρίποδο δεν είναι πολύ solid και δεν χρησιμοποιεις ντεκλασερ αλλά πατας με το δάχτυλο. Oταν τραβηξα τελευταια hires δείγματα στο δικό μου τρίποδο και χωρίς ντεκλασερ έφτασα στα 8sec για να έχω σωστό αποτέλεσμα. Δεν λέω οτι φταιει αυτό απλά στο αναφέρω.
Ετσι νομιζω και εγω τα 2sec ειναι λιγο ρισκο, κι εγω την εχω πατησει αγριως με νυχτερινες ληψεις.
Τακη επειδη δεν ξερω καμια απο τις δυο συσκευες μπορεις να μεγεθυνεις πριν την εστιαση για να εχεις καλυτερη αποψη αν εχει επιτευχθει ας πουμε το απολυτο ?
Ναι Τάκη εσυ και εγώ τα ξέρουμε , απλά το διευκρινησα για τα παιδιά που διαβάζουν όπως ο φιλος που είναι αρχάριος και ίσως δεν ξερει τι άλλο μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη μηχανή εκτός από το αυτόματο.
όπως βλέπεις εύκολα κανεις αν είναι αρχάριος χάνει τη μπάλα ακομη και με τις αυτόματες ρυθμίσεις και αυτό ήταν η επιφύλαξη μου εξ αρχής γιαυτο τον υπεραπλουστευμένα τρόπο παρουσίασης.
Αντίθετα αν έβαζες και τη μηχανή (ως έμπειρος χρήστης) στο καλυτερο δυνατό jpeg που μπορεί να βγάλει χωρίς επεξεργασία στον υπολογιστή με σωστό WB ανάλογα τη σκηνή, σωστή φωτομέτρηση με βάση το ιστόγραμμα, χρωματικό προφίλ ανάλογα το θέμα και καμπύλη φωτομέτρησης με σωστή ρύθμιση στο DRO και προφανώς κάτι αντίστοιχα στο κινητό (που λίγο πολύ τα κάνει αυτόματα) θα ήταν πιο δίκαιο και για τα δυο και πιο αντιπροσωπευτικό. Είναι ρυθμίσεις λιγότερες από 1 λεπτό. Δεν νομίζω οτι θα δυσκολευτεί να τις κάνει ακόμη και άπειρος χρήστης. Θα ήταν λίγο πολύ αντίστοιχο του πως θα τα δουλεψει ο καθημερινός χρήστης των συσκευων που δεν θα ασχοληθεί όμως ποτέ με επεξεργασία RAW.
ΥΣ
προσωπικες μου απόψεις εκφράζω, όχι συντονιστικές μην μπερδευτούμε, οτι θέλεις επιλέγεις να παρουσιάσεις από την στιγμή που το παρουσιάζεις παραστατικά όπως τώρα, άρτια, εξηγείς αναλυτικά τον τρόπο λήψης και ανεβάζεις και τα φουλ ανάλυσης δείγματα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.