Συγκριτικό test DAC...

economo

Senior Member
4 December 2007
586
ΑΘήνα, Ελλάδα
...ή "πως μια φιλική ακρόαση, καταλήγει σε συγκριτικό..."

καλησπέρα σε όλους,

υπήρξε πολλή σκέψη μέχρι τη σημερινή δημοσιοποίηση για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Είχαμε εδώ και 2 εβδομάδες με 5-6 φίλους, ξεκινήσει κάποια σκέψη για μια "φιλική", μικρή και χαλαρή ακρόαση 2-3 DAC...

Τελικά η απλή προσέγγιση, μεγάλωσε (με δική μου ευθύνη) κ κατέληξε σε διοργάνωση συγκριτικού test!

Κατά συνέπεια, θεωρήσαμε σωστό να δημοσιοποιήσουμε την προσπάθεια αυτή, καθώς θα πρέπει να συννενοηθούμε για διάφορα πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στην όλη ιστορία υπάρχει ένα μειονέκτημα..
Ο χώρος μου, δε μπορεί να φιλοξενήσει για μια σοβαρή ακρόαση περισσότερα από 10-15 άτομα...
...και ήδη μέσα από τη συζήτηση που έχω κάνει με διάφορους φίλους για την "απλή" version της ακρόασης, έχουμε σχεδόν συμπληρώσει την ομάδα!
Οπότε θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η τελική λίστα συμμετεχόντων από τους ήδη προσκεκλημένους για να δούμε αν μπορούμε να προσθέσουμε και άλλους φίλους από τη μεγάλη παρέα του AVclub!

Οι καλεσμένοι είναι οι εξής (με τυχαία σειρα...):

DomieMic, Chris1967, kpaiss, Lemarchand, Vassilis, Νάσος Μανιάτης, Modright, Dalanik, Μιχάλης Κορ., Economides, Magellan, Tsimisce, Database_error, Internet King, Wind, Γιώργος ΚΟΨ, Isoviths, alesios73, lemon, Μιχαηλός Γιάννης, FragoulisNaval, Exp4nder, Analyse_it, Caraudiotest, primare

Το concept έχει ως εξής:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 29 Μαϊου, γύρω στις 11:00 το πρωϊ,
Προετοιμασία: Σάββατο απόγευμα

Τα DAC που λέμε να ακούσουμε είναι της χαμηλής κατηγορίας μέχρι 1100 και είναι τα κάτωθι (και αν τα βρούμε όλα ίσως είναι ΠΑΡΑ πολλά...):

• 2 Wolfson (Φραγκούλης- DomieMic)
  • M2Tech Young (Kpaiss)
  • Audio Nemessis DC-1
  • MF M1 (chris1967)
  • ΥΒΑ (ψάχουμε χορηγό..)
  • Buffalo (Exp4nder)
  • Behringer ULTRAMATCH PRO (ψάχνουμε χορηγό...)
Εξοπλισμός:

Τρανσπορτ: Popcorn hour C200 / Esoteric xx (alesios73)
Ενισχυτής: ΟΝΚΥΟ TX-NR3007 (A/V) ή Hegel H100 (isoviths)
Ψηφιακό Καλώδιο:
θα δοκιμάσουμε 2-3 και θα αποφασίσουμε (το Σάββατο). Έχει προσφερθεί ο alesios73 να φέρει το δικό του, αλλά δε μου έχει πει ποιό είναι... Κύριε geopolitis, μήπως να μας κάνετε παρέα με το Stereovox σας?
Αναλογικό RCA: Nordost SPM 1.0m - WBT RCA
Καλώδια ηχείων: Nordost Super Flatline Gold MKII
Ηχεία: Leema Xeta

Τι θα δοκιμάσουμε:

Θα στείλουμε ψηφιακό σήμα μέσω ομοαξονικού καλωδίου στα DAC και εκ της αναλογικής τους εξόδου, θα ακούσουμε το αποτέλεσμα.
Αναφορά: Η αναλογική έξοδος του Esoteric

Τι θέλω να ακούσουμε/συγκρίνουμε:
1. Ποιό DAC ξεπερνάει την απόδοση του Popcorn.. (Επειδή το standard wolfson δεν τα είχε καταφέρει σε πρόσφατο test...)
2. Αν θα εντοπίσουμε διαφορές μεταξύ Popcorn και Esoteric transport...
3. Ποιό DAC ακούγεται καλύτερα σε "τυφλή" δοκιμή (έχω μαντίλια για όλους! :afro:)
4. Πόσο κοντά θα είναι το καλύτερο DAC στην αναφορά..
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχουμε και ένα Primare CD31, ώστε να συγκρίνουμε μια πιο "γήϊνη" από το Εsoteric πηγή, που είναι όμως επίσης σε πολύ καλό επίπεδο.

Ερώτηση:
Πόσες μέρες χρειαζόμαστε για όλα αυτά??? :flipout:

Διαδικασία ακρόασης:
θα πρέπει να καταλήξουμε μέσα στην εβδομάδα. Δε θα ήθελα κάτι πολύ επιστημονικό όπως στο test του Wind, γιατί νομίζω ότι δε θα το ευχαριστηθούμε. Θα ήθελα κάτι απλούστερο ως βαθμολογία/αξιολόγηση. Θα δούμε.

Σκέφτομαι ακόμα, την πιθανότητα να συζητάμε τις διαφορές από κάθε ακρόαση και να συμφωνούμε στις διαφορές όσο προχωράμε, χωρίς να ξέρουμε την ταυτότητα των μηχανημάτων.
Θα δούμε.

Μουσικά κομμάτια:

Δεν έχει αποφασιστεί η λίστα.
Σϊγουρα έχουμε όλοι κάποια κομμάτια κατά νου.
Θα δούμε πως θα αποφασιστεί και αυτή, προσεχώς.

Αυτά λοιπόν για να ξεκινήσει η συζήτηση.
Οι γνώμες όλων είναι ευπρόσδεκτες και ελπίζω να βγει κάτι καλό και ωραίο από όλη αυτή την προσπάθεια!

Θα τα πούμε, Γιώργος

Θα έρθω μαζί με τον φίλο modright
Ευχαριστώ για την πρόσκληση Γιώργο! :a0210:

:ernaehrung004:

Last edited:
Γιώργο σε ευχαριστώ αλλά δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ γιατί έχω να πάω σε μια βάφτιση. Μπορώ όμως να δώσω σε κάποιον το dac για τις ανάγκες του συγκριτικού.............

Ωραία πράγματα Γιώργη! well done!!!

Δυστυχώς το πιθανότερο είναι να λείπω το ΣΚ για επαγγελματικούς λόγους... οπότε... μόνο ώσπου να φύγω μπορώ να βοηθήσω... θα τα πούμε στο τηλ.

καλημερα, ευχαριστω για την προσκληση. δεν ειμαι σιγουρος λογω φορτου εργασιας. (δουλευουμε και Κυριακες).
ειναι πολυ ενδιαφερουσες αυτου του ειδους οι συναντησεις και θα προσπαθησω να ερθω.

Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

ενα rega ποσο κοστιζει? θα ηταν στη λιστα?

Δημήτρη, δε γνωρίζω το DAC της Rega, δεν ξέρω κάποιον που να το έχει και μάλλον έχουμε ήδη πολλά στη λίστα...

Θα πρότεινα να παραμέναμε σε αυτά που έχουν αναφερθεί...

Γιώργο σε ευχαριστώ αλλά δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ γιατί έχω να πάω σε μια βάφτιση. Μπορώ όμως να δώσω σε κάποιον το dac για τις ανάγκες του συγκριτικού.............

...μου τη "δίνει" γιατί με εσένα ξεκινήσαμε να το συζητάμε κ τελικά δε θα μπορέσεις... Μήπως να το κάνουμε Σάββατο?
Να κάνω ένα πίνακα με το πόσοι μπορούν Σάββατο και πόσοι Κυριακή ?
Προς το παρόν έχουν απαντήσει θετικά ή με ερωτηματικό οι:

Username Ακρόαση DAC
DomieMic Maybe
Chris1967 Maybe
kpaiss Maybe
Lemarchand OK
Modright OK
Dalanik Maybe
Internet King OK
Wind Maybe
alesios73 OK
Μιχαηλός Γιάννης Maybe
Analyse_it ΟΚ

και αρνητικά οι:

Username Ακρόαση DAC
Μιχάλης Κορ. Όχι (Βάφτιση)
Economides Όχι (Βάφτιση)
lemon Όχι
FragoulisNaval Όχι (Βάφτιση)

Αναμένω και από τους υπόλοιπους φίλους να ενημερώσουν για να δούμε που βρισκόμαστε.

Επίσης, αν κάποιος γνωρίζει από που θα μπορούσαμε να δανειστούμε ένα YBA 202 ή Behringer ULTRAMATCH PRO, θα το εκτιμούσαμε πολύ αν μας ενημέρωνε σύντομα..

Ηλία και Γιώργο, χαίρομαι που θα τα καταφέρετε!-bye-

Last edited:
Δυστυχως θα ειμαι Κρητη το ΣΚ.
Οπως ειπαμε ομως , μπορω να διαθεσω το young και μαλλον θα το δωσω στον DomieMic65 αν φυσικα μπορει και εκεινος.

Δυστυχως θα ειμαι Κρητη το ΣΚ.
Οπως ειπαμε ομως , μπορω να διαθεσω το young και μαλλον θα το δωσω στον DomieMic65 αν φυσικα μπορει και εκεινος.

Το κακό είναι ότι ο Μιχάλης έχει μεταφοραφοβία !! :)
Μπορεί να περάσω κι εγώ να το πάρω την Παρασκευή το απόγευμα.
Θα μιλήσουμε.

Πέμπτη βράδυ μπορώ να περάσω από τον kpais (χρόνια πολλά Κωστή, αν και καθυστερημένα...).

Μόνο που θα μπορέσω αργά γύρω στις 12 το βράδυ για να μην συναντήσω κίνηση στο δρόμο...

Το κακό είναι ότι ο Μιχάλης έχει μεταφοραφοβία !! :)
Μπορεί να περάσω κι εγώ να το πάρω την Παρασκευή το απόγευμα.
Θα μιλήσουμε.

Οχι ρε φίλε... τώρα που είναι με την εγκριση του ιδιοκτήτη οκ!! :)))
Αν έρθω θα το φέρω... είμαι δίπλα στον kpaiss!!!

Ενδιαφέρον συγκριτικό. Και είμαι σε διαδικασία αναζήτησης dac με το YBA να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα βέβαια να ήταν μέσα στο συγκριτικό και το Rega Dac αλλά δύσκολο να βρεθεί κάποιος να το έχει. Περιμένουμε αποτελέσματα.

Ενδιαφέρον συγκριτικό. Και είμαι σε διαδικασία αναζήτησης dac με το YBA να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα βέβαια να ήταν μέσα στο συγκριτικό και το Rega Dac αλλά δύσκολο να βρεθεί κάποιος να το έχει. Περιμένουμε αποτελέσματα.

Εσύ πάλι γιατί χαίρεσαι?? Νόμιζα ότι οι πολυκάναλοι έχουν ενσωματωμένο dac που είναι το ίδιο καλό (αν όχι καλλίτερο) από τα stand alone κομμάτια.... Οτι ισχύει και για τα προενισχυτικά/ενισχυτικά τους στάδια δλδ!

Κόλπα δικάναλα υιοθετούμε βλέπω...... :Banane0:

REBELOS RULEZ!!!!!!