Συγκριτικό test DAC...

Παιδιά, το Ultramatch Pro μου στη διάθεσή σας, παρότι ούτε εγώ μπορώ την Κυριακή (μήπως παίζει να γίνει το Σάββατο; ). Υπενθυμίζω ότι το SRC2496 έχει μόνο XLR εισόδους και εξόδους, οπότε θα χρειαστεί αντάπτορας ή καλώδιο XLR-to-RCA.

Πάντως με τέτοιο όγκο μηχανημάτων σε μια μέρα μόνο ακρόαση μπορεί να γίνει..

Πολύ σημαντικά τα σημεία που έθεσε ο Νίκος, τα οποία αποτελούν απόσταγμα του άλλου πετυχημένου τυφλού συγκριτικού που είχε γίνει πριν κάποιο καιρό, οπότε δώστε τους ιδιαίτερη σημασία!!

Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

Παιδιά, το Ultramatch Pro μου στη διάθεσή σας, παρότι ούτε εγώ μπορώ την Κυριακή (μήπως παίζει να γίνει το Σάββατο; ). Υπενθυμίζω ότι το SRC2496 έχει μόνο XLR εισόδους και εξόδους, οπότε θα χρειαστεί αντάπτορας ή καλώδιο XLR-to-RCA.

Πάντως με τέτοιο όγκο μηχανημάτων σε μια μέρα μόνο ακρόαση μπορεί να γίνει..

Το Σάββατο αποτρέπει να έρθουν εκείνοι που δουλεύουν το πρωϊ και θα δυσκολέψει κι εμένα, γιατί θα πρέπει να πάω την Παρασκευή το απόγευμα, μετά τη δουλειά (δηλ. γύρω στις 19:30 το νωρίτερο) στο Ελληνικό να πάρω τον ενισχυτή και να επιστρέψω για να σετάρουμε τα μηχανήματα από τις 22:30-21:00 και μετά...

Άσε που πρέπει να ξαναρωτήσω όλους αν μπορούν κτλ...
Λυπάμαι βέβαια, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Ούτε μπορώ να πάω μια Κυριακή πιο πίσω, γιατί μπορεί να έχω γίνει πατέρας μέχρι τότε! :firstprize:

Το SRC2496 τι είναι? (για να μην ψάχνω τώρα...). Το super κύκλωμα του Behringer? Και για τις RCA έχει άλλο?

Καλώς ή κακώς (και εδώ απαντάω και σε άλλους φίλους σχετικά με τη USB θύρα ή άλλες συνδέσεις) δεν είμαι "στημένος" για άϋλο ακόμα κ δε διαθέτω XLR συνδέσεις.
'Ετσι από την αρχή είπα ότι αυτό που θα τεστάρουμε είναι Coax to RCA.

Τα DAC ΔΕΝ θα τα αδικήσουμε συνολικά, καθώς μόνο την Coax to RCA μετατροπή τους θα σχολιάσουμε!

Το ξέρω ότι πολλοί παίζετε με USB και έχετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκεί, αλλά εγκώ ακόμα ντεν έχει... :)

Όσον αφορά στο πλήθος των DAC, αναμένω λίγο να δω τι θα μαζευτεί για να δούμε τι θα κάνουμε. Μέχρι χθες δεν είχαμε Behringer, ακόμα δεν ξέρουμε για YBA και αναμένω επιβεβαίωση για το Nemesis.

Αναγκαστικά, δε μπορούν να γίνουν όλα. Κι εγώ θα το ήθελα, αλλά υπάρχουν χρονικοί και άλλοι περιορισμοί που δε θα μας αφήσουν.
Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε καλά κ να κάνουμε ένα συγκριτικό ακόμα.

Και μακάρι να είμαστε καλά να το επαναλάβουμε με άλλο τρόπο, άλλα μηχανήματα κ άλλες συνδέσεις!

Ας βάλω τον δωδεκάλογό μου (!) για τα τυφλά συγκριτικά, μιας και το είχα υποσχεθεί μετά το τεστ του Βλάσση.

ΙΜΟ, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα τυφλό συγκριτικό, όπως είπα και στο Γιώργο, είναι οι εξής: ...

Νίκο, σε ευχαριστώ πολύ και εδώ, για όλες τις παρατηρήσεις σου, που αφιέρωσες χρόνο για να μας αναφέρεις μία μία!

Θα ληφθούν όλα υπόψη...

Εσύ κανόνισε να είσαι εδώ... ;)

αν μου επιτρέπετε...
η γκάμα που θα δοκιμάσετε εκτείνεται εκτός από το θέμα τιμή (ξεκινάει από τα 150 και φτάνει ίσως πάνω από 1000) αλλά και ηχητικά (από τις μέχρι σήμερα τεκμηριωμένες απόψεις) σε μεγάλο εύρος.
Θέλω να πω ότι πολλά από όσα θα ακουστούν δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα.
Επίσης σοβαρό το θέμα με την είσοδο balanced. Τουλάχιστον το Behringer και το buffalo αδικούνται από χέρι...( βέβαια μεταξύ μας το behringer ούτως ή άλλως δεν διαθέτει καλό τελικό στάδιο οπότε μικρό το κακό, και το buffalo είναι τόσο μπροστά από τα υπόλοιπα οπότε πάλι μικρό το κακό).
Επίσης κάποια είναι προσανατολισμένα για usb χρήση κάποια άλλα όχι...

Θα έλεγα να περιορίσετε το δείγμα σας.
Αφήστε έξω το src2496, και ισως το ένα wolfson.
Τέλος, αν δεν μπορέσετε να βρείτε balanced ενισχυτή χρησιμοποιείστε τουλάχιστον κάποιους ποιοτικούς αντάπτορες xlr-rca πχ neutrik.

Κατά τα άλλα διαβάστε τη λίστα του Dalanik και αρχίστε προετοιμασία από ....χτες

Last edited:
Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Ε ρε συ στο μυαλό μου είσαι!!! Ας πει ο Γιώργος τι του έλεγα χτές!

ακριβώς τα ίδια και για το buffalo και το wolfson!!!

@οικονομο
Γιώργη τρία πράγματα να προσέξετε, είτε ακολουθήσετε αυτά που διαπιστώσαμε οι περισσότεροι από το προηγούμενο τεστ, είτε όχι:
1) Να μάθετε και να περάσετε καλά!
2) Να αποφύγετε τις υπερφίαλες ανακοινώσεις μετά το συγκριτικό, γιατί ο captain έχει ήδη λιπάνει τη σανίδα (του φτιάξανε και smaily ένα πράγμα... :plank: :D )
3) Να μην χρεώσεις το καφέ, γιατί θα σε κάνει βούκινο ο ψηλός! ;)

Το Σάββατο αποτρέπει να έρθουν εκείνοι που δουλεύουν το πρωϊ και θα δυσκολέψει κι εμένα, γιατί θα πρέπει να πάω την Παρασκευή το απόγευμα, μετά τη δουλειά (δηλ. γύρω στις 19:30 το νωρίτερο) στο Ελληνικό να πάρω τον ενισχυτή και να επιστρέψω για να σετάρουμε τα μηχανήματα από τις 22:30-21:00 και μετά...

Άσε που πρέπει να ξαναρωτήσω όλους αν μπορούν κτλ...
Λυπάμαι βέβαια, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Ούτε μπορώ να πάω μια Κυριακή πιο πίσω, γιατί μπορεί να έχω γίνει πατέρας μέχρι τότε! :firstprize:

Το SRC2496 τι είναι? (για να μην ψάχνω τώρα...). Το super κύκλωμα του Behringer? Και για τις RCA έχει άλλο?

Για την ημέρα μην το σκέφτεσαι - κανονίζουμε να δώσω το Μπέρι σε κάποιον από τους συμμετέχοντες όποια μέρα θέλετε..

BTW, Ultramatch Pro = SRC2496 (είναι το ίδιο πράγμα)

Επίσης, εξόδους RCA δεν έχει. Μόνο balanced. Οπότε, θα χρειαστεί μετατροπέας. Έχω κάποια καλώδια XLR-to-RCA που μπορώ να δώσω αλλά δεν θα τα χαρακτήριζα ποιοτικά (τα είχα φτιάξει κάποια στιγμή απλά για να δοκιμάσω κάτι..).

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Θέλω να πω ότι πολλά από όσα θα ακουστούν δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα.
Επίσης σοβαρό το θέμα με την είσοδο balanced. Τουλάχιστον το Behringer και το buffalo αδικούνται από χέρι...( βέβαια μεταξύ μας το behringer ούτως ή άλλως δεν διαθέτει καλό τελικό στάδιο οπότε μικρό το κακό, και το buffalo είναι τόσο μπροστά από τα υπόλοιπα οπότε πάλι μικρό το κακό).
Επίσης κάποια είναι προσανατολισμένα για usb χρήση κάποια άλλα όχι...

Θα έλεγα να περιορίσετε το δείγμα σας.
Αφήστε έξω το src2496, και ισως το ένα wolfson.
Τέλος, αν δεν μπορέσετε να βρείτε balanced ενισχυτή χρησιμοποιείστε τουλάχιστον κάποιους ποιοτικούς αντάπτορες xlr-rca πχ neutrik.

Κατά τα άλλα διαβάστε τη λίστα του Dalanik και αρχίστε προετοιμασία από ....χτες

Σε όλα όσα λέτε συμφωνούμε επί της αρχής...
Το θέμα είναι ποιό θα είναι το πρακτέο...

Π.χ. λογικό θα είναι τα ακούσματα να είναι πολύ διαφορετικά λόγω γκάμας τιμών. θα είναι πράγματι έτσι όμως?

Επίσης, ως requirement για να μη "χαθούμε στη μετάφραση" έβαλα το Coax to RCA. Δεν είχα δει ότι το Beri έχει μόνο XLR. Οπότε, μπορεί και αυτό να το ακούσουμε επικουρικά (εκτός διαδικασίας) μαζί με τον πειραγμένο λύκο... και τελικά να το συγκρίνουμε με όποιο άλλο θέλουμε.
Αντάπτορες όμως δεν έχω, η "σωτηρία" πρέπει να έρθει από τους συμμετέχοντες...

Γενικά θα κάνουμε το τεστάκι μας κ αν προλάβουμε να τα ακούσουμε όλα αυτά, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι το Beri ηταν υποδεέστερο του λύκου με τις RCA, αλλά καλύτερο με τις XLR και το άλλο καλώδιο... Πειράζει???

Ε ρε συ στο μυαλό μου είσαι!!! Ας πει ο Γιώργος τι του έλεγα χτές!

ακριβώς τα ίδια και για το buffalo και το wolfson!!!

@οικονομο
Γιώργη τρία πράγματα να προσέξετε, είτε ακολουθήσετε αυτά που διαπιστώσαμε οι περισσότεροι από το προηγούμενο τεστ, είτε όχι:
1) Να μάθετε και να περάσετε καλά!
2) Να αποφύγετε τις υπερφίαλες ανακοινώσεις μετά το συγκριτικό, γιατί ο captain έχει ήδη λιπάνει τη σανίδα (του φτιάξανε και smaily ένα πράγμα... :plank: :D )
3) Να μην χρεώσεις το καφέ, γιατί θα σε κάνει βούκινο ο ψηλός! ;)

Πιστεύω ότι με τους όποιους περιορισμούς που πάντα υπάρχουν..

Θα περάσουμε καλά, γιατί:

α) θα έχουμε καλή παρέα
β) θα προετοιμαστούμε από την προηγούμενη και ό,τι μπορέσουμε να στήσουμε ως διαδικασία θα το κάνουμε. Τις αρχές τις έχουμε χάρις σε όλους εσάς.
γ) θα κάνουμε τυφλό τεστ ή ακρόαση, γιατί ό,τι κι αν ακούσουμε με όποιο καλώδιο, θα το έχουμε φέρει στην ίδια στάθμη (και μπορεί να το ρίξουμε και στα στοιχήματα...)
δ) θα εκτιμήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του τα μηχανήματα

ε) Ο Καπετάνιος θα λείπει σε ταξίδι για δουλειές... (Μετακομίζει τη Γαλέρα..)

στ) Ο καφές θα είναι τσάμπα... (αλλά ξέχασα να σας πω ότι θα έχει είσοδο !!!) :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Σε όλα όσα λέτε συμφωνούμε επί της αρχής...
Το θέμα είναι ποιό θα είναι το πρακτέο...

Π.χ. λογικό θα είναι τα ακούσματα να είναι πολύ διαφορετικά λόγω γκάμας τιμών. θα είναι πράγματι έτσι όμως?

Επίσης, ως requirement για να μη "χαθούμε στη μετάφραση" έβαλα το Coax to RCA. Δεν είχα δει ότι το Beri έχει μόνο XLR. Οπότε, μπορεί και αυτό να το ακούσουμε επικουρικά (εκτός διαδικασίας) μαζί με τον πειραγμένο λύκο... και τελικά να το συγκρίνουμε με όποιο άλλο θέλουμε.
Αντάπτορες όμως δεν έχω, η "σωτηρία" πρέπει να έρθει από τους συμμετέχοντες...

Γενικά θα κάνουμε το τεστάκι μας κ αν προλάβουμε να τα ακούσουμε όλα αυτά, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι το Beri ηταν υποδεέστερο του λύκου με τις RCA, αλλά καλύτερο με τις XLR και το άλλο καλώδιο... Πειράζει???

Πιστεύω ότι με τους όποιους περιορισμούς που πάντα υπάρχουν..

Θα περάσουμε καλά, γιατί:

α) θα έχουμε καλή παρέα
β) θα προετοιμαστούμε από την προηγούμενη και ό,τι μπορέσουμε να στήσουμε ως διαδικασία θα το κάνουμε. Τις αρχές τις έχουμε χάρις σε όλους εσάς.
γ) θα κάνουμε τυφλό τεστ ή ακρόαση, γιατί ό,τι κι αν ακούσουμε με όποιο καλώδιο, θα το έχουμε φέρει στην ίδια στάθμη (και μπορεί να το ρίξουμε και στα στοιχήματα...)
δ) θα εκτιμήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του τα μηχανήματα

ε) Ο Καπετάνιος θα λείπει σε ταξίδι για δουλειές... (Μετακομίζει τη Γαλέρα..)

στ) Ο καφές θα είναι τσάμπα... (αλλά ξέχασα να σας πω ότι θα έχει είσοδο !!!) :Banane0:

Τα είπαμε και στο τηλέφωνο Γιώργη!..Οντως, μετακομίζει η γαλέρα και το κουπί πολύ!

Εχετε μια σχετική εμπειρία περί της διαδικασίας, ρίξτε και μια ματιά στα
video's από το event με την ομιλία του Δ.Σταματάκου που είχε γίνει στο σπίτι του Ανδρέα, για το θέμα των blind tests και καλά να περάσετε!

Φυσικά αναμένουμε εντυπώσεις και φωτογραφίες!

Aν δεν συμμετάσχει το βουβάλι τότε τα πράγματα είναι κάπως πιό συμμαζεμένα.
Η αποψή μου είναι ότι βουβάλι και 2496 θα είναι τα δυό άκρα αν και με τα υπόλοιπα ηχητικά μπορεί το 2496 να πέσει κοντά.
Βέβαια ως upsampler είναι κορυφαίο, αλλά δεν μας αφορά.

Σημειωτέον, το μπέρι αν μπεί στο τεστ έστω και με adaptor θα τα καθαρίσει τα άλλα λόγω στάθμης...

Φυσικά και να κάνετε το τεστ, αλλά προσέξτε, δοκιμάστε μόνο ένα coaxial καλώδιο και γενικά 1 σετ συνοδών. Σας βλέπω να χάνετε τη μπάλλα, και μαζί με σας και μείς...
Καλά να περάσετε. Σημασία έχει η παρέα.

Μπορώ να φέρω ένα Behringer SRC2496 που διαθέτει unbalanced (RCA) αναλογική έξοδο.
Η στάθμη θα μετρηθεί και θα ρυθμιστεί στην έξοδο του ολοκληρωμένου ενισχυτή σε dummy load που θα φέρω εγώ για να μην χαλάσουμε τα αυτάκια μας όταν θα γίνονται οι ρυθμίσεις στάθμης.

Οσα DAC λένε ότι παίζουν διαφορετικά ή και καλύτερα από την USB είναι για πέταμα απλώς είναι θέμα χρόνου μέχρι να το καταλάβουν και οι ιδιοκτήτες τους. :flipout:

Μπορώ να φέρω ένα Behringer SRC2496 που διαθέτει unbalanced (RCA) αναλογική έξοδο.
Η στάθμη θα μετρηθεί και θα ρυθμιστεί στην έξοδο του ολοκληρωμένου ενισχυτή σε dummy load που θα φέρω εγώ για να μην χαλάσουμε τα αυτάκια μας όταν θα γίνονται οι ρυθμίσεις στάθμης.

Οσα DAC λένε ότι παίζουν διαφορετικά ή και καλύτερα από την USB είναι για πέταμα απλώς είναι θέμα χρόνου μέχρι να το καταλάβουν και οι ιδιοκτήτες τους. :flipout:

Ορίστε :jester:

Δημήτρη το βουβάλι δεν θα συμμετάσχει, οπότε νο πρόμπλεμ....

...εκτός και αν το δώσεις κι εσύ σε "αντιπρόσωπο" να μας το φέρει!!

Με το Βουβάλι δεν "επέμεινα",

• πρώτον γιατί δεν είναι "εξημερωμένο" και δεν το βρίσκεις στα ράφια έτοιμο,
  • 2ον γιατί στις XLR έχει τη χάρη (και είπαμε ήδη για τις συνδέσεις)
  • και τρίτον γιατί έχουμε πολλά DAC...
Πάντως μια κοντρίτσα με το άλλο "ζώο" την Αντιλόπη, θα είχε ενδιαφέρον και αυτό αν βρούμε BNC καλώδια, μπορεί να γίνει, γιατί μας βρίσκονται κάτι Αντιλόπες πρόχειρες... :)
Μάλιστα η Νέα Αντιλόπη, Ασημένια παρακαλω θα έρθει με τιμή γύρω στα 1300 και με USB 24/192, χωρίς BNC και clock in....

(Εμένα θα με μαζέψετε να μη βάζω άλλα DAC στο τραπέζι??) :violent-smiley-030:

...εκτός και αν το δώσεις κι εσύ σε "αντιπρόσωπο" να μας το φέρει!!

Με το Βουβάλι δεν "επέμεινα",

• πρώτον γιατί δεν είναι "εξημερωμένο" και δεν το βρίσκεις στα ράφια έτοιμο,
  • 2ον γιατί στις XLR έχει τη χάρη (και είπαμε ήδη για τις συνδέσεις)
  • και τρίτον γιατί έχουμε πολλά DAC...
Πάντως μια κοντρίτσα με το άλλο "ζώο" την Αντιλόπη, θα είχε ενδιαφέρον και αυτό αν βρούμε BNC καλώδια, μπορεί να γίνει, γιατί μας βρίσκονται κάτι Αντιλόπες πρόχειρες... :)
Μάλιστα η Νέα Αντιλόπη, Ασημένια παρακαλω θα έρθει με τιμή γύρω στα 1300 και με USB 24/192, χωρίς BNC και clock in....

(Εμένα θα με μαζέψετε να μη βάζω άλλα DAC στο τραπέζι??) :violent-smiley-030:

αλλοίμονο να τόβρισκες στα ράφια....
Δεν έχεις ακούσει για τον Buffalo Bill?
ο άνθρωπος έψαχνε και έψαχνε...

Πάντως και με αντάπτορες από τις balanced παίζει καλύτερα από όσο στις rca...