Συγκριτικό test DAC...

Καλά να περάσετε Γιώργο !!!! -bye-

(όπως σου είπα την Κυριακή βαφτίζεται η ανηψιά μου, βασίζομαι όμως επάνω σου για φωτογραφικό υλικό!)

Πάντως το επόμενο το διοργανώνω με τον Tsimisce και θα είναι για:
1. Πιπίλες καουτσούκ - σιλικόνης και
2. Port bebe - κούνιες
:flipout::flipout:

Ωχ κατάλαβα... θα στα φάει το lapin house και σένα... hi end από τα γεννοφάσκια του το μωρό!

Γενικά μην αφήσεις τη γυναίκα να αποφασίζει μόνη της, γιατί σε βλέπω με δεύτερη δουλειά... :D

[/off topic]

Λοιπόν αν και άργησα την απάντηση θα τα καταφέρω να έρθω το πρωί αλλά κατα τις 3 θα πρέπει να φύγω. Είναι η μόνη μέρα που θα δω την οικογένεια και τον πιτσιρικά.

Αν χρειαστεί μετρητικό, πολύ ευχαρίστως να φέρω το AudioControl.

Τελική λίστα συμμετοχής - 9 άτομα +1 εγώ = 10:

1.Chris1967
2.Modright
3.Internet King
4.Wind
5.alesios73
6.Analyse_it
7.Caraudiotest
8.Dolfon
9.DomieMic

Παίζονται μόνο οι Mr_rebelos, Geopolitis και Μιχαηλός που δε μου έχουν απαντήσει.

Εκτός από τον Internet King, alesios73 και ίσως τον Dalanik, ποιός άλλος θα έρθει αύριο στο σπίτι για το setup?

Γιώργο, θα σου κρυώσω μια AMSTEL για αύριο... :ADFADF1:

Last edited:
Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Γιώργο, θα σου κρυώσω μια AMSTEL για αύριο... :ADFADF1:

Να είσαι καλά Γιώργο.

Αύριο θα φέρω μαζί μου τα εργαλεία που απαιτούνται για να ρυθμίαω τη στάθμη ακρόασης για κάθε DAC ξεχωριστά. Απλώς θα ήθελα να έχετε συγκεντρώσει όλα τα DAC μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.
Θα επιλέξουμε 3-4 μουσικά κομμάτια κοινής αποδοχής με τα οποία θα γίνει και το συγκριτικό μας. Θα φροντίσω να φέρω μερικά δείγματα σε memory stick.

Ξέχασα να αναφέρω ότι θα φερω μαζί μου το DAC της Behringer model SRC2496.
Ίσως φέρω και ένα Audio Nemesis DC-1, επειδή τελικά ο Νάσος πούλησε το δικό του και δεν θα μας το διαθέσει.

Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

Ξέχασα να αναφέρω ότι θα φερω μαζί μου το DAC της Behringer model SRC2496.
Ίσως φέρω και ένα Audio Nemesis DC-1, επειδή τελικά ο Νάσος πούλησε το δικό του και δεν θα μας το διαθέσει.

Βλέπω πολύ βάθος στη συλλογή....
Που τα έχεις "κρυμμένα" όλα αυτά??
(που να είχες και το YBA !!!) :firstprize:

Ευχαριστώ Γιώργο.
Τα DAC θα τα έχουμε όλα μέχρι τις 17:00
Από τον DomieMic μόνο δεν έχω νέα, αλλά κι αυτός μέχρι τότε θα το έχει φροντίσει!!

Υ.Γ. Πάντως ένα Ντεσιμπελόμετρο, νομίζω ότι θα το χρειαστούμε τουλάχιστον για να ελέγξουμε πόσο δυνατά θα ακούμε στη θέση ακρόασης.... Τουλάχιστον έτσι μου "σφυρίζουν" κάποιοι... :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

Βλέπω πολύ βάθος στη συλλογή....
Που τα έχεις "κρυμμένα" όλα αυτά??

Ευχαριστώ Γιώργο.
Τα DAC θα τα έχουμε όλα μέχρι τις 17:00
Από τον DomieMic μόνο δεν έχω νέα, αλλά κι αυτός μέχρι τότε θα το έχει φροντίσει!!

Υ.Γ. Πάντως ένα Ντεσιμπελόμετρο, νομίζω ότι θα το χρειαστούμε τουλάχιστον για να ελέγξουμε πόσο δυνατά θα ακούμε στη θέση ακρόασης.... Τουλάχιστον έτσι μου "σφυρίζουν" κάποιοι... :)

Δεν χρειάζεται ντεσιμπελόμετρο. θα σου πω εγώ εμπειρικά που ακριβώς πρέπει να ρυθμιστεί η στάθμη για το συγκεκριμένο χώρο ακρόασης. Τι νόημα έχει αν το όργανο δείχνει 95 dB ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

To ΥΒΑ το ακούσαμε μια φορά στο χώρο μου με τον Lemarchant. Μου έρεσε, αλλά ο ήχος του δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο ή κάτι το μοναδικό, αυτό που σε κάνει να θέλεις την επόμενη μέρα να πας να το αγοράσεις. Δεν ήταν φυσικά καλύτερο από ένα ελαφρά τροποποιημένο Xindak-5 που ακούσαμε αμέσως μετά το ΥΒΑ.
Το Μ2Τech Young με το δικό μου τροφοδοτικό ήταν σαφέστατα καλύτερο από το YBA, αν και η σύγκριση των δύο δεν έγινε την ίδια μέρα. Απλώς έχω μείνει με αυτή την εντύπωση ότι το M2Tech Young επαιζε στο δικό μου σύστημα καλύτερα από το YBA.
Βέβαια το M2Tech Young με το τροφοδοτικό της μάνας του δεν έπαιζε μία.

Last edited:
Για να βγει το Popcorn media player η καλύτερη "Ψηφιακή Πηγή" στο ρόλο του Transport, θα φέρω και ένα custom made διπλό τροφοδοτικό το οποίο θα μπορεί να τροφοδοτεί ταυτοχρόνως και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Για να διαπιστώσουμε ποιο DAC διαθέτει τον καλύτερο ψηφιακό δέκτη, θα φέρω μαζί μου και ένα coaxial καλώδιο μήκους 10μ. και ενδεχομένως και μια ακόμα προέκταση.
Το DAC που δεν θα επηρεαστεί ηχητικά με την παραπάνω αλλαγή καλωδίου είναι σίγουρο ότι διαθέτει ένα πολύ καλό ψηφιακό δέκτη και ενδεχομένως ένα πολύ καλό κύκλωμα καταστολής του jitter που προέρχεται από τα καλώδια διασύνδεσης και τον θόρυβο που αυτά μεταφέρουν.

Update : Σάββατο βράδυ

Στο σπίτι μου η εργασία του στησίματος ήταν ουσιαστικά One Man Show ή αλλιώς Internet King.

Αφού μετακομίσαμε μια "μικρή" μπαουλο TV 32'' για να κάνουμε χώρο στο έπιπλο, παρατάξαμε τα μηχανήματα, ώστε να είναι σωστά τοποθετημένα, να φτάνουν στον ενισχυτή κ να κρύβονται από την κουρτίνα!!!
Μετά ελέγξαμε τη φάση όλων των μηχανημάτων και τα συνδέσαμε στο ρεύμα.

Όλα τα DAC + transport συνδέθηκαν σε ίδια πολύμπριζα και στην ίδια γραμμή του πίνακα. Χρησιμοποιήσαμε τα καλώδια των ιδιοκτητών τους, αφού διαπιστώσαμε (με το έμπειρο μάτι μας...) ότι κινούνταν στην ίδια κατηγορία πάνω κάτω, εκτός από του Esoteric (είναι καλύτερο) που δεν μας πείραζε καθώς είναι κοινό για όλα.

Ο Ενίσχυτής Hegel H100, συνδέθηκε με καλο καλώδιο ρεύματος κατευθείαν στην πρίζα του τοίχου.
Η Αντιλόπη θα παίξει με το απλό τροφοδοτικό της κ όχι με το Volticus

Κατόπιν τα DAC αριθμήθηκαν και έγινε η ρύθμιση στάθμης.

Τα DAC που στήθηκαν είναι τελικά τα εξής 7:

• 2 Wolfson (Φραγκούλης- DomieMic)
  • PlexiDAC_DIY (by Analyse_it)
  • Audio Nemessis DC-1 (Internet king)
  • MF M1 (chris1967)
  • Behringer ULTRAMATCH PRO (Internet king)
  • Antilope Zodiac+ (Γιώργος ΚΟΨ)
Συζητήσαμε για μερικά μουσικά κομμάτια που θα ακούσουμε κ την τελική λίστα θα την αποφασίσουμε αύριο.

Επίσης, αύριο θα αποφασίσουμε κ τη διαδικασία των τυφλών ακροάσεων.
Οι δύο ιδέες είναι η διαδικασία του Knock-out με διαλεκτικό τρόπο και η άλλη η βαθμολόγηση, όπως έγινε στο τεστ του Wind.

1-2 πραγματάκια που θα θέλαμε ακόμα να δούμε είναι :
α. Ποιό ψηφιακό καλώδιο να χρησιμοποιήσουμε, μέσα από blind test
b. Σύγκριση Esoteric / popcorn transport (κι ας φαίνεται ιεροσυλία)

Interconnect και ψηφιακό θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια για όλα τα DAC.

ΟΛΑ τα μηχανήματα είναι στην πρίζα κ ανοιχτά από τις 1800 κ μέχρι την αυριανή μέρα κ ώρα του τεστ, θα παραμείνουν έτσι...

Έχω βγάλει κ κάτι φωτογραφίες, αλλά καθώς τελειώσαμε στις 2130 κ μετά τρέχαμε για τον τελικό, δεν έχω κουράγιο να τις κάνω upload τώρα...
Όλες μαζί από αύριο...

Τα λέμε το πρωϊ

Υ.Γ. Ο kpaiss απήχθει στην Κρήτη από την Τετάρτη κ ενώ θα γύριζε σήμερα για το τεστ, τελικά δεν τα κατάφερε, οπότε Young - Yok!
Τι να κάνουμε...

Last edited:
Ευτυχώς που μας βοήθησε και η Δέσποινα, η σύζυγος του economo, αύριο θα συμμετάσχει ως κριτής, και μου υπόσχέθηκε ότι θα είνιαι ενελέητη, θα ψυφίσει αυτό που αποδίδει πιο πιστά τα φυσικά ηχοχρόματα της μουσικής, τελεία . και παύλα _

Επειδή εγώ δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ δυστηχώς θα ήθελα μια παράκληση. Ενα ιδαίτερο σχόλιο για την διαφορά των δύο wolfson (δικό μου-DomieMic) έτσι ώστε να πάρουμε μια ιδέα αν τελικά αξίζει κάποιος να δώσει τα 100Ε επιπλέον (πλην εργατικών) για να μοντιφάρει το μαμά wolfson

Επειδή εγώ δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ δυστηχώς θα ήθελα μια παράκληση. Ενα ιδαίτερο σχόλιο για την διαφορά των δύο wolfson (δικό μου-DomieMic) έτσι ώστε να πάρουμε μια ιδέα αν τελικά αξίζει κάποιος να δώσει τα 100Ε επιπλέον (πλην εργατικών) για να μοντιφάρει το μαμά wolfson

Άντε... Επειδή είσαι εσύ !!! :D

Θα τα σκίσουμε τα λυκάκια! (για να δούμε τι μπορούν να κάνουν...)

Άμα είναι χάλια τα αποτελέσματα θα σου τα στείλουμε με pm.. :flipout:

Βέβαια, από εδώ και πέρα πρέπει να γράφω στην υπογραφή μου, ότι τα αποτελέσματα προέκυψαν από το συγκεκριμένο setup μηχανημάτων-καλώδίων, στο συγκεκριμένο χώρο με τα συγκεκριμενα αυτιά, οπότε δεν μπορεί να είναι Κανείς σίγουρος για το αλάνθαστο των αποτελεσμάτων! (Ξενερώσατε? :))

Last edited:
Εξαιρετικη ολη η παρεα, περασα ενα θαυμασιο πρωινο με ενδιαφερουσες
ακροασεις dac

Παρολες τις αδυναμιες του συστηματος, απο το συγκριτικο, διαπιστωθηκαν
μεγαλες διαφορες αναμεσα στα dacs , οπως ηταν φυσικο καποια ξεχωρισαν
σε επιδοσεις και βγηκαν ενδιαφεροντα συμπερασματα με ελαχιστες διαφωνιες
απο τους συμμετεχοντες.

Γιωργο σε ευχαριστω για την προσκληση και για την ζεστη φιλοξενια
Μπραβο και στη γυναικα σου Δεσποινα για τα κουραγια της να μας περιποιηθει
και φυσικα την ευχαριστη συμμετοχη της στην ολη διοργανωση

Με το καλο να ερθει και το μωρακι σας!!!!!!

Καλες ακροασεις και στους τρεις σας

Last edited: