Συγκριτικό test DAC...

Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

...
[*]2ον γιατί στις XLR έχει τη χάρη (και είπαμε ήδη για τις συνδέσεις)
...
Άραγε θα υπάρξει ποτέ στην επικράτεια ένα fully balanced σύστημα
μπάς και αξιολογηθούν και τα υπόλοιπα
τα λερωμένα, τα άπλυτα, τα παραπεταμένα ? :ADFADF1::ADFADF1:

Σόρρυ γιά το :offtopic:

Υ.Γ
Πάντως αν κάποτε χρειαστείτε Buff2 με xlr και pc γιά ήχο στημένο,
πείτε να σας στείλω τα δκάμ. Με κούριερ σε 15 ώρες θα βρίσκεται στα χέρια σας

Καλά να περάσετε παιδιά!
Θα σας πρότεινα να ακούσετε και καμμιά καλή κάρτα ήχου της μεσαίας κατηγορίας, αν μπορείτε. Πάντως από εδώ που βρίσκομαι σας εύχομαι τα καλύτερα...

Καλά να περάσετε παιδιά!
Θα σας πρότεινα να ακούσετε και καμμιά καλή κάρτα ήχου της μεσαίας κατηγορίας, αν μπορείτε. Πάντως από εδώ που βρίσκομαι σας εύχομαι τα καλύτερα...

ποια κάρτα θα πρότεινες δηλαδη..

Καλά να περάσετε παιδιά!

Σ' ευχαριστούμε Μιχάλη!
Αλλά κάρτα πως να ακούσουμε, αφού δε θα έχουμε Υπολογιστή στη σύνθεση??

Σ' ευχαριστούμε Μιχάλη!
Αλλά κάρτα πως να ακούσουμε, αφού δε θα έχουμε Υπολογιστή στη σύνθεση??
Sorry, μου διέφυγε!
Παρ' όλ' αυτά οι κάρτες ήχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να είναι ο υπολογιστής η πηγή. Απλά χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή για να ελέγξουμε την κάρτα και χρησιμοποιούμε τις εισόδους-εξόδους της κάρτας, όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή ως transport και την κάρτα ως DAC.

Και αφού ρωτάτε ποια κάρτα θα πρότεινα, είχα υπ' όψη μου δύο:
-Την EMU 0404 USB, την οποία διαθέτουν ήδη πολλά μέλη του forum απ' όσο ξέρω.
-TC Impact Twin που είχε παρουσιάσει παλιότερα ο VetNik.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1512610&postcount=1
Αξίζει να δούμε πως στέκονται δυό τέτοιες κάρτες απέναντι στους ίσης ή και πολλαπλάσιας τιμής DAC's που συμμετέχουν.

Εν πάση περιπτώσει εσείς μεν καλά να περάσετε, εγώ μάλλον θα πάω για καμμιά ρακούλα, μιάς και βρίσκομαι στην Κρήτη αυτό τον καιρό... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Άραγε θα υπάρξει ποτέ στην επικράτεια ένα fully balanced σύστημα
μπάς και αξιολογηθούν και τα υπόλοιπα
τα λερωμένα, τα άπλυτα, τα παραπεταμένα ? :ADFADF1::ADFADF1:

Σόρρυ γιά το :offtopic:

Υ.Γ
Πάντως αν κάποτε χρειαστείτε Buff2 με xlr και pc γιά ήχο στημένο,
πείτε να σας στείλω τα δκάμ. Με κούριερ σε 15 ώρες θα βρίσκεται στα χέρια σας

στο προηγουμενο σπιτι μου ημασταν φουλ μπαλανσντ!!!

Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

Ας βάλω τον δωδεκάλογό μου (!) για τα τυφλά συγκριτικά, μιας και το είχα υποσχεθεί μετά το τεστ του Βλάσση.

ΙΜΟ, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα τυφλό συγκριτικό, όπως είπα και στο Γιώργο, είναι οι εξής:

1) Σύστημα (ενισχυτής, ηχεία, τρανσπορτ, χώρος) που μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές των dacs

2) Όμοια σύνδεση μηχανημάτων (τα xlr με όμοια xlr, τα coaxial με όμοια coaxial, τα usb με τα usb κτλ και όλα με όμοια καλώδια τροφοδοσίας)
(Ο νικητής κάθε κατηγορίας σύνδεσης, μπορεί να "αναμετρηθεί" σε ξεχωριστό τυφλό test με τους νικητές των άλλων κατηγοριών...)

3) Ισοστάθμιση με την μέθοδο που έγινε το συγκριτικό στο Βλάσση (γνωρίζουν πολύ καλά ο Lemon, K. Tυροβολάς, Ιnternet King και άλλα παιδιά)

4) Μέτρηση της στάθμης db στη θέση ακρόασης και επαλήθευση αποδοχής απ' όλους τους κριτές (αν στα μέσα του test δεν είναι επαρκής η ένταση ή κάποιος ακούει χαμηλότερα/υψηλότερα κάποιo dac... διακόψτε και επισκεφτείτε το κοντινότερο σουβλατζίδικο...:rolleyes:). Απ' ότι κατάλαβα δουλειά μπορεί να κάνει και ένα iphone με το κατάλληλο app ενώ και ο caraudiotest έχει κατάλληλο εξοπλισμό και μας βοήθησε πολύ στο συγκριτικό του Βλάσση)

5) "Κανονικότητα" θέσης ακρόασης των κριτών. Μια πυραμίδα 3 μπροστά - 4 πίσω με αέρα από τον πίσω τοίχο τουλάχιστον 1- 1,5 μέτρα είναι εφικτό απ' ότι κατάλαβα στο σπίτι του Γιώργου)

6) Αξιολόγηση κριτών. τεστάρουμε τους κριτές με δύο τρόπους.
α) 6-10 μονόλεπτα αποσπάσματα από mp3 256 και loosless flac (καλή ασυμπίεστη ηχογράφηση) σε τυχαία σειρά... Όποιος έχει ποσοστό επιτυχίας εύρεσης του τι είναι τι, συνεχίζει. Όσοι δεν τα καταφέρουν αλλάζουν καλώδια, κρατάν κουβέρτα και βοηθούν όπως αλλιώς μπορούν (θα είναι περισσότερο χρήσιμοι έτσι, πιστέψτε με)
β) Στο συγκριτικό κάποιo dac να συμμετέχει δύο φορές. Μεγάλη διαφοροποίηση στη βαθμολογία ακρόασης του ίδιου dac θα αποκλείσει τον τυχερό του πρώτου ξεκαθαρίσματος.

7) Χρόνος ακρόασης. Κάποιο δεν αντέχουν πάνω μία ώρα συνεχούς ακρόασης. Επιβάλλονται ισόχρονα διαστήματα παύσεως.

8) Ήχος αναφοράς! Χρειάζεται κάποιο μέτρο σύγκρισης...

9) Αξιόπιστος τρόπος βαθμολόγησης και πλήρη κατανόησή του από τους κριτές (αλλιώς ο καθένας θα βαθμολογεί όπως θέλει και το τελικό αποτέλεσμα ενδέχεται να διαφέρει αισθητά από την πραγματικότητα)

10) Επαρκή μουσικά δείγματα (ποσοτικά και ποιοτικά) Αν αποφασιστεί να γίνει ειδική - εξειδικευμένη βαθμολογία (μπάσα, πρίμα, δυναμικές, σκηνή κτλ) θα χρειαστούν είτε ένα κομμάτι ανα κατηγορία, είτε ένα κομμάτι που μπορεί να καλύψει περισσότερες κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση ο κριτής καλό είναι να ενημερώνεται για το τι ακούει και βαθμολογεί...

11) Ποσότητα κριτών x δείγματα ακρόασης... Όσο πιο μεγάλο είναι αυτό το γινόμενο τόσο το καλύτερο!
Υπολογίζω ότι σε ένα Α-Β συγκριτικό μιάς ώρας, με εφτά κριτές είναι εφικτό να ακούσετε περίπου 20-22 κομμάτια (διαιρείτε με το δύο για τα δείγματα...), σε ένα Α-Β-Γ (διαιρείτε με το 3) κοκ.
ΙΜΟ ένα γινόμενο πάνω από 100, με αξιόπιστους κριτές, έχει σοβαρές πιθανότητες να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

12) Πλήρης κάλυψη των δειγμάτων της δοκιμής... Τα φωτάκια προδίδουν! Από τη στιγμή που θα γίνει κάτι τέτοιο, παύει να είναι τυφλό συγκριτικό!
άρα πλέον του "παραβάν" η πρόσοψη των dacs καλό θα ήταν να είναι καλυμμένη με μη διαπερατό από το φως υλικό (πχ, χαρτόνι)...

Τέλος εμπειρικά να πω ότι χρειάζονται δύο άτομα για την κουβέρτα κατά την αλλαγή των καλωδίων από τρίτο άτομο (καλό θα ήταν να είναι ο ίδιος με αυτόν που θα ρυθμίζει τη στάθμη του ενισχυτή!) το οποίο κατά την αλλαγή των καλωδίων θα πρέπει να στέκεται στη μέση του panel με τα δείγματα, ώστε να μην "προδίδει" τη θέση του dac που θα ακουστεί...

Γιώργο ελπίζω να βοήθησα... και για ότι άλλο εδώ είμαστε!

:ernaehrung004:

ps. Εννοείται ότι κάθε διόρθωση - άλλη άποψη με τα παραπάνω είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη!

ρε συ, τιποτα δεν ξεχασες !!!

Πως δεν ξέχασα...

Οι βαθμολογίες των κριτών εις διπλούν και διπλοτσεκάρισμα πριν την δημοσίευσή τους... :o

Απλά δεν ήθελα να βγεί η λίστα με 13 προϋποθέσεις... :BDGBGDB55: :flipout::flipout:

:grinning-smiley-043-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

στο προηγουμενο σπιτι μου ημασταν φουλ μπαλανσντ!!!

ήμασταν φουλ μπάλανστ επειδή εσύ είχες καλέσει και τον DOLFON ο οποίος με τη σειρά του είχε διαθέσει τότε τον CARY SLP-05 προενισχυτή του ο οποίος θεωρείται -αλλά και είναι- φούλι μπάλανστ. Δεν ήταν λοιπόν τυχαίο το κάλεσμα !

Last edited:
δηλαδη θελεις να πεις οτι καλεσα στο σπιτι μου τον DOLFON για να πετυχουμε την απολυτη ισοροπια?

Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

δηλαδη θελεις να πεις οτι καλεσα στο σπιτι μου τον DOLFON για να πετυχουμε την απολυτη ισοροπια?

Αν δεν τον καλούσες ακόμα θα συζητούσαμε για το Buffalo DAC και πόσο καλύτερα θα μπορούσε να είχε παίξει σε balanced συνδεσμολογία. To ακούσαμε λοιπόν με τον Cary SLP-05 και καταλάβαμε πόσο καλός είναι o SLP-05

Ατονήσαμε λίγο και αρχίσαμε full balanced παραφιλολογίες !!! :)

Σας επαναφέρω στην τάξη. Έχουμε και λέμε:

Επιβεβαιωμένες συμμετοχές:
1.Lemarchand
2.Modright
3.Internet King
4.alesios73
5.Analyse_it

Μη βεβαιωμένες συμμετοχές:
1.DomieMic
2.Chris1967
3.Vassilis
4.Νάσος Μανιάτης
5.Dalanik
6.Wind
7.Μιχαηλός Γιάννης
8.Caraudiotest

Μπορούν οι άνωθεν κύριοι που δεν ήταν σίγουροι για τη συμμετοχή τους να μας κάνουν μια ενημέρωση μέχρι αύριο Πέμπτη απόγευμα?
(κυρίως για να δούμε αν θέλει να έρθει κάποιος άλλος φίλος από το forum)

Η λίστα με τα DAC όπως έχει διαμορφωθεί είναι:

• 2 Wolfson (Φραγκούλης- DomieMic)
  • M2Tech Young (Kpaiss)
  • Audio Nemessis DC-1 (θα μας πει ο Νάσος)
  • MF M1 (chris1967)
  • Behringer ULTRAMATCH PRO
  • Antilope Zodiac+
Καλώδιο ψηφιακό αυτό του alesios73 (Άλεξ, γράψε μας ποιό είναι)

Υπάρχουν 2 - 3 πραγματάκια που πρέπει να ρυθμιστούν ακόμα μέχρι το Σάββατο:

Α. Τι ώρα θα συναντηθούμε το Σάββατο για να:

1. Στήσουμε χώρο - μηχανήματα - κουβέρτες - χαλιά - καναπέδες
  2. Φτιάξουμε στάθμες
  3. Αποφασίσουμε τα μουσικά κομμάτια που θα παίξουν
  4. Αποφασίσουμε τη διαδικασία ακρόασης / βαθμολόγησης
Προτείνω επειδή είναι αρκετή δουλειά να συναντηθούμε στις 17:00
Παρακαλείστε να φέρετε μαζί σας τα κομμάτια που θα προτείνετε προς ακρόαση.

Β. Ποιός θα φέρει τα DAC σπίτι μου το Σάββατο, αν δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες. Πρέπει να γίνει σωστή συννενόηση μεταξύ μας.

Γ. Ποιός θα φέρει ότι απαιτείται για το καλιμπράρισμα του συστήματος (Internet King?). (πολύμετρο πάντως έχω)

Η Διεύθυνση του σπιτιού μου θα σταλλεί με pm στους τελικούς συμμετέχοντες την Παρασκευή. Θα ήθελα να μου στείλετε και τα email σας, για να σας στείλω και κάποιο χάρτη αν θέλετε με περισσότερες οδηγίες.

Δες ξέρω αν ξεχνάω κάτι άλλο, τα λέμε και αύριο.

Υ.Γ. Εννοείται ότι αν μέχρι τελευταία στιγμή (Σάββατο) βρεθεί YBA ή άλλο ψηφιακό καλωδιο, είναι ευπρόσδεκτα!

Κυριακη θα ερθω (με λιγη καθυστερηση οπως παντα).

Μπράβο ρε Βλάσση δώσε το καλό παράδειγμα!!!
Γιατί ο Γιώργος απογοητεύτηκε κ ήθελε να πάμε για σοβαρες μπύρες (από ακριβές σοβαρές βιολογικές πατάτες) :D

με το θεμα ενισχυτη τι εγινε?

Όλα ΟΚ θα έχουμε τον Hegel H100.

Μπράβο και στον Αντώνη! :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Εγώ Γιώργο έχω ήδη στα χέρια μου το εισιτήριο για Βέλγιο...
Μόνο η τέφρα ή κάποιο πολύ απρόοπτο θα βοηθήσει την παρουσία μου!

Θα το ήθελα πολύ αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα καταφέρω!
Κάνω όμως μια προσπάθεια για το Σάββατο το απόγευμα!

UPDATES:

Επιβεβαιωμένες συμμετοχές:
1.Lemarchand
2.Modright
3.Internet King
4.alesios73
5.Analyse_it
6.Wind
7.Dolfon

Μη βεβαιωμένες συμμετοχές:
1.DomieMic
2.Chris1967
3.Vassilis
4.Μιχαηλός Γιάννης
5.Caraudiotest

Μπορούν οι άνωθεν κύριοι που δεν ήταν σίγουροι για τη συμμετοχή τους να μας κάνουν μια ενημέρωση μέχρι αύριο Πέμπτη απόγευμα?
(κυρίως για να δούμε αν θέλει να έρθει κάποιος άλλος φίλος από το forum)

Η λίστα με τα DAC όπως έχει διαμορφωθεί είναι:

• 2 Wolfson (Φραγκούλης- DomieMic)
  • M2Tech Young (Kpaiss)
  • MF M1 (chris1967)
  • Behringer ULTRAMATCH PRO
  • Antilope Zodiac+
  • DIY DAC by Analyse_It
Ο Νάσος δεν θα τα καταφέρει με το Nemesis (κυρίως γιατί το πούλησε!) οπότε δεν θα είναι στην παρέα ούτε εκείνος ούτε το DAC του.

Ο Ηλίας μου ζήτησε να φέρει ένα δικό του DYIικο και απεδέχθην (έστω κι αν το ακούσουμε εκτός συναγωνισμού)!

Επίσης στη λιστα συμμετεχόντων μπήκε ο Dolfon, με "βύσμα" τον Wind.. :ernaehrung004:

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω λόγω υποχρεώσεων.Καλά να περάσετε οι υπόλοιποι..

Economo, έχεις pm..

Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

Εγώ Γιώργο έχω ήδη στα χέρια μου το εισιτήριο για Βέλγιο...
Μόνο η τέφρα ή κάποιο πολύ απρόοπτο θα βοηθήσει την παρουσία μου!

Θα το ήθελα πολύ αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα καταφέρω!
Κάνω όμως μια προσπάθεια για το Σάββατο το απόγευμα!

Μακάρι να τα πούμε έστω το Σάββατο, Νίκο!
Τι να κάνουμε, υπάρχουν πάντα διάφοροι περιορισμοί από γύρω...
Αλλιώς κάθε μέρα συγκριτικά θα κάναμε !!!

Πάντως το επόμενο το διοργανώνω με τον Tsimisce και θα είναι για:
1. Πιπίλες καουτσούκ - σιλικόνης και
2. Port bebe - κούνιες
:flipout::flipout: