Ένα ακόμα συγκριτικό έλαβε τέλος!
Παρά τη σωματική κούραση, θα προσπαθήσω να γράψω μερικά πραγματάκια...
Κατ' αρχήν οι φίλοι που συμμετείχαν στο event ήταν τελικά οι:
1.Chris1967
2.Modright
3.Internet King
4.Τάσος Ρήγας (εκτός φόρουμ)
5.alesios73
6.Analyse_it
7.Caraudiotest
8.DomieMic
συν εμένα και τη Δέσποινα, φυσικά!
Τα DAC ήταν αυτά που έχω ήδη γράψει, ΟΜΩΣ αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό (και ξεχάσαμε να αναφέρουμε) είναι ότι λίγο ως πολύ, τα πιο πολλά ήταν "πειραγμένα".
Αυτά που σίγουρα
ΔΕΝ ήταν πειραγμένα ήταν το
Wolfson του Μιχάλη και η
Αντιλόπη και δε γνωρίζω αν το MF M1 είχε κάποια παρέμβαση.
Χρήστο μπορείς να μας διαφωτίσεις please?
Επίσης, είχε γίνει ένα ακούσιο λαθάκι και τo Μ1 είχε συνδεθεί με το καλώδιο ρεύματος του DIY DAC, πράγμα που διαπιστώσαμε στο τέλος...
Η διαδικασία μας παίδεψε λίγο, πιθανόν λόγω του ότι τα DAC ήταν αρκετά.
Τις αλλαγές τις έκανα εγώ καθως η κουρτίνα ήταν "αυτοστήρικτη" κ δε χρειαζόμουν άλλη βοήθεια.
Στην αρχή ακούσαμε 1 κομμάτι από όλα τα DAC και οι κριτές κατέγραψαν τις πρώτες εντυπώσεις τους.
Στη συνέχεια ακούγοντας το 2ο κομμάτι, αρχίσαμε να συγκρίνουμε τα DAC ανά ζεύγη, προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε αυτά που σαφώς ακούγονταν καλύτερα από τα υπόλοιπα.
Σε αυτό το στάδιο της 2ης ακρόασης, ξεχωρίσαμε 4 από τα 8 DAC (περιλαμβάνοντας και την αναλογική έξοδο του Popcorn στο τεστ - transport ήταν πάντα το Esoteric)
Στην 3η φάση, ακούσαμε 2 τραγούδια σε κάθε ένα από τα 4 DAC και καταλήξαμε σε 2.
Σε αυτά τα 2 ακούσαμε άλλα 2 τραγούδια και αποφανθήκαμε για το νικητή.
Μετά αποκαλύφθηκαν τα DAC.
Συνεπώς η διαδικασία
μοιάζει πιο πολύ σε Νοκ-Άουτ ακρόαση, παρά σε συγκριτικό με πηγή αναφοράς και 10 ακροάσεις για 8 DAC, με επανάληψη 2 ίδιων DAC στο δείγμα...
Από τη διαδικασία καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σαφής και κατηγορηματική κατάταξη για τα DAC, παρά μόνο υποκειμενικές διαπιστώσεις ανάλογα με το κομμάτι που έπαιζε κάθε φορά, καθώς με 1-2 ακούσματα προχωρούσαμε σε διαδικασία εξαίρεσης...
Τα κομμάτια που ακούσαμε ήταν όλα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, προσπαθωντας να καλύψουμε τα πιο πολλά είδη μουσικής.
Λίστα δεν είμαι σε θέση να κάνω τώρα (γιατί δεν τα ξέρω όλα).
Έχω μαζέψει από τους κριτές τις απλές σημειώσεις τους, με την κατάταξη των 4άρων προκριθέντων DAC. Τα στοιχεία αυτά θα τα αναφέρω αύριο, για να μη γίνει κανένα λάθος. Αυτό που δεν συζητήσαμε είναι
αν οι κριτές θέλουν να αναφέρεται το όνομά τους, ή αν θέλουν να τα δημοσιεύσω απρόσωπα. παρακαλώ πείτε μου τι θέλετε.
Βεβαίως... πριν πω περισσότερα... Ας δούμε μερικές από τις λίγες φώτος που βγάλαμε, καθώς η διαδικασία (που κράτησε το μυαλό μου μακριά από τη φωτογραφική) αλλά κυρίως η σεμνότητα των κριτών :BDGBGDB55:μας απέτρεψαν από μεγάλο φωτογραφικό ρεπορτάζ!!!
Το βράδυ του Σαββάτου, μετά το στήσιμο του εξοπλισμού... Τα μηχανήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στο σκοτάδι μέχρι το πρωϊ...
Το DAC του Analyse_it... σε νυχτερινή φωτογράφηση...
...και με φλας!
...όλα τα DAC υπό τη λάμψη του φλας...
...και μια τελική με όλο το έπιπλο - ρακ...
Πρωϊ Κυριακής - το σύστημα έτοιμο για αξιολόγηση!!! (πριν έρθει ο κόσμος και μου πάρει το μυαλό!!!)
Τα αντικραδασμικά δίπλα στον Hegel μπήκαν από κάτω κατά τη διάρκεια της δοκιμής... Και η κουρτίνα για το blind παράπόδα στα δεξιά...
Όταν αρχισαμε να μαζεύουμε, κουρασμένοι και πεινασμένοι, θυμηθήκαμε τις φωτογραφίες !!! Από αριστερά economo, Internet king και Caraudiotest
και εδώ όλη η ομάδα εκτός του DοmieMic και Τάσου που είχε ήδη αποχωρήσει

Από αριστερά Chris1967, modright, economo, alesios73, Caraudiotest, Internet king, Analyse_it