Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τους οικοδεσπότες για την φιλοξενία τους!
Περάσαμε όμορφα αλλά κουραστήκαμε αρκετά...
Θεωρώ τα αποτελέσματα ότι είναι ακριβή, ως αναφορά το συγκεκριμένο σύστημα.
Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα (και το αρχικό Knock Out) συζητήθηκαν και διασταυρώθηκαν με μεγάλη συμφωνία από όλους, οπότε δεν τίθεται θέμα του αν ακούσαμε ή δεν ακούσαμε σωστά τις διαφορές...
Το θέμα κατά την άποψη μου είναι ότι και τα DAC μάλλον πρέπει να "ματσάρονται" με τα συνοδά όπως τα καλώδια...
Δυστυχώς το σύστημα δεν είχε μεγάλη αναλυτική ικανότητα ούτε έκταση συχνοτήτων και επειδή δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα ηχεία καθόλου δεν αποκλείεται και ο συντονισμός τους σε συγκεκριμένες συχνότητες που ευνόησαν κάποια ηχητικά αποτελέσματα.
Κάτι που δεν αναφέρθηκε και πρέπει να το αναφέρω... είναι ότι η Αντιλόπη ταξινομήθηκε από πολλούς στην πρώτη ακρόαση πολύ χαμηλότερα... και κοντά στην τρίτη ή τέταρτη θέση απότι είμαι σε θέση να θυμάμαι από τα γραπτά αξιολόγησης όταν τα είδα στο τέλος...
Το MF δεν πήγε καλά, ακούστηκε όπως ακούστηκε στο σύστημα... αλλά τα σχόλια που έγιναν για την χροιά την καθαρότητα και την αναλυτικότητα του δεν ανταποκρίνονται στα δικά μου συμπεράσματα που ζω καθημερινά με αυτό το DAC παρότι στην συγκεκριμένη περίπτωση συμφώνησα και εγώ..., επίσης σε σύγκριση του με το δικό μου DIY-DAC (με τελεστικούς 797 όπως έχω ανακοινώσει και στο αντίστοιχο thread χωρίς αναλογικό buffer), το MF M1 είναι λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά κατά την άποψη μου σωστότερο.
Έχω προσκαλέσει τον modright και analyze_it σπίτι μου να δοκιμάσουμε τα τρία μεταξύ τους (DIY-DAC Analyze_it, DIY-DAC Chris1967, MFM1) για περαιτέρω δοκιμές και όποιος άλλος θέλει ευπρόσδεκτος.
Αν κάποιος θέλει να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα από αυτά που ακούσαμε δυστυχώς θα πω ότι δεν μπορεί να βγάλει, παρά το γεγονός ότι επιβεβαιώσαμε την ευαισθησία (ή την έλλειψη αυτής) του συστήματος σε σχέση με συνοδά μηχανήματα... και αυτό για μένα είναι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα.
Το DIY-DAC ακούστηκε πολύ καλό, αλλά δεν ξέρω γιατί στο τέλος δεν το ακούσαμε κόντρα στο Esoteric...θα ήταν καλό να ακούγαμε τις όποιες διαφορές.
Πάντως το Esoteric που ακούσαμε στην αρχή για reference ακούστηκε καλά αλλά όχι όπως το θυμάμαι από πρόσφατη ακρόαση με άλλα συνοδά (Jeff Roland pre/power, JBL ).
Η πρόταση μου στο μέλλον είναι λιγότερα DAC (καλύτερα μόνον δύο) και ΑΜΕΣΗ Α_Β μετάβαση για έλεγχο χροιών ανάλυσης κλπ...χωρίς την παρεμβολή αλλαγής καλωδίων, τυχών σχολίων συζητήσεων κλπ...
Αν τα ΑΒ βγάλουν σαφείς νικητές και αυτοί διασταυρωθούν μεταξύ τους στο ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΤΑ... τότε τα αποτελέσματα θα έχουν διαρκή και αδιαφιλονίκητη αξία...
Αυτά τα ολίγα από μένα...
ΥΓ. Το MF M1 είναι απείραχτο, το μπέρδεμα των καλωδίων ρεύματος, δεν είναι τέτοιος παράγοντας ώστε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα κατά πολύ.