Συγκριτικό test DAC...

φίλε μου Ηλία....
να μου επιτρέψεις.....

ξέρω ότι πρόκειται για φιλική συγκέντρωση, γιά ακρόαση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό ή καταγραφή με σκοπό κάποια περισπούδαστη κατάταξη, ΑΛΛΑ....

η διαδικασία που περιγράφεται πιό πάνω είναι σχεδόν ο ορισμός της αυθαιρεσίας....ή να το πω πιό απλά του "χάνω τη μπάλα"

πολύ φιλικά...:grinning-smiley-043

-bye-

κάθε πρόταση και σκέψη είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη !! :grinning-smiley-043

->νομίζω ότι η διαδικασία για να ξεχωρίσουμε (και να αξιολογήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα) τον ηχητικό χαρακτήρα 8(!) dac -ήταν δύσκολη και επίπονη και μπορεί να περιγραφεί λίγο καλύτερα από τον Internet King.... που συντόνισε την όλη προσπάθεια

-bye-

Last edited:
Αν μου επιτρέπεις φίλε supersonic, δεν θα πρέπει να βγάζεις συμπεράσματα από τη στιγμή που δεν παραβρέθηκες και να υποβαθμίζεις τη προσπάθεια.
Κανένας από μας δεν έχει το επώνυμο stereophile για να κερδίσει μια θέση στο νήμα, είμαστε μια παρέα από λάτρες της μουσικής που σίγουρα δεν είμαστε κουφοί και είχαμε όλοι καλές προθέσεις.
Δε νομίζω ότι διεκδικούμε να γίνει sticky αυτό, αλλά δημοσιεύουμε αποτελέσματα τα οποία προς προσωπική μου έκπληξη ήταν σχεδόν ομόφωνα. Αυτό και μόνο λέει ότι όχι μόνο δεν χάσαμε τη μπάλα, αλλά ότι την πασάραμε ο ένας στον άλλο σαν τους πάικτες της Μπαρτσελόνα. Κι εγώ φιλικά..

^ ο αγαπητός supersonic έγραψε με πολύ κάλη διάθεση, να είμαστε σίγουροι για αυτό ... (εμείς ίσως δεν εξηγήσαμε τόσο καλά την διαδικασία, άθελά μας)

(...)
Δε νομίζω ότι διεκδικούμε να γίνει sticky αυτό, αλλά δημοσιεύουμε αποτελέσματα τα οποία προς προσωπική μου έκπληξη ήταν σχεδόν ομόφωνα. Αυτό και μόνο λέει ότι όχι μόνο δεν χάσαμε τη μπάλα, αλλά ότι την πασάραμε ο ένας στον άλλο σαν τους πάικτες της Μπαρτσελόνα. Κι εγώ φιλικά..

i second that ! :grinning-smiley-043

Υ.Γ. πρέπει να διατηρηθεί το όμορφο κλίμα, είμαστε μια παρέα και προσπαθούμε για τον ίδιο σκοπό !

Last edited:
Όπως κα προείπα, το τονίζω ότι είναι εντυπωσιακό πως από ένα τέτοιο σύστημα με τις όποιες ατέλειές του βγήκαν συμπεράσματα παρόμοια από όλους.
Προσωπικά περίμενα λιγότερα αλλά διαψεύτηκα, γι αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ ότι "χάσαμε" 4 ώρες από τη ζωή μας για το τίποτα. Γύρισα σπίτι κουρασμένος χεχε, πολύ εγκεφαλική επεξεργασία έπεσε..

φίλε Supersonic, νομίζω δεν πρέπει να μειωθεί η προσπάθεια που κάναμε για να βγάλουμε πέρα την ακρόαση..... προσπαθησαμε για το καλύτερο......

+1000

Κι ομως βγηκαν συμπερασματα supersonic και μαλιστα σημαντικα
παρολες τις δυσκολιες
Βεβαια σε καποιους ισως να μην ειναι χρησιμα τα συγκεκριμενα συμπερασματα
Σεβαστο σε καθε περιπτωση

^ όλα καλά ! θα εξηγήσουμε τη διαδικασία καλύτερα αυρίο ! :lollypop:

-bye-

Υ.Γ καλό βράδυ σε όλους, ευχαριστώ και πάλι τον Γιώργο (τον οικοδεσπότη) για το όμορφο κλίμα και τη φιλοξενία !

Last edited:
Προσπαθήστε να βάλετε κάποιους συνδέσμους στο φόρουμ, όσων dac είχαν υποστεί βελτιώσεις - θα βοηθήσετε αρκετά μέλη να καταλάβουν το τι είδους μετατροπές είχαν υποστεί.

Και το MF-M1 του Χρήστου από ότι γνωρίζω δεν έχει υποστεί μετατροπές...
Κάντε πάλι μια λίστα των μηχανημάτων, με συνδέσμους όσων έχουν μετατροπές και σαφής ένδειξη σε όσα ήταν απείραχτα.

Προσωπική άποψη : δεν έχει σημασία του να κάνουμε μαντεψιές...εκτός και εάν το εκλαμβάνεται ως είδους παιχνιδιού μεταξύ μας...σημασία έχει να αποτυπώσετε με σαφήνεια το τι εντύπωση σας άφησε το κάθε μηχανάκι ή έστω τα πρώτα 3.
Επίσης επειδή αρκετή κουβέντα έχει γίνει στα αντίστοιχα νήματα για τις βελτιώσεις του Wolfson, γράψτε και τις μεταξύ τους διαφορές. Αυτό ενδιαφέρει αρκετό κόσμο που παρακολουθούσε τα νήματα...

(μετέπειτα προσθήκη)...ποιο Beresford...κάποιο λάθος έχει γίνει...

Συμφωνώ μαζί σου, σε όλα!

Κατ' αρχήν, εγώ φταίω, Behringer είναι το σωστό και όχι beresford...

2ον, είχα υποσχεθεί στον Φραγκούλη να κάνουμε συγκριτικό των Wolfson και το ήθελα κι εγώ, αλλά το πλήθος των DAC κ όλη η υπόλοιπη διαδικασία που με κόπο κατέληξε σε αυτή που περιγράψαμε, μας απέτρεψαν από αυτή τη χαρά, καθώς είχαμε παραδώσει πνεύμα κατά τις 1600 κ οι περισσότεροι είτε έπρεπε να φύγουν, είτε μας είχε κόψει η πείνα!!!

Ένα lesson learned είναι ότι, όσο κι αν είναι δελεαστικό να δοκιμάζεις πολλά μηχανήματα, πρέπει να συγκρατηθείς και να έχεις πάντα ένα δείγμα μέχρι τεσσαρων!

Ο σκοπός ήταν να συγκρίνουμε:
α. τα λυκάκια
β. τα ψηφιακά καλώδια (είχαμε 2-3)
γ. την ποιότητα των ψηφιακών δεκτών των DAC
δ. τις αποκρίσεις εξόδου των 2-3 πρώτων DAC
ε. το popcorn και το Esoteric ως τράνσπορτ
στ. Την αναλογική του Esoteric με το καλύτερο DAC

κτλ...

Από τα παραπάνω δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ !!! :bigcry:

Οι μετατροπές των DAC πρέπει να αναφερθούν και αυτό έχω ζητήσει από τους ιδοκτήτες. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω προς τα που να μπουν οι σύνδεσμοι που αναφέρεις...

Τέλος, νομίζω ότι οι μαντεψιές ήρθαν απλά να καλύψουν το "κενό" μεταξύ των πρώτων σχολίων και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Εγώ ήμουν σε μια συνεχή εγρήγορση για το χειρισμό των μηχανημάτων κ των αλλαγών, οπότε δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα και ιδιαίτερα αναλυτική για να σας μεταφέρω.

Ό,τι κατάλαβα από 1-2 κομμάτια που γνώριζα καλά στα τελευταία κομμάτια κ όταν είχαμε λιγότερα μηχανήματα να συγκρίνουμε, τα έγραψα.

Προτρέπω λοιπόν κ τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

Βεβαίως, υπάρχει ένα θέμα, που αφορά στο σύστημα πάνω στο οποίο "κουμπώνουν" τα υπό σύγκριση μηχανήματα και επίσης, η εξοικείωση με τον ήχο και τα κομμάτια που χρησιμοποιούνται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ΙΜΗΟ, αισθάνομαι ότι τα μουσικά δείγματα που έπαιξαν, είναι λίγα για να χαρακτηρίσεις με σιγουριά κάθε μηχάνημα.

Και τέλος, κάποιοι εκ των συμμετεχόντων, αισθάνθηκαν ότι το σύστημα δεν είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και ότι έχει ένα θέμα περιγραφής της χαμηλής περιοχής, οπότε ενδεχομένως να μην αναδεικνύουν τις αρετές κάποιων DAC και να θάβουν κάποιες άλλων..

Εγώ, εκ του αποτελέσματος, θα έλεγα ότι πέραν της ανάλυσης, άλλο άξιο αναφοράς χαρακτηριστικό που να λειτουργεί ως "πρόβλημα" στο τελικό αποτέλεσμα δε διαπίστωσα...
(Η περιγραφή και η απόδοση των πολύ χαμηλών συχνοτήτων είναι ένα θέμα για πάρα πολλά ηχεία)

Με τα παραπάνω, θέλω να δηλώσω επίσης, ότι δεν έχω κανένα κόμπλεξ με το σύστημά μου και δε θα παρεξηγηθώ αν κάποιος γράψει τις κατά τη γνώμη του, αδυναμίες ή προβλήματα που ενδεχομένως είχε κ κατά συνέπεια ανέδειξε ή έθαψε κάποια μηχανήματα.

Δεν περίμενα με τίποτα, τo Musical Fidelity του Χρήστου να βγει εκτός παιχνιδιού από τον πρώτο γύρω. Το βασικό στοιχείο που δεν άρεσε πιστεύω και στους περισσότερους ακροατές ήταν η απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Αμέσως μετά το MF ακούστηκε το DAC "B" που ήταν ένα ελαφρώς τροποποιημένο Behringer, το οποίο μας εξέπληξε αρχικώς με την ικανότητά του να ελέγχει πλήρως το ηχείο χαμηλά και μεσοχαμηλά, ήταν ταχύτατο και απελευθέρωνε τα δυναμικά και την ταχύτητα που χαρακτηρίζουν τα ενισχυτικά της Hegel.
Κι όμως, είναι γεγονός τελικά, ότι ακόμα και ένα DAC θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την συμπεριφορά ενός ηχείου στην κρίσημη περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.

Last edited:
Καταρχήν συγχαρητήρια και μπράβο για την όλη προσπάθεια!
Δεύτερον, άποψή μου είναι πως το MF1 που πριν λίγο καιρό βγήκε 2ο ανάμεσα σε 6 ντακ σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και αναλυτικό σύστημα κι έναν χώρο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ήταν στου Βλάσση στο προηγούμενο συγκριτικό, το να βγει εδώ εκτός συναγωνισμού από την αρχή, σημαίνει ένα πράγμα....ότι ο χώρος ή/και το σύστημα που ακούγατε έχει θέματα, συνεπώς...θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στα όποια συμπεράσματα...

τώρα συνειδοτοποιώ τι, πάνω κάτω, κάνατε....

δυστυχώς κανείς δεν πρόκειται να βγάλει συμπεράσματα, ούτε και σεις φυσικά.-bye-

Το έχουμε ξαναπεί Μήτσε....Τέτοιου είδους συγκέντρωσεις-ακρόασεις που
γίνονται και θα γίνονται κατά καιρούς,
δεν αποτελούν επ´ουδενί , οδηγό αγοράς για τα υπόλοιπα μέλη.Είναι καθαρά
για την καλή παρέα και το κοινό μας χόμπυ...

Και στο κάτω-κάτω πες ότι θέλει κάποιος να αγοράσει ένα dac από μαγαζί.
Αυτό που θα κάνει είναι να διαλέξει από τα μηχανήματα που θα ακούσει στο
συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να κουβαλάει μαζί του μετρητικά!

Ένα ακόμα συγκριτικό έλαβε τέλος! :)

Παρά τη σωματική κούραση, θα προσπαθήσω να γράψω μερικά πραγματάκια...

Κατ' αρχήν οι φίλοι που συμμετείχαν στο event ήταν τελικά οι:

1.Chris1967
2.Modright
3.Internet King
4.Τάσος Ρήγας (εκτός φόρουμ)
5.alesios73
6.Analyse_it
7.Caraudiotest
8.DomieMic

συν εμένα και τη Δέσποινα, φυσικά!

Χαρά στο κουράγιο σου Γιώργο και φυσικά στην κυρία του σπιτιού (που και λόγω της
κατάστασης) απ´ότι φαίνεται, τα πήγατε περίφημα!

Μπράβο και στα υπόλοιπα παιδιά για τη διάθεση και την συμμετοχή τους!

Να είστε καλά!

...Βλέπω ότι προς το παρόν διατηρείται η αγωνία των αποτελεσμάτων και ότι κανείς δεν κάνει την αρχή στην αποκάλυψη των DAC που του άρεσαν περισσότερο...

Εγώ θα τολμήσω να πω 2 λόγια πιο συγκεκριμένα, παρόλο που τα αναλυτικά αποτελέσματα των κριτών θα έρθουν αύριο.

Με τη διαδικασία που περιέγραψα η πρώτη ομάδα των DAC που ΔΕΝ προχώρησε στην τελική διαδικασία (με ακούσματα 2 κομματιών) ήταν η εξής:

1. Wolfson Mum
2. Wolfson by Φραγκούλης
3. Popcorn και.... :drummer:
4. το MF M1...

(τα παραπάνω αναφέρονται με τυχαία σειρά. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει κατάταξη)

Στη συνέχεια, (στα δικά μου αφτιά) έμειναν λίγο πίσω το Nemesis και το Beresford (με ιδιαίτερες ικανότητες στα μεταβατικά)

και στην πρώτη δυάδα κατέληξαν τα DIY-DAC και Αντιλόπη.

Το DIY-DAC (το όνομα με το οποίο το βάφτισα σε προηγούμενο post -PlexiDAC, λόγω του Plexiglass με το οποίο περιβάλλεται, δεν αρέσει στον Ιδιοκτήτη :))ήταν πολύ καθαρό με ωραίες χροιές και πολύ καλή ανάλυση. Κινούταν βέβαια αισθητά εντυπωσιακότερα από όλα τα άλλα, φέρνοντας την ορχήστρα πολύ κοντά στον ακροατή κ δίνοντας την αίσθηση ότι "βελτιστοποιεί" τον ήχο...

Η Αντιλόπη νομίζω ότι "πατούσε" πιο κοντά στην κάθε ηχογράφηση, έχοντας πιο σωστή εικόνα. Στα άλλα χαρακτηριστικα ήταν πολύ κοντά με το DIY-DAC. Ήταν δηλαδή πιο "σεμνή" σε σχέση με το DIY-DAC.

Οφείλω δε να πω, ότι στο κομμάτι των Fleetwood Mac, το DIY-DAC μου άρεσε χωρίς ενδοιασμούς...

Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Analyse_it και όλους όσους βοήθησαν για το χτίσιμο του DAC αυτού! Είναι πράγματι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια!

Αυτά από εμένα προς το παρόν...
Ελπίζω να μην άναψα πολλές φωτιές...
θα επανέλθω αύριο με τις αξιολογήσεις της παρέας και άλλα σχόλια.

Να ευχαριστήσω κι εγώ για την καλή παρέα και τη συνεισφορά όλων των φίλων! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Internet king για τη σημαντική προπαρασκευαστική βοήθεια που προσέφερε!

Καλό βράδυ σε όλους!

Υ.Γ. Κανονίστε να "ξυπνήσουμε" τον Καπετάνιο αύριο... :)

Στο είχα πεί ότι αν δεν παίξει από τα XLR οι διαφορές σε σχέση με το mama θα είναι δυσδιάκριτες

Προσπαθήστε να βάλετε κάποιους συνδέσμους στο φόρουμ, όσων dac είχαν υποστεί βελτιώσεις - θα βοηθήσετε αρκετά μέλη να καταλάβουν το τι είδους μετατροπές είχαν υποστεί.
Και το MF-M1 του Χρήστου από ότι γνωρίζω δεν έχει υποστεί μετατροπές...
Κάντε πάλι μια λίστα των μηχανημάτων, με συνδέσμους όσων έχουν μετατροπές και σαφής ένδειξη σε όσα ήταν απείραχτα.

Προσωπική άποψη : δεν έχει σημασία του να κάνουμε μαντεψιές...εκτός και εάν το εκλαμβάνεται ως είδους παιχνιδιού μεταξύ μας...σημασία έχει να αποτυπώσετε με σαφήνεια το τι εντύπωση σας άφησε το κάθε μηχανάκι ή έστω τα πρώτα 3.
Επίσης επειδή αρκετή κουβέντα έχει γίνει στα αντίστοιχα νήματα για τις βελτιώσεις του Wolfson, γράψτε και τις μεταξύ τους διαφορές. Αυτό ενδιαφέρει αρκετό κόσμο που παρακολουθούσε τα νήματα...

(μετέπειτα προσθήκη)...ποιο Beresford...κάποιο λάθος έχει γίνει...

Το δικό μου έχει αλλαγμένους τους 4 από τους 6 τελεστικούς με 637 καθώς επίσης φοράει και τα 8741 chips. Κόστος χωρίς τα εργατικά περί τα 120Ε στην πόρτα μου.

Το μηχανάκι είναι στημένο να παίζει από τις XLR και όχι από τις RCA.

Δεύτερον, άποψή μου είναι πως το MF1 που πριν λίγο καιρό βγήκε 2ο ανάμεσα σε 6 ντακ σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και αναλυτικό σύστημα κι έναν χώρο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ήταν στου Βλάσση στο προηγούμενο συγκριτικό, το να βγει εδώ εκτός συναγωνισμού από την αρχή, σημαίνει ένα πράγμα....ότι ο χώρος ή/και το σύστημα που ακούγατε έχει θέματα, συνεπώς...θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στα όποια συμπεράσματα...

Ας έχουμε πάντως στο μυαλό μας ότι όλοι οι χώροι και τα συστήματα έχουν "θέματα", κανένα δεν είναι τέλειο και γι' αυτό στο καθένα ταιριάζει και κάτι άλλο...
Ενδεχομένως το M1 να μην ταίριαζε στο σύστημα/χώρο...

Μπράβο παιδιά !! Το βασικότερο είναι ότι περάσατε ωραία το Κυριακάτικο πρωινό !!

Συγχαρητήρια στη Δέσποινα για την υπομονή της (με την κοιλιά στο στόμα η γυναίκα !!) :worshippy:

ή μήπως στο Γιώργο γιατί "την έχει σκίσει τη γάτα !!" :worshippy: :worshippy: :slapface:

Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Το DIY DAC του Ηλία (Analyse_it) αν το είχαμε στο συγκριτικό που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Βλάση ενδεχομένως να είχαμε και διαφορετική σειρά κατάταξης στα DAC. Οφείλουμε όμως να βάλουμε τα πράγματα με τη σωστή σειρά, ήτοι επιβάλλεται μία κόντρα και μεταξύ των δύο αλλά και μεταξύ buffalo και DIY DAC (analize_it).

...

Ο σκοπός ήταν να συγκρίνουμε:
α. τα λυκάκια
β. τα ψηφιακά καλώδια (είχαμε 2-3)
γ. την ποιότητα των ψηφιακών δεκτών των DAC
δ. τις αποκρίσεις εξόδου των 2-3 πρώτων DAC
ε. το popcorn και το Esoteric ως τράνσπορτ
στ. Την αναλογική του Esoteric με το καλύτερο DAC

κτλ...

Από τα παραπάνω δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ !!! :bigcry:

Οι μετατροπές των DAC πρέπει να αναφερθούν και αυτό έχω ζητήσει από τους ιδοκτήτες. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω προς τα που να μπουν οι σύνδεσμοι που αναφέρεις...

- Εκ των πραγμάτων δεν ήταν δυνατόν σε μία συνάντηση να "αξιολογηθούν" οι παραπάνω παράμετροι που είχαν τεθεί.

Για τις μετατροπές, συνήθως οι περισσότερες έχουν και ένα νήμα εδώ στο φόρουμ. Αυτές λέω να ενσωματωθούν δίπλα από τη λίστα των μηχανημάτων. Βοηθούν στην εύκολη αναγνώριση των αλλαγών που έχουν γίνει.

Δεν περίμενα με τίποτα, τo Musical Fidelity του Χρήστου να βγει εκτός παιχνιδιού από τον πρώτο γύρω. Το βασικό στοιχείο που δεν άρεσε πιστεύω και στους περισσότερους ακροατές ήταν η απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Αμέσως μετά το MF ακούστηκε το DAC "B" που ήταν ένα ελαφρώς τροποποιημένο Behringer, το οποίο μας εξέπληξε αρχικώς με την ικανότητά του να ελέγχει πλήρως το ηχείο χαμηλά και μεσοχαμηλά, ήταν ταχύτατο και απελευθέρωνε τα δυναμικά και την ταχύτητα που χαρακτηρίζουν τα ενισχυτικά της Hegel.
Κι όμως, είναι γεγονός τελικά, ότι ακόμα και ένα DAC θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την συμπεριφορά ενός ηχείου στην κρίσημη περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.

- Δεν βγαίνει συμπέρασμα. Θα μπορούσε να είναι ο χώρος και τα συνοδά μηχανήματα για τη συμπεριφορά του MF στον δεύτερο γύρο, θα μπορούσε όμως να είναι και η διαδικασία που ακολουθήθηκε είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο συγκριτικό.

Το έχουμε ξαναπεί Μήτσε....Τέτοιου είδους συγκέντρωσεις-ακρόασεις που γίνονται και θα γίνονται κατά καιρούς,
δεν αποτελούν επ´ουδενί , οδηγό αγοράς για τα υπόλοιπα μέλη.Είναι καθαρά για την καλή παρέα και το κοινό μας χόμπυ...

- Συμφωνώ 100%, πρέπει να γίνονται για την παρέα και το χόμπι μας και όχι ως "οδηγός αναφοράς".
Μη ξεχνάμε ότι σε ένα 100% ουδέτερο σύστημα, θα φανούν οι Χ,Ψ διαφορές.
Τα συστήματά μας καθώς και οι χώροι μας απέχουν από το 100% ουδέτερο, οπότε πολλές φορές χρειάζεται ένα επιπρόσθετο "sweet spot" για να το φέρουμε στα ίσια του...που απέχει από το χαρακτήρα του ουδέτερου.
Με αυτό ως γνώμωνα, η κατάταξη σε ένα 100% ουδέτερο σύστημα απέχει από τις ανάγκες του αγοραστή.
Ίσως καλύτερα να ήταν μόνο η περιγραφή εκείνων των σημείων του ακουστικού φάσματος που το κάθε dac, βάζει ή δεν βάζει την υπογραφή του.

Στο είχα πεί ότι αν δεν παίξει από τα XLR οι διαφορές σε σχέση με το mama θα είναι δυσδιάκριτες.

Το δικό μου έχει αλλαγμένους τους 4 από τους 6 τελεστικούς με 637 καθώς επίσης φοράει και τα 8741 chips. Κόστος χωρίς τα εργατικά περί τα 120Ε στην πόρτα μου.
Το μηχανάκι είναι στημένο να παίζει από τις XLR και όχι από τις RCA.

- Οπότε δεν χρειαζόταν να μπει στο "τραπέζι" το τροποποιημένο Wolfson, αρκούσε μόνο το μαμά. Για μένα έχεις δίκιο!

Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Ας έχουμε πάντως στο μυαλό μας ότι όλοι οι χώροι και τα συστήματα έχουν "θέματα", κανένα δεν είναι τέλειο και γι' αυτό στο καθένα ταιριάζει και κάτι άλλο...

Έχουν πολύ περισσότερα θέματα από τον δικό σου χώρο, πίστεψέ με.
Το σπίτι σου βρίσκεται σε προνομιακή θέση και ο χώρος επιδέχεται βελτιώσεις. Θα σου πρότεινα όμως κάποια στιγμή στο μέλλον να επενδύσεις κάποια χρήματα για την αγορά ένός καλύτερου ηχείου που θα γεμίζει με άνεση τον χώρο ακρόασης ακόμα και σε χαμηλές στάθμες ακρόασης.

Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες Δέσποινα (με έναν πόνο) και Γιώργο για την άψογη φιλοξενία.
Το κέικ ήταν υπέροχο και σε συνδυασμό με τα κουλουράκια και τον καφέ στη βεράντα έδωσε τροφή συζητήσεων (πριν-στο διάλειμμα-στο τέλος) για γνωριμία και συζήτηση ηχητικού περιεχομένου.

Στο δια ταύτα:
Όπως είπαν και τα παιδιά ακολουθήσαμε μια διαδικασία αξιολόγησης που τη θεωρήσαμε ομόφωνα ορθή.

Επιλέχθηκαν κατα Αλφαβητική σειρά τα προιόντα δοκιμής και ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο αξιολόγησης κατέθετε την ψήφο του.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο καθένας μας χρησιμοποιούσε δικό του τρόπο βαθμολογίας με δικά του "άριστα". Αυτό που μας ενδιέφερε είναι να υπάρχει ίδια αυξομείωση αξιολόγησης. Δηλαδή 10-9-8-7 η άλλος 25-23-22-21.

Στην αρχή ακούσαμε το σύστημα χωρίς dac ώστε να πάρουμε μια γεύση που βρίσκετε το ηχητικό του Γιώργου.
Μετά ακούσαμε το πρώτο dac με σύμβολο Α, μετά το Β μέχρι και το Η με ένα μουσικό κομμάτι. Ο καθένας μας έδωσε μια αξιολόγηση.

Στη συνέχεια κάναμε το ίδιο ακριβώς με άλλο μουσικό κομμάτι και με νέα βαθμολογία, οι διαφορές άρχισαν να γίνονται πιο αισθητές η μάλλον άρχισαν οι βαθμοί αξιολόγησης να εδραιώνουν τον αρχικό βαθμό που δώσαμε.

Μετά δοκιμάσαμε με άλλο τραγούδι μόνο τα Α και Β ώστε να βγεί ο νικητής.
Ακολουθήσαμε το ίδιο σύστημα και με τα υπόλοιπα, δηλαδή το Γ vs Δ, Ε vs ΣΤ κλπ.

Αυτομάτως επιλέχθηκαν τα 4 καλύτερα dacs {πάντα για το (ας μου επιτραπεί η έκφραση) μικρομεσαίου οικονομικά ηχοσυστήματος}.

Τα 4 αυτά λοιπόν dacs αξιολογήθηκαν εκ νέου με άλλο μουσικό κομμάτι, εδώ με τα το τέλος αυτής της ακρόασης έγινε συζήτηση :gossip: από όλους αν συμφωνούμε για τα "καλύτερα" 2. Οι όποιες "διαφωνίες" (που δεν υπήρχαν) τις εστιάσαμε ακούγοντας ξανά και ξανά συγκεκριμένα σημεία των μουσικών κομματιών συζητώντας τι παρατηρήθηκε και σε ποιό σημείο υπερτερούσε το ένα από το άλλο.

Τα 2 dacs που επιλέχθηκαν σαν τα καλύτερα στο σύστημα του Γιώργου επανεξετάστηκαν για να βγεί ο νικητής.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι και το dac που δεν "έδενε" σε σχέση με τα υπόλοιπα ήταν καλύτερο από το να μην έχει καθόλου το σύστημα του Γιώργου.

Ευχαριστώ και πάλι για το κάλεσμα, για την ωραία Κυριακάτικη παρέα και για το κέικ! :chef:

Πάντα τέτοια.

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

Το DIY DAC του Ηλία (Analyse_it) αν το είχαμε στο συγκριτικό που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Βλάση ενδεχομένως να είχαμε και διαφορετική σειρά κατάταξης στα DAC. Οφείλουμε όμως να βάλουμε τα πράγματα με τη σωστή σειρά, ήτοι επιβάλλεται μία κόντρα και μεταξύ των δύο αλλά και μεταξύ buffalo και DIY DAC (analize_it).

Buffalo
MF M1
diy dac

....

Μπορείτε να έρθετε στον χώρο μου, οι ιδιοκτήτες των 2 πρώτων και ο Internet King για να πραγματοποιήσουμε μια ακρόαση των τριών dac.

Σημαντική σημείωση: πριν γίνει η συγκριτική ακρόαση, θα ακούσουμε το σύστημα και αν κάποιος από τους συμμετέχοντες κρίνει, για τον οποιοδήποτε λόγο, ότι το σύστημα δεν ενδείκνυται για συγκριτική ακρόαση, τότε θα πάμε για μπύρα και δεν θα πραγματοποιήσουμε το συγκριτικό.

Περιορισμοί χώρου: θα είμαστε 4 άτομα και θα μπορέσουν να παρεβρεθούν συνολικά 6 (άλλα 2 ακόμη άτομα δηλαδή...).

Καλύτερα να συνεννοηθούμε με πμ παρακαλώ, επειδή αν γίνει δημόσια θα βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να αρνηθώ ακρόαση από φίλους μου οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν! (για πλάκα βλέπω να μαζευόμαστε καμμιά 20αριά καλόπαιδα :BDGBGDB55: )

Υ.Γ χαιρετισμούς και πάλι στον Γιώργο και τη Δέσποινα για τη φιλοξενία - και στους internet king, modright, alesios, chris, caraudiotest, domie, τάσο για την υπέροχη παρέα !

Υ.Γ2 ο Κοψ αποκλείεται να μου αρνηθεί την υπέροχη "αντιλόπη"... οπότε και αυτή μπορεί να παιξει στην ακρόαση...

Last edited: