Προσπαθήστε να βάλετε κάποιους συνδέσμους στο φόρουμ, όσων dac είχαν υποστεί βελτιώσεις - θα βοηθήσετε αρκετά μέλη να καταλάβουν το τι είδους μετατροπές είχαν υποστεί.
Και το MF-M1 του Χρήστου από ότι γνωρίζω δεν έχει υποστεί μετατροπές...
Κάντε πάλι μια λίστα των μηχανημάτων, με συνδέσμους όσων έχουν μετατροπές και σαφής ένδειξη σε όσα ήταν απείραχτα.
Προσωπική άποψη : δεν έχει σημασία του να κάνουμε μαντεψιές...εκτός και εάν το εκλαμβάνεται ως είδους παιχνιδιού μεταξύ μας...σημασία έχει να αποτυπώσετε με σαφήνεια το τι εντύπωση σας άφησε το κάθε μηχανάκι ή έστω τα πρώτα 3.
Επίσης επειδή αρκετή κουβέντα έχει γίνει στα αντίστοιχα νήματα για τις βελτιώσεις του Wolfson, γράψτε και τις μεταξύ τους διαφορές. Αυτό ενδιαφέρει αρκετό κόσμο που παρακολουθούσε τα νήματα...
(μετέπειτα προσθήκη)...ποιο Beresford...κάποιο λάθος έχει γίνει...
Συμφωνώ μαζί σου, σε όλα!
Κατ' αρχήν, εγώ φταίω, Behringer είναι το σωστό και όχι beresford...
2ον, είχα υποσχεθεί στον Φραγκούλη να κάνουμε συγκριτικό των Wolfson και το ήθελα κι εγώ, αλλά το πλήθος των DAC κ όλη η υπόλοιπη διαδικασία που με κόπο κατέληξε σε αυτή που περιγράψαμε, μας απέτρεψαν από αυτή τη χαρά, καθώς είχαμε παραδώσει πνεύμα κατά τις 1600 κ οι περισσότεροι είτε έπρεπε να φύγουν, είτε μας είχε κόψει η πείνα!!!
Ένα lesson learned είναι ότι, όσο κι αν είναι δελεαστικό να δοκιμάζεις πολλά μηχανήματα, πρέπει να συγκρατηθείς και να έχεις πάντα ένα δείγμα μέχρι τεσσαρων!
Ο σκοπός ήταν να συγκρίνουμε:
α. τα λυκάκια
β. τα ψηφιακά καλώδια (είχαμε 2-3)
γ. την ποιότητα των ψηφιακών δεκτών των DAC
δ. τις αποκρίσεις εξόδου των 2-3 πρώτων DAC
ε. το popcorn και το Esoteric ως τράνσπορτ
στ. Την αναλογική του Esoteric με το καλύτερο DAC
κτλ...
Από τα παραπάνω δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ !!! :bigcry:
Οι μετατροπές των DAC πρέπει να αναφερθούν και αυτό έχω ζητήσει από τους ιδοκτήτες. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω προς τα που να μπουν οι σύνδεσμοι που αναφέρεις...
Τέλος, νομίζω ότι οι μαντεψιές ήρθαν απλά να καλύψουν το "κενό" μεταξύ των πρώτων σχολίων και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Εγώ ήμουν σε μια συνεχή εγρήγορση για το χειρισμό των μηχανημάτων κ των αλλαγών, οπότε δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα και ιδιαίτερα αναλυτική για να σας μεταφέρω.
Ό,τι κατάλαβα από 1-2 κομμάτια που γνώριζα καλά στα τελευταία κομμάτια κ όταν είχαμε λιγότερα μηχανήματα να συγκρίνουμε, τα έγραψα.
Προτρέπω λοιπόν κ τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.
Βεβαίως, υπάρχει ένα θέμα, που αφορά στο σύστημα πάνω στο οποίο "κουμπώνουν" τα υπό σύγκριση μηχανήματα και επίσης, η εξοικείωση με τον ήχο και τα κομμάτια που χρησιμοποιούνται.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ΙΜΗΟ, αισθάνομαι ότι τα μουσικά δείγματα που έπαιξαν, είναι λίγα για να χαρακτηρίσεις με σιγουριά κάθε μηχάνημα.
Και τέλος, κάποιοι εκ των συμμετεχόντων, αισθάνθηκαν ότι το σύστημα δεν είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και ότι έχει ένα θέμα περιγραφής της χαμηλής περιοχής, οπότε ενδεχομένως να μην αναδεικνύουν τις αρετές κάποιων DAC και να θάβουν κάποιες άλλων..
Εγώ, εκ του αποτελέσματος, θα έλεγα ότι πέραν της ανάλυσης, άλλο άξιο αναφοράς χαρακτηριστικό που να λειτουργεί ως "πρόβλημα" στο τελικό αποτέλεσμα δε διαπίστωσα...
(Η περιγραφή και η απόδοση των πολύ χαμηλών συχνοτήτων είναι ένα θέμα για πάρα πολλά ηχεία)
Με τα παραπάνω, θέλω να δηλώσω επίσης, ότι δεν έχω κανένα κόμπλεξ με το σύστημά μου και δε θα παρεξηγηθώ αν κάποιος γράψει τις κατά τη γνώμη του, αδυναμίες ή προβλήματα που ενδεχομένως είχε κ κατά συνέπεια ανέδειξε ή έθαψε κάποια μηχανήματα.