Συγκριτικό test DAC...

Δεύτερη παράκληση, μπορεί κάποιος να αναφέρει ποια στρωμμένα μουσικά κομμάτια επιλέχθηκαν; -bye-

Mα καλά, τι σχέση έχουμε εμείς με τη μουσική? (κινδυνεύουμε να βρεθούμε εντελώς off-topic, καθώς για τη "μουσική" γράφουμε σε εντελώς άλλη κατηγορία στο AvClub....)
... εμείς μηχανήματα πήγαμε να ακούσουμε........ :BDGBGDB55:

...τέλος πάντων μόνο και μόνο επειδή ήταν στρωμένα τα κομμάτια:

1. Τhe persuasions - Don' t
2. αλκίνοος? (δεν θυμάμαι)
3. Fleetwood Mac - The chain

Last edited:
Ιωαννίδης? :grandpa:

ναι -> δεν θυμαμαι το κομμάτι ... (κάποιο γλυκανάλατο ρομαντικό για ύπνο ήταν -> εκεί την έπεσα λιγάκι στον καναπέ και αποκοιμήθηκα για λίγο...όχι για πολύ όμως...υπολογίζω για 2-3 dac..)

:BDGBGDB55:

Last edited:
Οχι οτι εχει καμμια ιδιαιτερη σημασια (δεν εχει καν,καμμια σημασια) αλλα ο κυριοτερος λογος που απεχω απο τετοιου ειδους εκδηλωσεις ειναι αυτος !!!!
Δηλ. η μουσικη που επιλεγεται!!!

Τα ακουσματα μου ειναι τελειως εξω απο τα ειοθωτα,οποτε ποιος ο λογος να ακουσω κατι, που πιθανα στο σπιτι μου θα ακουγεται καλα αλλα δεν θα ακουγεται καλα, αυτο που θελω εγω.

Σοβαροτατος λογος παρουσιας μου ειναι βεβαια η καλη παρεα ,αλλα αν με θελετε ειμαι παρον στα μετα

Ξερετε εσεις....καμμια λιγδα ,κανα κρασι:ADFADF1: ,κανα βαρελι μπυρα:ernaehrung004:

j0100.jpg

την αλλη φορά να το έχετε υπόψην ,,

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό test DAC...

wind said:
To esoteric το ακουσατε ? Πως επαιζε σε σχεση με τα ντακ?

Με αφορμή την ερώτηση του Βλάσση να σας πω ότι βρήκα το πρόβλημα του συστήματος...

Γιατί μπορεί να μην είναι κορυφαίο, όμως ξέρω τι άκουγα ή τι είχα ακούσει με τον hegel και το αποτέλεσμα ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Η αλήθεια είναι Βλάσση, ότι και το Esoteric δεν ακουγόταν καλά κ τίποτα γενικώς δεν ακουγόταν καλά...

Και το εισέπραξα κι εγώ, γι' αυτό δεν είπα τίποτα την Κυριακή κ μέχρι σήμερα στο νήμα...

Καλώς ή κακώς, χθες κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν ήταν του Esoteric, ούτε των DAC ούτε των ηχείων...

Ήταν του HEGEL, ο οποίος ήταν Άστρωτος!!!

Here is the story...
Τη Δευτέρα ήρθε ο primare σπίτι μου να ακούσουμε το Primare CD31...
Επειδή ήθελα να δω τι μπορεί να κάνει στο υπάρχον σύστημα με τον ONKYO, έπαιξε πρώτα το CD με τον ΟΝΚΥΟ, σε σύγκριση με το popcorn ως transport και με την Αντιλόπη ως DAC.

ξεκινώντας την ακρόαση κ έχοντας συζητήσει λίγο τα περί "Συγκριτικού", μου λέει ο φίλος, ότι δεν παρατηρεί ούτε "κουρτίνες", ούτε θολούρα ούτε έλλειψη ανάλυσης...

Συνεχίζοντας την ακρόαση, συνδέσαμε τον Hegel... κ μερικές νότες μετά κοιταχτήκαμε, διαπιστώνοντας όλα τα παραπάνω προβλήματα και ότι ο ONKYO έπαιζε overall καλύτερα !!!!!!!!

τηλεφώνησα στον Αντώνη (Stepcom) και του ανέφερα τα γεγονότα, καθώς είχα κάνει ακρόαση με τον Hegel και μάλιστα έχοντας άλλους 2 ενισχυτές για σύγκριση και είχα πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα...

Τότε διαπιστώθηκε ότι το καλό Demo, είχε δωθεί σε πελάτη που βαριότανε να στρώνει κ ο συγκεκριμένος ήταν καινούργιος και είχε παίξει το πολύ 30 ώρες... :bang:

...

Οπότε μήπως πρέπει να κάνουμε νέο συγκριτικό??? :smash::violent-smiley-030::slapface:

Μιας και αναφέρθηκα,ας μπω και εγώ στην κουβέντα.
Καταρχήν περάσαμε ένα ευχάριστο τρίωρο στο σπίτι του Γιώργου και του εύχομαι κάθε οικογενειακή ευτυχία.

Στο θέμα μας τώρα. Ο λόγος της συναντήσεως μας ήταν η σύγκριση ανάμεσα στον συνδυασμό transport-dac που θα είχε προκρίνει ο Γιώργος στο συγκριτικό της Κυριακής και στο δικό μου primare cd 31 που διαθέτω προς πώληση.
Στην ερώτηση μου πως πήγε το συγκριτικό, μου ανέφερε τα περί μουντάδας που συζητάτε.Νόμιζα πως αναφερόταν στον onkyo και μπορώ να πω πως εξεπλάγην γιατί ο ΑV έπαιζε αρκετά καλά και τουλάχιστον όχι μουντά ή σκοτεινά. Οσον αφορά τη σύγκριση των δύο πηγών,η υπεροχή του primare κατά γενική ομολογία ήταν εμφανής παντού.Αν θέλει ας μπεί ο Γιώργος σε λεπτομέρειες,δεν είναι σωστό εκ μέρους μου.

Μετά μπήκε ο hegel στο παιχνίδι.Οι προσδοκίες ήταν αυξημένες,αν και εγώ μέσα μου κρατούσα επιφυλάξεις γιατί τους είχα ξανακούσει δίχως να ενθουσιαστώ.Πράγματι το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό.
Η σκηνή μίκρυνε,οι αποστάσεις μεταξύ των οργάνων μειωθήκανε και γενικά το όλο άκουσμα υποβαθμίστηκε.Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλη βελτίωση θα μπορούσε να δώσει ένα πιο στρωμένο μηχάνημα. Πιστεύω πως η βασική ηχητική σφραγίδα παραμένει αναλλοίωτη και αυτοί που υποστηρίζουν πως ο hegel είναι ο <<σκοτεινός>> εκπρόσωπος της σκανδιναβικής σχολής σε σχέση με τον primare και τον densen,έχουν δίκιο.

Last edited by a moderator:
j0100.jpg

την αλλη φορά να το έχετε υπόψην ,,

Βασίλη γειά σου,

ακούσαμε και σαξόφωνα και διάφορα άλλα πνευστά, όμως ήταν ζωντανά, "live" που λένε και οι μουσικόφιλοι, καμία σχέση δηλαδή με την κονσέρβα.
Εκείνο το πρωϊ της Κυριακής, μόνο η μουσική μπάντα της Πεύκης δεν πέρασε από τον πεζόδρομο του Γιώργου. -bye-

Last edited:
Δεύτερη παράκληση, μπορεί κάποιος να αναφέρει ποια στρωμμένα μουσικά κομμάτια επιλέχθηκαν; -bye-

Lemon,

ακούσαμε συνολικά 5 ή 6 κομμάτια:

1. Τhe persuasions - Don' t
2. Αλκίνοος Ιωαννίδης - Η Νύχτα
3. (κομμάτι κλασσικής που επιλέχτηκε από τον DomieMic ??)
4. Fleetwood Mac - The chain
5. Sade - Morning Bird

καλώς ή κακώς το "παίξαμε" δημοκράτες και στο ποιά κομμάτια θα ακουστούν, οπότε σε κάθε αλλαγή μας έπαιρνε κανά 10λεπτο να αποφασισουμε το επόμενο κομμάτι...
Με αυτό τον τρόπο δε, δεν είμαι σίγουρος ότι κάναμε κ τις καλύτερες επιλογές...

Ο chris1967, o caraudiotest και άλλοι φίλοι, που είπαν ότι δεν το χαρήκαμε ιδιαίτερα το event, έχουν δίκιο, οπότε ... προς γνώση και συμμόρφωση για την επόμενη φορά!!

Λιγότερα DAC, αποφασισμένα από πριν, τουλάχιστον 4-5 κομμάτια από διάφορα είδη μουσικής κ αρκετή ωρίτσα στη διάθεση της παρέας... για να γίνει και η κουβέντα και ο χαβαλές...

Α! και όχι parker για στυλό!!!!:BDGBGDB55:
(Ρε συ Άλεξ, όντως τον βρήκες ή μου κάνεις πλάκα? Άνοιξες τον Hegel? :laugh:)

Last edited:
2. Αλκίνοος Ιωαννίδης - Η Νύχτα :sleep::sleep::sleep:

:D

Πέρα από την πλάκα όμως... μπορεί η μέρα να ήταν πραγματικά κουραστική αλλά περάσαμε όμορφα και η παρέα ήταν παραπάνω από απολαυστική.... σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν περάσαμε καλά. Επίσης, δεν μπορούμε να πούμε πως το σύστημα δεν ανέδειξε διαφορές στον ηχητικό χαρακτήρα μεταξύ των μετατροπέων...
Οι οικοδεσπότες ήταν φιλόξενοι και το κλίμα πολύ φιλικό και βέβαια η παρέα και μόνο με τον ΙΚ δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη! -bye- Επίσης, χάρηκα που γνώρισα και τα υπόλοιπα μέλη που δεν έτυχε να τα είχαμε πει στο παρελθόν από κοντά. Είχα επίσης την ευκαιρία να γνώρισω τον caraudiotest, έναν έμπειρο ακροατή, ένα μέλος του οποίου αξίζει κανείς να εμπιστεύεται την κρίση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τη Δέσποινα και τον Γιώργο και να τους ευχηθώ με το καλό το μωράκι !! -bye-

Last edited:
Γιώργο μάλλον μπερδεύτηκες, η με μπέρδεψες. Δεν είπα ούτε σε εσένα ούτε σε άλλον ότι δεν χάρηκα το event, μπορεί να είχε κάποιο θέμα ο ήχος αλλά τις 4 ώρες περίπου που ήμουν εκεί έκανα αυτό που όφειλα να κάνω, μάλιστα και στο 1ο μου ποστ δεν αναφέρθηκα σε κάτι μεμπτό και δη φιλοξενίας. Στο τέλος του event πρότεινα αν θέλετε να πάρουμε και μια μια-δύο μετρήσεις με το AudioControl βλέποντας τα προβλήματα και του χώρου.

Χάρηκα κι εγώ που γνώρισα τα μέλη του φόρουμ (κάποιους ήξερα) καθώς και τον analyze_it Ηλία (ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια) που είχαμε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στην κυματική.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος πήρε τον στυλό, μου φαίνεται πολύ εξτρήμ, θα έλεγα μόνο καταλάθος, αλλά και πάλι με κοντομάνικα είμασταν.
Εύχομαι ειλικρινά να βρεθεί όχι για την αξία του αλλά το λόγο που στεναχωρέθηκες, πρέπει να βρεθεί.

Προτείνω στα μέλη που βρεθήκαμε σπίτι του Γιώργου αν δεν βρεθεί ο συναισθηματικής αξίας parker να αγοράσουμε όλοι μας έναν ίδιο τουλάχιστον συμβολικά, δεν είναι ωραίο να καλείς σπίτι 5-10 ανθρώπους και μετά να λείπει κάτι.

Οι συμμετέχοντες να μιλήσουμε με πμ.

Κι εγώ αναρωτιόμουν τι έγινε και μου στέλνουν συνταγές πίσω τα φαρμακεία..
Λάθος parker χρησιμοποίησα..
:FSGSFGS4:

Ευρέθη, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τώρα!

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος πήρε τον στυλό, μου φαίνεται πολύ εξτρήμ, θα έλεγα μόνο καταλάθος, αλλά και πάλι με κοντομάνικα είμασταν.
Εύχομαι ειλικρινά να βρεθεί όχι για την αξία του αλλά το λόγο που στεναχωρέθηκες, πρέπει να βρεθεί.

δεν έληξε αυτό το θέμα...?

Παιδιά μόλις απόκτησα πρόσβαση στο ιντερνετ και δεν έχω διαβάσει για το συγκριτικό (θα το κάνω αργότερα).

Είδα την κατάταξη και τους συμμετέχοντες όμως.

Είχαμε έκπληξη λοιπόν, ωραία πράγματα!
Να ζητήσω συγνώμη από τον Γιώργο που δεν μπόρεσα, ούτε το Σάββατο δεν προλάβαινα με τίποτα!
Τέλος πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!!
Εφόσον αποδεικνύεται πλέον ότι όρεξη υπάρχει και κάθε φορά μπαίνει ένα ακόμα λιθαράκι (εμπειρία) στην υπόθεση συγκριτικά συσκευών ελπίζω να το καθιερώσουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο (παρείστικο ή κάπως αλλιώς).

θα επανέρθω αφού διαβάσω τις συνθήκες του test...

:grinning-smiley-043 -bye-

Γιώργο μάλλον μπερδεύτηκες, η με μπέρδεψες. Δεν είπα ούτε σε εσένα ούτε σε άλλον ότι δεν χάρηκα το event, μπορεί να είχε κάποιο θέμα ο ήχος αλλά τις 4 ώρες περίπου που ήμουν εκεί έκανα αυτό που όφειλα να κάνω, μάλιστα και στο 1ο μου ποστ δεν αναφέρθηκα σε κάτι μεμπτό και δη φιλοξενίας. Στο τέλος του event πρότεινα αν θέλετε να πάρουμε και μια μια-δύο μετρήσεις με το AudioControl βλέποντας τα προβλήματα και του χώρου.

Χάρηκα κι εγώ που γνώρισα τα μέλη του φόρουμ (κάποιους ήξερα) καθώς και τον analyze_it Ηλία (ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια) που είχαμε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στην κυματική.

Προτείνω στα μέλη που βρεθήκαμε σπίτι του Γιώργου αν δεν βρεθεί ο συναισθηματικής αξίας parker να αγοράσουμε όλοι μας έναν ίδιο τουλάχιστον συμβολικά, δεν είναι ωραίο να καλείς σπίτι 5-10 ανθρώπους και μετά να λείπει κάτι.

Οι συμμετέχοντες να μιλήσουμε με πμ.

Νίκο μου,

δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ούτε μαζί σου, ούτε με κανέναν άλλον!!!
Νόμιζα (κ δεν έχω χρόνο να ανατρέξω στα posts τώρα) ότι συμφώνησες κι εσύ, ότι η διαδικασία με τα πολλά DAC, μας απέτρεψε από το να έχουμε χρόνο να τα πούμε μεταξύ μας, στο οποίο συμφωνώ απολύτως!

Δε σε ανέφερα για κακό δηλαδή!

Με το στυλό, το θέμα έληξε! Ο Αλέξανδρος τον είχε πάρει κατά λάθος! (αυτό που υποπτευόμουν δηλαδή)

Δεν υπάρχει κανένα θέμα λοιπόν, όλα καλά!

Κι εγώ χάρηκα που γνωριστήκαμε, με όσους δεν τα είχαμε πει από κοντά, απλά μου έλλειψε η παρέα σας και η χαλαρή κουβέντα, ίσως γιατί ήμουν συνέχεια πίσω από την κουρτίνα!!! -bye-

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τις ευχές!

Υ.Γ. Το μόνο "κακό" ήταν ότι το αποτέλεσμα "Παντόφλα - Audio Control" ήρθε άσσος!!!! :bigcry: :laugh:

Last edited:
Re: Απάντηση: Συγκριτικό test DAC...

Παιδιά μόλις απόκτησα πρόσβαση στο ιντερνετ και δεν έχω διαβάσει για το συγκριτικό (θα το κάνω αργότερα).

Είδα την κατάταξη και τους συμμετέχοντες όμως.

Είχαμε έκπληξη λοιπόν, ωραία πράγματα!
Να ζητήσω συγνώμη από τον Γιώργο που δεν μπόρεσα, ούτε το Σάββατο δεν προλάβαινα με τίποτα!
Τέλος πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!!
Εφόσον αποδεικνύεται πλέον ότι όρεξη υπάρχει και κάθε φορά μπαίνει ένα ακόμα λιθαράκι (εμπειρία) στην υπόθεση συγκριτικά συσκευών ελπίζω να το καθιερώσουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο (παρείστικο ή κάπως αλλιώς).

θα επανέρθω αφού διαβάσω τις συνθήκες του test...

:grinning-smiley-043 -bye-

Καλώς τον!

δεν έχει και πολλή επιστήμη η διαδικασία, ούτε ιδιαίτερη πολυφωνία το αποτέλεσμα, οπότε θα μας παρακολουθήσεις εύκολα..

Δεν πειράζει που δεν ήρθες, είχες ειδοποιήσει εξάλλου (όχι σαν κάτι άλλους "ανέμους" που δεν είναι ενTAXIS...) :flipout:

Άσε που δε θα έφτανε το κέϊκ κ θα είχαμε κι άλλο θέμα!!

PARKER μαζεύουμε, άμα βρεις κανέναν πές μας!!! :) :flipout::flipout:

Ευχαριστώ για την απάντηση στο ερώτημά μου για τα μουσικά κομμάτια.

Ο σκοπός μου δεν ήταν για να εξακριβώσω εάν πληρούσαν προδιαγραφές ακρόασης συγκριτικού, αλλά γιατί μαζεύω μια λίστα από μουσικά κομμάτια που συνήθως χρησιμοποιούμε στις συγκριτικές δοκιμές μας.