Λάκης
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!
λοιπον,για να πω και μια εξυπναδα ...ζεστη
αν εγω αγοαρασω ενα CD,εχοντας πληρωσει βεβαια τα πνευματικα δικαιωματα μεσω της τιμης του και στην συνεχεια το κατεβασω στον υπολογιστη μου κι απο κει το δωσω σε ηλεκτρονικη μορφη σε πασα ενδιαφερομενο,δεν ειναι παρανομο?
Αυτο μου λες στην ουσια,αφου εγω πληρωσα το τεμαχιο ειναι πλεον δικο μου και το κανω οτι θελω,σωστα?λαθος!!Απλα αγοραζω το δικαιωμα να το ακουω μονο εγω και μονο στο σπιτι μου!
Τα υπολοιπα δεν θα τα σχολιασω,γιατι θα φαω μπαν...
Εξυπνάδα... και μάλιστα κρύα.
για να δανειστώ βιβλίο, θα πρέπει κάποιος να το έχει αγοράσει. Αυτός που το έχει αγοράσει, έχει την ευχαρίστηση (μπορεί και όχι) να μου δώσει το βιβλίο να το διαβάσω (ή το cd, τη βιντεοκασέτα, dvd, bd, κλπ.). Επομένως αυτό έχει αγοράζει, άρα καταβάλει τα πνευματικά δικαιώματα.
Δεν αφαιρώ το βιβλίο από τη βιβλιοθήκη φίλου μου χωρίς να το γνωρίζει εκείνος, ή να το φωτοτυπίσω χωρίς να το γνωρίζει και να συναινεί.
Εκείνο που οι περισσότεροι που ασχολούνται με το παράνομο downloaded δεν καταλαβαίνουν είναι ότι το προιόν, το πνευματικό προιόν είναι προιόν. Δηλ. κάποιος έβαλε φαιά ουσία και τέχνη κι εμπειρία και κόπο γι ανα το κάνει (και φυσικά κάποιοι κερδίζουν και από την εκμετάλλευσή του μετά την υπογραφή συμβολαίων). Αν κάποιος θέλει να μοιράσει δωρεάν το προιόν του, τότε δεν βλέπω κάποιο λόγο που να με εμποδίζει να το έχω... αν όμως κάποιος απαιτεί αμοιβή, ή θέλει να ορίζει αυτός το πόνημά του, τότε δεν έχω κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιώ αυτό για προσωπική ευχαρίστηση, ή να το δίνω σε άλλους ή να το πουλώ.
Είναι μια διαδικασία εντελώς διαφορετικό από το θέλω να βλέπω Nova άρα θα βρω κάποιο τρόπο να τη δω, ή θα κατεβάζω ταινίες μόνο και μόνο για να τις έχω στον ΗΥ μου ή στη βιβλιοθήκη μου, χωρίς να πληρώσω τίποτε ή φωτοτυπώ ένα βιβλίο ενώ μπορώ να το αγοράσω με τα ίδια (ακριβώς) χρήματα.
Αν αυτά σου φαίνονται περίεργα, πώς θα σου φανεί άν αύριο μπω στο ΗΥ σου, και πάρω τα δεδομένα σου χωρίς να το γνωρίζεις και χωρίς να σου καταβάλω κάτι ως αντάλλαγμα;
Για να μην πω ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το downloading αν πας στο σπίτι τους και πάρεις 10-20 dvds από τη βιβλιοθήκη τους θα σου κόψουν το χέρι. Γιατί; Γιατί τα θεωρούν δικά τους... αυτά που πήραν από τους άλλους.
λοιπον,για να πω και μια εξυπναδα ...ζεστη
αν εγω αγοαρασω ενα CD,εχοντας πληρωσει βεβαια τα πνευματικα δικαιωματα μεσω της τιμης του και στην συνεχεια το κατεβασω στον υπολογιστη μου κι απο κει το δωσω σε ηλεκτρονικη μορφη σε πασα ενδιαφερομενο,δεν ειναι παρανομο?
Αυτο μου λες στην ουσια,αφου εγω πληρωσα το τεμαχιο ειναι πλεον δικο μου και το κανω οτι θελω,σωστα?λαθος!!Απλα αγοραζω το δικαιωμα να το ακουω μονο εγω και μονο στο σπιτι μου!
Τα υπολοιπα δεν θα τα σχολιασω,γιατι θα φαω μπαν...