Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Στα σχολεία έχουμε τον απόλυτο παραλογισμό. Να πρέπει να διδαχθεί λογισμικό για το οποίο
δεν υπάρχουν άδειες !!!! Και φυσικά ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε οι μαθητές μπορούν να το αγοράσουν με έκπτωση !!!
.

Θα μείνω σ'αυτό. Είναι πραγματικά αστείο, στο Πολυτεχνείο έχουμε πολυάριθμες εργασίες είτε σε AutoCAD είτε σε άλλα πιο εξειδικευμένα επαγγελματικά ερευνητικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά κοστίζουν έκαστο περί τα 2-4 χιλιάδες ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι το κόστος αυτό για έναν φοιτητή δεν είναι απλά μεγάλο, είναι παράλογο. Το ίδιο ισχύει εξάλλου και σε άλλες σχολές, όπως η γραφιστική πχ, είναι δυνατόν να βγαίνει γραφίστας χωρίς να ξέρει photoshop ή quarkxpress? Μήπως πρέπει ο φοιτητής να πουλήσει το σπίτι του για να τα αγοράσει να εξασκείται?

Οι εταιρίες, η Autodesk, η Adobe κλπ, θα έπρεπε να προβλέπουν φοιτητικές άδειες, με κόστος όχι 300 και 400 ευρώ, αλλά 30 και 40, δεδομένου ότι αφενός έτσι καλλιεργούν μελλοντικούς πελάτες τους, αφετέρου δε θα υπήρχε καμία περίπτωση όλοι αυτοί οι φοιτητές που σήμερα δουλεύουν με "σπασμένα" να πλήρωναν τέτοια ποσά για τη νόμιμη χρήση τους, απλά θα στρέφονταν σε άλλα πακέτα, ή θα άλλαζαν επάγγελμα.

Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται θέμα μόνο με επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αυτά τα software με κέρδος. Εκεί ας πληρώσουν ό,τι είναι. Αλλά δε μπορείς να τα βάζεις με κάποιον που τα χρησιμοποιεί για την πάρτη του, και το βασικότερο, χωρίς κέρδη ώστε να μπορεσει να τα αποσβέσει.

Ένα άλλο θέμα, δε μπορεί κανείς να μου απαγορεύει να "κατεβάζω" πράγματα που δεν μου είναι διαθέσιμα προς νόμιμη χρήση. Τα videoclubs έχουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 200-300 blurays τη στιγμή που οι κυκλοφορίες είναι υπερτριπλάσιες. Μια ταινία λοιπόν που οι ηλίθιες πολιτικές των studios και των εταιριών διανομής δε μου επιτρέπουν να τη νοικιάσω να τη δω νόμιμα, μοιραία θα την κατεβάσω.

Φυσικά όλα όσα λέω είναι σκέψεις περί της ηθικής πλευράς, το download παραμένει παράνομο τυπικά και ουσιαστικά.

Last edited:
Παρατηρω μια παρομοια λογικη, με τη συζητηση για το καπνισμα.

Το οτι παρα πολλοι κατεβαζουν ο,τι βρουν, δε σημαινει οτι η συχνοτητα νομιμοποιει την πραξη.

Το οτι κι εγω το κανω γιατι με βολευει και γιατι δεν εχω τη δυνατοτητα να αγοραζω οσα χρειαζομαι, ειναι ενα θεμα. Ενα αλλο θεμα ειναι να επιχειρηματολογω υπερ της χρησης μη αγορασμενου υλικου, προσπαθωντας να πεισω οτι ειναι σωστο, ηθικο και νομιμο.

Το οτι αυτοι που πουλαν το προιον που εγω κλεβω, χρησιμοποιουν αθεμιτες τακτικες, ή πουλανε ακριβα, δεν νομιμοποιει την κλοπη. Αν δε σου αρεσει μην αγοραζεις.

Οπως δεν θα εκανες με ενα ρουχο. Η διαφορα οφειλεται στο γεγονος και μονο οτι το ρουχο δεν αντιγραφεται σε χιλιαδες αντιγραφα, αν αγορασει καποιος ενα, σε καποιο μερος της γης.

Αυτο που προσομοιαζει παρα πολυ με το καπνισμα, ειναι ο τροπος που συνδυαζεται η χρηση αντιγραφων, με την επιδειξη μαγκιας.

Οπως και οι ειρωνιες, προς καποιον που δηλωνει οτι χρησιμοποιει μονο αυτα που αγοραζει ή ο,τι ειναι δωρεαν.

Υπάρχουν ειδικές τιμές σε πολλά προγράμματα για φοιτητές.

To ξέρω, όμως αφενός δεν υπάρχουν στα περισσότερα, αφετέρου οι φοιτητικές αυτές τιμές μόνο για φοιτητές δεν είναι... :slapface:

Όπως είπα παραπάνω, είναι παράλογο να ζητάς ποσό άνω ενός συμβολικού (που να καλύπτει το packaging, manual, και λοιπά έξοδα) από έναν άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας ώστε να το αποσβέσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

λοιπον,για να πω και μια εξυπναδα ...ζεστη

αν εγω αγοαρασω ενα CD,εχοντας πληρωσει βεβαια τα πνευματικα δικαιωματα μεσω της τιμης του και στην συνεχεια το κατεβασω στον υπολογιστη μου κι απο κει το δωσω σε ηλεκτρονικη μορφη σε πασα ενδιαφερομενο,δεν ειναι παρανομο?
Αυτο μου λες στην ουσια,αφου εγω πληρωσα το τεμαχιο ειναι πλεον δικο μου και το κανω οτι θελω,σωστα?λαθος!!Απλα αγοραζω το δικαιωμα να το ακουω μονο εγω και μονο στο σπιτι μου!
Τα υπολοιπα δεν θα τα σχολιασω,γιατι θα φαω μπαν...

Εγώ το θεωρώ λάθος πάντως αυτό.

Από τη στιγμή που το αγοράζω και έχω το δικαίωμα να το ακούω εγώ και μόνο στο σπίτι μου τότε θα έπρεπε να μας ρίχνουν πρόστιμο αν το βγάλουμε από το σπίτι ή αν το ακούει και άλλος μαζί μας.

Έλεος δηλαδή !!!

Επίσης από τη στιγμή που κάποιος μπορεί και το αναπαράγει και το διαδίδει δεν θα πρέπει να είναι παράνομος αλλά ταλαντούχος.

Ας τα κλειδώσουν ώστε να μη γίνεται αυτό και να μη μας πρίζουν ότι είμαστε όλοι παράνομοι.

Αμάν πια τους βαρεθήκαμε.
Ότι και να κάνουμε σε αυτή τη ζωή παράνομο είναι.
Σε αφήνουν πρώτα να γευτείς κάτι και μετά σου λένε "αν το κάνεις είναι παράνομο, αλλά κοίτα τι γλυκό που είναι"

Απάντηση: Re: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Παρατηρω μια παρομοια λογικη, με τη συζητηση για το καπνισμα.

Αντε πάλι με το κάπνισμα. Μόνο με κλέφτες δεν μας είχαν παραμοιάσει , ήρθε ο καιρός να το ακούσουμε κι αυτό .

Από τη στιγμή που το αγοράζω και έχω το δικαίωμα να το ακούω εγώ και μόνο στο σπίτι μου τότε θα έπρεπε να μας ρίχνουν πρόστιμο αν το βγάλουμε από το σπίτι ή αν το ακούει και άλλος μαζί μας.

Έλεος δηλαδή !!!

Επίσης από τη στιγμή που κάποιος μπορεί και το αναπαράγει και το διαδίδει δεν θα πρέπει να είναι παράνομος αλλά ταλαντούχος.

Ας τα κλειδώσουν ώστε να μη γίνεται αυτό και να μη μας πρίζουν ότι είμαστε όλοι παράνομοι.

Σε αφήνουν πρώτα να γευτείς κάτι και μετά σου λένε "αν το κάνεις είναι παράνομο, αλλά κοίτα τι γλυκό που είναι"

ασχετο/σχετικο:
ο κουμπαρος μου διατηρει δισκαδικο(ηρωικα..) εδω και 20 χρονια.
στο παρελθον,ο συλλογος τους ειχε παραπονεθει στις δισκογραφικες εταιριεςγια τις υψηλες τιμες των cd,αφου και αυτοι δεν ειχαν κερδος και ηταν ακριβο για τον πελατη.
η δικαιολογια?δεν βγαινουμε γιατι το ποσο μοιραζεται σε πολλους.
εταιρια>τραγουδιστης>μανατζερ...
τωρα που σφιξαν οι κωλοι,τα μοιραζουν σχεδον δωρεαν μεσω των εφημεριδων και των περιοδικων.
τωρα μαλλον εκαναν καλυτερο οικονομικο ελεγχο και καταλαβαν οτι μπορουν να πουλανε στο 1/3 απ`οτι πουλαγαν πριν.
καταφεραν παντως να κλεισουν ολα σχεδον τα δισκοπωλεια και να ετοιμαζονται για λουκετο και τα υπολοιπα που εχουν απομεινει.
αυτα ειναι τα μετρα τους κατα της πειρατειας...:rifle:

Είναι η Ελληνική λογική, ας φάω όσο μπορώ περισσότερο και όταν δεν έχω πελάτες βλέπω τι θα κάνω.

Μετά μου φταίει το ανύπαρκτο κράτος, ο γείτονας, η γυναίκα μου κτλ κτλ κτλ....

Re: Απάντηση: Re: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Αντε πάλι με το κάπνισμα. Μόνο με κλέφτες δεν μας είχαν παραμοιάσει , ήρθε ο καιρός να το ακούσουμε κι αυτό .

ελα ντε...εξελιχθηκε τοσο πολυ αυτη η χωρα,που εχει λυμενα ολα της τα προβληματα και το μονο που της ελειπε ηταν η απαγορευση του καπνισματος. και μαλιστα με μια ταση που δημιουργει μοδα τους φανατικους αντικαπνιστες
που ησασταν τοσο καιρο ρε παιδια?
μπραβο εξελιξη....:drummer:

oλίγον off topic:

Βρε Δημήτρη τόσο καιρό έκανε ο δικός να βάλει γκολ και τώρα που έβαλε άλλαξες avatar?

Τέλος του off topic.

Μα αφού τα δισκάδικα "γράφουν" πρώτα απ'όλους...

οταν εξω απο την ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ,γυριζαν "πωλητες" cd και δεν τους πειραζε κανεις,θα εχει κι`ενα δικιο να την κανει και ο δικοπωλης που στην τελικη αγοραζει απο την εταιρια και πληρωνει και την εφορια του(και οχι μονο..)αφου διατηρει νομιμο καταστημα.
λαθος δρομος παλι αλλα ετσι το καταντησαν το θεμα οι ιδιοι.δυστηχως..

oλίγον off topic:

Βρε Δημήτρη τόσο καιρό έκανε ο δικός να βάλει γκολ και τώρα που έβαλε άλλαξες avatar?

Τέλος του off topic.

ασε με και προσπαθω να ξεχαστω απο την κιτρινη αρρωστια....:bigcry:

Έλεος δηλαδή !!!

Απο τη στιγμη που το αγοραζεις, εχεις το δικαιωμα να κανεις ο, τι θελεις με το ενα αντιγραφο που αγορασες, εκτος απο το να το αναπαραγεις δημοσια. Μπορεις να το δανεισεις, το ενα και μοναδικο σου αντιγραφο. Μπορεις να το πουλησεις. Σε διεσταλμενη ερμηνεια της ιδιοκτησιας, μπορεις να κανεις και αντιγραφο για το αυτοκινητο.

Με την τεχνολογια και τα μεσα που οι ιδιοι (SONY) μας πουλανε, ειναι πολυ ευκολο να κανεις και αντιγραφα για το αυτοκινητο φιλων. Με το ιντερνετ ειναι ευκολο να μοιρασεις τα αντιγραφα σε αγνωστους.

Το οτι ειναι ευκολο, δε σημαινει οτι ειναι νομιμο.
Το οτι το κανουν ολοι, δε σημαινει οτι ειναι νομιμο.

Αν δεν υπηρχε τεχνολογια που κανει την αντιγραφη ευκολη, οπως μεχρι πριν 20 χρονια, δεν θα μας ενοχλουσε που δεν μπορουμε να αποκτησουμε οποιο δισκο θελουμε με το πατημα ενος κουμπιου. Το οτι εχουμε βολευτει, δε σημαινει οτι ετσι πρεπει να ειναι.

Εξαλλου η πληθωρα τραγουδιων ειναι κατι περιττο. Δεν εμβαθυνεις, τα ακους μια φορα και αυριο κατεβαζεις αλλο. Δεν τα ευχαριστιεσαι.

Τους παλιοτερους δισκους, που τους αγοραζαμε, και ενας δισκος ηταν ο καινουριος μας για κανα δυο μηνες και τους ειχαμε λιωσει, τους ξερουμε απεξω και δεν τους εχουμε βαρεθει.

Τωρα εχουμε καινουριο δισκο οποτε θελουμε.

Να κατεβάσουν τις τιμές στα CD για να αγοράζει ο κόσμος. Πουλάνε προς 18 Ευρώ ένα CD με 7 κομμάτια, εκ των οποίων τα 5 είναι σκουπίδια, η εγγραφή είναι άθλια και μόλις παίρνεις το CD σπίτι σου, το υλικό της θήκης (πλαστικό) είναι τόσο άθλιο που σπάει συνήθως κάποιο κομμάτι από το σημείο που στιρίζει το CD (αν δεν είναι είδη σπασμένο δηλαδή) με αποτέλεσμα το CD να πλέει μέσα στη θήκη και να χαράζει το δισκάκι ή να ραγίζει η θήκη. Καλά να πάθουν!

Όταν πρωτοβγήκαν τα CD, όλοι φώναζαν ότι το κόστος τους είναι χαμηλότερο από το βινύλιο και παρ' όλα αυτά, οι τιμές ήταν μεγαλύτερες.

Ας πρόσεχαν! Αυτό έχω να πω εγω!

Βέβαια υπάρχουν και CD που αξίζει να αγοράσει κανείς, για το περιεχόμενο, την ποιότητα εγγραφής, τα σχόλια στα χαρτιά που το συνοδεύουν.... Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε παραδείγματα, μόνο που είναι ελάχιστα σε σχέση με την συνολική παραγωγή. Εγω πλέον μόνο αυτά αγοράζω. Τέλος στα σκουπίδια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Να κατεβάσουν τις τιμές στα CD για να αγοράζει ο κόσμος. Πουλάνε προς 18 Ευρώ ένα CD με 7 κομμάτια, εκ των οποίων τα 5 είναι σκουπίδια, η εγγραφή είναι άθλια και μόλις παίρνεις το CD σπίτι σου, το υλικό της θήκης (πλαστικό) είναι τόσο άθλιο που σπάει συνήθως κάποιο κομμάτι από το σημείο που στιρίζει το CD (αν δεν είναι είδη σπασμένο δηλαδή) με αποτέλεσμα το CD να πλέει μέσα στη θήκη και να χαράζει το δισκάκι ή να ραγίζει η θήκη. Καλά να πάθουν!

Όταν πρωτοβγήκαν τα CD, όλοι φώναζαν ότι το κόστος τους είναι χαμηλότερο από το βινύλιο και παρ' όλα αυτά, οι τιμές ήταν μεγαλύτερες.

Βέβαια υπάρχουν και CD που αξίζει να αγοράσει κανείς, για το περιεχόμενο, την ποιότητα εγγραφής, τα σχόλια στα χαρτιά που το συνοδεύουν.... Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε παραδείγματα, μόνο που είναι ελάχιστα σε σχέση με την συνολική παραγωγή. Εγω πλέον μόνο αυτά αγοράζω. Τέλος στα σκουπίδια.

Δεν έχεις και άδικο,,εδώ που τα λέμε....-bye-

Να κατεβάσουν τις τιμές στα CD για να αγοράζει ο κόσμος. Πουλάνε προς 18 Ευρώ ένα CD με 7 κομμάτια, εκ των οποίων τα 5 είναι σκουπίδια, η εγγραφή είναι άθλια και μόλις παίρνεις το CD σπίτι σου, το υλικό της θήκης (πλαστικό) είναι τόσο άθλιο που σπάει συνήθως κάποιο κομμάτι από το σημείο που στιρίζει το CD με αποτέλεσμα το CD να πλέει μέσα στη θήκη και να χαράζει το δισκάκι ή να ραγίζει η θήκη. Καλά να πάθουν!

Μαζι σου. Εχεις το δικαιωμα να μην αγορασεις. Ο κλεφτοπολεμος δεν ειναι λυση.

Αν ενα παντελονι ειναι ακριβο και φευγουν τα κουμπια του με το πρωτο πλυσιμο, το αγοραζεις?

Μονο τα CD ειναι υπερτιμημενα? Ολα υπερτιμημενα ειναι.

Τα CD τα αντιγραφεις επειδη μπορεις. Τα υπολοιπα οχι γιατι δεν μπορεις. Μηπως εισαι ευχαριστημενος με τις πολιτικες των υπολοιπων πολυεθνικων και τους πληρωνεις με ευχαριστηση?

Κι εγω εχω γεματους τους δισκους μου, δεν ισχυριζομαι πως ο,τι εχω ειναι πληρωμενο.

Αλλα δεν μπορω να βρω λογικο επιχειρημα για να υποστηριξω την ελευθερη διακινηση, οσο κι αν μου αρεσει.

Η ουσία είναι πως όλοι το καταδικάζουμε...και όλοι έχουμε(εκτός ελάχιστων περιπτώσεων) ολο και κάτι ''κατεβάσει"....
Υποκρισία δηλ να το πω....;

................ Μηπως εισαι ευχαριστημενος με τις πολιτικες των υπολοιπων πολυεθνικων και τους πληρωνεις με ευχαριστηση?
.......

Σχεδόν πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Κανέναν δεν πληρώνω αν δεν έχει (για 'μένα) αξία το προϊόν ή η υπηρεσία που μου παρέχει. Δεν θα πω ότι δεν την έχω πατήσει ποτέ γιατί θα είναι ψέματα, αλλά κάνω ότι μπορώ.
-bye-

Σπάνια κατεβάζω μουσική πλέον από Internet και δεν έχω και πολλά σε σκληρούς που είναι από Internet, συνήθως αγοράζω CD ή απλά ακούω ραδιόφωνο.

Last edited: