Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Μια ερωτηση
Εαν γραφω σε cd τα τραγουδια που ακουω στο ραδιοφωνο, ειναι παρανομο?

Μια ερωτηση
Εαν γραφω σε cd τα τραγουδια που ακουω στο ραδιοφωνο, ειναι παρανομο?

Νομίζω πως είναι. Αν δούμε στην πίσω πλευρά κάθε CD θήκης γράφει:
"Unauthorised copying, reproduction, hiring, lending, public performance and broadcasting is prohibited".

αν τα γραφω σε επαναγραψιμο cd και μετα τα περναω σε σκληρο δισκο?

Τι ψαχνουμε ε...

ή σε usb stick ?

Νομίζω πως είναι. Αν δούμε στην πίσω πλευρά κάθε CD θήκης γράφει:
"Unauthorised copying, reproduction, hiring, lending, public performance and broadcasting is prohibited".

Αυτό αναφέρεται στα original δισκάκια. Όχι τα άγραφα. Υπήρχε και σχετική δικογραφία στις ΗΠΑ παλαιότερα όταν οι εταιρίες μηνύσανε τους κατασκευαστές VCR για διαφυγόντα κέρδη. Φυσικά έχασαν τη δίκη.

Γενικά οτιδήποτε είναι broadcasted μπορεί να καταγραφεί. Είναι δικαίωμα του καθενός από τη στιγμή που μιλάμε για broadcast. Μάλιστα αν αλλάξει η μέρα, μπορείς να το κάνεις και εσύ ο ίδιος broadcast, όταν αυτό που κατέγραψες αποτελεί ειδησειογραφική πληροφορία.

Νομίζω ότι σε άγραφο δισκάκι μπορείς να γράψεις μουσική που την έχεις αγοράσει νόμιμα (δηλαδή πρέπει να επιδείξεις και το original δισκάκι σε περίπτωση που σου ζητηθεί αυτό). Το ίδιο ισχύει και για mp3 που μπορεί να έχεις στο laptop σου ή στο αυτοκίνητό σου. Το ξέρω οτι διυλίζουμε τον κώνωπα αλλά στη θεωρία νομίζω ότι αυτό ισχύει.

Και ταινιες μπορω να γραφω απο την τηλεοραση. Αν οχι απο την δικη μου μπορω απο άλλου.
Και μπορει αυτουνου να δειχνει ταινια που εχει καταβασει παρανομα
Πιασ' τ' αυγο και κουρευτο που λενε και στην Γερμανια...

Αυτό είναι μάλλον και το ηθικό δίδαγμα της συζήτησης.

Ετσι.

Τελικα ομως, γνωριζουμε κατα ποσο η πειρατεια εχει σκοτωσει την μουσικη ? (και τις ταινιες), ή μονο για το παπλωμα γινεται ο καυγας?

Τι λετε ρε παιδιά τώρα; Ότι το μέσο αντιγραφής νομιμοποιεί την αντιγραφή;

Μην τρελαθούμε τελειως.

Αν ηταν έτσι να γράφουμε ότι πειρατικό εχουμε σε CD / DVD και ''καθαρίσαμε''.

Το νόμιμο ή όχι εξαρτάται απο το μεσο ''εκπομπης / αποστολης'' των δεδομενων και τους όρους χρήσης που το διέπουν (πχ μην ξεχνάτε την παραμετρο της δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης).

Για το ραδιόφωνο δεν ξερω αλλά λογικά προφανώς θα απαγορεύεται η καταγραφή για δημοσια χρηση.

Έχω γραμμένες κασέτες από τά τέλη δεκαετίας '70..
Θεωρείται παράνομο??
Προλαβαίνω νά τίς ξεφορτωθώ??

Για το ραδιόφωνο δεν ξερω αλλά λογικά προφανώς θα απαγορεύεται η καταγραφή για δημοσια χρηση.

Mα και αυτά που αγοράζεις, τυπικά και από τον νόμο είναι αυστηρά για ιδιωτική προβολή/ακρόαση. Ακόμα και ο δανεισμός απαγορεύεται, πόσο δε μάλλον η δημόσια προβολή...

Μήπως θά 'πρεπε νά δημιουργηθούν καί δανειστικές ταινιοθήκες-δισκοθήκες ??
Τό λέω γιατί τό σπόρ είναι πανάκριβο..

ρε σεις τι ψάχνεται .. τώρα τι είναι ανήθικο η όχι ?

έτσι είναι το παιχνίδι πάντα , 40 χρόνια κρατάει η κολόνια

οι εταιρίες είναι αδηφάγες , την δεκαετία του 80-90 εξαφανίσανε την πραγματική πληγή τους που ήτανε η επαγγελματική φύση διαφυγή κερδών ( δλδ καταστήματα και καρότσια που πούλαγαν με το κιλό κασέτες και cd ) με δρακόντειους νόμους , προσωποκράτηση κατάσχεση δυσθεώρητο πρόστιμο ..... και καπάκι ανεβάσαν 80 τα εκατό τις τιμές ... και περάσανε και σε αλλά κόλπα ... έμεινε άδεια η αγορά των πειρατικών βλέπετε ..

τώρα με την ευρυζονικότητα ξαναχάλασε η σούπα και ψάχνουν διάφορα τερτίπια

εγώ δηλώνω ευθαρσώς ότι κατεβάζω ότι μου γουστάρει και εάν μου κάνει το αγοράζω εάν όχι στο κάδο
απλά πράγματα ..

δηλαδη οτι εχεις εσυ στο pc σου ειναι νομιμα?

παιδια οταν καποιος λεει κατι ας ειναι σεβαστο δεν χρειαζεται να επαναλαμβανομαστε 3-4 φορες

απο κει και περα ο καθενας κρινετε απο τις πραξεις του

η μουσική σκοτώνει την πειρατεία ...
icon12.gif