Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Re: Απάντηση: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Η ουσία είναι πως όλοι το καταδικάζουμε...και όλοι έχουμε(εκτός ελάχιστων περιπτώσεων) ολο και κάτι ''κατεβάσει"....
Υποκρισία δηλ να το πω....;


Το οτι εχω κατεβασει ειναι ενα θεμα. Οπως και το οτι παραβιαζω τα ορια ταχυτητας στο δρομο.

Το να ισχυριζομαι ομως οτι ειναι καλο να τρεχω και οτι δεν πειραζει (αφου οι μπατσοι, το κρατος κτλ.....) ειναι αλλο θεμα.

Δεν υπαρχει καμια υποκρισια.

Απλως εξεταζουμε αν αυτο που κανουμε ειναι νομιμο ή οχι.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Το οτι εχω κατεβασει ειναι ενα θεμα. Οπως και το οτι παραβιαζω τα ορια ταχυτητας στο δρομο.

Το να ισχυριζομαι ομως οτι ειναι καλο να τρεχω και οτι δεν πειραζει (αφου οι μπατσοι, το κρατος κτλ.....) ειναι αλλο θεμα.

Δεν υπαρχει καμια υποκρισια.

Απλως εξεταζουμε αν αυτο που κανουμε ειναι νομιμο ή οχι.

Μα..το ίδιο πράγμα λέμε..
Δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνουμε...κι όμως το κάνουμε!!
Πως να το χαρακτηρίσουμε δηλ;
 
Η ουσία του θέματος, για εμένα, βρίσκεται σε αυτό που έγραψε νωρίτερα ο Photis: τι σημαίνει πνευματικό δικαίωμα, ποιος και γιατί το καρπώνεται. Είναι μια συζήτηση που, αργά ή γρήγορα θα γίνει, διότι τα κατεβάσματα έχουν ένταση φυσικού φαινομένου, και όχι αδίκως. Είχα εντυπωσιαστεί από μία τοποθέτηση του Ian Anderson: "Εγώ είμαι μουσικός, η δουλειά μου είναι να παίζω μουσική. Για αυτό κάνω κοντά 200 συναυλίες το χρόνο". Και ερωτώ, ο παραγωγός που μου πλασάρει τον Λούλη Ομορφόπουλο και την Τίτα Ντεκολτίδου, γιατί πρέπει να πληρωθεί; Μέχρι να γίνει η αυτή η συζήτηση, όμως, ισχύει ότι το κατέβασμα είναι παράνομο και το μόνο που νομιμοποιούμαστε να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε πολιτικά την αποποινικοποίησή τους (βλέπε Κόμμα Πειρατών στη Σουηδία).

Προσωπικά, ακολουθώ την τακτική "κατεβάζω και αν μου αρέσει, το αγοράζω". Κατά κόρον στα είδη που βασιλεύει η αρπαχτή (comics & μουσική), πολύ λιγότερο σε ταινίες, αφού συνήθως υπάρχουν προς ενοικίαση. Και στα τρία είδη, η συλλογή μου σε αυθεντικά κομμάτια ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και συνεχίζει να αυξάνεται, παρά την αύξηση του bandwidth μου.
 
Re: Απάντηση: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Η ουσία του θέματος, για εμένα, βρίσκεται σε αυτό που έγραψε νωρίτερα ο Photis: τι σημαίνει πνευματικό δικαίωμα, ποιος και γιατί το καρπώνεται. Είναι μια συζήτηση που, αργά ή γρήγορα θα γίνει, διότι τα κατεβάσματα έχουν ένταση φυσικού φαινομένου, και όχι αδίκως. Είχα εντυπωσιαστεί από μία τοποθέτηση του Ian Anderson: "Εγώ είμαι μουσικός, η δουλειά μου είναι να παίζω μουσική. Για αυτό κάνω κοντά 200 συναυλίες το χρόνο". Και ερωτώ, ο παραγωγός που μου πλασάρει τον Λούλη Ομορφόπουλο και την Τίτα Ντεκολτίδου, γιατί πρέπει να πληρωθεί; Μέχρι να γίνει η αυτή η συζήτηση, όμως, ισχύει ότι το κατέβασμα είναι παράνομο και το μόνο που νομιμοποιούμαστε να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε πολιτικά την αποποινικοποίησή τους (βλέπε Κόμμα Πειρατών στη Σουηδία)....

Το τι σημαινει πνευματικο δικαιωμα ειναι αρκετα ξεκαθαρο.

Το οτι μαζι με αυτο πληρωνεις ενα σωρο αλλα και αλλους περα του δημιουργου, ειναι ενα προβλημα. Ομως μεσαζοντες, χονδρεμποροι και δηθεν αντιπροσωποι υπαρχουν παντου.

Τονιζω ξανα οτι η μοναδικη διαφορα, προκυπτει απο την ευκολια αντιγραφης και διακινησης του προιοντος.

Οταν παλαιοτερα περιμεναμε ποτε το δισκαδικο της γειτονιας θα φερει το δισκο που διαβασαμε στα περιοδικα οτι βγηκε. Οταν δεν μπορουσαμε να αντιγραφουμε τα βινυλια, δε ζουσαμε καταπιεσμενοι.

Οι εποχες και τα μεσα αλλαξαν, κι εμεις καλομαθαμε. Και θεωρουμε κεκτημενο, τη δυνατοτητα να εχουμε ο,τιδηποτε καινουριο πριν ακομα κυκλοφορησει και τζαμπα.

Το αν οι εταιριες οντως χανουν εσοδα, (σιγουρα οχι οσα ισχυριζονται γιατι ενα μικρο ποσοστο θα αγοραζε αν δεν μπορουσε να εχει δωρεαν) ειναι στο χερι τους να αποφασισουν. Το αν εκμεταλλευονται τους καλλιτεχνες ειναι επισης στο χερι τους. Το αν τελικως κερδιζουν απο τη φημη που αποκτιεται μεσω της ελευθερης τζαμπα διανομης απο το ιντερνετ, επισης.
 
Να προσθέσω ότι τα ήθη και τα έθιμα αλλάζουν μέσω της παγκοσμιοποιημένης κοινότητας του Internet.
Υπάρχουν trackers που απαγορεύουν ρητά τη διακίνηση υλικού προτρέχετε από νόμιμα downloads. Δηλαδή αγόρασες το flac σου, δεν σου επιτρέπουμε να το μοιράσεις.

Το underground που πρωτοστάτησε στην δημιουργία trakers κ.ο.κ. υποστηρίζει την εκμοντέρινση των εταιριών και τη διανομή μέσω διαδικτύου.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Το τι σημαινει πνευματικο δικαιωμα ειναι αρκετα ξεκαθαρο.

Είναι; Γιατί τότε τέχνη και τεχνολογία διέπονται από τελείως διαφορετικά καθεστώτα; Γιατί τα πνευματικά δικαιώματα κληρονομούνται; Ποια η ηθική υπόσταση του πνευματικού δικαιώματος όταν κυνηγιέται π.χ. ο μικρομηκάς ή ο ερασιτέχνης ραδιοφωνατζής που τιμούν τη μουσική που επιλέγουν και όχι οι διαφημιστές που την ξεφτυλίζουν; Ποιος θίγεται από τις παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, οι μερακλήδες ή οι αρπακολατζήδες;
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Είναι; Γιατί τότε τέχνη και τεχνολογία διέπονται από τελείως διαφορετικά καθεστώτα; Γιατί τα πνευματικά δικαιώματα κληρονομούνται; Ποια η ηθική υπόσταση του πνευματικού δικαιώματος όταν κυνηγιέται π.χ. ο μικρομηκάς ή ο ερασιτέχνης ραδιοφωνατζής που τιμούν τη μουσική που επιλέγουν και όχι οι διαφημιστές που την ξεφτυλίζουν; Ποιος θίγεται από τις παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, οι μερακλήδες ή οι αρπακολατζήδες;

Συμφωνω στο οτι θα ηταν πιο δικαιο να τροποποιηθει η σχετικη νομοθεσια. Γενικως, ομως ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα.

Κατα τα αλλα, it's all about the money.

Και οι αδικιες που περιγραφεις συμβαινουν παντου.
 
Τι λετε ρε παιδιά τώρα; Ότι το μέσο αντιγραφής νομιμοποιεί την αντιγραφή;

Μην τρελαθούμε τελειως.

Αν ηταν έτσι να γράφουμε ότι πειρατικό εχουμε σε CD / DVD και ''καθαρίσαμε''.

Το νόμιμο ή όχι εξαρτάται απο το μεσο ''εκπομπης / αποστολης'' των δεδομενων και τους όρους χρήσης που το διέπουν (πχ μην ξεχνάτε την παραμετρο της δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης).

Για το ραδιόφωνο δεν ξερω αλλά λογικά προφανώς θα απαγορεύεται η καταγραφή για δημοσια χρηση.

Οτιδήποτε είναι broadcasted μπορεί να καταγραφεί και να χρησιμοποιηθεί για χρήση ιδιωτική. Επίσης διατήρουμε ακέραιο το δικαίωμα να αντιγράψουμε το CD/DVD μας σε αντίγραφο ασφαλείας. Αυτή την έννοια έχουν τα πνευματικά δικαιώματα που πληρώνουμε πάνω στην τιμή των άγγραφων μέσων.
 
Το dowloading ειναι μεγαλη ιστορια...

Προσωπικα πιστευω οτι η πειρατεια εχει σωσει τη μουσικη (οι εταιρειες δεν με ενδιαφερουν καθολου, ετσι κι αλλιως οι καλλιτεχνες πληρωνονται πολυ καλυτερα απο τις συναυλιες και τα bar που τραγουδουν παρα απο τα CD).
Με το downloading σου δινεται η ευκαιρια να γνωρισεις εναν καλλιτεχνη και φυσικα να πας να τον δεις στο live κλπ.

Επισης αν οι τιμες ηταν λογικοτερες δεν θα εμπαινα στη διαδικασια να τα κατεβασω, αλλα οταν ζητας 40 euro το δισκο για εναν καλλιτεχνη που εχει πεθανει... τοτε λυπαμαι... θα γινω παρανομος...

Στο μονο που προσπαθω, οσο μπορω, να εχω free και οχι licensed sw ειναι στο PC μου και αυτο λογω πεποιθησεως (πιστευω οτι τα λειτουργικα και τα προγραμματα πρεπει να ειναι δωρεαν για οικιακη χρηση).

Αντιλαμβανομαι την παρανομια του πραγματος αλλα επιμενω... η πειρατεια εσωσε τη μουσικη!
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

όταν κατάλαβε ότι είχε αρχίσει να χαλάει η συνέντευξη Τύπου έδωσε εντολή και με πέταξαν έξω οι σεκιουριτάδες. Αλλά ρόδα ήταν και γύρισε. Το software που είχαν βάλει στο 0 track αχρηστευόταν πολύ απλά με μαρκαδόρο.

του το είπα μια φορά το 2005 και με κοιτούσε ανέκφραστος.
...ήμουνα σίγουρος. Δεν κατάλαβε. Το ίδιο και το 1975. Ο νοών νοείτω -bye-
 
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε πνευματικά δικαιώματα και μάλιστα κάποιοι τα μοιράζουμε και απλόχερα. Είναι μεγα λάθος κάποιοι να κάνουν ένα δίσκο και μετά να θέλουν με το ζόρι να ζουν από αυτό μια ζωή. Αυτό σκοτώνει την μουσική. Θες να βγάλεις λεφτά ? δούλεψε. Κάνε συναυλίες κλπ. Τα cd πχ πρέπει είναι τα demo των καλλιτεχνών. Αν μας αρέσει πάμε και τον βλέπουμε όταν αποφασίσει να δουλέψει. Έτσι δεν θα μπορούσε κανένας ατάλαντος να φτιάξει cd και δεν θα επαναπαυόταν κανένας από δαυτους στις δάφνες του αλλά θα έκανε και δεύτερη και τρίτη καλή δουλειά.
Το πρόβλημα είναι μάλλον ότι εδώ στο ellada πας προέκυψε προ internetομαθης και θέλει να το παίξει κάποιος. Επειδή όλη την ζωή του την έφαγε στο internet θέλει τώρα να το παίξει και σωτήρας του. Δεν σκέφτεται ότι δεν τα έχουν όλοι έτοιμα στο σπίτι να τους περιμένουνε.
 
Δεν είναι ακριβώς έτσι, πολλοί (μεταξύ τους δε ενδεχομένως και οι σπουδαιότεροι) δίσκοι είναι στούντιο δουλειές. Οι καλλιτέχνες αυτοί πώς θα ζούσαν;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Beatles, που τον Αύγουστο του '66 αποφάσισαν να σταματήσουν εντελώς τις συναυλίες που τους κούραζαν, και να γίνουν ένα αποκλειστικώς studio συγκρότημα. Αυτό το έκαναν βασιζόμενοι στο ότι ήδη ήταν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και είχαν εξασφαλισμένες πωλήσεις δίσκων. Δίχως αυτή την απόφαση, πιθανότατα δεν θα είχαμε τα άλμπουμ που επακολούθησαν. Στα οποία είχε πέσει πολύ δουλειά, καμία σχέση με το "κάνω ένα δίσκο" που αναφέρεις.
 
Και φυσικά μην ξεχνάμε τη δουλειά που πέφτει κατά τη σύνθεση. Το θέμα όμως είναι ότι δεν βλέπουμε πουθενά τους καλλιτέχνες σε αυτή τη διαμάχη. Δηλαδή οι άμεσοι εδιαφερόμενοι είναι προκλητικά απόντες. Θα ήθελα ας πούμε έναν ροκ τραγουδιστή να πάρει θέση υπέρ ή κατά της πειρατίας. Οι μόνοι που πήραν σαφή θέση από τους πιο γνωστούς, είναι οι radiohead που κυκλοφόρησαν το in rainbows δωρεάν στο διαδίκτυο. Είναι από τα ελάχιστα album που αγόρασα κανονικά από κατάστημα τα τελευταία χρόνια. Πλέον στα μάτια μου το θέμα ξεπερνάει το τυπικό γράμμα του νόμου και είναι πλέον ιδεολογικό.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο που δεν γνωρίζω; Ο εκτελεστής ενός μουσικού έργου, καθώς και αυτός που το ηχογραφεί και το διανέμει, τι δικαιώματα έχουν πάνω σε αυτό;
 
Μπορείτε να μου λύσετε και μία απορία που την έχω χρόνια. Στα video (dvd) club βλέπω ότι κάποια δισκάκια έχουν την ένδειξη rental only ή κάπως έτσι, ενώ άλλα όχι. Τι παίζει με αυτό. Όλες οι εταιρίες διανομής τυπώνουν άλλα δισκάκια για ενοικίαση και άλλα για πώληση ή κάθε εταιρία το κάνει κατά περίσταση; Και αν το κάνει κατά περίσταση ποιο από τα δύο είναι το νόμιμο. Γιατί σε ταινίες νοικιασμένες από club αλλά χωρίς την ένδειξη for rent στο δισκάκι γράφει στις απαγορεύσεις ότι απαγορεύεται η ενοικίαση. Σε αυτήν όμως την περίπτωση οι εταιρίες διανομής κάνουν τα στραβά μάτια εν αγνοία της εταιρίας παραγωγής;

Ο δανεισμός ενός βιβλίου είναι νόμιμος όπως είναι νόμιμος και ο δανεισμός ενός cd. Η φωτοτύπωση των περιεχομένων του δεν είναι νόμιμη, όπως δεν είναι νόμιμη και η αντιγραφή. Στο ζήτημα του κατεβάσματος το πρόβλημα δεν είναι στο κατέβασμα γενικά αλλά στο γεγονός ότι κάποιος που έχει το δικαίωμα μόνο ιδιωτικής ακρόασης ή προβολής (ο αγοραστής ή ο αντιγραφέας από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση) εσκεμμένα αντιγράφει και διανέμει το προϊόν. Ως προς το ζήτημα αυτού που κατεβάζει το προϊόν, αργήσαμε πολύ να δούμε να τους (μας;) κυνηγάν γιατί νομίζω ότι πρέπει να αποδειχθεί ότι αυτός που κατεβάζει γνωρίζει ότι αυτό που κατεβάζει είναι προϊόν παράνομης δραστηριότητας.

Γενικά το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι ξεκάθαρο νομικά αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχουν αρκετά λογικά επιχειρήματα αλλά και ηθικοί λόγοι που συνηγορούν υπέρ της επανεξέτασης της νομοθεσίας. Αναφέρομαι σε επανεξέταση της νομοθεσίας και όχι σε δικαιολόγηση της παράνομης διανομής. Σημαντική παράμετρος κατά τη γνώμη μου είναι και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα, που σαν αγορά δεν νομίζω να έχει μεγάλη σημασία σε μία εταιρία παραγωγής, οι ετιαρίες διανομής αντί να αναβαθμίσουν την ποιότητα αυτών που προσφέρουν, τα ευτελίζουν με το να τα διανέμουν με εφημερίδες, σε κακή ποιότητα και για αντίτιμο μικρότερο αυτού που κάποιος θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει αν η ποιότητα ήταν αντίστοιχη με άλλων αγορών. Δεν γίνεται μετάδοση HD, στέρεο (πόσο μάλλον πολυκάναλη), 16:9 κτλ. Λογικό είναι κάποιος να κινηθεί παράνομα όταν πολλές φορές θα απολαύσει ποιότητα αντίστοιχη της επιδιωκόμενης του δημιουργού.

Και κάτι τελευταίο που απλώς θα αναφέρω προς σκέψη. Την εποχή του "υπαρκτού σοσιαλισμού" η παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού σε χώρες του ανατολικού μπλοκ οδήγησε μεγάλα συγκροτήματα να δώσουν συναυλίες σε αυτές τις χώρες. Κατανοώ βέβαια ότι τότε ήταν "άλλες οι εποχές", και δεν μιλούσαμε για διαφυγόντα κέρδη αντίστοιχα των σημερινών, αλλά δεν μπορώ και να μην έχω στο νου μου ότι τότε "βόλευε" η παράνομη διανομή σε βάρος των δημιουργών και των εταιριών γιατί δούλευε υπέρ του δυτικού μπλοκ. Και χωρίς να θέλω να συγκρίνω την κατάσταση μας στην Ελλάδα με αυτήν σε χώρες με καθεστώτα υπόπτου νομιμότητας, οι μεγάλες πολυεθνικές πιθανότατα χαίρονται που στο Ιραν ή στη Βόρεια Κορέα κυκλοφορούν παράνομα οι δίσκοι τους αλλά φυσικά δεν ενδιαφέρονται αν στην Ελλάδα το αποδιδόμενο στον τελικό χρήστη προϊόν είναι κατώτερο των δημιουργών, αρκεί που τα δικαιώματα τους (των εταιριών) προστατεύονται.
 
Και κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω παραπάνω. Οποιοδήποτε "δίκαιο" έχει ο υποστηρικτής και "διανομέας" λογισμικού ή καλλιτεχνικού έργου το χάνει όταν με αυτήν του τη δραστηριότητα έχει οικονομικό κέρδος μέσω των διαφημίσεων των banners και ο,τιδήποτε άλλο. Αν για να προχωρήσει το εγχείρημά του και ο αγώνας του χρειάζονται χρήματα τότε να δέχεται δωρεές χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα. Το να ισχυρίζεται ότι αυτό που κάνει (το θεάρεστο έργο της ελεύθερης προσφοράς των υπερτιμημένων προϊόντων) κοστίζει και για αυτό επιλέγει να διαφημίζει είναι αισχρό.
 
Re: Απάντηση: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Μπορείτε να μου λύσετε και μία απορία που την έχω χρόνια. Στα video (dvd) club βλέπω ότι κάποια δισκάκια έχουν την ένδειξη rental only ή κάπως έτσι, ενώ άλλα όχι. Τι παίζει με αυτό. Όλες οι εταιρίες διανομής τυπώνουν άλλα δισκάκια για ενοικίαση και άλλα για πώληση ή κάθε εταιρία το κάνει κατά περίσταση; Και αν το κάνει κατά περίσταση ποιο από τα δύο είναι το νόμιμο. Γιατί σε ταινίες νοικιασμένες από club αλλά χωρίς την ένδειξη for rent στο δισκάκι γράφει στις απαγορεύσεις ότι απαγορεύεται η ενοικίαση. Σε αυτήν όμως την περίπτωση οι εταιρίες διανομής κάνουν τα στραβά μάτια εν αγνοία της εταιρίας παραγωγής;

Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, συνήθως οι εκδόσεις "for rental" είναι πιο σπαρτιάτικες από τις κανονικές (λιγότερα extra, όχι 2ο δισκάκι κλπ).
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ!

Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, συνήθως οι εκδόσεις "for rental" είναι πιο σπαρτιάτικες από τις κανονικές (λιγότερα extra, όχι 2ο δισκάκι κλπ).

Ναι αυτό το θυμάμαι. Αλλά σε αυτές που δεν είναι "for rental" γράφει στις προειδοποιήσεις ότι απαγορεύεται, μεταξύ άλλων, η ενοικίαση. Και σκέφτομαι. Μήπως, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να είναι διαφορετικές οι εκδόσεις που προορίζονται για ενοικίαση από αυτές που προορίζονται για πώληση; Μήπως ισχύει κάτι τέτοιο στο εξωτερικό αλλά όχι στην Ελλάδα. Αν ισχύει και στην Ελλάδα, τότε τα club παρανομούν όταν νοικιάζουν την έκδοση που προορίζεται για πώληση. Αν συμβαίνει αυτό, γίνεται με την ανοχή της ελληνικής εταιρίας διανομής; Αν η ελληνική εταιρία διανομής το ανέχεται, η εταιρία παραγωγής (ο ιδιοκτήτης πνευματικών δικαιωμάτων) το γνωρίζει;

Και άλλη ερώτηση. Το ποσό που πληρώνει κάθε κατάστημα που δημόσια αναπαράγει μουσική πάει σε μία ελληνική εταιρία έτσι; Αυτή η εταιρία σε ποιον το αποδίδει. Σε ένα "ταμείο" Ελλήνων καλλιτεχνών, σε ένα "ταμείο" όλων των καλλιτεχνών, παγκοσμίως. Υπάρχει διαφορά στο ποσό αν αναπαράγεις ελληνική ή ξένη μουσική; Και αν τα χρήματα πηγαίνουν υπέρ Ελλήνων μόνο δημιουργών δεν είναι μία μορφή στρέβλωσης του ανταγωνισμού, αφού καλείτε κάποιος που δεν επιλέγει ένα προϊόν (ελληνική δισκογραφική παραγωγή) να ενισχύει και να επιδοτεί τον παραγωγό του; Και αν επιλέγεις να παίζεις μόνο ραδιόφωνο τότε τι γίνεται;

Συγγνώμη αν σας κουράζω με όλες αυτές τις απορίες.
 
Εγώ θα ήθελα να ξέρω, αφού όλοι αυτοί που έχουνε torrent site όπως το γαμάτο, έχουνε βγάλει εκατομμύρια σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, γιατί πάντα είναι κάτι μπατήρηδες που δεν έχουνε στον ήλιο μοίρα?
Δεν λέω παράνομο είναι, αλλά παράνομη είναι και η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα από τις δισκογραφικές (όπως επίσης και οι πρακτικές που εφαρμόζουνε σε πολλές περιπτώσεις), αλλά δεν βλέπω κανέναν να διαμαρτύρεται.
Εγώ ένα θα πω, αφού η ύπαρξη του γαμάτο ανάγκασε τους άθλιους της ακατανόμαστης να μας δείχνουνε επιτέλους έστω και με καθυστέρηση 2 ημερών τα επισόδεια του Lost, τότε καλά έκανε και υπήρχε.