Συμβουλές/Προτάσεις για νεοεισερχόμενο σε πικαπ

Har.angel

New member
11 January 2010
53
Τελικά το αποφάσισα. Πάω για πικάπ άμεσα πριν τις γιορτές. Το Budget αυστηρά έως 1.700 . Περιλαμβάνει πλατώ και κεφαλή. Προενισχυτή phono θα αγοράσω Naim stageline που ταιριάζει με τα ενισχυτικά μου (Naim). Οι επιλογές που έχω καταλήξει - χωρίς να έχω ακούσει λόγω περιορισμένου χρόνου - είναι οι παρακάτω :
- Pro-ject 6 Perspex
- Clearaudio concept
- Acoustic Signature Barzetti
Θα με ενδιέφεραν οι γνώμες κατόχων ή όσων τα έχουν ακούσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βασικά, εφ' όσον το Perspex και το Concept τα φέρνει ο Ορφέας, πήγαινε σ' ένα κατάστημα, στήσε τα δίπλα δίπλα και πάρε όποιο σ' αρέσει.

Το acoustic signature δεν το ξέρω καθόλου, δυστυχώς...

Επίσης και αυτό πρέπει να είναι πολύ αξιόλογο : http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=1003&option=com_virtuemart&Itemid=5

Kάποτε είχα ακούσει τον προκάτοχο του planar 5 το planar25. Ήταν η πρώτη φορά που έπαθα πλάκα με το πως παίζει πικάπ στην ζωή μου (Η δεύτερη 8 χρόνια μετά με οδήγησε σε αγορά αλλα όχι rega)

Σίγουρα εξαιρετική επιλογή είδικα για κάποιον που εκτιμά το πικάπ του να έχει χαρακτήρα δηλαδή εξηγούμαι να προάγει την ταχύτητα την ενέργεια και τον ρυθμό μιας ηχογράφησης.
Είναι και πολύ "μουσικό" αλλα θέλει οπωσδήποτε καλή στήριξη για να αποδώσει τα μέγιστα.

Εγώ πάντως απο τότε το έχω στην καρδιά μου, άλλο που με κέρδισε τελικά ένα άλλου κατασκευαστή ..εε και ολίγον ακριβότερο..

Απο αυτά που αναφέρθηκαν αρχικά θα το προτιμούσα σίγουρα απο το pro-ject και το θεωρώ εφάμιλλο με το Marranz που προτάθηκε και έχω σαν δευτερο πικάπ. Εφάμιλλο αλλα διαφορετικό.

Last edited:
Όμως αλήθεια πού είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος;.. Mήπως γράφουμε για κάτι που δεν ισχύει πια μετά απο τέσσερις μήνες που αναρτήθηκε το νήμα ΟΕΟ;

Απάντηση: Re: Συμβουλές/Προτάσεις για νεοεισερχόμενο σε πικαπ

Εδώ είμαι. Να πώ την αλήθεια παιδιά αν και είμαι ζεστός φοβάμαι με τις καταστάσεις. Δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει. Για το Barzetti βλέπω δεν υπάρχει κάποιος.

Καλώς τον φίλο.
Με απόλυτο σεβασμό και κατανόηση και χωρίς να γνωρίζω την οικονομική σου κατάσταση η προσωπική ζωή (όχι οτι θά έπρεπε..) θα σου πώ με όλο το θάρρος το εξής..

Φίλε μου αν είσαι πρώτα απο όλα σε θέση οικονομικά να προχωρήσεις μη αφήνεις τον φόβο να σου κλέβει την ζωή, προχώρα και μην μασάς, έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό ανθρώπους να αναβάλουν αποφάσεις -άσχετες με το χαιφάι- αδιανόητες όπως ακόμα και ζευγάρια το να κάνουν ένα παιδί, μα παιδιά έκαναν και στον εμφύλιο!! δεν θα σταματήσει και το ανθρώπινο είδος με μία κ@@οκρίση!!!
Όκ λίγο χοντρο και άσχετο το παράδειγμα μου -άν και απόλυτα αληθινό- αλλα χαρακτηριστικό του πώς η ψυχολογία του φόβου κυρίως μας μουδιάζει και μας απομονώνει απο την ίδια την ζωή (που πάντα πάει μπροστα).

Μην με παρεξηγείς και αν αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζεις πρόβλημα επιβίωσης η σοβαρό προσωπικό πρόβλημα ξέχνα τις ανοησίες μου. Άν όμως όχι να ξέρεις φίλε μου πως ότι και να γίνει έτσι κιαλλιώς δεν σώνεσαι με ενάμισι χιλιάρικο..:grandpa:

Αυτάμε όλο το θάρρος:blush: και συγνώμη προκαταβολικά..-bye-

Άν είναι έτσι τότε REGA P5 ή Michell Technodec, αν και νομίζω το REGA ταιριάζει πιο πολύ στο prat της naim.

...

Μην με παρεξηγείς και αν αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζεις πρόβλημα επιβίωσης η σοβαρό προσωπικό πρόβλημα ξέχνα τις ανοησίες μου. Άν όμως όχι να ξέρεις φίλε μου πως ότι και να γίνει έτσι κιαλλιώς δεν σώνεσαι με ενάμισι χιλιάρικο..:grandpa:

Αυτάμε όλο το θάρρος:blush: και συγνώμη προκαταβολικά..-bye-

+1

Ακριβώς την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Αν έμπαιναν όλοι σε αυτό το τριπάκι, θα είχαμε χάσει ήδη τις δουλειές μας εξαιτίας βύθισης της αγοράς!!

Τελικά το αποφάσισα. Πάω για πικάπ άμεσα πριν τις γιορτές. Το Budget αυστηρά έως 1.700 . Περιλαμβάνει πλατώ και κεφαλή. Προενισχυτή phono θα αγοράσω Naim stageline που ταιριάζει με τα ενισχυτικά μου (Naim). Οι επιλογές που έχω καταλήξει - χωρίς να έχω ακούσει λόγω περιορισμένου χρόνου - είναι οι παρακάτω :
- Pro-ject 6 Perspex
- Clearaudio concept
- Acoustic Signature Barzetti
Θα με ενδιέφεραν οι γνώμες κατόχων ή όσων τα έχουν ακούσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τα ενισχυτικα και το phono που σκεφτεσαι,μαλλον δειχνουν προς Rega P5 μερια,δεν γνωριζω την τιμη αλλα ψαξε και το Ρ7,κοντα στην τιμη που σε ενδιαφερει θα ειναι.

Last edited:
Mάλλον demo το έχεις βρεί, δεν είναι αυτή η τιμή του http://www.odes.gr/index.php?option...page-ask.tpl&product_id=2701&category_id=1003

Το marranz στα 1400 φοράσει και την κεφαλή clearaudio virtuoso που τιμάται στα 750 ευρώ ενώ το rega στα 930 δεν φοράει τίποτα άρα πρέπει να προστεθεί και ένα ανάλογο κόστος για δικαιες συγκρισεις..

Το να μήν μας αρέσει κάτι για δικούς μας λόγους είναι σεβαστό αλλα τουλάχιστον οταν επιχειρηματολογούμε πρέπει να είμαστε ακριβείς..

Φυσικά χωρίς να σημαίνει τίποτα απο όλα αυτά οτι έχω κάποια προκατάληψη επειδή το έχω, ίσα ίσα για τα γούστα του φίλου μας έχω ήδη προτείνει το REGA.

Last edited:
Mάλλον demo το έχεις βρεί, δεν είναι αυτή η τιμή του http://www.odes.gr/index.php?option...page-ask.tpl&product_id=2701&category_id=1003

Το marranz στα 1400 φοράσει και την κεφαλή clearaudio virtuoso που τιμάται στα 750 ευρώ ενώ το rega στα 930 δεν φοράει τίποτα άρα πρέπει να προστεθεί και ένα ανάλογο κόστος για δικαιες συγκρισεις..

Το να μήν μας αρέσει κάτι για δικούς μας λόγους είναι σεβαστό αλλα τουλάχιστον οταν επιχειρηματολογούμε πρέπει να είμαστε ακριβείς..

Φυσικά χωρίς να σημαίνει τίποτα απο όλα αυτά οτι έχω κάποια προκατάληψη επειδή το έχω, ίσα ίσα για τα γούστα του φίλου μας έχω ήδη προτείνει το REGA.
Εχεις σε ολα δικιο,εκτος απο το οτι δεν μου αρεσουν τα Μarantz,να σου πω απλως οτι περιμενω μηπως πεσει η τιμη των μονομπλοκ της,αλλα που τετοια τυχη.

Πάντως να αναφέφω οτι το συγκεκριμένο marranz είναι μόνο στο ταμπελάκι. Η ίδια η marranz το λέει οτι το προμηθεύεται απο την clearaudio.
Ουσιαστικά είναι κάτι πολύ κοντά στο Clearaudio Εmotion SE χωρις το μαγνητικό πηγάδι. Η τιμή του με την κεφαλή πακέτο είναι μεγάλο value για όσους φυσικά θέλγονται απο την συγκεκριμένη εταιρία (την clearaudio δηλαδή..).
Θα έμπαινα στον πειρασμό να μάθω αν παίρνει το μαγνητικό πηγάδι (=μεγάλη αναβάθμιση) όμως η γενική κατάσταση με έχει φέρει στο σημείο απλά να είναι ευγνώμων που το έχω και μάλιστα σαν δεύτερο πικάπ!!!