Με όλο το σεβασμό αλλά "το πληρώνω για να συνεχίζω να παρανομώ" είναι κατακριτέο.
Δε λέω ότι εγώ πιθανών να μην έχω παρανομήσει στη ζωή μου, αλλά σε θέματα ακινητης περιουσίας σε συμβουλεύω να κοιτάξεις να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο νόμιμος.
Καλό είναι όταν κάνει σχέδια ο μηχανικός να του τα ζητάτε και σε 3D όψη, ώστε να υπολογίζετε τέτοιες περιπτώσεις όπου πιθανών να χρειαστεί να αλλάξετε όλη την διαρύθμιση του σπιτού (πριν το χτίσετε) για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.
Αυτό το "έλα μωρέ, δεν έγινε τίποτα" στην Ελλάδα είναι που μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα και εννοώ καθημερινά προβλήματα.
Επίσης το ότι δεν ενοχλεί κανέναν στη γειτονιά σου μία πολεοδομική παρανομία, δε σημαίνει πως δεν ενοχλεί όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ενώ είμαι κατα της ρουφιανιάς, δυστυχώς σε τέτοια θέματα πιστεύω πως δε πρέπει να υπάρχει ανοχή, μόνο έτσι θα αλλάξουμε νοοτροπία ως έθνος και μπορεί να ελλατώσουμε να χτίζουμε ότι θέλουμε, όπως θέλουμε.
Πιστεύω πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν ούτε μία πολεοδοκιμή παράβαση, μη γελάτε υπάρχουν.
Αυτοί είναι βλάκες που δε παρανόμησαν;
Ελάτε στη θέση τους.
Μπορεί ο γείτονας σου να είναι απλά ένας ευσινήδητος πολίτης και να έχει απλά βαρεθεί να βλέπει την ασυδοσία των παραβάσεων, για αυτό και να σε κατάγγειλε.
Αν δεις στο δρόμο εσύ κάποιον που να εγκαταλείπει έναν άλλο συνάθρωπο μας, ενώ μπορεί να μην έχει χτυπήσει σοβαρά και να μην υπάρχουν και μεγάλες υλικές ζημιές, πρέπει να τον καταγγείλεις ή όχι;
Θα είσαι ρουφιάνος αν τον καταγγείλεις; Μπορεί στο ένα να είναι οικοδόμημα και στο άλλο ανθρώπινη ζωή (η οποία δε μπήκε σε κίνδυνο), αλλά πίστεψε με η πράξη μετράει και στις δύο περιπτώσεις.
Είναι λογικό να εκνευρίζεσαι όταν όλα (99,9%) γύρω μας είναι παράνομα, αλλά καλό είναι όποιος μπορεί να κάνει την αρχή ή την προσπάθεια του για ένα καλύτερο αύριο.
Επίσης οι κληρονόμοι σου δε θα έχουν καμία εκκρεμότητα και δε θα έχουν τη νοοτροπία της γενιάς μας, μπορεί να το πάρουν ως παράδειγμα και να χτίσουν και εκείνοι κάτι στο μέλλον χωρίς καμία παρανομία.
Εύχομαι να μη παρεξηγήσεις τη στάση μου.
Καλή συνέχεια.
Υ.Γ. Προτείνω να το κλείσεις το παράθυρο (άσε τα γυαλότουβλα να μπαίνει φως & βάλε εξαερισμό) και ας "κάνεις τη χάρη του γείτονα σου", στο τέλος μπορεί να έχει και εκείνος κάτι παράνομο και να του νουθετήσεις και εσύ με τον τρόπο σου, θα γίνεται και οι δύο καλύτεροι.