Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!
PANASONIC-Εδω εχουμε θεμα.Εδω θα εκφερω την γνωμη μου μιας και ειμαι και κατοχος του συγκεκριμενου προβολεα. Εδω πιστευω οτι εχουμε το καλυτερο μηχανακι μετα τον BENQ,που ομως στο συγκριτικο αδικηθηκε και θα πω πιο κατω γιαυτο. Αριστη κινηση ,ευκρινεια,κοντραστ,χρωματα,πολυ φυσικος,κινηματογραφικος,καλο μαυρο μετα τον EPSON.Ηταν ο πιο cinefil μετα τον BENQ.ΑΛΛΑ..αυτη η μουνταδα που ειδα με αφησε αφωνο. Σε καμια περιπτωση το δικο μου μηχανακι δεν δειχνη ετσι. Υ.Γ Εδω θα ηθελα να αναφερω κατι.Ο PANASONIC σε λειτουργια DYNAMIC διπλασιαζει σχεδον την φωτεινοτητα του,τουλαχιστον εγω αυτο βλεπω στον δικο μου.(κατι σαν το Briliant color του benq)Στο συγκριτικο βλεπαμε σε Cinema1 που ειναι πιο smooth,πιο κινηματογραφικο,με δυνατοτητα παρεμβασεις στα χρωματα κ.τ.λ
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
Και εγώ τον Panasonic τον είδα σκοτεινό, μουντό, χωρίς κορεσμό και με μια "κιτρινίλα" στην εικόνα και βάσει του τι είδα τον έβαλα στην τελευταία θέση από τους 4 στη βαθμολογία που έδωσα.
ΟΜΩΣ! Το ΣΚ διάβασα ότι review υπάρχει στο Ίντερνετ για τον Panasonic PT-AE2000U (όπως και για τον Sanyo PLV-Z2000) και κατέβασα και διάβασα τα Manuals τους.
Στην ουσία τώρα. AN εμείς τον Panasonic τον είδαμε σε CINEMA1 (Είσαι σίγουρος για αυτό???) τότε είναι ρυθμισμένος για να έχει "Hollywood Style Colors" και που έχω διαβάσει ότι δίνει αυτή την κιτρινίλα που είδα. Επίσης στο CINEMA1 βγάζει μόνο 345 Lumens!!!!!!!!!!
Στο
COLOR1 Μοde είναι προρυθμισμένος από το εργοστάσιο βάσει του REC709 D6500 και βγάζει καθαρά γύρω στα 600 Lumens.
Πάντως όλα τα τεστ τον βγάζουν από τους φωτεινότερους LCD (και αρκετά φωτεινότερος από τον Sanyo). To Σάββατο όπως τον είδα ήταν ο λιγότερο φωτεινός από όλους!
Οπότε, μάλλον με βλέπω αύριο να πηγαίνω ξανά στην Hχοέκφραση για να τον δω στο COLOR1 mode δίπλα στον Sanyo αν τα παιδιά του καταστήματος τους άφησαν στημένους στο δωμάτιο........:drummer:
Επίσης, αφού έχεις τον PT-AE2000 θα ήθελα μια μικρή χάρη.
Θέλω να σε παρακαλέσω αν μπορείς να μπεις στο COLOR1 mode και να μου πεις αν μπορείς να επέμβεις (μήπως μόνο στο Cinema mode δουλεύουν...) στα R,G,B Contrast & Brightness, στη ρύθμιση του Gamma και στο Color Management και να μου πεις αν κάποια ρύθμιση είναι "κλειδωμένη" σε αυτό το Mode.
BENQ-dlp-Φωτεινοτητα,χρωματα,υπερκορεσμενα λιγο που ομως πρεπει να διορθωνεται. Καλο μαυρο ιδιως στα σκοτεινα πλανα με περισσοτερη λεπτομερεια,ευκρινεια. Δεν ειδα rainbow εκτος καπειες γρηγορες σκηνες που κουραζει,προβληματα στην κινηση. Με το briliant on ειναι πολυ φωτεινος αλλα χανει σε πληροφορια.Με off ειναι καλυτερος πιο λεπτομερης αλλα χανει σε φωτεινοτητα,γινεται smooth. (βλεπε dynamic panasonic).
Κρίμα, πολύ κρίμα......
Ο BenQ ήταν ο καλύτερος από τους 4 και ήταν η 1η μου επιλογή για προβολέα (πριν τον δω) αλλά με τάραξε στο Rainbow. Τόσο πολύ Rainbow έχω πολύ καιρό να δω!:bigcry:
Στη δουλειά έχουμε κάποιους Toshiba DLP 1024x768 για παρουσιάσεις και με ενοχλούν πολύ λιγότερο από αυτό που είδα (Έχουμε επίσης και κάτι portable Infocus DLP που με ενοχλούν ακόμη περισσότερο)!
Έχω διαβάσει ότι με τη λάμπα στο Low (όπως τον είδαμε δηλαδή) μειώνεται η ταχύτητα του χρωματικού τροχού του. Έστειλα mail στην BenQ και περιμένω απάντηση για αυτό.
Πάντως αν ισχύει αυτό, τον BenQ θα ήθελα να τον ξαναδώ να παίζει με τη λάμπα στο High και με το BC στο off.
Όπως και να έχει το πράγμα, έχω μπερδευτεί τελείως πλέον μετά το συγκριτικό!!!
Εκεί που σκεφτόμουν μόνο τον BenQ τώρα έχω βάλει και τους Sanyo και Panasonic στην υποψήφια λίστα!!!!!!!!!!!