Συμπεράσματα από το Συγκριτικό των "τιτάνων" low profile για όλους

Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Γιώργο την καλύτερη τιμή την είχε ο SΑΝΥΟ (αν υπολογίσεις και το PS3) !

YΓ Όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες σου δεν έβαλα μπουκιά στο στόμα μου (γιαυτό και δεν πλήρωσα....)
:ernaehrung004:

Σωστά, έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά την τιμή των μηχανημάτων. Και βέβαια για άλλη μια φορά στην υγειά των παιδιών που δεν μας άφησαν να πληρώσουμε :ernaehrung004:

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Πρίν ξεκινήσει το συγκριτικό, ή καλύτερα πρίν την Παρασκευή το απόγευμα, πίστευα οτι το θα τελειώσει πρίν αρχίσει.
Είχα δεί τους προβολείς (εκτός SANYO) ξεχωριστά και πίστευα οτι η οξύτητα του BenQ, και με δεδομένο οτι στο συγκριτικό υπήρχαν και αρκετοί νέοι στο άθλημα, θα κέρδιζε άνετα, σχεδόν κατά κράτος τους 3 LCD.
Τελικά μάλλον δεν είχα δίκιο.
Προσωπικά θα δυσκολευόμουν πάρα πολύ στο να επιλέξω κάποιο από τα 4 μηχανάκια, κι ακόμα και τώρα σίγουρος δεν είμαι.
Θα προτιμούσα ένα μηχάνημα με την ευκρίνεια του SANYO το μαύρο του EPSON το ANSI Contrast του BenQ και την κίνηση και τα menu του Panasonic αλλά τέτοιο μηχάνημα δεν υπάρχει.
Οι δύο επικρατέστεροι θα ήταν ο BenQ κι ο Panasonic και με βραχεία κεφαλή μπροστά ο BenQ, όχι γι' αυτά που είδα αλλά γι' αυτά που φοβάμαι μήπως δώ μετά από 200-300 ώρες αγοράζοντας LCD.
Αν κάποιος με διαβεβαίωνε οτι η συμπεριφορά του Panasonic δεν θα άλλαξε η προτίμησή μου θα ήταν αυτός.

. Ένα έχω να πω: κρίμα που κάποιοι βιαστήκατε να φύγετε νωρίς, (Δημήτρη???), ΧΑΣΑΤΕ!!!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.[/QUOTE]

Τώρα πραγματικά ζηλεύω......θα 'ηθελα να * ήμουν και γω εκει * αλλα την αλλη φορά δεν πρ'οκειται να χάσω τέτοιο τσιμπουσι .....!!!!!!!

Να είσαστε και να είμαστε ολοι στο avclub πάντα καλά...!!!!!:ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004:

Παιδια επειδη εχω μεγαλη καβα απο SD υλικο κ πιστευω οτι τα βιντεοκλαμπ κ γενικα η αγορα θα γεμισει απο BD μετα απο δυο-τρια χρονια,ρωτησα αν θα παιξουμε στο συγκριτικο, DVD, κ μου ειπε ο Κωστας οτι τα μηχανακια ειναι ρυθμισμενα για HD υλικο,κ οτι αφου παιζει ενα προβολικο καλά HD τοτε θα παιζει κ καλα SD υλικο,αλλα σε αλλο thread ομως διαβαζω οτι οταν ενα προβολικο παιζει πολυ καλα hd τοτε το sd δεν δειχνει καλα γιατι αναδυκνυει ολες του τις ατελειες,τελικα τι ισχυει απο τα δυο?Τα φωτα σας παρακαλω..Δηλαδη να παρω τον ΒΕΝ που ξυριζε απο ευκρινεια για να δω ενα BD δισκακι σουπερ κ 20 dvd χαλια?μηπως η μειωμενη ευκρινεια(σε σχεση με τους αλλους δυο) των PANASONIC-EPSON ηταν γι αυτο τον λογο?

Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Παιδια επειδη εχω μεγαλη καβα απο SD υλικο κ πιστευω οτι τα βιντεοκλαμπ κ γενικα η αγορα θα γεμισει απο BD μετα απο δυο-τρια χρονια,ρωτησα αν θα παιξουμε στο συγκριτικο, DVD, κ μου ειπε ο Κωστας οτι τα μηχανακια ειναι ρυθμισμενα για HD υλικο,κ οτι αφου παιζει ενα προβολικο καλά HD τοτε θα παιζει κ καλα SD υλικο,αλλα σε αλλο thread ομως διαβαζω οτι οταν ενα προβολικο παιζει πολυ καλα hd τοτε το sd δεν δειχνει καλα γιατι αναδυκνυει ολες του τις ατελειες,τελικα τι ισχυει απο τα δυο?Τα φωτα σας παρακαλω..Δηλαδη να παρω τον ΒΕΝ που ξυριζε απο ευκρινεια για να δω ενα BD δισκακι σουπερ κ 20 dvd χαλια?μηπως η μειωμενη ευκρινεια(σε σχεση με τους αλλους δυο) των PANASONIC-EPSON ηταν γι αυτο τον λογο?

Φίλε GABX9 συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Θα προτιμήσεις να πάρεις έναν πιο 'θολό' προβολέα για να κρύψεις τις ατέλειες της εγγραφής?

Ένας προβολέας που θα παίξει καλά και ισορροπημένα HD εξίσου καλά θα παίζει και SD, με τους όποιους περιορισμούς του μέσου.

Από εκεί και πέρα, εάν δεν θέλεις να 'βλέπεις' τις ατέλειες του απλού DVD, θα πρέπει να πας σε έναν προβολέα με περιορισμένες δυνατότητες... Αν και το θεωρώ τελείως εσφαλμένο σαν λύση.

Εξάλλου ήδη υπάρχουν στην αγορά αρκετοί τίτλοι και μέχρι το τέλος καλοκαιριού πιστεύω ακόμη περισσότεροι.
:D

Μήπως ξέρει κανένας πόσο κάνουν οι λάμπες τους και πόσο ζούν;
Να πάρω τον καλύτερο αλλά να βλέπω και καμμιά ταινία...
Το να πετάξω τον προβολέα όταν τελειώσει η λάμπα μού έρχεται κάπως...
Και πως το λένε στο έτερο ήμισυ;;; Αντέχεται η καζούρα;;;
Λοιπόν?

ετσι που εθεσες το ερωτημα ,ελαβες και την αναλογη απαντηση.Αυτο που μαλλον θελεις να πεις ειναι ως ξεχωριστη παραμετρο πως αποδιδουν SD.
Ναι,μπορει να υπαρχουν διαφορες.Απ'αυτα που εχω διαβασει εδω κι εκει πχ.ο ΣΑΝΥΟ δειχνει σημαντικα καλυτερα upscaled sd απο τον Panasonic.Δεν γνωριζω για τους αλλους η αν καν υπαρχουν διαφορες μεταξυ SD και HD.Δεν ηταν δυνατον στο περιορισμενο χρονο που ειχαμε να δουμε και SD,οπως καταλαβαινεις,οταν καλα καλα μερικοι δεν προλαβαμε να δουμε ολα οσα θελαμε σε HD.

Πάντως μην τρελαθούμε και τελείως ρε παιδιά. Δεν είναι δυνατόν να επιλέξουμε HD προβολέα με κριτήριο την απόδοσή του σε SD ταινίες. Παίρνουμε ένα καλό DVD Uscaler και ...μέχρι εκεί! Ούτε να ψωνίσουμε 720ρ μηχάνημα, εφ´όσον δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, σήμερα γιατί τάχαμου θα δείξει καλύτερα τα DVD. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο και πριν κάν τον βγάλουμε από την συσκευασία του θα έχουμε ήδη χάσει το μισό και περισσότερο από την αξία του!!! Προσοχή..........

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Τόσα χρόνια έχουμε φαγωθεί για να δούμε με λίγα λεφτά σούπερ εικόνα, φτάσαμε επιτέλους στο θεμιτό αποτέλεσμα και ακόμα γκρινιάζουμε . Ενα έχω να πω….bye-bye DVD……… good morning blue ray ζήτω το HD (σιγά μην ξανά δω dvd):flipout::flipout::flipout:

Σχετικά με την προσφορά της Ηχοέκφρασης

Πολλοί από εσάς οι οποίοι δεν ήταν παρόντες στο συγκριτικό εξέφρασαν επιθυμία να μάθουν τις ειδικές τιμές που έκανε η Ηχοεκφραση ειδικά για τα μέλη του AVCLUB.

Σκοπός μας ήταν να τις ανακοινώσουμε το συντομότερο δυνατό, αλλά μέσα στο ΣΚ στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε με τον κ. Τσουρεκά ώστε να πάρουμε το ΟΚ.

Σήμερα το απόγευμα όμως πήραμε το ΟΚ, οπότε οι προσφορές έχουν ως εξής:

BenQ W-5000: 1850
Epson EMP TW-2000: 2100
PANASONIC PT-AE2000: 2500
SANYO PLV-Ζ2000 (με δώρο ένα PS3): 1900

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν τον νόμιμο Φ.Π.Α.

Οι προσφορές ισχύουν για όλα τα μέλη του AVCLUB, και μέχρι και την Παρασκευή 18/4/2008.

Κύριοι ίσως δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημα μου αλλά μην μου βάζετε κ λόγια που δεν είπα, δεν μίλησα για 720p προβολικά, ούτε διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν παίξαμε SD υλικό, μίλησα γι αυτά του συγκριτικού μόνο κ λέω μήπως, θέτω ερώτημα, παίζουν καλύτερα τα δυο προβολικά που έχουν λιγότερη ευκρίνεια (κατά γενική παραδοχή)σε SD υλικό απ ότι ο BENQ κ ο SANYO? K μην μου πείτε ότι σε 1-2 χρόνια από τώρα ότι το maximum των θεάσεων σας δεν θα αναφέρεται σε SD υλικό γιατί θα τρελαθώ εγώ. Θυμηθείτε την μετάβαση από video σε dvd πόσο καιρό κράτησε. όταν φτάσει ο καιρός που θα πηγαίνουμε στο Video Club και το 70% έστω των ταινιών θα είναι BD αυτά τα μηχανάκια θα έχουν αποσυρθεί, οπότε είναι άτοπο να μιλάμε γενικά για αξία μεταπώλησης , αυτής της κατηγορίας των προβολικών. Άρα πιστεύω ότι ε´ναι μια πολύ σημαντική παράμετρος η αξιολόγηση των προβολικών σε SD θεάσεις την δεδομένη χρονική στιγμή. Και αν είναι φίλε geodengr να αγοράσουμε καλό DVD Upscaler (που θες πάνω από 2000 για να πάρεις καλό) για να έχουμε καλές SD θεάσεις, δεν θα μιλάγαμε καν για τους προβολής αυτής της κατηγορίας τιμής.

Καλησπέρα κι από μένα....

χάρηκα ιδιαίτερα για την μεγάλη επιτυχία του συγκριτικού μας....πραγματικά όσοι δεν ήρθαν έχασαν....χάρηκα που είδα-γι άλλη μια φορά-πολλούς φίλους που τα λέμε καθημερινά από μέσα!!!

Συγχαρητήρια στον Κώστα Ππαγεωργίου,τον Δημήτρη Δημητρακούδη , στον Μανώλη Καστρούνη ,Browser ,Μπάμπη και σε όλους που κουράστηκαν για να πετύχει το συγκριτκό μας....μπράβο και στον Τάσο για τα πολύ ωραία screenshots!!!!

Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ και στον Κο Τσουρεκά που μας φιλοξένησε και για την καταπληκτική προσφορά για τα μέλη του avclub που έκανε!!!

συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!!

Δεν έχει γράψει ο "γιατρός" Καστρουνής ακόμη τη δικιά του γνώμη για τον κάθε προβολέα.

Πιστεύω πολύς κόσμος όπως και εγώ θα θέλαμε να ακούσουμε τι έχει να πει από την εμπειρία του και με τους 4 προβολείς.

Επίσης (το είχα γράψει και σε προηγούμενο ποστ), θα ήταν καλό να μας πει σε ποια modes λειτουργίας ήταν οι προβολείς (π.χ Pure Cinema, Brilliant Cinema κλπ για τον Sanyo και Cinema1, 2, 3, Color1, 2, 3 κλπ για τον Panasonic.)

Έχω διαβάσει πάααααααρα πολλά Reviews μέσα στο ΣΚ για τους Sanyo και Panasonic και αύριο θα πάω να τους ξαναδώ δίπλα-δίπλα με επιλεγμένα modes λειτουργίας το Brilliant Cinema για τον Sanyo και Color 1 για τον Panasonic.

Τον W5000 πάντως δεν τον έχω αποκλείσει ακόμη, αλλά δεν μου απάντησε ακόμη η BenQ για την ταχύτητα του τροχού σε σχέση με την ρύθμιση της λάμπας και ψάχνω απεγνωσμένα να δω αν υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί το Rainbow αφού το μηχανάκι είναι φοβερά καλό.

Θεωρώ πολύ λογική την απορία του φίλου GABX9 σχετικά με το απλό DVD.
Πολύ θα ήθελα να δώ τι κάνει ο BenQ σ' αυτό το υλικό.
Όσο για τα players που κάνουν upscaling έχω αρνητική άποψη. Το υλικό και η πληροφορία είναι συγκεκριμένη και δεδομένη, τί upscaling να κάνεις;

Εγώ αν και δυστυχώς δεν κατάφερα να είμαι στο συγκριτικό έχω αποροίες που προέκυψαν από τις φωτογραφίες.
Παρατηρώ, ότι μακράν ο πιο ευκρινής είναι ο Panasonic και ο Epson και σε καμμία περίπτωση ο Benq. Eπίσης παρατηρώ ότι μακράν τα πιο πραγματικά χρώματα τα έχει ο Βenq και μετά ο Epson και έπονται αρκετά κιόλας οι άλλοι 2. Μόλις τελείωσα μάλιστα το τσεκάρισμα σε ταυτόχρονο έλεγχο των φωτογραφιών του Royal με τον δικό μου Dila, και φαίνεται ακριβώς ότι και στις φωτογραφίες...

Τον W5000 πάντως δεν τον έχω αποκλείσει ακόμη, αλλά δεν μου απάντησε ακόμη η BenQ για την ταχύτητα του τροχού σε σχέση με την ρύθμιση της λάμπας και ψάχνω απεγνωσμένα να δω αν υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί το Rainbow αφού το μηχανάκι είναι φοβερά καλό.

Λοιπόν, στον 5000 μου η ταχύτητα του χρωματικού τροχού είναι 2χ στο mode λειτουργίας whisper και 2.5χ στο normal.

Εγώ αν και δυστυχώς δεν κατάφερα να είμαι στο συγκριτικό έχω αποροίες που προέκυψαν από τις φωτογραφίες.
Παρατηρώ, ότι μακράν ο πιο ευκρινής είναι ο Panasonic και ο Epson και σε καμμία περίπτωση ο Benq. Eπίσης παρατηρώ ότι μακράν τα πιο πραγματικά χρώματα τα έχει ο Βenq και μετά ο Epson και έπονται αρκετά κιόλας οι άλλοι 2. Μόλις τελείωσα μάλιστα το τσεκάρισμα σε ταυτόχρονο έλεγχο των φωτογραφιών του Royal με τον δικό μου Dila, και φαίνεται ακριβώς ότι και στις φωτογραφίες...

Φίλε emperor, το παραπάνω post σου μου θύμισε ότι πρέπει να υπενθυμίσουμε τα "κλασικά" που λέμε κάθε φορά που βλέπουμε φωτογραφίες από προβολείς:

Οι φωτογραφίες δίνουν μια ιδέα των επιδόσεων του εκάστοτε προβολέα. Δεν λένε απαραίτητα την αλήθεια, και σε καμία περίπτωση δεν λένε όλη την αλήθεια.

Υπάρχουν πράγματα που ίσως μπορούν να εκτιμηθούν βάση screenshot, όπως π.χ. το χρώμα, και άλλα τα οποία με βεβαιότητα δεν μπορούν, π.χ. ευκρίνεια (λόγω τραγικά μικρής ανάλυσης / συμπίεσης), μαύρο, σύγκλιση, κτλ.

Οπότε, όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς, οι φωτογραφίες από τα συγκριτικά είναι περισσότερο για να μεταφέρουν το "κλίμα" και απλά να προσφέρουν το κάτι τις παραπάνω, και όχι για να κάνουμε σοβαρές παρατηρήσεις.

Μία ιδέα βέβαια, πάντα παίρνουμε.. αλλά δεν αποτελούν αντικαταστάτη της αίσθησης του να είσαι εκεί.

Θεωρώ πολύ λογική την απορία του φίλου GABX9 σχετικά με το απλό DVD.
Πολύ θα ήθελα να δώ τι κάνει ο BenQ σ' αυτό το υλικό.

Έλα από το σπίτι να δεις! :grinning-smiley-043

Όσο για τα players που κάνουν upscaling έχω αρνητική άποψη. Το υλικό και η πληροφορία είναι συγκεκριμένη και δεδομένη, τί upscaling να κάνεις;

Όταν είναι καλό το upscaling μπορεί να επιφέρει βελτίωση. Π.χ., τα HTPCs κυρίως λόγω πολύ καλού upscaling διεκδικούν τα σκήπτρα στην αναπαραγωγή DVD.

Κύριοι ίσως δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημα μου αλλά μην μου βάζετε κ λόγια που δεν είπα, δεν μίλησα για 720p προβολικά, ούτε διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν παίξαμε SD υλικό, μίλησα γι αυτά του συγκριτικού μόνο κ λέω μήπως, θέτω ερώτημα, παίζουν καλύτερα τα δυο προβολικά που έχουν λιγότερη ευκρίνεια (κατά γενική παραδοχή)σε SD υλικό απ ότι ο BENQ κ ο SANYO? .

το ερωτημα σου ειναι λιγο αστειο αν μου επιτρεπεις και δεν φανταστηκα οτι αυτο ηθελες να πεις.Σου απαντησε ο Κωστας αλλα αφου επιμενεις,να στο πω
παλι.ΟΧΙ,Δεν θα παρεις ενα προβολεα με χειροτερη ευκρινεια για να βλεπεις καλυτερα DVD!!!!!!!!Οση καλυτερη ευκρινεια εχεις, τοσο καλυτερα θα βλεπεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ενταξει?
Περαν αυτου ,αν σε ενδιαφερει, αυτο που πρεπει να σε απασχολει ειναι τι κανει ο προβολεας με το καθε σημα που θα του δωσεις.

μιλαμε για upscaling επειδη ειναι το πιο πιθανο να του δωσει καποιος σημερα τετοιο σημα.Αλλα σε καθε σημα ο προβολεας θα εχει τις ιδιορρυθμιες του.