Συμπεράσματα από το Συγκριτικό των "τιτάνων" low profile για όλους

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Άλλο πράγμα το PC κι άλλο το DVD player με το τσιπάκι των 20 $.

Σου θυμιζω υπαρχει και το ps3 σαν player πλεον που παιζει 3 χαρες , οχι μια :ADFADF1:

Ποιό απ´όλα; Απάντησα σ´αυτό που με ρώτησε ο Ηλίας...

νομιζω εβαλα μπολντ.

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Κύριοι ίσως δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημα μου αλλά μην μου βάζετε κ λόγια που δεν είπα, δεν μίλησα για 720p προβολικά, ούτε διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν παίξαμε SD υλικό, μίλησα γι αυτά του συγκριτικού μόνο κ λέω μήπως, θέτω ερώτημα, παίζουν καλύτερα τα δυο προβολικά που έχουν λιγότερη ευκρίνεια (κατά γενική παραδοχή)σε SD υλικό απ ότι ο BENQ κ ο SANYO? K μην μου πείτε ότι σε 1-2 χρόνια από τώρα ότι το maximum των θεάσεων σας δεν θα αναφέρεται σε SD υλικό γιατί θα τρελαθώ εγώ. Θυμηθείτε την μετάβαση από video σε dvd πόσο καιρό κράτησε. όταν φτάσει ο καιρός που θα πηγαίνουμε στο Video Club και το 70% έστω των ταινιών θα είναι BD αυτά τα μηχανάκια θα έχουν αποσυρθεί, οπότε είναι άτοπο να μιλάμε γενικά για αξία μεταπώλησης , αυτής της κατηγορίας των προβολικών. Άρα πιστεύω ότι ε´ναι μια πολύ σημαντική παράμετρος η αξιολόγηση των προβολικών σε SD θεάσεις την δεδομένη χρονική στιγμή. Και αν είναι φίλε geodengr να αγοράσουμε καλό DVD Upscaler (που θες πάνω από 2000 για να πάρεις καλό) για να έχουμε καλές SD θεάσεις, δεν θα μιλάγαμε καν για τους προβολής αυτής της κατηγορίας τιμής.

Για θέαση SD
1) BENQ (BR OFF)
2) Pamasonic
3)Sanyo Z2000
4) Epson 2000

Άλλο πράγμα το PC κι άλλο το DVD player με το τσιπάκι των 20 $.

Ναι αλλά και τα σκήπτρα στις σπαζοκεφαλιές.
Όταν για να παίξεις HD θέλεις άλλα πραγματα και άλλα για SD (προγράμματα κ.λ.π.)

νομιζω εβαλα μπολντ.

Ναί αλλά πάλι με μισόλογα μου απαντάς... Για τον DILA με ρώτησε για τον DILA του απάντησα...
Τι έβαλα επίτηδες; :nounder:

Ναί αλλά πάλι με μισόλογα μου απαντάς... Για τον DILA με ρώτησε για τον DILA του απάντησα...
Τι έβαλα επίτηδες; :nounder:

Mε συγχωρεις , δεν το ειχα δει. :singer:

Ναι αλλά και τα σκήπτρα στις σπαζοκεφαλιές.
Όταν για να παίξεις HD θέλεις άλλα πραγματα και άλλα για SD (προγράμματα κ.λ.π.)

Μιλάμε συγκεκριμένα για SD και upscaling. Αυτό που λές είναι γενικός κανόνας.
Για πές μας τη γνώμη σου...
Τι διαφορά θα κάνει σε ένα απλό DVD το upscaling που προσφέρουν τα φτηνά players;

Mε συγχωρεις , δεν το ειχα δει. :singer:

1 - 0
icon10.gif

Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Λοιπόν, στον 5000 μου η ταχύτητα του χρωματικού τροχού είναι 2χ στο mode λειτουργίας whisper και 2.5χ στο normal.
Σε Αμερικάνικο φόρουμ λένε ότι στο normal πάει και στο 3Χ. :drummer:

Είμαι αισιόδοξος ότι με τη λάμπα στο νορμαλ, τη ταχύτητα τροχού στο 3Χ, το BC στο Off και ένα ND φίλτρο μπροστά στο φακό θα γίνει η δουλειά με το RBE. -bye-

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Επίσης (το είχα γράψει και σε προηγούμενο ποστ), θα ήταν καλό να μας πει σε ποια modes λειτουργίας ήταν οι προβολείς (π.χ Pure Cinema, Brilliant Cinema κλπ για τον Sanyo και Cinema1, 2, 3, Color1, 2, 3 κλπ για τον Panasonic.)

1) Panasonic CINEMA 1
2) Epson HD
3) Benq Custom
4) Sanyo USER 1 Custom

Είμαι αισιόδοξος ότι με τη λάμπα στο νορμαλ, τη ταχύτητα τροχού στο 3Χ, το BC στο Off και ένα ND φίλτρο μπροστά στο φακό θα γίνει η δουλειά με το RBE. -bye-

Το φίλτρο ND χαμηλώνει την φωτεινότητα άρα φυσικό είναι να έχει λιγότερο RBE. Για αυτό το χάνημα δεν το συνιστώ.

Η ταχύτητα εξαρτάται και από άλλα θεματα μέσα από κρυφό μενου(color wheel sequence, Lamp waveform).

Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Το default είναι το 2.5. Παίρνει "σπρώξιμο" και παραπάνω, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα για τη λειτουργία του προβολέα. Επίσης, με τη λάμπα σε normal ήδη είναι αρκετά θορυβώδης. Αν τσιτώσουμε και τον τροχό..

Μιλάμε συγκεκριμένα για SD και upscaling. Αυτό που λές είναι γενικός κανόνας.
Για πές μας τη γνώμη σου...
Τι διαφορά θα κάνει σε ένα απλό DVD το upscaling που προσφέρουν τα φτηνά players;

Ελάχιστη.

......αλλά δεν μου απάντησε ακόμη η BenQ για την ταχύτητα του τροχού σε σχέση με την ρύθμιση της λάμπας και ψάχνω απεγνωσμένα να δω αν υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί το Rainbow αφού το μηχανάκι είναι φοβερά καλό.

Από Ελλάδα μεριά ?

...
Ο καθε προβολεας θα συμπεριφερθει κατα αλφα τροπο σε σημα SD,βασικα λογω διαχειρισης του συγκεκριμενου σηματος και των προτυπων που του αντιστοιχουν.Με απλα λογια το θεμα δεν ειναι αν θελεις ναχει χειροτερη ευκρινεια,που αυτο ειναι οντως αστειο,αλλα αν ΘΑ ΕΧΕΙ καλη ευκρινεια σε σημα sd,καλο χρωμα και στρωτη εικονα.

Πολύ σωστά Δημήτρη.:music-smiley-005::music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

1) Panasonic CINEMA 1
2) Epson HD
3) Benq Custom
4) Sanyo USER 1 Custom
Ευχαριστώ Μανώλη!

Θα πάω ξανά σήμερα το απόγευμα (μαζί με το DVE HD Basics Blue Ray στην τσέπη) για να ξαναδώ Sanyo & Panasonic σε πιο "φωτεινά" modes (Brilliant Cinema & Color 1 αντίστοιχα) και τι κάνουν σε πάτερνς για να πάρω την τελική απόφαση μου ανάμεσα σε αυτούς τους 2.

Πάντως επειδή διάβασα τα manuals και των 2, έχω την εντύπωση ότι ο Panasonic μπορεί να ρυθμιστεί πιο σωστά από τον Sanyo αφού έχει πάμπολλες επιπλέον ρυθμίσεις σε σχέση με τον Sanyo.

...Αλλά από την άλλη ΑΥΤΗ η απίστευτη ευκρίνεια του Sanyo μου έμεινε αξέχαστη!

Είδομεν.......

Μένει μόνο να διαβάσω (ότι υπάρχει στο ίντερνετ.....) τρόπους να μειωθεί το RBE για να δω ξανά και τον BenQ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Ευχαριστώ Μανώλη!

Θα πάω ξανά σήμερα το απόγευμα (μαζί με το DVE HD Basics Blue Ray στην τσέπη) για να ξαναδώ Sanyo & Panasonic σε πιο "φωτεινά" modes (Brilliant Cinema & Color 1 αντίστοιχα) και τι κάνουν σε πάτερνς για να πάρω την τελική απόφαση μου ανάμεσα σε αυτούς τους 2.

Πάντως επειδή διάβασα τα manuals και των 2, έχω την εντύπωση ότι ο Panasonic μπορεί να ρυθμιστεί πιο σωστά από τον Sanyo αφού έχει πάμπολλες επιπλέον ρυθμίσεις σε σχέση με τον Sanyo.

...Αλλά από την άλλη ΑΥΤΗ η απίστευτη ευκρίνεια του Sanyo μου έμεινε αξέχαστη!

Είδομεν.......

Μένει μόνο να διαβάσω (ότι υπάρχει στο ίντερνετ.....) τρόπους να μειωθεί το RBE για να δω ξανά και τον BenQ.

Τα μηχανάκια να τα δεις ξανά αλλά δεν έχω αφησει τις ρυθμίσεις.
Όντως ο Panasonic είναι ποιο κινηματογραφικός αλλά τι το ήθελαν αυτό το smooth screen σε προβολέα 1080.

Δεν ξαναγράφω ξανά (μηνύματα μαζεμενα) γιατί θα ξαναπέσει το forum.