Συμπεράσματα από το Συγκριτικό των "τιτάνων" low profile για όλους

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Σε dynamic mode συμφωνα με το τεστ του ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ στο τευχος 417 του ηχος και εικονα η φωτεινοτητα του μετρηθηκε στα 730Ansi Lumens.Xωρις καλιμπραρισμα.

Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Γεια χαρά κύριοι,

βλέποντας τις προσφορές σχετικά για τον Sanyo PLV-Z2000 όπου η τιμή του είναι 1900€, μήπως δεν έχουν βάλει το ΦΠΑ? :confused: μιας και η προσφορά ισχύει για όλα τα καταστήματα? Θεωρώ ότι μάλλον έχουν κάνει κάποιο λάθος και θα πρέπει να το διευκρινίσουμε:blink:.

Επίσης, πολύ καλό το τεστ, μπράβο στα παιδιά και στην απίστευτη συμμετοχή του συγκεκριμένου post.

Γεια χαρά κύριοι,

βλέποντας τις προσφορές σχετικά για τον Sanyo PLV-Z2000 όπου η τιμή του είναι 1900 , μήπως δεν έχουν βάλει το ΦΠΑ? :confused: μιας και η προσφορά ισχύει για όλα τα καταστήματα? Θεωρώ ότι μάλλον έχουν κάνει κάποιο λάθος και θα πρέπει να το διευκρινίσουμε:blink:.

Επίσης, πολύ καλό το τεστ, μπράβο στα παιδιά και στην απίστευτη συμμετοχή του συγκεκριμένου post.
Τόσο το έβαλαν στην προσφορά για μας! Μαζί με το ΦΠΑ και μαζί με ένα PS3 40GB :drummer:
Mην ξεχνάς ότι η προσφορά της Ηχοέκφρασης ισχύει μόνο μέχρι την Παρασκευή. Μετά μάλλον θα έχει 2100 (νομίζω) όπως σε όλα τα καταστήματα.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

PANASONIC PT-AE2000U Vs SANYO PLV-Z2000 PART 2!!!!!!!

Πήρα μαζί μου το DVE HD Basics σε Blue Ray και ρύθμισαμε τους 2 προβολείς με το μάτι (και τα φίλτρα του DVE).

Εννοείς color saturation ή πειράξατε color managment?
Εαν όχι είχε την επιλογή user 1 ή user 2?

Την καλύτερη εικόνα στο Sanyo την πετύχαμε στο Pure Cinema mode και στον Panasonic στο Color1 mode (που είναι προρυθμισμένος στο REC709 D6500 από το εργοστάσιο - αλλά και πάλι θέλει δουλειά).

Στον Sanyo επίσης χρειάστηκε να επέμβουμε στο HDMI Setup και αλλάξαμε τη ρύθμιση στο "Extended" αφού στο "Νormal" ο προβολέας δεν έδειχνε Below Black & Above White.

O Sanyo ήταν ήδη ρυθμισμένος στο "extended"
Εαν δεν πειράξατε το CMS στον Pany τότε ήταν πολύ μπροστα πράσινο κυανο κίτρινο και λάθος κορεσμενο το κόκκινο.

Είναι ένας καταπληκτικός προβολέας που θα με ικανοποιούσε 100% αφού πέρα από τις βασικές ρυθμίσεις, έχει ένα φοβερό μενού με απίστευτα πολλές άλλες ρυθμίσεις που όταν ασχοληθεί κάποιος θα τον φέρει εκεί που πρέπει.

Συμφωνω απόλυτα.
Κάτι ακόμα.
Ο pany και στα 2 mode color1 & cinema 1 βγάζει την ίδια φωτεινότητα.

Σε dynamic mode συμφωνα με το τεστ του ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ στο τευχος 417 του ηχος και εικονα η φωτεινοτητα του μετρηθηκε στα 730Ansi Lumens.Xωρις καλιμπραρισμα.

Πολύ σωστά για μια οθόνη κέρδους 1.2, 84 ιντσών και με το zoom στην μέση περίπου.

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Εννοείς color saturation ή πειράξατε color managment?
Εαν όχι είχε την επιλογή user 1 ή user 2?
Οχι δεν πειράξαμε καθόλου CMS.
Στον Sanyo βάλαμε το Pure Cinema default διότι στα άλλα modes το greyscale ήταν αλλού για αλλού (κοκκίνιζε στα χαμηλά και πρασίνιζε στα ψηλά IRE) και στον Pany το color1

O Sanyo ήταν ήδη ρυθμισμένος στο "extended"
Εαν δεν πειράξατε το CMS στον Pany τότε ήταν πολύ μπροστα πράσινο κυανο κίτρινο και λάθος κορεσμενο το κόκκινο.
Κάποιος μετά το Σάββατο πρέπει να τον πείραξε διότι ήτανε στο "Normal"

To κόκκινο το είδα ότι ήταν λίγο κάτω. Δεν ασχολήθηκα πολύ διότι τον ερωτεύτηκα όπως τον είδα σήμερα anyway!!!!!

Στον Sanyo ήταν όλα τα primaries και secondaries λαθος!!!!

Συμφωνω απόλυτα.
Κάτι ακόμα.
Ο pany και στα 2 mode color1 & cinema 1 βγάζει την ίδια φωτεινότητα.
Να υποθέσω ότι μέτρησες τις φωτεινότητες σε διάφορα mode, οπότε μπορεί να έχεις δίκιο.
Όταν τον είδαμε μαζί με τον BenQ σίγουρα ήταν σκοτείνος. Και πάλι όμως, δίπλα στον Sanyo ήταν αρκετά πιο φωτεινός.
Θα προσπαθήσω πάντως να βρω το review που λέει ακριβώς τα Lumens των διάφορων mode.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Θα προσπαθήσω πάντως να βρω το review που λέει ακριβώς τα Lumens των διάφορων mode.

Λοιπόν σας παραθετω διαφορά φωτεινότητας ανάμεσα στα διαφορετικά modes του Pany.

Θα θεωρήσω (για το παράδειγμα) το mode cinema 1 σαν αναφορά

Cinema 1
Cinema 2 ''''' +12%
Cinema 3 '''' - 7.3&
Color 1 '''' 0
Color 2 ''''+ 5.2%
Dynamic ''''+175%
Normal ''''+ 87%

Γεια χαρά κύριοι,

βλέποντας τις προσφορές σχετικά για τον Sanyo PLV-Z2000 όπου η τιμή του είναι 1900 , μήπως δεν έχουν βάλει το ΦΠΑ? :confused: μιας και η προσφορά ισχύει για όλα τα καταστήματα? Θεωρώ ότι μάλλον έχουν κάνει κάποιο λάθος και θα πρέπει να το διευκρινίσουμε:blink:.

Η προσφορα ειναι 0ντως 1900 και οπως μας ειπε ο Τσουρεκας περιλαμβανει το ΦΠΑ. Αρα δεν υπαρχει λαθος.

Μια ερωτηση και μονο.

Απο φως πηρες κατι παραπανω απο αυτο που ειδαμε το σαββατο?

Ναθ, για να λεμε και του στραβου το δικιο , και την παρασκευη που ειμασταν εκει 5-6 ατομα για τα διαδικαστικα, ολοι ειδαμε τα σετ μια τελευταια φορα πριν την παρουσιαση και κανεις δεν ειδε λιγοτερο φως στον πανασονικ. Τουλαχιστον δεν εγω σιγουρα οχι. Τωρα το σαββατο τι παιχτηκε , δε ξερω ...
Anyway ..

Γεια χαρά κύριοι,

Κυριε eyemedia....

επειδη αν καταλαβα οτι ειστε ο προμηθευτης του sanyo στην αντιστοιχη προσφορα που εχει το avsite σε συνεργασια με την projecting art, κι οπως βλεπω εχετε αφησει καποιες μομφες περι αντιπροσωπιας , θα σας ζητουσα αν μου επιτρεπετε 2 πραγματακια.

1ον να δηλωσετε με καποιον τροπο (στην υπογραφη σας ισως) την εμπορικη/επαγγελματικη σας υποσταση εφοσον αυτη ειναι αμεση με το αντικειμενο του φορουμ μας (μπορειτε να συνεννοηθειται με τη διαχειριση του φορουμ)
2ον Αφου συνεννοηθειται με το καταστημα της Ηχοεκφρασης και τους διαχεριστες της κατηγοριας να ξεκαθαρισετε στα μελη μας το τι εννοειται με το παρακατω σχολιο που δημοσιευσατε στο αλλο φορουμ το οποιο παραθετω αυτουσιο.....

"Κάτι ακόμη που ίσως να έχουν δημιουργήσει κάποιοι επιτείδιοι, η προσφορά του Sanyo PLV-Z2000 όπως και του PS3 ισχύει εώς το τέλος Μαϊου και η τιμή του είναι 2100 . Σε περίπτωση που το βρείτε φθηνότερα δεν είναι από την επίσημη Ελληνική αντιπροσωπεία."
To παραπανω ειναι δημοσιευμενο εδω....

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=663064&postcount=42

Φυσικα ολα τα παραπανω ισχυουν αν και μονον ειστε ο ιδιος user eyemedia και παντα στο πλαισιο της ενημερωσης των μελων του avclub .

Εαν δεν ειστε ο ιδιος user , σας ζητω εκ των προτερων συγνωμη για την ενοχληση.

Για τον κ. Eyemedia περιμένω και εγώ μια διευκρίνηση.
Και κάτι άλλο κ. Eyemedia: στο club δεν είμαστε μόνο "κύριοι", υπάρχουν και κυρίες ή ακόμα καλύτερα δεν υπάρχουν ούτε κύριοι (κύριοι τίνος πράγματος?) ούτε κυρίες - μόνο χομπίστες και φίλοι....
Η ευγένεια δεν κατακτάται εύκολα, είναι βαθύ πράγμα...

....
Στο ψητό τώρα!

ΣΟΚ3! Ο Panny έχει πολύ καλύτερη ομοιομορφία στο πάνελ από τον Sanyo του οποίου η εικόνα στο πάνω αριστερά μέρος κοκκινίζει και στο κάτω δεξιά πρασινίζει.

ΣΟΚ4! O Sanyo έχει εμφανή λάθος χρώματα χωρίς τη χρήση CMS. Το κόκκινο του τραβάει προς μπορντό, το κυανό του προς πράσινο, το πράσινο του προς μπλε και άλλα!!!! Ο Panny είναι (με το μάτι) πολύυυυ πιο σωστός και μόνο με τη χρήση χρωματόμετρου θα δείξει τα τυχόν λάθη του.

ΣΟΚ5! Ο Panny έχει καλύτερο μαύρο και η ίριδα του δεν προκαλεί εμφανή σκαμπανεβάσματα στη φωτεινότητα όπως του Sanyo.

ΣΟΚ6! Προσπαθώντας να κάνουμε τον Sanyo πιο φωτεινό, στo Brilliant Cinema mode είναι λίγο φωτεινότερος από τον Panny (στο color1) αλλά πλέον τα χρώματα γίνονται πολύ ξεπλυμένα και το μαύρο υποφέρει πολύ.

Εν ολίγοις ο Panny είναι πολύ πολύ καλύτερος προβολέας από τον Sanyo και για μένα αξίζει με το παραπάνω τη διαφορά στα λεφτά του από τον Sanyo.

-AE2000U!!! -bye-
Τώρα μπλέξαμε.... Καλά έλεγα εγώ να πάω με το χέρι στην καρδιά...

Μόνο 2 ερωτήσεις:
1. Όταν λές "αξίζει με το παραπάνω τη διαφορά" μιλάς για διαφορά 1000 Ευρώ σωστά;
2. Ο Εpson;
:bigcry:

Nα επισημανω κατι περι "μαυρου" των μηχανηματων που θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας.

Το μαυρο που ειδαμε στο συγκριτικο, αφορουσε το συγκεκριμενο "σκοτεινο" χωρο με τις οποιες ανακλασεις ειχε.
Αυτο σημαινει οτι το μαυρο που θα δειτε στο σαλονι σας, πιθανως βαμενο σε ανοιχτα χρωματα εως πολυ ανοιχτα, θα ειναι διαφορετικο.

Τώρα μπλέξαμε.... Καλά έλεγα εγώ να πάω με το χέρι στην καρδιά...

Μόνο 2 ερωτήσεις:
1. Όταν λές "αξίζει με το παραπάνω τη διαφορά" μιλάς για διαφορά 1000 Ευρώ σωστά;
2. Ο Εpson;
:bigcry:
1. Ο Pany φαίνεται ΠΟΛΥ ακριβότερο μηχάνημα από τον Sanyo. Ίσως ο καλύτερος LCD που έχω δει ποτέ.
Πήγαινε ξανά μια βόλτα και δες τους μαζί για να κρίνεις από μόνος σου.

2. Πέρα από το καλύτερο on-off μαύρο του Epson και μόνο, o Pany κάνει ΟΛΑ τα υπόλοιπα καλύτερα κατά τη γνώμη μου.

Last edited:

Πολύ καθυστερημένα να πω και εγώ κάποιες εντυπώσεις.

Ο Panasonic μου φάνηκε ο καλύτερος overall προβολέας. Με προβλημάτισε στην αρχή η έντονη κιτρινίλα του σε σχέση με τον BenQ, αλλά βλέποντας και τους άλλους, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν τόσο off και επιπλέον έχει περιθώρια βελτίωσης. Εν τέλει δικαίως ζητάει παραπάνω χρήματα. Απλώς, δεν θα έπρεπε να είναι τόσα παραπάνω.

Ο BenQ με απογοήτευσε με το βράσιμο. Δεν κρύβω ότι τον είχα στα υπόψη, αλλά επειδή βλέπω από πολύ κοντά, φοβάμαι ότι θα με ενοχλούσε. Επιφυλάσσομαι να τον ξαναδώ, αφού θυμάμαι πως ο PanMan είχε γράψει ότι στον δικό του, το φαινόμενο περιορίστηκε σημαντικά με κατάλληλη ρύθμιση (και με το Brilliant Color στο off). Για το θέμα της κίνησης, όπως έχει ήδη ειπωθεί, περιμένουμε βελτιώσεις.

Η πρώτη θέαση του Epson δίπλα στον Sanyo μου έκανε εντύπωση, γιατί τον είδα πολύ soft. Μάλιστα ρώτησα αν ήταν out of focus! Μετά που τον φέραμε από την άλλη φάνηκε καλύτερα. Δε νομίζω να είχα πρόβλημα μαζί του.

Ο Sanyo ήταν ο... Mach3 της παρέας: Ευκρίνεια και τιμή που ξυρίζει! :D Βέβαια το μαύρο του ήταν απογοητευτικό (κυρίως δίπλα στον Epson), οπότε δεν θα τον προτιμούσα έναντι των άλλων.

Για όλη την εμπειρία, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Τσουρεκά στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ, στα παιδιά που κουράστηκαν, τους διαχειριστές των προβολέων Κώστα και Δημήτρη, τον Μανώλη και τον Browser, αλλά και σε όλους όσοι παρευρέθησαν.

Κυριε eyemedia....

επειδη αν καταλαβα οτι ειστε ο προμηθευτης του sanyo στην αντιστοιχη προσφορα που εχει το avsite σε συνεργασια με την projecting art, κι οπως βλεπω εχετε αφησει καποιες μομφες περι αντιπροσωπιας , θα σας ζητουσα αν μου επιτρεπετε 2 πραγματακια.

1ον να δηλωσετε με καποιον τροπο (στην υπογραφη σας ισως) την εμπορικη/επαγγελματικη σας υποσταση εφοσον αυτη ειναι αμεση με το αντικειμενο του φορουμ μας (μπορειτε να συνεννοηθειται με τη διαχειριση του φορουμ)
2ον Αφου συνεννοηθειται με το καταστημα της Ηχοεκφρασης και τους διαχεριστες της κατηγοριας να ξεκαθαρισετε στα μελη μας το τι εννοειται με το παρακατω σχολιο που δημοσιευσατε στο αλλο φορουμ το οποιο παραθετω αυτουσιο.....

To παραπανω ειναι δημοσιευμενο εδω....

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=663064&postcount=42

Φυσικα ολα τα παραπανω ισχυουν αν και μονον ειστε ο ιδιος user eyemedia και παντα στο πλαισιο της ενημερωσης των μελων του avclub .

Εαν δεν ειστε ο ιδιος user , σας ζητω εκ των προτερων συγνωμη για την ενοχληση.

Γεια χαρά και πάλι,

μπορείτε να με λετε Γιώργο έτσι ώστε να ακούγετε ίσως καλύτερα.

Η υπογραφή μου θα την αλλάξω γιατί όντως δεν είναι και τόσο καλή θα έλεγα.

Τώρα για το θέμα στο διπλανό site αναφέρθηκα σε site του εξωτερικού τα οποία διαθέτουν ειδικά παραρτήματα και στην Ελλάδα. Τα site αυτά έχουν ρημάξει στην κυριολεξία την Ελληνική αγορά και προσπαθούμε να τους ανταγωνιστούμε όσον το δυνατόν καλύτερα.
Ο λόγος που αναφέρθηκα για την τιμή της Ηχοέκφρασης είναι ότι έχει γίνει συμφωνία για την τιμή (2100 ) και γι'αυτό προβληματίστηκα. Παρόλα αυτά εάν είναι όπως τα λέτε δεν φέρνω απολύτως καμία αντίρηση.

Και όσο για το κύριοι συγχωρέστε με απλά το είπα να φαίνομαι όσον το δυνατόν ευγενικός μιας και η θέση μου είναι λίγο δύσκολη.

Τέλος, θα ήθελα σε περίπτωση που κάποιος αναγνώστης έχει ήδη κάνει την αγορά του PLV-Z2000 και έχει παραλάβει το PS3 ή κάποιο email από την Sanyo θα σας ήμουν υπόχρεος να με ενημερώσετε με κάποιο mail.

Χιλια ευχαριστώ και συγνώμη για την ίσως αναστάτωση που δημιούργησα.

Γιώργος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Γεια χαρά και πάλι,

μπορείτε να με λετε Γιώργο έτσι ώστε να ακούγετε ίσως καλύτερα.

Η υπογραφή μου θα την αλλάξω γιατί όντως δεν είναι και τόσο καλή θα έλεγα.

Τώρα για το θέμα στο διπλανό site αναφέρθηκα σε site του εξωτερικού τα οποία διαθέτουν ειδικά παραρτήματα και στην Ελλάδα. Τα site αυτά έχουν ρημάξει στην κυριολεξία την Ελληνική αγορά και προσπαθούμε να τους ανταγωνιστούμε όσον το δυνατόν καλύτερα.
Ο λόγος που αναφέρθηκα για την τιμή της Ηχοέκφρασης είναι ότι έχει γίνει συμφωνία για την τιμή (2100 ) και γι'αυτό προβληματίστηκα. Παρόλα αυτά εάν είναι όπως τα λέτε δεν φέρνω απολύτως καμία αντίρηση.

Και όσο για το κύριοι συγχωρέστε με απλά το είπα να φαίνομαι όσον το δυνατόν ευγενικός μιας και η θέση μου είναι λίγο δύσκολη.

Τέλος, θα ήθελα σε περίπτωση που κάποιος αναγνώστης έχει ήδη κάνει την αγορά του PLV-Z2000 και έχει παραλάβει το PS3 ή κάποιο email από την Sanyo θα σας ήμουν υπόχρεος να με ενημερώσετε με κάποιο mail.

Χιλια ευχαριστώ και συγνώμη για την ίσως αναστάτωση που δημιούργησα.

Γιώργος

Αρα ξεκαθαρισαν τα πραγματα.

Να ειστε καλα κι ευχαριστω πολυ για το αμεσο της απαντησης.

Να σας βλεπουμε Γιωργο !!!

Χρηστος !

Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε σε τι θα σας φανεί χρήσιμο αυτό το e-mail?

Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας....