Συναυλιακές Φωτογραφίες

Εξαιρετική στη διαχείριση θορύβου η Sony, τι να λέμε!!

Βέβαια, γνώμη μου είναι ότι (με εξαίρεση την τελευταία), δε χρειάζονται τόσο υψηλές ταχύτητες, οπότε θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα και σε θόρυβο και σε dynamic range αν επέλεγες π.χ. iso1000 και 1/400 αντί για iso3200 και 1/1250.

"Σβήστε τα φώτα και έχετε φωτισμό απ' τα αστέρια" έπρεπε να λέει το σλόγκαν της Sony A7s.

Τί καταπληκτικές βραδυνές φωτογραφίες είναι αυτές? Ολα τα φωτογραφικά μας σαραβαλάκια να τα πάμε για απόσυρση. Εαν ετούτο το μηχάνημα είχε και μια κάπως προσιτή τιμή θα είχε στήλει τον ανταγωνισμό .. εκτός αγοράς. Μπράβο Apollwn..

Άλλο η θεωρία άλλο στη πράξη φίλε NassosT
Όταν τραβάμε κατά βούληση αριστερά και δεξιά και η κίνηση των τραγουδιστών είναι απότομη - γρήγορη αστραπιαία θα έλεγα, θέλουμε ταχύτητα ασφάλειας όπως έχω πει σε προηγούμενες μου φωτογραφίες. Ιδιαίτερα όταν τραβώ manual.
Σε manual τα δάκτυλα παίζουν ταχύτατα στις ρυθμίσεις δεν είναι κάτσε να σε τραβήξω όλα παίζουν σε δευτερόλεπτα.

Εξαιρετική στη διαχείριση θορύβου η Sony, τι να λέμε!!

Βέβαια, γνώμη μου είναι ότι (με εξαίρεση την τελευταία), δε χρειάζονται τόσο υψηλές ταχύτητες, οπότε θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα και σε θόρυβο και σε dynamic range αν επέλεγες π.χ. iso1000 και 1/400 αντί για iso3200 και 1/1250.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι φωτογραφίες σου " μιλάνε " costas_ τα λόγια σου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για μένα σε ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ. Στο κύκλο των φωτογράφων αν μου επιτρέπεται η ορολογία υπήρχαν αρκετές canon nikon με εξίσου ακριβές τιμές ακόμη και πιο ακριβές θα έλεγα.... Πήγαν για τσάι.
Έκανα σύγκριση βίντεο μου ... κάτω από την εξέδρα..... και του Νικονάκια που ήταν πάνω στην εξέδρα με όλη την άνεση του ..... μάλιστα στο βίντεο του φαίνεται και η μουτσούνα μου να στραβολαιμιάζω παλεύοντας από κενά να μπορέσω να τραβήξω...
Όπως είπα πιο πάνω δεν ...

"Σβήστε τα φώτα και έχετε φωτισμό απ' τα αστέρια" έπρεπε να λέει το σλόγκαν της Sony A7s.

Τί καταπληκτικές βραδυνές φωτογραφίες είναι αυτές? Ολα τα φωτογραφικά μας σαραβαλάκια να τα πάμε για απόσυρση. Εαν ετούτο το μηχάνημα είχε και μια κάπως προσιτή τιμή θα είχε στήλει τον ανταγωνισμό .. εκτός αγοράς. Μπράβο Apollwn..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άλλο η θεωρία άλλο στη πράξη φίλε NassosT
Όταν τραβάμε κατά βούληση αριστερά και δεξιά και η κίνηση των τραγουδιστών είναι απότομη - γρήγορη αστραπιαία θα έλεγα, θέλουμε ταχύτητα ασφάλειας όπως έχω πει σε προηγούμενες μου φωτογραφίες. Ιδιαίτερα όταν τραβώ manual.
Σε manual τα δάκτυλα παίζουν ταχύτατα στις ρυθμίσεις δεν είναι κάτσε να σε τραβήξω όλα παίζουν σε δευτερόλεπτα.

Περίεργο αυτό που λες, γιατί όλες οι φωτογραφίες από το Φεστιβάλ που έχεις ανεβάσει είναι πολύ στατικές (σε σκηνική παρουσία δεν τους λες και Iggy Pop άλλωστε τους εν λόγω καλλιτέχνες), χωρίς κάποια δυσκολία όπως αυτή που περιγράφεις.
Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι προσπαθώ να κάνω εποικοδομητική συζήτηση, και όχι στείρα κριτική.
Και η θεωρία από την πράξη, ειδικά σε τεχνικά θέματα, πολύ σπάνια απέχουν μεταξύ τους.

iggypop.jpeg

Δυστυχώς δεν βρήκα τίνος είναι η παραπάνω φωτογραφία

Δεν μου λέει κάτι η φωτογραφία που ανέβασες δίχως λινκ
Θα μπορούσε να γίνει ότι είπες αν τραβούσα ριπές. Επισης δεν πρόσεξες τι ακριβώς έγραψα, κάνε το κόπο θα καταλάβεις, Οι φωτογραφίες μου δεν είναι στατικές το αποτέλεσμα δίνει αυτό την εντύπωση. Είχα επιτυχία τελικά.
Όσο για τη κριτική σου καλοδεχούμενη μα θα επιθυμούσα με διαφορετική προσέγγιση δεν κατέχεις το άθλημα μόνο εσύ και ναι φαίνεται ότι κάνεις στείρα κριτική. Έτσι το εισπράττω τουλάχιστον.

Περίεργο αυτό που λες, γιατί όλες οι φωτογραφίες από το Φεστιβάλ που έχεις ανεβάσει είναι πολύ στατικές (σε σκηνική παρουσία δεν τους λες και Iggy Pop άλλωστε τους εν λόγω καλλιτέχνες), χωρίς κάποια δυσκολία όπως αυτή που περιγράφεις.
Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι προσπαθώ να κάνω εποικοδομητική συζήτηση, και όχι στείρα κριτική.
Και η θεωρία από την πράξη, ειδικά σε τεχνικά θέματα, πολύ σπάνια απέχουν μεταξύ τους.

iggypop.jpeg

Δυστυχώς δεν βρήκα τίνος είναι η παραπάνω φωτογραφία

Τέλος πάντων, ευτυχώς διαβάζουν και άλλοι το φόρουμ και σίγουρα κάποιος θα έχει καταλάβει αυτό που αδυνατώ εγώ.

Mήπως να μην παίρνουμε τόσο σοβαρά τους εαυτούς μας για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι?
Τι έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά?

Είναι λογικό μόλις πήρα τη κάμερα, την ξεσκίζω να δω τα συν και τα πλην της.
Φυσικά δεν ήθελα να χάσω φωτογραφία από τις συναυλίες έτσι τις περισσότερες φόρες έπαιξα εκ του ασφαλούς.

Βρήκα ένα μείον πάνω της δεν ξέρω αν φταίει η δική μου ή είναι γενικό πρόβλημα.
στα σκοτεινά με ημίφως από ταχύτητα 1/125 και άνω τραβά τρεις οριζόντιες μπάρες όπου μονο με υψηλό iso και μεγάλη φωτεινότητα τις έδιωχνα.
Θα παίξω τώρα με την ησυχία μου να δω τι γίνεται πραγματικά

Φωτογραφίες και βίντεο όταν τράβηξα σε aps-c η διάρκεια της μπαταρίας ήταν εντυπωσιακή, 1100 φωτογραφίες και μισή ώρα βίντεο με υπόλοιπο 20%, θα μου πείτε είναι μικρά τα αρχεία, ναι μα είναι εντυπωσιακά.

Ότι μας δείχνεις εδώ πάντως είναι εντυπωσιακό, αλλά τσεκάρισε το πρόβλημα που λες - ένα σακούλι λεφτά έδωσες!

Το εντόπισα στις συναυλίες στο σπίτι είναι μια χαρά, το μυαλό μου πάει σε ασύρματες συχνότητες θα δούμε.

Στην Λειψία η μουσική είναι τρόπος ζωής, το καλοκαίρι βγάζουν τα καλά τους και βγαίνουν στους δρόμους...

_7170565_L1_Res.jpg

...ή σχεδόν, στο προαύλιο της σχολής μουσικής...

_7170569_L1_Res.jpg

...απλά και με κυρίως με χαμόγελα!

_7170579_L1_Res.jpg

Δεν μου λέει κάτι η φωτογραφία που ανέβασες δίχως λινκ

Να βοηθήσω και εγώ με ένα λινκ μήπως γίνει πιο κατανοητή η παραπάνω φωτογραφία --> http://en.wikipedia.org/wiki/Iggy_Pop
"Pop was the first performer to do a stage-dive, which he started at a concert in Detroit"

Θα μπορούσε να γίνει ότι είπες αν τραβούσα ριπές. Επισης δεν πρόσεξες τι ακριβώς έγραψα, κάνε το κόπο θα καταλάβεις, Οι φωτογραφίες μου δεν είναι στατικές το αποτέλεσμα δίνει αυτό την εντύπωση. Είχα επιτυχία τελικά.

Όχι απαραίτητα, με μια μικρή πρόβλεψη και διπλές λήψεις πιστεύω θα είχες αυτό το αποτέλεσμα.

Όσο για τη κριτική σου καλοδεχούμενη μα θα επιθυμούσα με διαφορετική προσέγγιση δεν κατέχεις το άθλημα μόνο εσύ και ναι φαίνεται ότι κάνεις στείρα κριτική. Έτσι το εισπράττω τουλάχιστον.

To θέμα είναι καθαρά τεχνικό και νομίζω ότι εχει σαφώς δίκιο ο Νάσσος. Το να τραβάς με χαμηλότερο iso στα 1/400 (!) σε βοηθάει εν τέλει στην διαχείριση του θορύβου στα σκοτεινά (κάτω από τα πρόσωπα και αντίθετα από τα φώτα). Οι φωτογραφίες σου έχουν αρκετό θόρυβο εκεί, λάθος WB και το sharpening δε το βοηθάει καθόλου. Άλλο να ξεκινάς να push-άρεις από τα 400, άλλο από τα 3200 ακόμα και για την a7s.

Το 1/400 είναι αρκετό για να τραβήξεις σπορ. Μόνο τα χέρια του drummer παίζει να ξεφύγουν αλλά και εκεί θα έχεις ένα ωραίο εφέ.

Απο κει και πέρα τι θα πει οτι δεν κατέχει το άθλημα μόνο αυτός? :P
Είμαστε σε ένα φορουμ που περνάνε πολλοί επισκέπτες καθημερινά ασχέτως πόσο συχνά και αν ποστάρουν. Μπορείς να φανταστείς οτί αρκετοί από αυτους θα είναι και επαγγελματίες και το κατέχουν το άθλημα πολύ. Θα έπρεπε να σε τιμά ότι κάποιος δίνει ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου του για να σου δώσει μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτό που κάνεις.

Δεύτερον, όταν κάποιος κάνει ένα σχόλιο εδώ, υπάρχει και άλλος κόσμος που το διαβάζει και ίσως μάθει κάτι από αυτό. Δεν σημαίνει οτι σου κάνει προσωπική επίθεση.

Όσον αφορά τον Iggy, η φώτο είναι εξωπραγματικη (με φίλμ και πολύ πιθανό χωρίς δυνατότητα ριπής).

Cheers!

Ειπα οτι ειχα να πω θα επαναλάβω μονο οτι ποτε μα ποτε δεν βάζω sharp στις φωτογραφίες μου. το αποτέσμα που βλεπεται ειναι απο την αλλαγη μεγέθους του αρχείου με χαρα να σας δειξω τη τεχνική.
Το πως θα επιλέξω να τραβώ φωτογραφία στις συνθήκες όπου ανέφερα αφήστε να το κρίνω εγω. .. όπως ειπα η κίνηση μου ηταν συνεχείς απο αριστερα στα δεξια και απο πάνω κατω με ταχύτητα. αντε τραβα εσυ φωτογραφια με 1/400 και αν δεν σου κάτσει να πεις στο Παπακωνσταντινου .. Βασίλη σε παρακαλώ αλλη μια φορα δεν μου εκατσε... Αλήθεια δεν σας καταλαβαίνω όταν ειμαι κάτω απο την εξεδρα και αυτη ειναι τεράστια στο οπτικο μου πεδίο, να θελω να τρέξω σε ολη την επιφανειας της πως θα τα καταφέρνετε εσεις . Με χαρα να με διδάξετε στη πράξη και να σας ευχαριστήσω δημόσια.
και για το τελείωμα άλλο η θεωρία και άλλο στη πράξη.

Last edited: