Συναυλίες Κλασσικής Μουσικής

Michael Tilson Thomas, πιο γνωστός ως MTT. Μεγάλη μορφή από την εδώ πλευρά του Ατλαντικού με την San Fransisco Symphony, δυστυχώς μάλλον στα τελευταία του παλεύοντας με την γνωστή κωλοαρρώστια. Υπάρχουν ενδιαφέροντα βιντεάκια στο YouTube της σειράς Keeping Score.

• Like
  • Wow
Reactions: vlad66 and Skakinen
Τις προάλλες, η αφεντιά μου βρέθηκε στη Ρώμη, οπότε όπως πάντα δεν έχασα ευκαιρία και χώθηκα να δω την Accademia Nazionale di Santa Cecilia Symphony Orchestra (μάλλον η σημαντικότερη ορχήστρα της Ιταλίας) υπό τον πολύ Daniel Harding (τρέχων καλλιτεχνικός διευθυντής εκεί), και τον ακόμα περισσότερο Daniil Trifonov (ίσως ο σημαντικότερος πιανίστας σήμερα).

Ενώ ο Trifonov τερμάτισε το δεύτερο κονσέρτο Brahms, και στο τέλος χάρισε ένα πολύ όμορφο μοντέρνο encore (ίσως δικό του, δεν είμαι σίγουρος), αυτό που χτύπησε ως κεραυνός εν αιθρία ήταν η 7η Dvořák του δεύτερου μέρους. Πραγματικά καταπληκτική ορχήστρα σε τρομερή φόρμα, και μαέστρος που απογείωσε την χορευτική πλευρά της συμφωνίας. Η αίθουσα φανταστική, ενώ βρήκα μόνο αρκετά κακή θέση, άκουγες τα πάντα.

Για κάποιο λόγο, όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο εκτιμώ την εμπειρία του ζωντανού γεγονότος. Εμπειρίες ζωής.

IMG_1076.jpeg

IMG_1063.jpeg

IMG_1055.jpeg

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
@vlad66

Ο Tilson Thomas έχει δώσει εξαιρετικές ερμηνείες.

Το συγκεκριμένο έργο, αναδεικνύεται ή υπονομεύεται από την ηχογράφηση.

Είναι τόσες πολλές οι ερμηνείες, αλλά θα σου προτείνω κάποιες.
Όπου υπάρχει *, εκτός της καλλιτεχνικής αξίας έχουμε και εξαιρετική ηχογράφηση (που δεν πρέπει να χαραμίσεις με τις ψείρες ;)).

Bernstein - New York, 1958
Chailly - Cleveland, 1985 *
Muti - Philadelphia,1978
Levi - Atlanta, 1992 *
Abbado - London Symphony, 1975
Boulez - Cleveland, 1969
Levine - MET. 1992
Litton - Bergen. 2008 *
Ozawa - Boston, 1968 *
Mehta - Los Angeles, 1969
Dorati - Minneapolis, 1959 * (κάτω από 30' 😮)
Oue - Minneapolis, 1996 *
Currentzis - MusicAeterna, 2013
Gergiev - Kirov, 1999

• Like
Reactions: vlad66
Διονύση, οι ψείρες είναι ότι καλύτερο μπορώ να έχω στην δουλειά..

Στο σπίτι δεν είναι απαραίτητες, όπως και κανένα ακουστικό.

Λυπήθηκα πολύ για τον ΜΤΤ και την μάχη που δίνει... εύχομαι το καλύτερο...

Edit..
Το συγκεκριμένο έργο το ακούω από το λινκ που μου έστειλες με πμ.. άρα από YouTube.. θα έλεγα ότι αναδεικνύεται και δεν υπονομεύεται, παρά του ότι YouTube δεν μπορώ να ακούσω από το κανονικό σύστημα αλλά μόνο με τα earfun.

Στα οποία earfun έκανα διαφορετική ρύθμιση από τότε που τα άκουσες και τώρα έχουν πολύ καλύτερο "σώμα".

Last edited: