Σύνδεση BENQ PB 7220

Τώρα κοιτούσα το manual του wd live , δείχνει σύνδεση σε tv με το τριπλό component και ταυτόχρονα το άλλο τριπλό στην είσοδο ακουστικών της tv αλλά με το κίτρινο βύσμα φυσικά εκτός να κρέμεται .

Συμπέρασμα : Εικόνα παίρνεις είτε με το κίτρινο στην είσοδο video της tv είτε με component και στις δύο περιπτώσεις όμως ήχο από το jack χρησιμοποιώντας τα άσπρο κόκκινο .

Το καλώδιο που είναι άσπρο κόκκινο κίτρινο σε jack το έχω διπλό , αν θες σου το στέλνω .

Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

Και κάτι άλλο που παρατήρησα στο WD TV LIVE.

Όταν σήμερα δοκίμασα σύνδεση component στον προβολέα,είχα παράλληλα συνδεδεμένο το WD μέσω HDMI στην τηλεόραση.
Στις ρυθμίσεις του player έπρεπε να επιλέξω πηγή component και να δώσω ανάλυση γιά να συνδεθεί ο προβολέας.Την ώρα λοιπόν που το έκανα αυτό η αναπαραγωγή μέσω HDMI στην τηλεόραση δεν δούλευε...

Που θέλω να καταλήξω με αυτό... Αν συνδέσω μέσω component τον προβολέα, δεν θα μπορέσω να δώσω ήχο από composite, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ παράλληλα να έχω component και composite μαζί.

Ενταξει σταματησε η hdmi, αλλα τι σε κανει να πιστευεις οτι composite και component δεν θα δουλεουν ταυτοχρονα. ?
Με αυτη τη λογικη ο χρηστης που θα συνδεθει με component πως θα παρει ηχο, αν οχι απο την εξοδο composite. ?

Για αυτο σου ειπα νωριτερα, διαβασε τα manual για να δεις αν πρεπει να ρυθμισεις κατι απο το μενου του WD και τι αυτος υποστηριζει ταυτοχρονα.

Επισης, αναφερεις οτι δοκιμασες ανταπτορα scart (με κιτρινο/κοκκινο/ασπρο) και δεν πηρες εικονα/ηχο.
Δυο αποριες.
1) Αφου ανεφερες οτι δεν ειχες καλωδιο composite. Αγορασες τελικα. ?
2) Μηπως το scart εχει κουμπακι επανω του (εισοδος/εξοδος) Γιατι δουλευουν αμφιδρομα και πρεπει να ορισεις σε καποια απο αυτα αν θα δεχονται ή θα στελνουν το σημα. (οσα εχουν επιλογεα)

Επειδη εχει γινει μπερδεμα η δουλεια με τα jack και τα rca, καλο θα ηταν να μιλουσες με καποιον τηλεφωνικα, ωστε να υπαρξει ταχυτερη και σωστοτερη συνεννοηση και επιλυση του προβληματος.

Στο μεταξυ, ριξε και μια ματια στα manual του wd.
Απο οσα λεει ο kosmous πιο πανω, το κοιταξε και δουλευει ταυτοχρονα componrnt/composite.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

Που θέλω να καταλήξω με αυτό... Αν συνδέσω μέσω component τον προβολέα, δεν θα μπορέσω να δώσω ήχο από composite, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ παράλληλα να έχω component και composite μαζί.
Οπότε νομίζω ότι έχω φτάσει σε αδιέξοδο...

Χρησιμοποιώ σύνδεση HDMI για εικόνα και καρφί σε RCA για ήχο από το AV και λειτουργεί κανονικά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο ήχος βγαίνει μόνο ψηφιακά, διότι όπως και να 'χει η σύνδεση component δίνει μόνο εικόνα και όχι ήχο. Δοκίμασες με καρφί σε RCA από AV out στην τηλεόραση και δεν δούλευε ο ήχος??

Τώρα κοιτούσα το manual του wd live , δείχνει σύνδεση σε tv με το τριπλό component και ταυτόχρονα το άλλο τριπλό στην είσοδο ακουστικών της tv αλλά με το κίτρινο βύσμα φυσικά εκτός να κρέμεται .

Συμπέρασμα : Εικόνα παίρνεις είτε με το κίτρινο στην είσοδο video της tv είτε με component και στις δύο περιπτώσεις όμως ήχο από το jack χρησιμοποιώντας τα άσπρο κόκκινο .

Το καλώδιο που είναι άσπρο κόκκινο κίτρινο σε jack το έχω διπλό , αν θες σου το στέλνω .

Κώστα καλησπέρα.

Η τηλεόραση που έχω είναι η Panasonic TX-L32S20E.Στο πίσω μέρος της και στο πλάι έχει τις εξής συνδεσμολογίες:

panasonic_viera_tx_l32s20b_1.jpg

side-connections.jpg

Παραπάνω γράφεις: το άλλο τριπλό στην είσοδο ακουστικών της tv

Αυτό που θα βολέψει; να ακούω στα ακουστικά; Μήπως εννοείς στο audio in της τηλεόρασης;

Υ.Γ
Για το καλώδιο σου έχω στείλει μήνυμα.

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

Ενταξει σταματησε η hdmi, αλλα τι σε κανει να πιστευεις οτι composite και component δεν θα δουλεουν ταυτοχρονα. ?

Βρήκα σε μία κάμερα Sony που έχω:

http://www.sony.gr/product/sdh-minidv/dcr-hc14e/axesouar#tab

το εξής καλώδιο:

1767.jpeg

Μπορεί αυτό το καλώδιο να χρησιμοποιηθεί σαν composite; Αν όχι τότε έκανα πατάτα,γιατί αυτό έβαλα στην έξοδο AV του WD TV LIVE...

Με αυτη τη λογικη ο χρηστης που θα συνδεθει με component πως θα παρει ηχο, αν οχι απο την εξοδο composite. ?

Για αυτο σου ειπα νωριτερα, διαβασε τα manual για να δεις αν πρεπει να ρυθμισεις κατι απο το μενου του WD και τι αυτος υποστηριζει ταυτοχρονα.

Επισης, αναφερεις οτι δοκιμασες ανταπτορα scart (με κιτρινο/κοκκινο/ασπρο) και δεν πηρες εικονα/ηχο.
Δυο αποριες.
1) Αφου ανεφερες οτι δεν ειχες καλωδιο composite. Αγορασες τελικα. ?

Γράφω παραπάνω.

2) Μηπως το scart εχει κουμπακι επανω του (εισοδος/εξοδος) Γιατι δουλευουν αμφιδρομα και πρεπει να ορισεις σε καποια απο αυτα αν θα δεχονται ή θα στελνουν το σημα. (οσα εχουν επιλογεα)

Τα ανταπτοράκια scart που έχω δεν έχουν κάποιο κουμπί πάνω...

Επειδη εχει γινει μπερδεμα η δουλεια με τα jack και τα rca, καλο θα ηταν να μιλουσες με καποιον τηλεφωνικα, ωστε να υπαρξει ταχυτερη και σωστοτερη συνεννοηση και επιλυση του προβληματος.

Στο μεταξυ, ριξε και μια ματια στα manual του wd.
Απο οσα λεει ο kosmous πιο πανω, το κοιταξε και δουλευει ταυτοχρονα componrnt/composite.

Μάλλον όπως έγραψα παραπάνω,μπορεί να μην έχω το σωστό καλώδιο...

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

Χρησιμοποιώ σύνδεση HDMI για εικόνα και καρφί σε RCA για ήχο από το AV και λειτουργεί κανονικά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο ήχος βγαίνει μόνο ψηφιακά, διότι όπως και να 'χει η σύνδεση component δίνει μόνο εικόνα και όχι ήχο. Δοκίμασες με καρφί σε RCA από AV out στην τηλεόραση και δεν δούλευε ο ήχος??

Γιάννη καλησπέρα.

Προσπαθώ να συνδέσω τον προβολέα με τον EDITION MINI-TRITON MPEG4 + HD,γιά να βλέπω κάποια κανάλια που γράψαμε παραπάνω.

67518992.jpg

Βάζω στην υποδοχή scart λοιπόν το ανταπτοράκι scart και στην συνέχεια το κίτρινο καλώδιο στο κίτρινο βίσμα AV του προβολέα και το κόκκινο/άσπρο βίσμα στην είσοδο του ηχοσυστήματος.

Το αποτέλεσμα που παίρνω είναι ότι ούτε εικόνα έχω,ούτε ήχο... Μήπως τα καλώδια με τα ανταπτοράκα που έχω δεν είναι γιά αυτήν την χρήση και χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

Γιάννη καλησπέρα.

Προσπαθώ να συνδέσω τον προβολέα με τον EDITION MINI-TRITON MPEG4 + HD,γιά να βλέπω κάποια κανάλια που γράψαμε παραπάνω.

67518992.jpg

Βάζω στην υποδοχή scart λοιπόν το ανταπτοράκι scart και στην συνέχεια το κίτρινο καλώδιο στο κίτρινο βίσμα AV του προβολέα και το κόκκινο/άσπρο βίσμα στην είσοδο του ηχοσυστήματος.

Το αποτέλεσμα που παίρνω είναι ότι ούτε εικόνα έχω,ούτε ήχο... Μήπως τα καλώδια με τα ανταπτοράκα που έχω δεν είναι γιά αυτήν την χρήση και χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο;

Ποιου ηχοσυστήματος? Δεν είπες ότι ακούς ήχο από την τηλεόραση? Κάτι έχω χάσει?

Τη συνδεσμολογία την έχεις κάνει σωστά. Κάνε το εξής:

Όπως είσαι συνδεδεμένος μέσω HDMI με την τηλεόραση δώσε της ανάλυση 576i και κλείσε το μηχάνημα. Βάζεις το scart ανταπτοράκι και συνδέεις το κίτρινο καλωδιάκι στην κίτρινη υποδοχή του προβολέα και επιλέγεις από το μενού του προβολέα την είσοδο composite ή AV (δεν ξέρω πως την ονομάζει). Φυσιολογικά πρέπει να παίρνεις εικόνα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

Ποιου ηχοσυστήματος? Δεν είπες ότι ακούς ήχο από την τηλεόραση? Κάτι έχω χάσει?

Στο ένα δωμάτιο έχω την Panasonic TX-L32S20E μαζί με το wdtv live και στο άλλο δωμάτιο έχω ένα compact AIWA ηχοσύστημα με εισόδους εξόδους audio, μία τηλεόραση CRT PHILIPS 25" μαζί με τον αποκωδικοποιητή.

Τη συνδεσμολογία την έχεις κάνει σωστά. Κάνε το εξής:

Όπως είσαι συνδεδεμένος μέσω HDMI με την τηλεόραση δώσε της ανάλυση 576i και κλείσε το μηχάνημα. Βάζεις το scart ανταπτοράκι και συνδέεις το κίτρινο καλωδιάκι στην κίτρινη υποδοχή του προβολέα και επιλέγεις από το μενού του προβολέα την είσοδο composite ή AV (δεν ξέρω πως την ονομάζει). Φυσιολογικά πρέπει να παίρνεις εικόνα.

Δεν είμαι συνδεδεμένος με HDMI με την τηλεόραση,γιατί πολύ απλά δεν έχει...Είναι συνδεδεμέμη με scart και όπως έχω γράψει παραπάνω,στον αποκωδικοποιητή έχω δώσει ανάλυση 576i.
Θα το ξαναδοκιμάσω...

Κώστα καλησπέρα.
Μήπως εννοείς στο audio in της τηλεόρασης;
Υ.Γ
Για το καλώδιο σου έχω στείλει μήνυμα.

Στο audio in (ανεξάρτητη είσοδος ήχου) δίπλα από την component ακριβώς , στην πλαϊνή είσοδο αν το βάλεις για να πάρει ήχο πρέπει να επιλέξεις την είσοδο αυτή από το μενού της tv , οπότε αν το κάνεις δεν θα έχεις εικόνα χωρίς το κίτρινο βύσμα (δηλαδή η πλαϊνή είσοδος πάει πακέτο και τα τρία καλώδια μαζί) τουλάχιστον έτσι λειτουργεί η δική μου philips .

Το θέμα με το ανταπτοράκι scart σε rca είναι μπερδεμένο , δύο που έχω δεν μου δουλεύουν καν με το dvd και δεν ξέρω γιατί , ενώ αν χρησιμοποιήσω κομπλέ καλώδιο scart τότε δουλεύει .

ΥΓ σου απάντησα στο μήνυμα .

Στο audio in (ανεξάρτητη είσοδος ήχου) δίπλα από την component ακριβώς , στην πλαϊνή είσοδο αν το βάλεις για να πάρει ήχο πρέπει να επιλέξεις την είσοδο αυτή από το μενού της tv , οπότε αν το κάνεις δεν θα έχεις εικόνα χωρίς το κίτρινο βύσμα (δηλαδή η πλαϊνή είσοδος πάει πακέτο και τα τρία καλώδια μαζί) τουλάχιστον έτσι λειτουργεί η δική μου philips .

Το θέμα με το ανταπτοράκι scart σε rca είναι μπερδεμένο , δύο που έχω δεν μου δουλεύουν καν με το dvd και δεν ξέρω γιατί , ενώ αν χρησιμοποιήσω κομπλέ καλώδιο scart τότε δουλεύει .

ΥΓ σου απάντησα στο μήνυμα .

Η αλήθεια είναι ότι με το ανταπτοράκι scart σε rca τα έχω βρεί και εγώ μπαστούνια και δεν ξέρω τι να κάνω... Μάλλον γι'αυτές τις δουλειές θα υπάρχουν... Πως να το πω, πιό ενισχυμένα;

Υ.Γ
Το έλαβα το μήνυμά σου και σε ευχαριστώ πολύ.

Νεώτερα από τα ανταπτοράκια scart.

Οι υποψίες μου βγήκαν αληθινές. Τα δοκίμασα και τα δύο, σε δύο DVD Player που έχω, χωρίς αποτέλεσμα.
Μόλις έβγαζα τα ανταπτοράκια και δοκίμαζα μόνο τα καλώδια (έχω δύο ζεύγη και από αυτά) όλα δούλευαν μιά χαρά.
Οπότε πρέπει να ψάξω να βρω γιατί γίνεται αυτό και να βρω ανταπτοράκι (πιστεύω να υπάρχει κάτι) μάλλον γι'αυτή την χρήση...

Καλημέρα.

Μήπως κάποιος φίλος θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιο ανταπτοράκι scart, που να κάνει γιά την δουλειά που το χρειάζομαι;
Σας ρωτάω απλά γιά τον λόγο ότι μήπως πιθανόν να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δεν γνωρίζω...

Ευχαριστώ.

Φίλε Κώστα σε ευχαριστώ πάρα πολύ γιά το καλώδιο.-bye-

Λοιπόν,
Σύνδεσα το composite στην έξοδο AV του WD TV LIVE και το κόκκινο/ άσπρο καλώδιο στο LINE IN της τηλεόρασης.
Το component όπως είχαμε πεί παραπάνω, το σύνδεσα στην άλλη έξοδο του WD TV LIVE και με αντάπτορα VGA στον προβολέα.

Αποτέλεσμα, όλα δούλεψαν μιά χαρά! :grinning-smiley-043

(Σκέφτομαι και σαν εναλλακτική λύση, να πάρω παραμάσχαλα το WD TV LIVE μαζί με έναν εξωτερικό σκληρό και να τα πάω στο σαλόνι που έχω το ηχοσύστημα και να βάλω τον ήχο εκεί αντί για την τηλεόραση του δωματίου).

Σήμερα αγόρασα και ένα ανταπτοράκι scart και κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω με τον αποκωδικοποιητή...Τα αποτελέσματα θα σας τα γράψω με την πρώτη ευκαιρία.

Νεώτερα με το ανταπτοράκι scart...Πήρα λοιπόν ένα τέτοιο:

scart-56.jpg

Το περίεργο είναι ότι το κόκκινο/ άσπρο (ήχος) δούλεψε, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο που είχα που δεν δούλεψε τίποτα... Αλλά δεν δούλεψε το κίτρινο (video), αλλά ούτε και το s-video...

Καμιά βοήθεια παιδιά;