Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Το καλωδιο ναι κατεβαζει και τους δυο δορυφορους αλλα πρεπει να βιδωνω και να ξεβιδωνω απο την κεντρικη πριζα για παιζει η οτε η νοβα, Αυτο δε χρειαζομαι?

αυτο λεω ρε Χαρη..!!απλα για να μην ξηλωνω απο κατω απο τα μπαλκονια το καλωδιο που εχω περασει για το multiview και να το δωσω κατευεθειαν στο πιατο του οτε(αμφιβολο και εδω εαν θα χρειαστει προεκταση)θα το κοψω σε ενα σημειο που βλεπει ταρατσα και απο το πιατο του οτε,θα φυγει ενα καλωδιο και θα παει να συναντησει του Multiview.η αλλη ακρη ειναι ηδη στο σαλονι οποτε ειμαι οκ...

Άστο τότε όπως είναι το καλώδιο που ένωνε τους 2 δέκτες.Μην το πειράζεις αν δε θέλεις.Εγώ αυτό που λέω είναι ότι το καλώδιο που ήδη έχεις στο σαλόνι και έρχεται από το diseqc να μείνει όπως είναι.Το μόνο που θα κάνεις αντί να είναι συνδεδεμένο στο diseqc,να το συνδέσεις στο πιάτο των 9 μοιρών(αν βάλεις νέο πιάτο).Ή μπορείς να μην το βγάλεις ούτε από το diseqc,αλλά να συνδέσεις το νέο πιάτο των 9 μοιρών στη θύρα του diseqc που ήταν ο ASTRA,αφού τώρα που θα βγάλεις τον edision όπως είπες,θα σου είναι άχρηστος.Με κατάλαβες?

Μα δεν θα πάρω καλώδιο που έρχεται από ταράτσα.το καλώδιο του multi θα πάρω και αντί για δέκτη με δέκτη θα γίνει kaon με lnb.σε μπερδεψα λιγο για αυτο αυριο θα σου κανω ενα σχεδιαγραμμα..

Κατάλαβα ότι θες να το κάνεις έτσι.Απλά,όπως τα έχω στο μυαλό μου,νομίζω ότι είναι απλούστερο αυτό που σου λέω.Για να επιμένεις βέβαια,ίσως όντως να έχω μπερδευτεί.Ρίξε ένα σχεδιάγραμμα αύριο για να το δω.

εννοουσα το 2ο tuner.αλλα βρηκα καλυτερη λυση.
θα βαλω το πιατο του οτε μονο του στην ακρη της ταρατσας και θα ριξω ενα καλωδιο μεχρι να βρει το καλωδιο που ενωνω τον 831 και τον 865(multiview)το οποιο σε ενα μηνα θα μου ειναι αχρηστο(ληγει το δωρεαν multiview).εκει θα ενωθει με μια μουφα.η αλλη ακρη του ειναι στον 865(εκει δηλαδη που θα μπει και καον)οποτε δεν πειραζω τιποτε αλλο..

εχει βεβαια αρκετα μετρα αποσταση(γυρω στα 40 μετρα καλωδιο),αλλα πιστευω να μην εχω προβλημα.

ακυρον...
επειδη συνεχιζει το multiview,ξεχναμε αυτην την λυση..
οποτε παμε παλι.

λυση 1-αλλαζω την βαση για να παρει και τα lnb (astra,hotbird,eutelsat).θα παρω το 2ο καλωδιο του 865 που ειναι για το 2ο tuner και θα το παω στον kaon.δουλευω με την παλια πατεντα το 2ο tuner του 865.
λυση 2-καταργω τον astra για να μην μπω σε διαδικασια αλλαγη βασης για 3 lnb.

Ωραίος ο Δημήτρης!Συνεχίζεις με το multivew,όπως σου είχα πει.Όπως πολύ σωστά σου λέει ο Σεραφείμ,αν το κάτοπτρο σου είναι 1 μέτρο δεν χρειάζεσαι slim lnb.Βέβαια,αν δεν χρησιμοποιήσεις τον edision με το διακόπτη προτεραιότητας στον άλλο χώρο όπου θα είναι μόνος του ο 865,τότε ο Astra θα σου είναι άχρηστος...Οπότε,σ' αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις το lnb του και να το βάλεις για τις 9 μοίρες.Έτσι,δεν θα χρειαστείς καινούργιο lnb.Αν το κάτοπτρο σου είναι 80cm,τότε θα πρέπει να βάλεις ένα slim lnb.Καλό είναι να κεντράρεις πάντως στις 9 μοίρες.

Και μια παρατήρηση.Για να σου δουλεύει χωρίς πρόβλημα το multivew,πρέπει ο 865 να έχει συνέχεια σήμα από το lnb.Από αυτή την άποψη θα πρέπει να τον έχεις μόνο του στον ένα χώρο,χωρίς να έχεις δίπλα του KAON (με διακόπτη 0-12 volt) ή Edision (με διακόπτη προτεραιότητας).Άρα πρακτικά βγαίνει εκτός ο Astra.Εκτός κι αν μένεις μόνος σου,δηλαδή δε χρειάζεσαι ταυτόχρονη θέαση NOVA και στους 2 χώρους.Αν συμβιβάζεσαι δηλαδή με τη λύση να δίνεις σήμα στον 865 μόνο όταν πρόκειται να πας για θέαση στον χώρο που βρίσκεται ο 831.Αλλά αυτό είναι και λίγο extreme.Με λίγα λόγια πας για κατάργηση του Astra.

θα καταργησω τον astra ετσι ωστε να γλυτωσω το επιπλεον lnb(με συγχρονως αλλαγη βασης) και την αλλαγη diseqc.
παιρνω ενα spaun 0-12,τον κοτσαρω στην θεση του διακοπτη προταιρεοτητας,βαζω και τον kaon στην θεση του edision και νομιζω οτι ειμαι οκ.
ευχαριστω παιδια...:2thumb22sup:

Έχω κινητό πιάτο και ενα dreambox 800. Εβαλα οτε τν και σύνδεσα με loop τον kaon πάνω στον dreambox. Για να δώ οτε πρέπει να γυρίσω το πιάτο μέσο dreambox, να τον βάλω standby και μετά να ανοίξω τον kaon. Αν θελήσω να γυρίσω στον dreambox, και αφού βάλω τον kaon σε standby, το πιάτο δεν γυρνάει παρά μόνο αν κλείσω τον kaon από τον διακόπτη. αν βάλω ένα διακόπτη προτεραιότητας θα λυθεί το θέμα χωρίς να κλείνω εντελώς τον kaon;

Μου είπε ένας που είχε δοκιμάσει συνεγκατάσταση OTE TV με Nova με ένα καλώδιο από την ταράτσα με τη λύση του διακόπτη Spaun 0-12, ότι κάθε φορά που έβλεπε για λίγη ώρα OTE TV, όταν επέστρεφε σε θέαση Nova ο Pace του έκανε επανεκκίνηση και αναζήτηση καναλιών από την αρχή, με αποτέλεσμα να του σπάει τα νεύρα. Στο τέλος αναγκάστηκε και ξανατρύπησε τοίχους και κατέβασε 2 καλώδια. Το έχει συναντήσει άλλος αυτό; Αν είναι αλήθεια, ίσως να κάνει την ακριβή λύση του stacker-destacker πιο ελκυστική ( υποθέτω εκεί δεν θα υπάρχει θέμα εφόσον δεν θα υπάρχει διακοπή τροφοδοσίας, σωστά; )

Το stacker μπορεί να είναι λίγο ακριβή λύση, αλλά είναι η σωστή λύση. Για το 0-12 αυτό το πρόβλημα δεν το έχω ακούσει εγώ προσωπικά.

Μου είπε ένας που είχε δοκιμάσει συνεγκατάσταση OTE TV με Nova με ένα καλώδιο από την ταράτσα με τη λύση του διακόπτη Spaun 0-12, ότι κάθε φορά που έβλεπε για λίγη ώρα OTE TV, όταν επέστρεφε σε θέαση Nova ο Pace του έκανε επανεκκίνηση και αναζήτηση καναλιών από την αρχή
Τι περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις είχε στον pace;

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Τι περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις είχε στον pace;
Δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να έχει σχέση αυτό, γιατί θα παρέμενε το ίδιο και μετά που κατέβασε δεύτερο καλώδιο. Εφόσον όμως δεν το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος από εδώ που χρησιμοποιεί τέτοιο διακόπτη μάλλον ο γνωστός μου κάτι είχε κάνει λάθος στη συνδεσμολογία.

Πάντως όταν είχα και τα δύο (μέχρι πριν 14 μήνες) δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Spaun 0/12, ΚΑΟΝ και Pace. H λύση stacker/destacker είναι η απολύτως σωστή καθώς δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις τον ΚΑΟΝ για να δεις στον Pace, παίζουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη βρε παιδιά, αλλά επειδή μπερδεύτηκα διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, θέλω να ζητήσω τη συμβουλή σας σε "απλά" Ελληνικά. Εχω ΝΟVA και θέλω να βάλω και ΟΤΕ tv. Η πολυκατοικία έχει ένα μεγάλο πιάτο, μονό LNB και κατεβαίνει ένα καλώδιο σε κάθε διαμέρισμα. Πως μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά NOVA και OTE; Τελικά τι πρέπει να προσθέσω για να μην έχω προβλήματα; Υπόψιν, ότι θα βλέπω πάντα το ένα από τα δύο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Παιδες, εχω ote tv κ επειδη εκανα μεταφορα κ θα χω κ nova, θελω να βλεπω τα καναλια με ενα καλωδιο. Ξερετε περιπου τι κοστος εχει αυτο; Τι να περιμενω;