Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Το 80 ρι πιατο της νοβα θελει λεπτο lnb να παρω και για τον οτε η να παρω ενα κανονικο?

Κέντρο 9 με κανονικό και slim lnb για τις 13.

Επειδη εχω 4 lnb κανονικα που καθονται να προσπαθησω να βαλω απλo για οτε παρακεντρα πριν αγορασω slim, η θα φαω τζαμπα την ωρα μου. Παντως διπλα στο γειτονα απ'οτι ειδα ο τεχνικος 2 κανονικα του εβαλε στο 80ρι της νοβα

Για να έχεις μέγιστη λήψη και στο παράκεντρο lnb,θα πρέπει να τοποθετηθεί slim.Ο Hotbird είναι δορυφόρος με πανίσχυρο σήμα και βγαίνει πανεύκολα παράκεντρα,αλλά με κανονικό lnb σε 80ρι κάτοπτρο δεν θα έχεις μέγιστη λήψη.Αυτή θα επιτευχθεί με slim lnb για τις συγκεκριμένες διατάσεις.

Δεν το εγραψα ξεχασα ,εχω κεντρο νοβα, τον οτε σκεφτομουν να βαλω παρακεντρα με δυο κανονικα lnb, Ετσι ηταν η εγκατασταση που ειδα!!

Έκανα την εγκατάσταση σήμερα στο πιάτο της ταράτσας με παρακεντρο lnb. Έχω ποιότητα σήματος 100% και ισχύς σήματος 48%-51%.
Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα ακόμα αλλά παίζει να έχω θέματα λόγο της ισχύς σήματος?

Έκανα την εγκατάσταση σήμερα στο πιάτο της ταράτσας με παρακεντρο lnb. Έχω ποιότητα σήματος 100% και ισχύς σήματος 48%-51%.
Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα ακόμα αλλά παίζει να έχω θέματα λόγο της ισχύς σήματος?

Το έχουμε πει πολλές φορές.Αυτό που παίζει ρόλο είναι η ποιότητα και όχι η ισχύς.Όπως επίσης έχουμε πει πού οφείλεται η χαμηλή ισχύς.Αν η ποιότητα είναι 100%,τότε και 10% ισχύ να είχες και πάλι δεν θα είχες πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Το είπαμε: κέντρο 9 με κανονικό και slim lnb για τις 13. Σωστή δουλειά με δύο κανονικά lnb δε γίνεται.

Εντελως πληροφοριακα παντως, εκανα σημερα εγκατασταση με 2 κανονικα Lnb παρακεντρο στις 9 και σημα 74% περιπου, θα το αφησω ετσι μεχρι να δω τι γινεται και με χαλια καιρο και μετα θα κανω αλλαγες αν χρειαστει.

εγω εχω πιατο 1.10m με 4lnb..κεντρο εχω 19,2 και παρακεντρα εχω 13-23,5-28..δεν πιστευω να εχω προβλημα στην ληψη του σηματος αν βαλω παρακεντρα lnb και για τις 9 μοιρες εεε???και τι lnb να βαλω??slim η κανονικο???

Καλησπέρα σε όλους... Ρε παιδια αν καποιος μπορει να δωσει τα φώτα του, Εχω μια εγκατασταση 2 δορυφορων ( 9Ε και 13Ε ). Εχω ΟTE tv και ενα αλλο δεκτη. Ολα αυτα κατεβαινουν με ενα καλωδιο, αλλα κανενας απ τους δυο δεκτες δεν εχει loop out. Πως μπορω να τουσ συνδέσω, τι χρειαζομαι για να δουλεψει το συστημα?

Στο καλώδιο που κατεβαίνει θα βάλεις ένα διακόπτη προτεραιότητας.Στη θέση priority θα συνδέσεις τον δέκτη του εμπορίου και στην άλλη θέση τον δέκτη του ΟΤΕ.Όταν ο δέκτης του εμπορίου είναι ανοιχτός θα βλέπεις εικόνα από αυτόν.Όταν είναι κλειστός,θα βλέπεις από τον δέκτη του ΟΤΕ.Μόνο ταυτόχρονα δεν γίνεται να έχεις εικόνα και στους δύο δέκτες.Θα βλέπεις εναλλακτικά με τον τρόπο που σου είπα.
Και βέβαια θα πρέπει να έχεις κάνει και την κατάλληλη ρύθμιση από το μενού των 2 δεκτών για diseqc.

Εχω ενα 80αρι πιατο οτε κ ειπα τηλεφωνικα τον τεχνικο της nova οτι θελω συνεγκατασταση στη βεροια. Κ μου ειπε οτι δε γινεται. Πρεπει να βαλει αλλο πιατο κ να εχω ενα για καθε παροχο. Κ η nova λεει δεν εγκρινει συνεγκατασταση. Δεν ειναι τρελο;

Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Δεν είναι έτσι παιδιά. Αν δεν εγκρίνει ο τεχνικός για την σωστή λειτουργία δορυφορικής κεραίας, δεν θα στείλει sms για ενεργοποίηση της υπηρεσίας.
Τον εξοπλισμό άλλωστε τον δικαιούται ο φίλος ankoxen.

Μενω σε οικοδομη δεν εχω δικη μου ταρΑτσα. Θεωρω οτι απο την στιγμη που θελω να πληρωσω slim lnb κ εργασια γιατι να μη γινεται; Με το ζορι να εχω δυοβπιατα; Στο τηλεφωνο η nova λεει ειναι οκ

Το να μην εγκρίνει η NOVA συνεγκατάσταση με ΟΤΕ TV,είναι ανεξήγητο.Ο ΟΤΕ από την πλευρά του πώς την εγκρίνει?Παρέχει και οδηγίες,αναφέροντας μάλιστα και την απαραίτητη τάση των 12 volt που παρέχεται από το pin 8 του scart του αποκωδικοποιητή!Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άρνηση συνεγκατάστασης,από την πλευρά της NOVA.

Οι τεχνικοί κάνουν την εγκατάσταση που δικαιούσαι έτσι και αλλιώς. Αν υπάρχει ήδη εγκατάσταση με λήψη Hot Bird στέλνουν sms γίνετε η ενεργοποίηση και σου αφήνουν κάτοπτρο lnb κλπ....
Το να βάλουν οι τεχνικοί lnb σε υπάρχων πιάτο ΟΤΕ αυτό δεν το γνωρίζω δεν έχει γραφτεί και κάτι.

ankoxen σε συνεννόηση με τους τεχνικούς ίσως βγάλεις άκρη

Erwdios το πιάτο είναι 80άρι