Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Καλημέρα μπορεί κάποιος να μου πει εάν ειναι εφικτό με Wave Frottier t 90 να έχω digea 3.1 ote tv 9,0 Astra 19,2 περιοχή αμβουργο Γερμανία!!

Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να εχει καποιος κεντρο Εutelsat 3B, για να βγαλει τον δορυφορο σε τετοιο πιατο. Εγω με τετοιο πιατο, και κεντρο 21,5 East, λαμβανω ανετα το δορυφορο, Εutelsat 3B.

Εαν παραμεινουν τα σηματα οπως ειναι τωρα, η Τ90 σε καλυπτει. Φιλος κοντα στο Ludwigsburg εχει Τ90 κεντραρισμενη στις 16Ε και τα λαμβανει αν και με χαμηλο rain margin. Το καλοκαιρι ρυθμισα μια 60εκ στο Böblingen η οποια πιανει επισης πολυ οριακα ομως και τις 3 συχνοτητες (Digea+ΝΕΡΙΤ).

Επιφυλασσομαι βεβαια για μελλοντικες εκπληξεις. Να υπενθυμησω πως ειχαμε ενα διαστημα πεσμενα σηματα στις 3.1Ε και δυσκολευομουν να τα πιασω ακομα και με 1μ. Μετα τα ανεβασανε ξανα οπως ειναι τωρα. Επισης χωρις να τα βαψω μαυρα παιζει και αυτο το σεναριο: Να φυγει η ΝΕΡΙΤ απο τις 3.1Ε (εχουν γινει δοκιμες προσφατα στις 31.5Ε χωρις να επιβεβαιωνει την μετακομηση της εκει) και (μερικως) ο ΟΤΕ σε δεσμη Ελλαδας η οποια κατα πασα πιθανοτητα να μην λαμβανεται ουτε με τεραστιες κεραιες στη Γερμανια πια. Τονιζω: Αυτα ειναι σεναρια τα οποια μπορουν να βγουνε στο μελλον και κανεις δεν μπορει να προβλεψει τι θα ισχυσει τα επομενα χρονια οποτε ολες οι συμβουλες ειναι για την τωρινη κατασταση.

Παιδιά καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία, ελπίζω δε σε επιείκεια λόγω ασχετοσύνης. Είμαι λοιπόν παντελώς άσχετος με το αντικείμενο και αποφάσισα να γίνω συνδρομητής του ΟΤΕ (είναι η ομάδα βλέπεις που δεν κόβεται). Επειδή οι τεχνικοί του είναι μάλλον πολύ ακριβοθώρητοι έλεγα να κάνω μια απόπειρα μπας και καταφέρω κάτι, γιατί δεν βλέπω να έρχονται πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Όχι ότι θα επιχειρούσα να εγκαταστήσω δικό μου πιάτο (είπαμε άσχετος), απλά γιατί η οικοδομή που νοικιάζω έχει κεντρική δορυφορική κεραία και κατ' επέκταση πρίζες εντός σπιτιού που γράφουν Sat TV. Ανέβηκα στην ταράτσα και παρατήρησα ότι το κοινό πιάτο είναι τεράστιο. Δίπλα του είχε ένα πιάτο nova και υπερτερούσε σε μέγεθος μπορεί και 3 φορές.
Διάβασα λοιπόν ότι τα μεγάλα πιάτα πιθανόν να αρκούν για λήψη πολλών δορυφόρων. Σημειωτέον ότι το κοινόχρηστο πιάτο με αυτό της nova στοχεύουν στο ίδιο σημείο (υπολογισμός με το μάτι).
Τι έκανα εγώ: πήγα και αγόρασα ένα καλώδιο με αντάπτορες F ώστε να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή μου με τη πρίζα. Όταν επιχείρησα να εγκαταστήσω τον δορυφόρο, φυσικά δεν έπιανε σήμα (σιγά που θα έπιανε). Να σημειώσουμε ότι στην ταράτσα έχει ένα που μοιάζει με μικροδιακόπτη DiSEqC. Δεν έχω καταλάβει τι είναι και τι κάνει, όλα αυτά τα βλέπω στο ίντερνετ και ψάχνω να τα επαληθεύσω.
Ερωτάται: Υπάρχει περίπτωση ένας άσχετος όπως εγώ να καταφέρει να δει ΟΤΕ tv;

Απ' ότι φαίνεται το κάτοπτρο είναι κεντραρισμένο στον hotbird (για Nova δηλαδή). Θα μπορείς να πιάσεις και ΟΤΕ,αρκεί να βάλεις παράκεντρο lnb.Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βάλεις και διακόπτη diseqc.Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να συνεννοηθείς με τους υπόλοιπους ενοίκους για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Ευχαριστω πολυ. Δυστυχως δεν διαθετω τις γνωσεις να πειραξω το παραμικρο. Ασε που διατηρω σοβαρες αμφιβολιες για το αν καποιος ενοικος χρησιμοποιει το κοινοχρηστο πιατο. Συνεπως μπορει και να εχει αποσυντονιστει ή να μη δουλευει καν. Στο 13888 μου ειπαν οτι προφανως δεν ειναι "συνδεδεμενο" το πιατο με τον δορυφορο του ΟΤΕ γιατι σε μια τετοια περιπτωση θα ειχα σημα. Ειμαι λοιπον στο ελεος των τεχνικων. Στην αρχη ειχαν πει 5 εργασιμες, μετα εγινε 6-7 και απ' οτι μαντευω ευκολα θα γινει 10-12. Αραγε η Nova ποσο γρηγορα κανει εγκατασταση, ξερουμε;

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για εγκατάσταση ΝOVA μαζί με ΟΤΕ. Για την ώρα έχω NOVA και μετά από προσφορά που μου έγινε σκέπτομαι να βάλω και ΟΤΕ tv. Για την εγκατάσταση, από ότι κατάλαβα, εφόσον έχω πιάτο 80αρι θα χρειαστεί μόνο ένα ακόμα Lnb; ...Με τους αποκωδικοποιητές τι ακριβώς γίνεται εφόσον θα κατεβαίνει ένα καλώδιο από την ταράτσα; θα πρέπει να προμηθευτώ κάποιου είδους ανταπτορα ώστε να διακλαδώνει το ένα καλώδιο του δορυφορικού πιάτου σε δυο ώστε αυτά με την σειρά τους να κουμπώσουν στους δυο αποκωδικοποιητές της Nova και ΟΤΕ; Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνετε αυτή η εγκατάσταση;

Στο πιάτο καλό είναι να έχεις OTE (Eutelsat) κέντρο, NOVA (Hotbird) παράκεντρα σε slim LNB. Μετά θα μπει DiSEqC, θα κατέβει ένα καλώδιο. Πριν τους δύο receivers θα μπει ένας διακόπτης 0-12V της SPAUN ο οποίος θα συνδεθεί με το Scart (με το pin 8) του KAON (ΟΤΕ). Ο διακόπτης θα εναλλάσσει το ποιος receiver θα λαμβάνει. Αν ο KAON είναι κλειστός, θα βλέπεις στον PACE (Nova). Όταν τον ανοίγεις, θα παίρνει προτεραιότητα αυτός και θα βλέπεις σε αυτόν. Για να δεις Nova θα πρέπει να τον κλείσεις. Καταλαβαίνεις ότι με αυτήν τη λύση είναι "ο ένας ή ο άλλος". Στα θετικά το κόστος (κανά 40-45 για DiSEqC + διακόπτη 0-12V). Αν θέλεις να βλέπεις και τα 2 ταυτόχρονα χωρίς άνοιξε-κλείσε, τότε θα πας σε λύση Stacker-Destacker η οποία συνήθως πάει πάνω από 100 ευρώ.

@vertical ...ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η λύση του διακόπτη 0-12V μου φαίνετε λίγο μεσοβέζικη οπότε μάλλον θα καταλήξω στην λύση του Stacker-Destacker. Το θέμα είναι ποιος θα το κάνει και με τι κόστος. Πόσο δηλαδή θα με χρεώσει ο τεχνικός που θα στείλει ο ΟΤΕ tv για να κάνει τέτοια εγκατάσταση και αν θα ξέρει να κάνει την αντίστοιχη εγκατάσταση με Stacker-Destacker; Γιατί αν είναι να μου βγει κανένα 150+ ευρώ δεν νομίζω να συμφέρει να μπω καν στον κόπο…

Κοίταξε, ο εγκαταστάτης του ΟΤΕ παίρνει ένα στάνταρ ποσό (δεν γνωρίζω ακριβώς, ίσως μας βοηθήσει κάποιο άλλο μέλος). Από εκεί και πέρα αν έρθει τεχνικός ΟΤΕ θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων τα περι συνεγκατάστασης. Αυτοί από μόνοι τους πάνε στη λύση διακόπτη. Οπότε υπάρχουν 2 λύσεις:

α) Ρωτάς εκ των προτέρων τον τεχνικό που είναι συμβεβλημένος με τον ΟΤΕ για το κόστος (αν είναι να έρθει θα κάνει λιγότερο χρόνο να βάλει stacker/destacker από το να βάλει διακόπτη 0-12V οπότε θεωρώ αδικαιολόγητο να χρεώσει οτιδήποτε παραπάνω από ότι χρεώνει για την συνεγκατάσταση που κάνει μέσω οδηγιών που έχει πάρει)
β) Φέρνεις δικό σου τεχνικό που μπορεί να σου πάρει λιγότερα (αν στη α) περίπτωση σου ζητάει περισσότερα) αλλά αν προκύψει θέμα με την εγκατάσταση δεν θα έχεις την εγγύηση εγκατάστασης που σου δίνει ο ΟΤΕ.

Μίλησα με το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ και από ότι κατάλαβα ο τεχνικός που θα έρθει να κάνει την εγκατάσταση θα συνδέσει τους αποκωδικοποιητές με διακόπτη 0-12V χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Βέβαια αυτοί μου είπαν πως και οι δυο αποκωδικοποιητές θα είναι ανοιχτοί και πως απλά και πολύ εύκολα θα πηγαίνω από το HDMI1 στο HDMI2, με το control της Tv, oταν θα θέλω να αλλάξω κανάλι από ένα κανάλι του ΟΤΕ σε ένα της NOVA… από αυτά που διάβασα εδώ όμως κατάλαβα πως αυτό δεν γίνετε και μάλλον λένε τα πάντα αρκεί να δεχτώ την προσφορά τους.

Θα πληρώσεις φίλε μου τον διακόπτη.
Απλά δεν θα πληρώσεις παραπάνω σαν εργασία.
Αλλά τα υλικά τα χρεώνεσαι όλα.. Και το diseqc.
Το ίδιο και με το staker destaker απλά είναι αρκετά ακριβουτσικο

Μίλησα με το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ και από ότι κατάλαβα ο τεχνικός που θα έρθει να κάνει την εγκατάσταση θα συνδέσει τους αποκωδικοποιητές με διακόπτη 0-12V χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Βέβαια αυτοί μου είπαν πως και οι δυο αποκωδικοποιητές θα είναι ανοιχτοί και πως απλά και πολύ εύκολα θα πηγαίνω από το HDMI1 στο HDMI2, με το control της Tv, oταν θα θέλω να αλλάξω κανάλι από ένα κανάλι του ΟΤΕ σε ένα της NOVA… από αυτά που διάβασα εδώ όμως κατάλαβα πως αυτό δεν γίνετε και μάλλον λένε τα πάντα αρκεί να δεχτώ την προσφορά τους.

Ανοησίες σου είπαν. Ο διακόπτης αλλάζει προτεραιότητα με την τροφοδοσία 12V. Για να ανοίξει/κλείσει η τροφοδοσία πρέπει να ανοίξει/κλείσει ο ΚΑΟΝ.

Βέβαια αυτοί μου είπαν πως και οι δυο αποκωδικοποιητές θα είναι ανοιχτοί και πως απλά και πολύ εύκολα θα πηγαίνω από το HDMI1 στο HDMI2, με το control της Tv, oταν θα θέλω να αλλάξω κανάλι από ένα κανάλι του ΟΤΕ σε ένα της NOVA… από αυτά που διάβασα εδώ όμως κατάλαβα πως αυτό δεν γίνετε και μάλλον λένε τα πάντα αρκεί να δεχτώ την προσφορά τους.

Γινεται, εαν κατεβει και ενα δευτερο καλωδιο απο το δευτερο LNB.
Χωρις διακοπτες και σπλιτερς.

το scart του 831 ποτέ δε κλείνει το ρεύμα του στην έξοδο 4 του scart σωστά;
αντίθετα ο δέκτης του ΟΤΕ το κλείνει όταν είναι στο standby...

Γινεται, εαν κατεβει και ενα δευτερο καλωδιο απο το δευτερο LNB.
Χωρις διακοπτες και σπλιτερς.

@skysound … αυτό ακριβώς ήθελα να αποφύγω φίλε μου :smile: …το δεύτερο καλώδιο, τα τρυπήματα κτλ. Όμως και το τμήμα πωλήσεων και το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ μου είπε άλλα. Με εκνευρίζει περισσότερο το ότι δεν σου λένε την αλήθεια προκειμένου να σου πouλησουν το πακέτο τους παρά το να μου πουν ότι « Κύριε γίνεται η σύνδεση όπως θέλετε αλλά με επιπλέον κόστος» … και σε αυτή την περίπτωση αφού το θέλω έτσι θα το πλήρωνα. Οπότε μάλλον θα δώσω άκυρο στην προσφορά τους και μένω μόνο με Nova.

Αν είσαι οκ σε όλα τα υπόλοιπα, βάλε ένα διακοπτάκι και θα είσαι μια χαρά !
δεν είναι και τόσο σοβαρό....

Corsair4, με τον διακόπτη δεν είναι κάτι τραγικό. Κι εγώ έτσι έχω την εγκατάσταση, ή μάλλον την είχα πριν κόψω τη Nova. Μια χαρά έπαιζε. Ο ΚΑΟΝ ξεκινάει από standby σε 1", δεν θα σε απασχολήσει καν. Και τον Pace τον αφήνεις ανοιχτό, απλά θα κιτρινίσει το λαμπάκι του (δεν λαμβάνει σήμα) και μόλις κλείνεις τον KAON αμέσως θα πρασινίζει. 1-2" ιστορία είναι.

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες αλλά κυρίως λόγο συμπεριφοράς τους έμεινα προς το παρών μόνο με την Nova … καλά να είμαστε και όποτε θέλουμε φεύγουμε και από αυτούς ;)