Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ευχαριστω φιλε, ανεβηκα στα κεραμιδια 10 φορες οχι για να θαυμασω την δουλεια ,αλλα για να κουβαλησω δεκτη -μπαλαντεζα - laptop εργαλεια :a0210:

Και μη μου πεις ότι δεν έχεις ανέβει 2 -3 φορές στην ταράτσα, χωρίς λόγο απλά να θαυμάσεις το έργο σου.

Την "δική σου" εγκατάσταση :smile:
Αυτό ξανά πες το. Χεχεχε
εγω και το T90 που τοποθέτησα μόνος μου με 16 Lnb αλλά και το κινητό με το diseqc μοτέρ που εξίσου τοποθέτησα μόνος μου δεν χορταίνω να τα καμαρώνω.:2thumb22sup:

Καλησπέρα, με πηραν με προσφορά από Nova, 25Ε για παντα το Sports Pack+HD+αποκωδικοποιητης εγγραφης. Για να μη θεωρηθώ off-topic περνάω αμέσως στην τεχνική ερώτηση: Εχω αυτη τη στιγμη πιατο 85αρι με single Inverto black ultra που κοιταζει τον eutelsat 9. Αν αποφασίσω να βάλω κ Νοβα (δεν πολυκαιγομαι αλλα για 25Ε το σκέφτομαι), υπάρχει καποια plug n play λυση του τυπου διπλο lnb που αν μπει στη θεση του τωρινου θα βρει αμεσως τον 9 και τον 13 χωρις πολλες σκωτούρες; Επισης, το μονο που θα χρειαστω μετα ειναι το 2ο καλωδιο υποθετω απο το lnb στον αποκωδικοποιητη;

Αυτό που θέλεις γίνεται με δυο τρόπους.

Α. Με ένα monoblock Lnb που θα βάλεις στη θέση αυτού που έχεις τώρα και χωρίς να κουνήσεις το πιάτο, θα κατεβαίνει από το Lnb πάλι ένα καλώδιο όπως και τώρα κάτω με μόνη διαφορά ότι χρειάζεσαι ένα διακόπτη πλέον κάτω 0/12V ο οποίος θα αναλάβει να χωρίσει από το ένα καλώδιο το σήμα και να το στείλει στους δυο δέκτες.

Β. Να πάρεις άλλο ένα Lnb αντίστοιχο με αυτό που έχεις από κάποιο κατάστημα και παράλληλα να τους ζητήσεις και μια βάση στήριξης Lnb τύπου μανταλάκι που θα στηρίξει το ένα Lnb με το άλλο. Σε αυτή την περίπτωση θα κατέβουν δυο ανεξάρτητα καλώδια ένα για κάθε δέκτη.

Πλεονέκτημα της A μεθόδου είναι ότι κατεβαίνει ένα καλώδιο στον δέκτη αλλά έχει μειονέκτημα ότι πρέπει να έχεις ένα δέκτη ανοιχτό κάθε φορά, ποτέ και τους δυο.

Πλεονέκτημα της B μεθόδου είναι ότι μπορείς να έχεις και τους δυο δέκτες ταυτόχρονα ανοικτούς χωρίς πρόβλημα και μειονέκτημα ότι πρέπει να κατεβάσεις δεύτερο καλώδιο από την ταράτσα.

Αυτό που θέλεις γίνεται με δυο τρόπους.

Α. Με ένα monoblock Lnb που θα βάλεις στη θέση αυτού που έχεις τώρα και χωρίς να κουνήσεις το πιάτο, θα κατεβαίνει από το Lnb πάλι ένα καλώδιο όπως και τώρα κάτω με μόνη διαφορά ότι χρειάζεσαι ένα διακόπτη πλέον κάτω 0/12V ο οποίος θα αναλάβει να χωρίσει από το ένα καλώδιο το σήμα και να το στείλει στους δυο δέκτες.

Β. Να πάρεις άλλο ένα Lnb αντίστοιχο με αυτό που έχεις από κάποιο κατάστημα και παράλληλα να τους ζητήσεις και μια βάση στήριξης Lnb τύπου μανταλάκι που θα στηρίξει το ένα Lnb με το άλλο. Σε αυτή την περίπτωση θα κατέβουν δυο ανεξάρτητα καλώδια ένα για κάθε δέκτη.

Πλεονέκτημα της A μεθόδου είναι ότι κατεβαίνει ένα καλώδιο στον δέκτη αλλά έχει μειονέκτημα ότι πρέπει να έχεις ένα δέκτη ανοιχτό κάθε φορά, ποτέ και τους δυο.

Πλεονέκτημα της B μεθόδου είναι ότι μπορείς να έχεις και τους δυο δέκτες ταυτόχρονα ανοικτούς χωρίς πρόβλημα και μειονέκτημα ότι πρέπει να κατεβάσεις δεύτερο καλώδιο από την ταράτσα.

Επειδή είναι μπαλκόνι δεν εχω προβλημα να φερω αλλο ενα καλωδιο μεσα κ δεν χρειαζομαι και τον διακοπτη. Απλα βρισκω τη βαση λοιπον. Αν και να πω την αληθεια ακομα κ τα 25 τα βρισκω πολλά για αυτό που ειναι το sports pack πλεον. Ευχαριστώ για την απάντηση φιλε cmoustakas.

Φίλε mclisme,δυο διευκρινίσεις μόνο...

Καλό είναι για το συγκεκριμένο κάτοπτρο,εφόσον επιλέξεις τη λύση δεύτερου lnb με ξεχωριστό καλώδιο για τον δέκτη της Nova,να είναι (το lnb) slim.Μόνο με τέτοιο η λήψη του hotbird θα είναι η μέγιστη δυνατή.Και με κανονικό θα γίνεται λήψη,αλλά όχι η μέγιστη δυνατή.

Εφόσον επιλέξεις τη λύση του μονού καλωδίου με monoblock lnb,σε συνδυασμό (όπως σωστά είπε ο cmoustakas) με διακόπτη Spaun 0/12 volt ,δεν χρειάζεται πάντα να έχεις μόνο έναν δέκτη ανοιχτό.Συγκεκριμένα,ο δέκτης της Nova δεν χρειάζεται να κλείνει ποτέ.Ο δέκτης του ΟΤΕ θα κλείνει μόνο όταν θέλεις να βλέπεις Nova.Η μόνη περίπτωση δηλαδή που μόνο ένας δέκτης θα πρέπει να είναι αναμμένος,είναι όταν θα επιλέγεις να δεις Nova.Σε αυτή και μόνο την περίπτωση θα πρέπει να κλείνεις τον δέκτη του ΟΤΕ.Όταν θα βλέπεις ΟΤΕ,μπορείς να έχεις και τους 2 δέκτες αναμμένους.

OTE TV + NOVA ME DIPLO LNB

Καλημέρα Παιδιά

Σκέπτομαι να πάω στον ΟΤΕ και έτσι αρχίζουν τώρα τα προβλήματα.
Στην σκεπή του διώροφου σπιτιού υπάρχει ένα κάτοπτρο από την Nova με διπλά LNB το ένα κατεβαίνει σε μένα 1[SUP]ος[/SUP] όροφος και το άλλο στον δεύτερο όροφο.
Το πρόβλημα είναι ο δεύτερος όροφος θέλει να παραμείνει στην Nova και εγώ να πάω στον OTE TV. Μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχει κάποια αλλαγή?? Εννοώ σε κάτοπτρο και εξοπλισμό??

Σας ευχαριστώ παιδιά εκ των προτέρων.

Last edited by a moderator:
Κατά αρχήν θα ήθελα να σε καλωσορίσω στο forum και να σου υπενθυμίσω και από εδώ ότι γράφουμε μόνο Ελληνικά για να είναι κατανοητά σε όλους.

Αυτό λοιπόν που καταλαβαίνω εγώ από την περιγραφή σου είναι ότι έχουμε ένα πιάτο με ένα Twin LNB που φεύγουν από το ίδιο LNB δυο καλώδια ένα από κάθε όροφο. Τα προβλήματα μας μέχρι εδώ είναι τρία.

1.Η Nova και ο OTE δεν εκπέμπουν στον ίδιο δορυφόρο με αποτέλεσμα να χρειάζεται επάνω στο πιάτο να προστεθεί δεύτερο LNB διπλά στο υπάρχων.

2. Το πιάτο της Nova Που υπάρχει ήδη τι διάσταση έχει ? Είναι 60cm η 80cm ? Αν είναι 80cm Μπορεί να γίνει εγκατάσταση και στους δύο δορυφόρους μαζί σε αυτό αν είναι 60cm Θέλεις αλλαγή πιάτου να πας σε μεγαλύτερο για να μπορούν να κατέβουν από ένα και οι δυο δορυφόροι σωστά.

3.Ας υποθέσουμε ότι το πιάτο είναι 80cm και μπορούν να μπουν και οι δυο δορυφόροι τα δυο LNB μαζί στο ίδιο πιάτο, Αυτή την στιγμή το πιάτο σημαδεύει τον δορυφόρο της Nova θα πρέπει όταν γίνει η προσθήκη του δευτέρου LNB από κάποιον εγκαταστάτη το πιάτο να στοχεύσει στο κέντρο τον δορυφόρο του OTE και παράκεντρα(δίπλα δηλαδή)να μπει το LNB για τον δορυφόρο της NOVA.

Το μόνο θετικό αν θέλεις που καταλαβαίνω από την περιγραφή σου είναι ότι σε κάθε όροφο κατεβαίνουν δυο αυτόνομα καλώδια από το πιάτο οπότε δεν χρειάζεσαι να τραβήξεις καινούργια καλώδια προς τους ορόφους. Όλες η αλλαγές θα γίνουν στο πιάτο.

Last edited:
Μια διευκρίνηση μόνο, σε όσα σωστά αναφέρει ο Χρήστος. Για την περίπτωση κατόπτρου 80 εκατοστών, το παράκεντρο lnb θα πρέπει να είναι slim (λεπτό δηλαδή) για την καλύτερη δυνατή λήψη.

Καλησπερα σε ολους.
Θα ηθελα να μου προτεινεται εναν πολυδιακοπτη 9x8 (9 εισοδους και 8 εξοδους).Εβλεπα για Spaun και Ikusi αλλα ειναι αρκετα ακριβοι και δεν θελω να ξεφυγω πολυ.
Μπορειτε να μου πειτε για καμια αλλη εταιρια που να ειναι καλη?

Μια βοήθεια από τους guru της κατηγορίας..! :)

Στο τέλος της βδομάδας, θα έρθει τεχνικός της Nova για νέα δορυφορική εγκατάσταση στο σπίτι όπου μετακομίζω.

Επομένως έχουμε τοποθέτηση 80cm κατόπτρου, μονό LNB, καλώδιο κλπ.

Φιλικό πρόσωπο έχει σύνδεση OτεTV, αλλά καθώς ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και μένει ανεκμετάλλευτη η συνδρομή του, μπορώ να έχω στη διάθεσή μου τον δέκτη του για τα διαστήματα που λείπει.

Κι εδώ έρχεται η απορία μου..

Τι μπορώ να κάνω στην εγκατάσταση που θα γίνει από τον τεχνικό της Nova, ώστε να μη χρειαστεί μετέπειτα να κάνω πολύ "φασαρία" για την λήψη OτεTV;
(Φυσικά για λήψη με τη χρήση ενός κατόπτρου).

Λύση stacker/destacker απορρίπτεται λόγω κόστους.

πχ. μπορώ να αγοράσω βάση για 2 LNB και ένα Slim LNB και να πω στον τεχνικό της Nova που θα έρθει, να μου στοχεύσει παράκεντρα τον HotBird (με το Slim LNB) και να κεντράρω στη συνέχεια τον EutelSat;
(Ελπίζω με ένα λογικό αντίτιμο, να δεχθεί να στοχεύσει ο ίδιος στον EutelSat ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή λήψη, καθώς και να δεχθεί να "πετάξει" κατ' ευθείαν διπλό καλώδιο).

Υπάρχει ήδη διαθέσιμο και απλό LNB. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ή για αποφυγή προβλημάτων, να πάω σε Slim;

Τι επιπλέον υλικά θα χρειαστεί να προμηθευτώ γενικότερα;

Αν μπορεί κάποιος να προτείνει και συγκεκριμένα δοκιμασμένα υλικά, θα ήμουν υπόχρεος!

Οποιαδήποτε πρόταση για το αποτέλεσμα που επιθυμώ να επιτύχω, ευπρόσδεκτη!

Last edited:
Αυτόνομη λύση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα είναι δυο LNB το ένα slim στην περίπτωση σου στο 80αρι πιάτο και να κατεβάσεις δυο καλώδια ένα από κάθε LNB στον αντίστοιχο δέκτη. Μετά πας με ένα καλώδιο διακόπτη diseqc πάνω και διακόπτη 0/12V κάτω αλλά εδώ το μειονέκτημα είναι ότι για να δουλέψει ο ένας δέκτης ο άλλος πρέπει να είναι κλειστός.

Αν είναι να σου "κατεβάσει" καλώδιο, πάρε εσύ ένα δεύτερο καλώδιο για τον ΟΤΕ και πες του επί τόπου να στο περάσει. Ουσιαστικά, η τρύπα που θα σου ανοίξει θα είναι μια ιδέα μεγαλύτερη για να περάσουν 2 καλώδια. Αυτό για να μην μπλέκεις με διακόπτες. Οπότε προμηθεύσου καλώδιο (δες τι μήκος θα χρειαστείς, πάρε ένα καλό πχ ΒΙΟKAL) κι ένα slim LNB.

Αν είναι να σου "κατεβάσει" καλώδιο, πάρε εσύ ένα δεύτερο καλώδιο για τον ΟΤΕ και πες του επί τόπου να στο περάσει. Ουσιαστικά, η τρύπα που θα σου ανοίξει θα είναι μια ιδέα μεγαλύτερη για να περάσουν 2 καλώδια. Αυτό για να μην μπλέκεις με διακόπτες. Οπότε προμηθεύσου καλώδιο (δες τι μήκος θα χρειαστείς, πάρε ένα καλό πχ ΒΙΟKAL) κι ένα slim LNB.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Προτείνεις και κάποιο συγκεκριμένο slim lnb?

Με τον παραπάνω τρόπο δε χρειάζεται κάποιο diseqc, διακόπτες κλπ, σωστά;

Τα περισσότερα slim LNB της αγοράς ειναι καλά εκτός τα λευκά τις inverto αυτά να τα αποφύγεις. Όταν κατεβάσεις δεύτερο καλώδια δεν χρειάζεται ούτε diseqc ούτε διακόπτες ούτε τίποτα. Απο το LNB φεύγει το δεύτερο καλώδιο και κουμπώνει στο πιάτο.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Έχω καταλήξει σε αυτό για Slim LNB και αυτή τη βάση.

Οπότε συνοψίζοντας, στοχεύω παράκεντρα τον HotBird (με το Slim LNB), κεντράρω τον EutelSat και κατεβάζω 2 συνολικά καλώδια προς τους δέκτες. Σωστά;

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Ένα πολύ καλο και δοκιμασμενο slim Lnb είναι Αυτο

Η βαση που επελεξες είναι για πιατο Gebertini,εχεις τετοιο?? Αν όχι πηγενε σε αυτή την λυση.

Τα είδα από κινητό και δεν πρόσεξα αυτή τη λεπτομέρεια... Απλά μου φάνηκε πιο στιβαρή σαν βάση. :)

Το κάτοπτρο είναι 80cm από τη Nova, οπότε θα προχωρήσω στις λύσεις που ανέφερες.

Και πάλι ευχαριστώ!

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

+1 για το Maximum που προτείνει ο Σεραφείμ. Το έχω στη δική μου εγκατάσταση. Δεν γνωρίζω βέβαια διαφορές XO-R1 με το XO-R2 στο link του φίλου eniac.