Re: Συνέντευξη Daniel Weiss
Είσαι φάουλ.
Τα φυσικά LP / CD / SACD ή ότι άλλο έχουν απο πίσω πολύ δουλειά, πολλούς ανθρώπους.
Το artwork και μόνο είναι φοβερή υπόθεση και κοστίζει και σε χρόνο και σε ανθρώπους. Μετά έχουμε εκτύπωση, χαρτί... ολόκληρη σειρά παραγωγής...
Για να μην μιλήσουμε για τα πολυσέλιδα που έχουν πλέον τα περισσότερα μέσα... μιλάμε για πραγματικό mini-έντυπο.
Είναι κρίμα να εξευτελίζουμε τόση δουλειά... καλή η πρακτικότητα αλλά σαν το φυσικό μέσο ΔΕΝ.
Και στο λέει κάποιος που πρόσφατα αποφάσισε να το γυρίσει αποκλειστικά στο computer audio.
Φίλε μου δεν έχεις άδικο να υπερασπίζεσαι τον κόπο των ανθρώπων και την ενίοτε ποιότητα της δουλειάς τους που απαξιώνεται με τον νεο τρόπο διανομής της μουσικής.
Κατ αρχάς οσον αφορά το βινύλιο το οποίο πλέον μπορεί να αναπαυθεί στις δάφνες του ως niche αγορά στις οποίες θα παραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμα πιστεύω λόγω της ομορφιάς του και του φετίχ που το περιβάλλει.
Όντως ο κόπος και οι πρώτες ύλες που χρειάζεται για να παραχθεί
σωστά είναι συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες.
Μήπως δεν το πληρώνεις αυτό αγοράζοντας ένα σωστό αναλογικό βινύλιο 40 με 50 ευρώ; (δεν μιλάω για μτχ) για να μην πώ για κάτι διπλά σαρανταπεντάρια..
Για τα sacd ας μην αρχίσω καλύτερα.. Κόστος παραγωγής υποδεκαπλάσιο του βινυλίου και τιμές στο θεό.. απο 35 εως 70 ευρώ!!!
Όκ δεχομαι οτι με τα downloads πολοί άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους όμως αυτό που εμένα με ενδιαφέρει σαν καταναλωτή είναι να έχω την δυνατότητα πρόσβασης στην καλύτερη δυνατή ποιότητα στην καλύτερη τιμή και όταν αυτό ισχύει όπως με τα άυλα τότε αυτό θα προτιμήσω και ας με
κλέβουν το ίδιο σαν κέρδος.
Σε αυτήν την τελευταία φράση που έκανα bold συνοψίζεται όλη η κινητήρια δύναμη και μεγάλο μέρος του νοήματος του καπιταλισμού στον οποίο καλώς η μάλλον.. ..κακώς.. ζούμε.
Και με τα την μακρά είσαγωγή καταλήγω..
Μπορεί να ακούγεται κυνικό αλλα ο κόσμος αλλάζει και δυστυχώς νικάει ο καλύτερος παρασύροντας τους υπόλοιπους στην άβυσσο. Οκ αν δεν είχαν τρελαθεί τελείως οι εταιρίες που πουλάνε sacd θα συμφωνούσα μαζί σου αλλα δυστυχώς το αντίθετο συμβαίνει όλο και περισσότερο..