Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

χρησιμοποίησα το ηλεκτρονικό τσιγάρο πάνω από 3 μήνες, απίστευτα βολικό - μόλις συνηθίσεις την ιδέα ότι για να καπνίσεις δε χρειάζεσαι ούτε πακέτο, ούτε αναπτήρα. το σταμάτησα επειδή το φαρμακείο απ'όπου το είχα αγοράσει σταμάτησε να το αντιπροσωπεύει μια και δεν "έπιασε" στην αγορά. ξέμεινα λοιπόν από αμπούλες και το παράτησα.

ΥΓ. τα "μεγάλα κεφάλια" απαγόρευσαν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως και τις τσίχλες σε σχήμα τσιγάρου, για να προφυλάξουν - υποτίθεται - τα παιδιά και τους νέους από οτιδήποτε "μοιάζει" με τσιγάρο, ακόμη κι αν δεν είναι. προληπτικό μέτρο κατά του καπνίσματος το ονόμασαν, για να αποφευχθεί ο μιμητισμός των μικρών που, κατ'αυτούς, οδηγεί σε μελλοντικούς καπνιστές ...

Πρόσφατα συζητώντας με πελάτη μου που είναι αντιπρόσωπος γνωστής εταιρίας τσιγάρων στη περιοχή ,μου έκανε μια ανάλυση της τιμής ενός πακέτου και με έπιασαν τα γέλια
Ενα πακέτο που έχει 3,80 ευρώ η κατανομή των χρημάτων γίνεται ως εξής
3,15 ευρώ ο κρατικός φόρος!!
4 λεπτά ο αντιπρόσωπος
15 λεπτά ο περιπτεράς
46 λεπτά η καπνοβιομηχανία

Πριν την αύξηση και με τιμή πακέτου 3 ευρώ
2,10 ευρώ ο κρατικός φόρος
6 λεπτά ο αντιπρόσωπος
24 λεπτά ο περιπτεράς
60 λεπτά η καπνοβιομηχανία

Τα έσοδα του κράτους ήταν 32.000.000 ευρώ την ημέρα πρίν την αυξηση και έπεσαν στα 28.000.000 ευρώ μετά την άυξηση με την μείωση της κατανάλωσης (σύμφωνα με πληροφορίες καπνοβιομηχανίας)

Επίσης τα περίπτερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα μιας και ο μεγαλύτερος τους τζίρος γίνεται απο τσιγάρα και το κέρδος τους έχει πέσει στο μισό.Δηλαδή εάν ένα περίπτερο πουλούσε 200 πακέτα την ημέρα και έβγαζε 50 ευρώ ,τώρα βγάζει 25 με τις ίδιες πωλήσεις.Πολλά απο τα περίπτερα αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν βγαίνουν οικονομικά μετά απο αυτή την αύξηση και οδηγούνται σε λουκέτο

Σε συνάντηση του υπουργού με το γενικό διευθυντή μεγάλης καπνοβιομηχανίας σχετικά με την μείωση εσόδων για όλη την αλυσίδα παραγωγής και διανομής ο υπουργός ήταν ανένδοτος και δεν δέχτηκε καμία υποχώρηση παρόλο τις απειλές ότι θα σταματήσουν να παράγονται τα τσιγάρα στην Ελλάδα και θα έρχονται πλέον εισαγωγή απο τρίτες χώρες.
Αποτέλεσμα ,τα τσιγάρα αυτής της εταιρίας (που είναι και μια απο τις μεγαλύτερες του είδους) εισάγονται σχεδόν όλα απο Πολωνία κάνοντας μείωση προσωπικού στο κεντρικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα κατά 50% :furious3:

Και η ανάπτυξη καλά κρατεί! :fahne90:

3,15 φορος!!!!!
ο πιο σοβαρος λόγος μεχρι τωρα να κόψω το καπνισμα

Λοιπον κυριοι παραθυρακι για τα βραδινα μαγαζια!!!!
θα δειτε σε λίγο:BDGBGDB55:

Παλιός καπνιστής εδώ!

Το επιχείρημα πως με την αύξηση του κόστους αγοράς του τσιγάρου πέφτει η κατανάλωση και συνεπώς τα έσοδα του κράτους και του κύκλου διακίνησης και πως χάνονται και θέσεις εργασίας είναι κυριολεκτικά αίολο!
Το πραγματικό κόστος του τσιγάρου δεν είναι ούτε 3,00 ούτε 3,80 ούτε 13,80!!!
Θα απαντήσει πραγματικά, όποιος ξέρει πόσο μπορεί να κοστίζει ο καρκίνος ή οι καρδιοπάθειες και οι χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες. Όχι πόσο κοστίζουν μόνο σε αυτόν που καπνίζει, αλλά κυρίως πόσο κοστίζει σε όλους τους υπόλοιπους δηλαδή στον σύντροφο, στα παιδιά, στους φίλους και εχθρούς και σε όλη την κοινωνία! Ψυχικά σωματικά και οικονομικά!

Το ισοζύγιο παιδιά είναι πάντα κατά του καπνίσματος όπως και να το δει κανείς!

Last edited:
Ενα πακέτο που έχει 3,80 ευρώ η κατανομή των χρημάτων γίνεται ως εξής
3,15 ευρώ ο κρατικός φόρος!!
4 λεπτά ο αντιπρόσωπος
15 λεπτά ο περιπτεράς
46 λεπτά η καπνοβιομηχανία

Κι όμως,,,το κέρδος του περιπτερά στο πακέτο των 3,80 δεν είναι 15 λεπτά αλλά 11...3% δλδ ενώ πρώτα ήταν περίπου στο 7% ...οι καπνοί δε,έχουν μικρότερο συντελεστή κέρδους...

Κι όμως,,,το κέρδος του περιπτερά στο πακέτο των 3,80 δεν είναι 15 λεπτά αλλά 11...3% δλδ ενώ πρώτα ήταν περίπου στο 7% ...οι καπνοί δε,έχουν μικρότερο συντελεστή κέρδους...
8% ήταν και έγινε 4%
και για τον dealer απο 2% έγινε 1%

8% ήταν και έγινε 4%
και για τον dealer απο 2% έγινε 1%

Υπήρχαν τσιγάρα πριν που είχαν κέρδος 1,9%!!! (Ronson πχ) ,,,και αρκετά άλλα...αυτό πριν την πτώση του ποσοστού...το 8% ήταν για λίγες μάρκες πολλές απ τις οποίες ήταν οι πιο γνωστές,,,ο Ελληνας εδώ και αρκετά χρόνια,κυκλοφορεί με Πορσε και καπνίζει τσιγάρα των 2,40...το πακέτο των 2,40 δεν είχε ποτέ κέρδος 8% αλλά πολύ μικρότερο...Γι αυτό και κάποια περίπτερα (πριν την πτώση του κέρδους),,κάποιους κωδικούς τους αγνοούσαν και δεν τους έβαζαν καν στα ράφια..

Το θεμα ειναι πλέον στα δικαστηρια εξαιτίας της νομοθεσίας η οποια φασκει και αντιφασκει
Εξαιρει τα κεντρα διασκεδασης (όποια εχουν αυτην την αδεια που ειναι ελάχιστα) και τα καζινο.
Η ομοσπονδια των επαγγελματιων του χωρου εχει προχωρησει το θεμα καθως ο νομος ειναι μη αντικειμενικός
Οι δικηγοροι της παρεας μπορουν να βοηθήσουν
αυτο που εμαθα ειναι οτι για 1,5 χρονο ακομα κατα πασα πιθανότητα θα μπορουμε να καπνιζουμε αν μας το επιτρεπει η διευθυνση του εκαστοτε μαγαζιου.

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Εμενα μια φορα καλο με εκανε παιδια...3 πακετα την ημερα πηγα.

Mωρέ και στους άλλους καλό θα κάνει.. και στην υγεία και στην τσέπη, και μεγάλο μάλιστα.

Και για την ελληνική οικογένεια, όπου θα γλυτώνει την "τεκεδοποίηση", και θα γλυτώνει και 200-250 ευρώ το μήνα έξοδα χωρίς λόγο. (βάλε επί 2 αν μιλάμε για ζευγάρι καπνιζόντων)

Το πρόβλημα απ'ότι καταλαβαίνω είναι ο τρόπος που γίνεται..

Last edited:
ΕΜΑ : ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης που πλήττει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων...

υγειονομικού ενδιαφέροντος, καλούνται επιπλέον να επωμιστούν και το βάρος της κυβερνητικής αντικαπνιστικής πολιτικής.

Μιάς πολιτικής που με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματά τους, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή σε έναν επιχειρηματικό κλάδο συνυφασμένο με την παράδοση, την κοινωνική και τουριστική φυσιογνωμία της χώρας μας οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε λουκέτα και τους εργαζόμενους σ αυτές σε ανεργία.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

1.Ισονομία-Ισοπολιτεία

Η πολιτεία θα πρέπει όχι μόνο να προστετεύσει τα δικαιώματα των μη καπνιστών αλλα είναι υποχρεωμένη να να αναγνωρίσει και το δικαίωμα στην επιλογή αυτών που επιθυμούν το κάπνισμα.

2.Διαχωρισμός καταστημάτων

Οι αγορανομικοί υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να επιλέγουν αν η επιχείρησή θα απευθύνεται (με σχετική σήμανση) σε καπνιστές η μη καπνιστές.

συμμορφούμενοι στους όρους της κάθε άδειας . πχ ειδικός εξερισμός κλπ

3.Διαχωρισμός στο κατάστημα

Σε καταστήματα με πολλα τετραγωνικά, να προβλέπεται αίθουσα καπνιαστών απόλυτα διαχωρισμένη.

( Τα 2 και 3 να ισχύσουν απο κοινού για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος είτε των μικρών είτε των μεγάλων καταστημάτων)

4. Επειδη οι χώροι εστίασης και διασκέδασης δεν αποτελούν υπηρεσίας ελέγχου και ειβολής νομοθετικών διατάξεων στους πολίτες, σε καμία περίπτωση κυρώσεις στην επιχείρηση η οποία τηρεί τα προβλεπόμενα απο το νόμο (σημάνσεις, εξαερισμούς κλπ)

5.Σε κάθε περίπτωση, μεταβατική περίοδο εφαρμογής των διατάξεων

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ,με επιχειρήματα, απο κοινου και με μεγάλη συμμετοχή και συσπείρωση, θα αγωνιστούμε για τις θέσεις μας με κλιμάκωση των ενεργειών μας.

Θεωρούμε ότι ο νέος υπουργός κ. Λοβέρδος θα κατανοήσει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος και θα εισακούσει τις προτάσεις μας.

Μαζί μας έχουν συνταχθεί και μια σειρά κλάδων που επηρεάζονται δευτερογενώς απο την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εστίασης και διασκέδασης με την πτώση του τζίρου που αυτό συνεπάγεται: προμηθευτές παντός είδους, διακοσμητές, επιχειρήσεις πώλησης εξοπλισμών και αναλωσίμων, κάβες κλπ.

Καλούμε νέα συνέλευση όλων των συναδέλφων την Παρασκευή 17 /9/10 2μμ στο club yacht ( Μ. Palace)

1.Ενωση εστιατόρων καφετεριών μπαρ Ν.Θεσσαλονίκης

2.Επιτροπή κίνησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ενάντια στις διατάξεις του νομου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους διασκέδασης

το 3 έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει...
στις απλές καφετέριες, οι θέσεις καπνιστών ήταν οι καλύτερες εν αντιθέσει με τις μη καπνιστών που σε πετούσαν σε μια γωνία που ουσιαστικά δεν ήταν δυνατόν να κάτσεις. Εκτός αυτού διαχωρισμός στο ίδιο μαγαζί ΔΕΝ γίνεται πολύ απλά διότι ο καπνός περνάει, τουλάχιστον στο 99% των καταστημάτων που έχω πάει.

Το 2 είναι προφανές οτι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καθώς ΟΛΟΙ θα επιλέξουν καπνιστών με τη δικαιολογία οτι χάνουν πελάτες. Άρα αποτέλεσμα μηδέν.

Συνεπώς το καλύτερο θα ήταν να επιτρέπεται το κάπνισμα στα club και στα μπουζούκια αλλά οχι σε καφετέριες.

Καλοκαίρια εννοείται πως καπνίζουμε άνετα σε χώρους που το χειμώνα κλείνουν με πλαστικό ή με σπαστό τζάμι. Εντελώς συμπτωματικά ο καπνός και τότε πάει στις μύτες των ανθρώπων που δεν καπνίζουν. Φανταστείτε τι γίνεται σε κλειστό χώρο με εξαερισμό που μόνο στη θεωρεία υφίσταται.

Τι έγινε ρε παιδιά?:chinscratch:
Από χθες ούτε ένα post.
Μάλλον θα πήγανε όλοι για κάπνισμα.:smokin:

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

:grandpa: Πεταχτήκαμε λίγο εκτός forum για να κάνουμε κανένα τσιγάρο...

Δηλ απαγορευεται να είσαι on-line...και να καπνίζεις???????:BDGBGDB55:

παιδες απο θεμα ασφαλειας δεν γινετε να εχεις κλειστο χωρο μεσα σε κλειστο χωρο

σαν να λεμε κουτι μεσα σε κουτι και αυτο ειναι μαλλον το προβλημα απαγορευεται απο την πυροσβεστικη υπηρεσια διοτι σε περιπτωση πυρκαγιας η σεισμου υπαρχει η πιθανοτητα εγκλωβισμου. ολα μα ολα τα club, καφετεριες, εστιατορια κ.τ.λ πρεπει να εχουν 2 εξοδους με φωτεινες πινακιδες το γνωστο "exit" οπως επισεις και φωτεινες σημανσεις ως πρως της εξοδους. ειναι κανονες ασφαλειας αυτες.

δεν ξερω αν οντως μπορει να λογιστει σαν προβλημα αυτο
αλλα ποσα club υπαρχουν που τηρουν τους κανονες ασφαλειας?

καπνιστης ειμαι και εγω και νιωθο υπο διογμων με αυτο το μετρο

αλλα παντα σεβομουν τον διπλανο μου οταν αναβα τσιγαρο στην καφετερια
και παντα φυσαω τον καπνο ψηλα για να ενοχλησω στο ελαχιστο τον διπλανο μου
και αυτο ειχε κανει και εντυπωση στην κοπελα που ειμαι τωρα μαζι της
οπως δεν παιζω-ακουω μουσικη δυνατα στης ωρες κοινης ησυχειας
ετσι προσπαθω να μην ενοχλω τον διπλανο μου με το τσιγαρο μου
που ειναι δικαιωμα μου να καπνιζω και να καταστρεφω τον εαυτο μου
αλλα μιλαω για τον εαυτο μου και μονο.
:smokin: