Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αν θελουν να προστατευσουν την υγεία μου, μπορουν να ξεκινήσουν απο πιο σημαντικά πραγματα

Πρακτικά αυτό που θέλουν να προστατεύσουν είναι η υγεία των ασφαλιστικών ταμείων και όχι η δική μας...

Ok, αν είσαι δίπλα σε καπνιστή θα μυρίζουν τα ρούχα σου, θα αναπνεύσεις τον καπνό, θα, θα, θα...
Αναρωτιέμαι αν κανείς έχει κολλήσει με μηχανάκι πίσω από φορτηγό ή λεωφορείο...
Αναρωτιέμαι τι έχουν μέσα τα εμβόλια που με αναγκάζουν να κάνω στο παιδί μου...
Αναρωτιέμαι τι λοίμωξη θα αρπάξω στην περίπτωση που με βάλουν στο χειρουργείο για κάτι απλό, σαν την αφαίρεση αμυγδαλών...
Αναρωτιέμαι τι θα πάθω αν αφαιρεθώ και πέσω σε καμιά λακκούβα με το μηχανάκι ή το αυτοκίνητό μου...
Αναρωτιέμαι αν στο καπό του αυτοκινήτου μου κάθεται ο ίδιος ο χάρος όταν κυκλοφορώ σε εθνικές του στυλ "Πάτρα - Πύργος" ή "Τρίπολη - Καλαμάτα"...

Ε ρε φίλε, όταν τα αναρωτιέμαι όλα αυτά μου έρχεται να το ανάψω το ρημάδι!
Γιατί σε λίγο θα βγω στους δρόμους και θα τραγουδάω το "Για το καλό μου"...

Εχουν φιλαρακια μου μαγαζια
μεγαλα και μικρα
Το νέο νομο δεν τον εχω διαβασει
ο παλιος που τον ειδαμε περσι αναλυτικά ελεγε με λίγα λογια
κατω απο 70τμ επιλεγεις
αν επιλέξεις να καπνίζουν τοτε θα πρεπει να εχεις αυτες π.χ. τις προδιαγραφες για τον εξαερισμό με συγκεκριμένη συντηρηση και τακτικούς ελεγχους
Απαγορευονται η εισοδος κατω των 18

Αν απαγορευες το καπνισμα δεν ειχες απαιτησεις εξαερισμου, ελεγχους, οριο ηλικιας και θα μπορουσες ανα πασα στιγμή με ειδοποίηση στο αστυνομικό τμήμα να επιτρεψεις για καποιες ωρες το καπνισμα.

Εσεις τι θα κανατε????

Τον νέο δεν τον εχω δει
αλλα αν λέει πάνω απο 300...πάει αλλου η δουλεια

Αυτα ειναι μαλακίες!!!

Το 80% που πανε να πιουνε ενα ποτο καπνίζουν και το υπόλοιπο 20% σπάνια εχει προβλημα
Οι περισσότεροι που πινουν καφε, καπνίζουν
Πιο δυσκολα κοβεις τον καφε παρα το τσιγαρο
Τι θα πιεις ενα ποτακι και δεν θα καπνίσεις....πως θα πιεις????

Πλακα κανουμε?

Σε ποταδικα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το μετρο

Οι αντικαπνιστες αλλωστε σπανια πανε εκει, γιατι σπάνια πινουν...προσεχουν την υγεία τους

Να πανε να φανε, να δουνε θεατρο, να πανε σινεμα, να κανουν μια βολτα να ταϊσουν τις παπιες
να μην μας τα σπανε

Ποτε διαμαρτυρηθηκε καποιος οτι εχει καπνα ενα μαζαγί?
μονο την επομενη που βρωμαγαν τα ρουχα του

μπλα, μπλα, μπλα....Ελληναρα!!!!

Εστω και ενας να ενοχλειται, υπαρχει θεμα. Αλλιως να μαζεψω 99 φιλους μου, να βαλουμε στο κυνηγι εναν και να τον πλακωσουμε στο ξυλο γιατι ειμαστε περισσοτεροι.

Οσο για τις υποδειξεις για τη διασκεδαση των μη καπνιστων, ειναι περιττες.

Και αν θελεις, δε θυμαμαι να επαθε ποτε κανεις τιποτα απο στερηση τσιγαρου.

Παλιοτερα λεγανε "Θα κανεις πτηση 10 ωρες για Νεα Υορκη και δε θα καπνισεις?" Και οι τουαλετες των 747 ηταν καπνιστηρια.

Μια συνηθεια ειναι ολα.

Και τα ποταδικα, δεν ειναι ποταδικα δηλαδη δεν βγαινεις για να πιεις. Βγαινεις για να ακουσεις μουσικη και να χορεψεις. Το ποτο και το τσιγαρο ειναι για οσους θελουν, οχι υποχρεωτικο.

Εγώ δηλαδή που ενοχλούμαι από τις δυνατές εντάσεις, που θεωρώ ότι δημιουργούν βλάβη στα αυτιά μου (αποδεδειγμένο επιστημονικά) μπορώ να

1) Πάω στην κονσόλα του DJ ενός Club και να χαμηλώσω τη μουσική;
2) Φωνάξω την αστυνομία γιατί φωνάζει πολύ ο κόσμος γύρω μου στο γήπεδο;
3) Κάνω μήνυση στους κάγκουρες που παίζουν στα 120DB μουσική μέσα από το αυτοκίνητό τους;

Τον νέο δεν τον εχω δει
αλλα αν λέει πάνω απο 300...πάει αλλου η δουλεια

O νέος λέει ότι από 1/9/2010 κομμένο σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Επιτρέπεται μόνο στους εξωτερικούς. Απαγορεύεται ακόμη και στα αίθρια, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους οι οποίοι με οποιονδήποτε τρόπο είναι κλειστοί (τζάμια, νάυλον κ.λ.π.) ακόμη και αν έχουν ανοιγόμενη οροφή. Αυτοί θα θεωρούνται εξωτερικοί χώροι μόνο όταν είναι ανοικτοί περιμετρικά σε δύο πλευρές τουλάχιστον.

Η απαγόρευση προς το παρόν δεν ισχύει σε εσωτερικούς χώρους μαγαζιών με ζωντανή μουσική εμβαδού > 300 τετραγωνικών. Από 1/6/2011 όμως, και εκεί κομμένο.

Φ.Ε.Κ. 176Α' Ν. 3868/2010

Σε ποταδικα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το μετρο
Οι αντικαπνιστες αλλωστε σπανια πανε εκει, γιατι σπάνια πινουν...προσεχουν την υγεία τους

Δεν είμαι καπνιστής, αλλά σε ποτάδικα πηγαίνω συνέχεια και πίνω και τα κερατά μου.... :D

Και ξέρω και πολλούς άντρες που κάνουν το ίδιο χωρίς να καπνίζουν.

Γυναίκα δεν ξέρω καμία που να μην καπνίζει.... :flipout:

Kblachos εισαι μη καμπνιστης οχι αντικαπνιστης
συγχαρητηρια
δεν ειπα οτι ολοι καπνιζουν αφησα και ενα εικοσαρικο εκτος γιατι και εγω εχω φιλους
Οσο για το αλλο που λες...εχει ο καιρος γυρησματα

vasada μιλησα για διαχωρισμό να υπάρχουν και οι δυο επιλογες, αλλα να γινει σωστα
αν δεν σου αρεσει να εχεις την δυνατότητα και των δυο
δεν σου φταινε οι καπνιστες

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Και τα ποταδικα, δεν ειναι ποταδικα δηλαδη δεν βγαινεις για να πιεις. Βγαινεις για να ακουσεις μουσικη και να χορεψεις. Το ποτο και το τσιγαρο ειναι για οσους θελουν, οχι υποχρεωτικο.

:flipout::flipout::flipout:

....
vasada μιλησα για διαχωρισμό να υπάρχουν και οι δυο επιλογες, αλλα να γινει σωστα
αν δεν σου αρεσει να εχεις την δυνατότητα και των δυο
δεν σου φταινε οι καπνιστες

Δεν ειδα να μιλησες για διαχωρισμο. Αντιθετα ειδα πολλες ειρωνιες για οσους δεν καπνιζουν.

Τελος παντων η λυση του διαχωρισμου θα γινοταν με δυο τροπους. Η με επιλογη του μαγαζιου, η με δημιουργια ξεχωριστων χωρων. Στην πραξη δεν θα αλλαζε τιποτα σε σχεση με το προηγουμενο καθεστως.

Κακως επικεντρωνομαστε στους χωρους διασκεδασης, αφου εκει περναει καποιος λιγες ωρες την εβδομαδα. Στους χωρους εργασιας υπαρχει το μεγαλυτερο προβλημα και εκει αν δεν επιβληθει δια νομου δεν υπαρχει αλλη περιπτωση να σεβονται οι μισοι τους αλλους μισους. Δυστυχως χρειαζεται νομος για να γινει το αυτονοητο.

Στις 2/9 πήγα για μια σειρά συνεντεύξεων με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ της Καβάλας. Οι συντάκτες έμεναν άκαπνοι, αλλά οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες (όσοι κάπνιζαν) κάπνιζαν κανονικά.

καταργείτε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της αυτοδιάθεσης στεγνά και απροκάλυπτα

και είμαστε τόσο βλαμμένοι που χαιρόμαστε κιόλας !!!!!

ηλίθιος λαός , αμερικανάκια , υπνωτισμένοι ,,,

ρε γαμώ τα κερατά μου τα τράγια ,

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΉΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ?????

ΕΕΕΕΕΕ

ΓΙΑΤΙ ???

ΠΙΟΝ ΚΕΡΑΤΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ???

ΕΕΕΕΕ??

Τα είδα τα χάλια εχθές στην Πάχη που πήγα να γυρίσω μια βάφτιση

έσπασε το γλέντι στη μέση ξενέρωσε ο κόσμος το μισό μαγαζί μέσα το άλλο έξω

μαγαζί με τρομερό εξαερισμό και τα παράθυρα τίγκα να φυσάει 10 μποφόρ

τι να πω δεν ξέρω ...

Vasada δεν εχω κατι με αυτους που δεν καπνίζουν
αν εχω κατι εχω με τους αντικαπνιστες
ειναι διαφορετική περιπτωση
αν εισαι της αποψης ''ελα μωρε μια συνήθεια ειναι ολα'' διαφωνούμε ριζικά
ως προς τον τρόπο λειτουργιας μας, ασχετα με το τσιγαρο
αν συνεχίσουμε να αντιδρούμε ετσι σα κοινωνία θα καταντησουμε σα τα κοτόπουλα με τις λαμπες....

Υ.Γ. Οταν παω σε εστιατορίο παραγγελνω οτι θελω εγω απο τον καταλογο
δεν μου φερνουν οτι θελουν αυτοί
και αν ειναι με μενού φροντίζω να ξερω που πάω

Καί φυσικά η δημιουργία βάσης δεδομένων για τούς ''παρανομούντες'' καπνιστές αποτελεί φακέλωμα ολκής ..
Τελικά αυτοί θέλουν νά μήν μιλά κανείς σέ κάθε περικοπή ,καί να μήν αντιδρά στήν εξαθλίωση τής κοινωνίας,αλλά κατά τά άλλα τούς έπιασε τό ενδιαφέρον γιά τήν υγεία..:flipout::flipout:
Εχουν αυτοί και οι προηγούμενοι εξαθλιώσει τήν Δημόσια Υγεία και τώρα βρήκαν παπά νά θάψουν 5-6..
Σέ λίγο θά μάς βάλουν νά κάνουμε υποχρεωτικά κανόε-καγιάκ..
Τουλάχιστον εκεί στήν ανοικτή θάλασσα θά μπορεί ο κωπηλάτης και νά καπνίζει,εκτός άν ενοχλείται τό πλαγκτόν...:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αυτα δεν ειναι ποταδικα ειναι χοροπηδαδικα....

Τελικά αυτοί θέλουν νά μήν μιλά κανείς σέ κάθε περικοπή ,καί να μήν αντιδρά στήν εξαθλίωση τής κοινωνίας,αλλά κατά τά άλλα τούς έπιασε τό ενδιαφέρον γιά τήν υγεία..:flipout::flipout:

Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τη Δημόσια Υγεία, ούτε φυσικά καμμιά ευαισθησία προς τους πολίτες που ενοχλούνται από τον καπνό. Εισπρακτικό είναι το μέτρο, καθαρά και ξάστερα. Απ' ό,τι άκουσα, μάλιστα, τα φάρμακα κατά του καπνίσματος δεν δικαιολογούνται από τα Ταμεία (φτώχεια καταραμένη). Εάν ενδιαφέρονταν για την υγεία των πολιτών (ενεργητικών και παθητικών καπνιστών) ας διέκοπταν την παραγωγή των τσιγάρων.....όταν τους ακούω, πάντως, να κόπτονται στα κανάλια για την υγεία του πολίτη με πιάνει ένα...αυτό......και αυτώνω τα αυτά που έλεγε και ο Κωνσταντάρας.:laugh::laugh: