Synology Audio Station

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
Το τελευταίο καιρό, πειραματιζόμενος σε μία κάρτα μετατροπής usb->i2s, ψαχνόμουν ποια λύση (ως ιδεατή για το παρόν) να εφαρμόσω, ως πηγή των άυλων μέσων που έχω στη βιβλιοθήκη μου.
Οι λύσεις που είχα στο μυαλό μου (σε μια προσιτή βάση τιμής) ήταν τρεις: υπολογιστής αυτόνομος για αυτή τη δουλειά, media player με streaming μέσω usb, NAS.
Υπολογιστής φορητός υπήρχε...μία λύση ήδη υπαρκτή με foobar και χειρισμό από απόσταση μέσω android plugin, αλλά τελικά συνδιάζοντας και άλλες ανάγκες μου προχώρησα στην αγορά ενός μικρού NAS (μονού δίσκου) από τη Synology.

H Synology έχει ήδη υλοποιήσει (και φαντάζομαι και όλες οι άλλες σχετικές του είδους εταιρίες) το bit perfect streaming μέσω του usb.

Την εφαρμογή για τη διαχείριση της μουσικής συλλογής την ονομάζει Synology Audio Station και είναι μία τυπική εφαρμογή με βιβλιοθήκες, playlist, lyrics και τα σχετικά.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι έχει επιλογή να επιλέξεις ως έξοδο το usb.
Σε αυτή την περίπτωση στέλνει τα δεδομένα από τη usb θύρα και εάν υπάρχει μία συμβατή συσκευή, το NAS μετατρέπεται και ως μέσο ψηφιακής αναπαραγωγής των audio αρχείων.

Προσωπικά το σύνδεσα πάνω σε ένα usb->i2s που στηρίζεται σε τσιπ CM6631A (με απομονωτή usb τροφοδοσίας). Η σύνδεση φαίνεται απροβλημάτιστη, δουλεύει απρόσκοπτα.
Με το NAS προφανώς συνδέεσαι μέσω του τοπικού σου δικτύου είτε με κάποιον φορητό, ταμπλέτα, κινητή συσκευή με τα γνωστά λειτουργικά (android, iOs κ.α)
Η αναπαραγωγή γίνεται φυσική και αβίαστη και φαίνεται ότι η αναπαραγωγή δεν χωλαίνει μέχρι και 24/192KHz που δοκίμασα, αν και δε δίνονται πληροφορίες για το πως γίνεται αυτή η μεταβίβαση και εάν κάνει τίποτα downsample.
Σε σύγκριση με φορητό σε αρχεία υψηλής ανάλυσης δεν μπόρεσα να καταλάβω κάποια διαφορά ύποπτη ότι κάνει downsample.

Υπάρχει ένα demo λειτουργίας από τη Synology στο: http://www.synology.com/en-global/products/dsm_livedemo
Δώστε για login όνομα χρήστη admin και κωδικό το synology
To demo προσομοιάζει ακριβώς τη λειτουργία του Synology Audio Station και ουσιαστικά έχετε μια ιδέα για το πως λειτουργεί εάν το είχατε συνδέσει στο σπίτι σας.
Κλείστε το wizard που σας άνοιξε και πατήστε πάνω αριστερά στο μαύρο (με κουτάκια) πεδίο...τρέξτε το Audio Station
H μόνη διαφορά είναι ότι στο μενού My computer, σε εσάς θα έχει μαρκαρισμένο μόνο το my computer ενώ σε ύπαρξη usb θα είχε και το usb speaker.

Νομίζω είναι μία καλή εναλλακτική λύση και σε γλιτώνει είτε από την αυτόνομη χρήση ενός φορητού δίπλα από το rack. Η πλοήγησή του δεν νομίζω να είναι επιπρόσθετο έξοδο, εφόσον κάποιος φορητός-ταμπλέτα-κινητό θα υπάρχει σε κάθε σπίτι και φυσικά θα έχεις τα πλεονέκτηματα ενός NAS μέσα στο σπίτι + ότι το rack "ελαφραίνει" από την ύπαρξη πολλών συνοδευτικών.

Attachments

• synology.jpg
    synology.jpg
    184.2 KB · Views: 399
Last edited:
Δεν είχα προσέξει ότι τα Synology μπορούν να παίζουν απευθείας σε USB DAC!

Θα το δοκιμάσω αργότερα στο σπίτι, έστω προσωρινά (θα χρειαστεί να μετακινήσω το Synology μου κοντά στο rack)..

Εγώ περιστασιακά παίζω με το DS Audio app και με το Squeezebox Touch ως DLNA target.. παίζει μια χαρά..

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Μπράβο για την παρουσίαση, να ενημερωνόμαστε και οι υπόλοιποι :)

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Μανολιό φαίνεται ταμαμ το synology. Ψάξε ψάξε την βρήκες την άκρη και μου φαίνεται ότι καλύπτει αυτά που έλεγες απόλυτα!

thanx για την ενημέρωση / παρουσίαση! :D

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
Προσωρινά την άκρη μάλλον τη βρήκα ως φαίνεται Νικόλα και λοιποί αγαπητοί.
Μέχρι τώρα είχα για λύση το media player που διαθέτω, αλλά δεν μπορούσα να συνηθίσω - με τη καμία - να έχω την τηλεόραση ανοιχτή για την πλοήγηση. Αυτός ο τρόπος μου αποσπούσε την προσοχή της ακρόασης.

Όπως ανέφερα, απασχολούμενος τον τελευταίο καιρό με τη λύση που ακούει στο usb->i2s, είδα ότι μπορώ να μεταβώ αποκλειστικά σε αυτήν αφήνοντας το παραδοσιακό s/pdif πρωτόκολλο. Για τις ταινίες μου, αρκούμαι στην αναλογική έξοδο του media player οδηγούμενη κατά αναλογικό τρόπο στο λοιπό ηχοσύστημά μου...μια χαρά μου είναι δεν καίγομαι για κάτι καλύτερο.

Στα μουσικά αρχεία που καίγομαι, στην αρχή δοκίμασα μέσω του φορητού με χρήση foobar και remote μέσω κινητού android. Μια χαρά λύση και αυτή, αλλά εάν ο φορητός είναι της οικογένειας...έχουμε θέμα!

Όπως προείπα, γλυκοκοίταζα τη λύση NAS για μια σειρά άλλων δυνατοτήτων που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν, έπεσα στη σελίδα http://www.synology.com/en-global/dsm/home_multimedia_audio_station και στο πάνω δεξί μέρος της είδα το "Software spec. & applied mods" όπου είδα ότι υποστηρίζει 24bit usb streaming, κάτι που όπως σωστά αναφέρει ο Δημήτρης, ως λύση είχε δοθεί (με fw mod) σε όσους είχαν το Touch της Logitech.
Στην αναζήτησή μου, κάπου βρήκα και μία λίστα συμβατών συσκευών που έχουν δοκιμαστεί με NAS της Synology, μεταξύ των οποίων ήταν και το CM6631A.
Έτσι και προχώρησα σε NAS Synology και τελικά βλέπω ότι με καλύπτει απόλυτα.

Δε συζητάμε τη δυνατότητα να ανακαλύπτεις είτε συνθέτες, είτε τραγούδια (που τα είχες...αλλά στην απεραντοσύνη των αρχείων...ήταν χαμένα) και να τα ανασύρεις με απίστευτη ευκολία, αλλά θα κυρίως θα σταθώ στο ότι όπως φαίνεται έως τώρα δεν έχασα τίποτα από την πιστότητα της αναπαραγωγής.

Φυσικά το ψάχνω ακόμη, γιατί μόλις ανακάλυψα ότι η Synology έχει και υποστηρικτικό φόρουμ στις εφαρμογές της, δεν έχω βρει κάπου τα πιστευτήρια για το τι ακριβώς στριμάρει δηλ. εάν όντως κάνει πιστό bit-perfect ή κάνει αλχημείες με downsampling του αρχείου.
Ακουστικά και σε σύγκριση με foobar δεν νιώθεις ότι κάτι χάνεις και αυτό φυσικά είναι καλό, πολύ καλό θα έλεγα γιατί το rack μου γίνεται όλο και πιο λιτό!

Last edited:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Να το ψάξεις βέβαια γιατί ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πολύ άτιμος,,, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί λίγα players είναι σίγουρα με όλα αυτά τα κόλπα* που βλέπουμε και ακούμε κατα καιρούς ;-)

*αρχεία που εδώ παίζουν εκεί δεν παίζουν, αναβαθμίσεις για καλύτερη ποιότητα κτλ...

petros37

Senior Member
12 July 2006
408
Το δοκιμασα με behringer uca202 και synology 212j και παιζει μια χαρα .
Η ποιοτητα ηχου με ικανοποιει απολυτα και η ευκολια ειναι τρομερη .

Να εισαι καλα lemon που το βρηκες :D

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
Petros37, να' σαι καλά.

Αρχίζει και με πορώνει το θέμα...συνεχώς βρίσκω κομμάτια που στη μνήμη μου ήταν ανύπαρκτα...του έχω ρίξει γύρω στα 700+ Gb.
Με τέτοιο όγκο δεδομένων (αλήθεια ούτε που ξέρω πόσα τραγούδια έχει), βλέπω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή καταχώριση των metadata, το Α και το Ω για τη σωστή λειτουργία.

Αρχίζει η ακρόαση και αποκτά άλλη διάσταση, αρχίζω σιγά σιγά να βάζω χέρι στα metadata της ελληνικής μουσικής της συλλογής μου, την οποία μπορώ να τα καταφέρω στη σωστή επιτυχία στα metadata.
Ταυτογχρόνως, βλέπω και τον τρόπο λειτουργίας του Audio Station βάζοντας στη μνήμη μου τα θετικά και αρνητικά αυτής της λύσης...θα τα μαζέψω και θα επανέλθω.

Εν τω μεταξύ, περιμένω και το Δημήτρη να γράψει τη γνώμη μου μετά τη δοκιμή που θα κάνει.

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
Εξακριβώθηκε και το θέμα του bit-perfect.
Την πηγή τη βρήκα από το υποστηρικτικό φόρουμ της Synology, όπου μέλη το έψαχναν καιρό πριν.
Yποστηρίζεται το bit-perfect εδώ και ένα χρόνο (από την έκδοση 4.1) αρκεί φυσικά να επιλεχθεί στα Settings/Options το "Enable high quality output for USB speakers". Τώρα βρίσκεται στην έκδοση 5.1.2547

Μέλη αναφέρουν ότι σε dac με δυνατότητα ανάλυσης του εισερχόμενου σήματος, το dac κλειδώνει πάντα στη συχνότητα και ανάλυση του αρχικού αρχείου και δίχως προβλήματα μέχρι και τα 192KHz.

Οπότε downsampling ή upsampling δεν υπάρχει.

Επίσης στο υποστηρικτικό τους φόρουμ κατάλαβα γιατί η Synology θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου.
Δεν έχουν απλά ένα φόρουμ όπου ο καθένας γράφει τον πόνο του, αλλά αφουγκράζονται τις ανησυχίες και τις παρατηρήσείς του αγοραστικού τους κοινού.

Όταν γράφουν "So, this is promising!" το εννοούν και όχι μόνο προσπαθούν να το υλοποιήσουν το συντομότερο, αλλά ειδοποιούν για προσωπικές δοκιμές εκείνα τα μέλη που συνεισφέρουν περισσότερτο στα νήματα με νέες δοκιμαστικές εκδόσεις.
Μπράβο τους.

Tip= Στις επιλογές για αυτόματη εύρεση των στίχων του τραγουδιού (και εδώ ως χώρα είμαστε πίσω), έχουν εξ' ορισμού την υπηρεσία LyricWiki (Settings/LyricsPlugin), η οποία λειτουργεί μεν αλλά δίνει μόνο την αρχή των στίχων (μία παράγραφος), δοκιμάστε να εγκαταστήσετε την υπηρεσία MetroLyrics η οποία δίνει κατά 90% ολοκληρωμένο κείμενο των στίχων.

Last edited:

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
Μετά από κάποιες μέρες χρήσης, νομίζω μπορώ να συνοψίσω τις εντυπώσεις μου.
Θα αναφερθώ μόνο σε σχέση ως μέσο αναπαραγωγής άυλης μουσικής και όχι ως καθευατό NAS.

Λειτουργία ως υλικό = άψογο, δεν παρουσLίασε κολλήματα που να απαιτηθεί hw reset, δεν πτοήθηκε γενικά από τίποτα. Ανοίγεις το dac σου, πατάς το επιλεγμένο μουσικό κομμάτι και τέλος, ούτε να ασχοληθείς με πολύπλοκες ρυθμίσεις για το πως θα βγάλει ο οδηγός την έξοδο, ούτε με τσικ-τσακ και τα σχετικά...πραγματικό PnP.

Λειτουργία ως λογισμικό = αναφέρομαι στο λογισμικό Audio Station. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και καλύτερα - δεν έχω μεγάλη εμπειρία επί του λογισμικού - σε σύγκριση με το foobar που χρησιμοποιούσα ή την πλοήγηση του media player, νομίζω είναι σαφής η αναβάθμιση προς κάτι το πιο ολοκληρωμένο, μιας και δεν απαιτεί σχεδόν τίποτα για να λειτουργήσει σωστά, αρκεί να έχεις ανεβάσει πρωτύτερα τα αρχεία σου με σωστές ενημερωμένα τα metadata.

Επιλογές μέσω libraries (ανά music, folder, album, artist, composer, gentre, random100, recently added), Playlist, Internet Radio (SHOUTcast, RadioIO, User defined, Favorities radio), Media Server, Playing queue.

Τις πρώτες δύο μέρες που ανέβαζα υλικό και ταυτογχρόνως έκανα και ακρόαση, είχα κάποια προβλήματα είτε σε άλμπουμ που το αρχείο ήταν όλο το έργο αυτοτελές, δεν μπορούσα να προχωρήσω με ευκολία τη μπάρα του χρόνου γιατί και καθυστερούσε σημαντικά και έχανε το χρόνο και πήγαινε στην αρχή. Επίσης όταν επέλεγα πλοήγηση μέσω του media server είχα μια χρονική υστέρηση από 8-30" από το κλικ μέχρι την αναπαραγωγή. Αντιθέτως όταν πήγαινα με πλοήγηση μέσω της library, το φαινόμενο αυτό δεν υπήρχε.
'Ολα αυτά άλλαξαν, μετά την περάτωση των αρχείων που ανέβηκαν. Προφανώς το λειτουργικό του κάτι κάνει (θα το έλεγα indexing των μέσων) και σήμερα όλα λειτουργούν άμεσα ακόμη και τα cd που είναι σε αυτοτελή ένα αρχείο, προώθηση γρήγορη και κανονική αναπαραγωγή.
Δούλεψα και τα lyric, ήδη έχω προαναφερθεί σε μερικά tip, που μπορείτε να βάλετε ως εναλλακτικά και φυσικά ως πιο ολοκληρωμένα.

Κάτι το οποίο παρατήρησα και δεν ξέρω, αν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά είναι τα περιεχόμενα των metadata. Μέσα σε αυτό τον όγκο των πληροφοριών και των διαφορετικών σετάπ των όποιων λογισμικών ripping (κατά 97% η συλλογή μου είναι flac) αρκετά των Metadata είναι λάθος.
Επέλεξα να πειράξω μόνο εκείνα που αντιστοιχούν στην ελληνική συλλογή μου, μέσω της δυνατότητας που σου δίνει το λογισμικό να αλλάξεις τα πεδία είτε μαζικά είτε ατομικά.
Παρατήρησα ότι όταν αλλάζεις τίτλο και καλλιτέχνη (artist), δημιουργεί ένα επιπρόσθετο αρχείο με επέκταση lrc, όπου προφανώς σώζει τις επιπρόσθετες πληροφορίες, κρατώντας το ίδιο όνομα με αυτό του συνδεδεμένου αρχείου.

Μιας και προχωρώ θα ήθελα κάποιος με περισσότερη εμπειρία να μου δώσει τα φώτα του σε αυτό το σημείο. Φοβάμαι μήπως μελλοντικά όλη αυτή η δουλειά πάει στράφι, ως ασύμβατη σε ένα μελλοντικό άλλο μέσο αναπαραγωγής. Είδα πάντως ότι αυτήν την επιπρόσθετη πληροφορία την ανακτά το foobar (προφανώς διαβάζει τα files.lrc).
Μήπως χρειάζεται άλλου είδους προσέγγιση;

Εν κατακλείδι, όσοι έχετε κάποιο NAS της Synology μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη λύση και να μεταφέρετε τις εντυπώσεις σας.
Όσοι ψάχνονται ακόμη και είναι χαμένοι μέσα στο πλήθος των επιλογών, ας έχουν στα υπόψη τους και αυτή τη λύση. Ο μόνος περιοριστικός παράγοντας είναι το dac, στο εάν είναι συμβατό με τους οδηγούς που εμπεριέχονται μέσα στο Audio Station.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Το χρησιμοποιούσα μεςω το dsaudio σε ενα zeppelin air και τον av ενισχυτη που εχω και ημουν κατευχαριστημενος. Η synology δίνει μεγάλη έμφαση στις multimedia εφαρμογές. O media renderer που εχει, σου δίνει την δυνατότητα να αναπαράγεις τα περιεχόμενα του synology σε οποιαδήποτε συσκευή ειναι upnp/dlna. Τα qnap οταν τα ειχα δοκιμάσει δεν είχαν τέτοια δυνατότητα αλλα ούτε έπαιζαν flac μεςω του app τους.

Απο την άφιξη ομως του spotify, το dsaudio πήρε θέση αναπληρωματικού μιας και στο spotify εχεις εξώφυλλα και σωςτα tags χωρίς κόπο..

Το dsaudio πλέον το χρησιμοποιώ μονο για τους δισκους που δεν υπάρχουν στον κατάλογο του spotify.

Ομως για όσους έχουν synology ειναι μια πολυ καλή και ανέξοδη λύση.

Γίνεται index το οποίο στην αρχή κρατάει αρκετές ώρες ομως μετα μπαίνοντας στον φάκελο του καινούργιου διςκου/folder που έχουμε κατεβάσει/δημιουργήσει το διαβάζει απευθείας..σε αντίθεση με το Logitech server που πρεπει να του πεις να κάνει scan.

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
Σωστά αναφέρεις auteur, είδα ότι το media player που έχω αμέσως είδε το Synology μέσω του UPnP που έχει.

Φαντάζομαι έτρεχες το DSAudio μέσω κάποιας κινητής συσκευής, έτσι; Μέχρι στιγμής δοκιμάζω το Audio Station μέσω δικτύου από φορητό.

Η υπηρεσία Spotify, έχει την πληρότητα σε όσα αναφέρεις, αλλά φυσικά ούτε λόγος για σοβαρή ακρόαση με την έννοια του hi-fi ή του hi-end. Υπό την εννοια όμως της ακρόασης μουσικής ενώ παράλληλα κάνουμε άλλες δουλειές ούτε λόγος φυσικά και συμφωνώ απόλυτα.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Απο smartphone/tablet το χρησιμοποιώ. Δεν υπάρχει λόγος να το χρησιμοποιούμε το audio station μεςω του web interface σε desktop/laptop, εκτός απο την περίπτωση που δεν διαθέτουμε smartphone/tablet με iOS/android, ιςως να έχουν βγάλει το DSAudio και για windows phone.

Το spotify premium εχει πολυ καλή ποιότητα (ogg vorbis στα 320) και σε απλα σύστηματα δεν υπάρχει αισθητή διάφορα απο τα flac αρχεία.

Υπάρχει και το Qobuz που κάνει stream αρχεία Flac, με ακριβότερη βεβαια συνδρομή απο το spotify premium. Για κάποιον ομως που ειναι audiophile και διαθέτει και hi end μηχανήματα δεν τίθεται τέτοιο θέμα και φαίνεται να ειναι η καλύτερη λύση.

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
Να σε ευχαριστήσω για τις πληροφορίες που μου έδωσες το Qobuz δεν το γνώριζα καθόλου.

Σωστά μαντεύεις έχουν βγάλει και DSAudio και για windows phone.
Προς το παρόν με βολεύει ο φορητός, γιατί το ένα κινητό που είναι android είναι της γυναίκας μου και δεν έχει μεγάλη οθόνη...
Το σκέφτομαι όμως για ταμπλέτα, θα γίνει και αυτό με τη σειρά του.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλυτερα ενα tablet για να εχεις χορταστικό μέγεθος covers. Να εγκαταστησεις και το DSPhoto το οποίο ειναι εξαιρετικό. Αντίστοιχο του dsaudio αλλα για φωτογραφίες και τις εχεις μαζι σου πάντα αρκεί να εχεις πρόσβαση στο ιντερνετ, όπως και την μουςικη σου. Εξάλλου αυτή ειναι και η χρήση του nas, περα απο ενα τοπικό file server.

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,054
...

Κάτι το οποίο παρατήρησα και δεν ξέρω, αν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά είναι τα περιεχόμενα των metadata. Μέσα σε αυτό τον όγκο των πληροφοριών και των διαφορετικών σετάπ των όποιων λογισμικών ripping (κατά 97% η συλλογή μου είναι flac) αρκετά των Metadata είναι λάθος.
Επέλεξα να πειράξω μόνο εκείνα που αντιστοιχούν στην ελληνική συλλογή μου, μέσω της δυνατότητας που σου δίνει το λογισμικό να αλλάξεις τα πεδία είτε μαζικά είτε ατομικά.
Παρατήρησα ότι όταν αλλάζεις τίτλο και καλλιτέχνη (artist), δημιουργεί ένα επιπρόσθετο αρχείο με επέκταση lrc, όπου προφανώς σώζει τις επιπρόσθετες πληροφορίες, κρατώντας το ίδιο όνομα με αυτό του συνδεδεμένου αρχείου.

Μιας και προχωρώ θα ήθελα κάποιος με περισσότερη εμπειρία να μου δώσει τα φώτα του σε αυτό το σημείο. Φοβάμαι μήπως μελλοντικά όλη αυτή η δουλειά πάει στράφι, ως ασύμβατη σε ένα μελλοντικό άλλο μέσο αναπαραγωγής. Είδα πάντως ότι αυτήν την επιπρόσθετη πληροφορία την ανακτά το foobar (προφανώς διαβάζει τα files.lrc).
Μήπως χρειάζεται άλλου είδους προσέγγιση;

...

Τελικά την καλύτερη λύση στην αναζήτησή μου τη βρήκα με το MP3tag, το οποίο στην κυριολεξία με έσωσε με την τροποποίηση και εισαγωγή των metadata. Γρήγορο, ακριβές και ελεύθερο.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Τελικά την καλύτερη λύση στην αναζήτησή μου τη βρήκα με το MP3tag, το οποίο στην κυριολεξία με έσωσε με την τροποποίηση και εισαγωγή των metadata. Γρήγορο, ακριβές και ελεύθερο.

Ακούγεται πολύ καλό...
Να το τρέχει το foo-run (foobar) άραγε;
Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω να δω.

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Εχω εγκαταστήσε το DS audio στο DS212j. Βασικά το έχω χρησιμοποιήσει κανα δυο φορές για δοκιμή για streaming στο android κινητό. Ο AV που είναι πάνω στο ίδιο δίκτυο βλέπει τα αρχεία του NAS και τα παίζει από τη δική του επιλογή NET. Αυτό που περιγράφετε μάλλον είναι κάτι διαφορετικό. Το NAS είναι μακριά από τον AV οπότε δεν έχω δυνατότητα να τα συνδέσω μεταξύ τους κάπως αλλιώς εκτός από την ethernet σύνδεση μέσω switch. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω διαφορετικό και να εκμεταλλευθώ κάποια παραπάνω δυνατότητα; δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει καλά το όλο θέμα...

petros37

Senior Member
12 July 2006
408
Εγω εχω το dsaudio σε ενα DS212j με usb interface την behringer uca-202 και για χειρισμο χρησιμοποιω το galaxy core .
Η αποκριση που εχω στις εντολες που δινω εχει μια καθυστερηση των 3 δευτερολεπτων ειτε απο το κινητο ειτε απο το web interface απο το laptop.
Πιστευω οτι αυτη η καθυστερηση οφειλετε στο synology λογω μικρου επεξεργαστη και λιγης μνημης .
Αν καποιος το εχει δοκιμασει σε μεγαλυτερο μοντελο ας μας πει τις εντυπωσεις του .
Παντως για οικονομικη πηγη ειναι φοβερο .