Εχω πάνω από 4 χρόνια ένα Synology NAS (DS410).
Εχω συνδέσει ένα USB->S/PDIF μετατροπέα που συνδέεται με το Receiver μέσω καλωδίου Coaxial. Παίζει μια χαρά με την εφαρμογή DSAudio εκτός του BIT-PERFECT.
Σας διαβεβαιώ πως το DS-Audio της Synology δεν είναι bit-perfect. Ο πραγματικός λόγος είναι η ένταση (volume control) που έχει υλοποιηθεί για να ρυθμιστεί από "τηλεχειριστήριο" (iphone, ipad, android, PC, etc). Για να αυξoμειώσεις την ένταση του μουσικού σήματος που εξέρχεται από το USB (χωρίς να πειράξεις τίποτα στο Receiver) πρέπει να "πειράξεις" το ίδιο το σήμα. Θα μου πείτε πως κανένα αυτί δεν μπορεί να καταλάβει τη "διαστρέβλωση" του σήματος.
Υπάρχει τρόπος: αρχεία WAV που περιέχουν "κωδικοποιημένη" DTS μουσική.
Δεν παίζουν. Μόνο στατικός θόρυθος (βροχή, χιόνι, ή όπως αλλιώς λέγεται) παίζει.
Τα DTS-WAV αρχεία είναι 6-κάναλα αρχεία μουσικής σε μορφή WAV και μπορούν να σώζωνται και σε κανονικό CD (αν το WAV είναι 16 bit/44.1KHz). Αν υπάρχει DTS decoder είτε στο CD player είτε στο Receiver τότε θα παίζει κανονικά σε 5.1.
Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα (MPD - Music Player Daemon) που παίζει bit perfect. Στο φόρουμ της Synology υπάρχουν οδηγίες πως γίνεται αυτό.
Ολα τα DTS-WAV αρχεία παίζουν κανονικά στο MPD.
Ολα τα αρχεία μουσικής παίζουν bit-perfect μέσω DLNA αν δεν ξεπερνούν την ποιότητα του CD (16bit/44.1kHz).
Μπορώ να δώσω και άλλες λεπτομέρειες αν θέλετε.