Synology Audio Station

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Synology Audio Station

Αν ειχαμε και καμια λυση να μην εκανε θορυβο ο ανεμιστηρας....

Για ποιο synology μιλάμε;
50άρη ή 80άρη ανεμιστήρα;

Last edited:

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227

Με αυτό πχ,θα έχεις τον μισό θόρυβο...(Από 18db σε 15).
Και μπορεί να βρεις κι ακόμα χαμηλότερο,κάνε μια αναζήτηση για fans 92x92,κοίταξε και τις δυνατότητές τους να σπρώχνουν αρκετό αέρα.

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Ευχαριστω πολυ

Τι ρευμα ομως δινει το ds; αυτο δεν πρεπει να το κυτταξω ή ειναι σιγουρα υπεραρκετο αυτο που δινει;

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227

Ευχαριστω πολυ

Τι ρευμα ομως δινει το ds; αυτο δεν πρεπει να το κυτταξω ή ειναι σιγουρα υπεραρκετο αυτο που δινει;

Το ρεύμα στα ανεμιστήρια το κανονίζει ο εσωτερικός controller του Nas ή μπορεί να είναι και fixed.
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα έχεις πρόβλημα,ότι κι αν διαλέξεις αρκεί να είναι προκοπής και να σπρώχνει μια στάλα αέρα.
Όλα αυτά 12v είναι.

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,065

Χρησιμοποιώ το DS-112+ το οποίο σίγουρα φορά λόγω μεγέθους μικρό ανεμιστήρα και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.

Στο DSM, Settings, Hardware έχεις λογικά δύο επιλογές Cool Mode & Quiet Mode, ρίξε μια ματιά εάν σε βολεύει τώρα το χειμώνα το qiuet mode.

petros37

Senior Member
12 July 2006
408
Εκανα αναβαθμιση στο dsm beta 5.0 και βλεπω οτι τα προβληματα που ειχε το Audio Station εχουν λυθει .
Τα αποτελεσματα που σας περιγραφω ειναι με το DS21J με ενα δισκο 2,5 sata 500gb μεσα του .

1. Η υψηλη χρηση CPU εχει εξαληφθει .Αυτη την στιγμη κατεβαζω δυο torrents εχω ανοκτο το web interface και ακουω μουσικη και
η χρηση της CPU ειναι στο 52% .Αν κανω και stream ταινια παει στο 70%.

2. Εχω την εντυπωση οτι η πλοηγηση ειναι ελαφρως ταχυτερη απο πριν .

3. Στο ξεκινημα του Audio Station δεν αργει καθολου πλεον και ανοιγει αμεσα την βιβλιοθηκη που στην περιπτωση μου ειναι 250gb .

4. Το θεμα με τα Lyrics παραμενει και εμφανιζεται μονο ο πρωτος στιχος αλλα αυτο δεν με ενδιαφερει προσωπικα .

5. Τα σπασιματα στο ηχο που παρουσιαζονταν εχουν πλεον εξαλειφθει .

Ο μονος τροπος που καταφερα να εχει σπασιματα στον ηχο ηταν κανοντας ολα τα παραπανω που περιγραφω
να στελνω συγχρονως και αρχειο 30gb απο τον υπολογιστη μεσω gigabit οποτε η CPU χτυπησε 100% .

Αν θελει κανεις καμια αλλη δοκιμη στη διαθεση σας .

albergo

New member
12 September 2014
1
Εχω πάνω από 4 χρόνια ένα Synology NAS (DS410).
Εχω συνδέσει ένα USB->S/PDIF μετατροπέα που συνδέεται με το Receiver μέσω καλωδίου Coaxial. Παίζει μια χαρά με την εφαρμογή DSAudio εκτός του BIT-PERFECT.

Σας διαβεβαιώ πως το DS-Audio της Synology δεν είναι bit-perfect. Ο πραγματικός λόγος είναι η ένταση (volume control) που έχει υλοποιηθεί για να ρυθμιστεί από "τηλεχειριστήριο" (iphone, ipad, android, PC, etc). Για να αυξoμειώσεις την ένταση του μουσικού σήματος που εξέρχεται από το USB (χωρίς να πειράξεις τίποτα στο Receiver) πρέπει να "πειράξεις" το ίδιο το σήμα. Θα μου πείτε πως κανένα αυτί δεν μπορεί να καταλάβει τη "διαστρέβλωση" του σήματος.
Υπάρχει τρόπος: αρχεία WAV που περιέχουν "κωδικοποιημένη" DTS μουσική.
Δεν παίζουν. Μόνο στατικός θόρυθος (βροχή, χιόνι, ή όπως αλλιώς λέγεται) παίζει.
Τα DTS-WAV αρχεία είναι 6-κάναλα αρχεία μουσικής σε μορφή WAV και μπορούν να σώζωνται και σε κανονικό CD (αν το WAV είναι 16 bit/44.1KHz). Αν υπάρχει DTS decoder είτε στο CD player είτε στο Receiver τότε θα παίζει κανονικά σε 5.1.

Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα (MPD - Music Player Daemon) που παίζει bit perfect. Στο φόρουμ της Synology υπάρχουν οδηγίες πως γίνεται αυτό.
Ολα τα DTS-WAV αρχεία παίζουν κανονικά στο MPD.

Ολα τα αρχεία μουσικής παίζουν bit-perfect μέσω DLNA αν δεν ξεπερνούν την ποιότητα του CD (16bit/44.1kHz).

Μπορώ να δώσω και άλλες λεπτομέρειες αν θέλετε.

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,065
Το ότι δεν αναπαράγονται αρχεία DTS σε wav, νομίζω ότι δεν είναι ένδειξη του bit-perfect απλά δεν αποκωδικοποιούνται.
Συνήθως η αποκωδικοποίηση είτε θα γίνει στον player είτε στο DAC εάν είναι ικανός.
Παρόλο που σωστά υποθέτεις για την "επενέργεια" της μπάρας έντασης, εντούτοις εάν βάλεις αρχεία audio υψηλής ανάλυσης τόσο σε βάθος όσο και σε δειγματοληψία, θα δεις ότι το DAC κλειδώνει στην εκάστοτε συχνότητα δειγματοληψίας.
Αυτό από μόνο του δείχνει ότι το Synology δεν κάνει downsample τη δειγματοληψία (με την προυπόθεση τσεκαρίσματος του Enable high quality output for USB speakers). Σύμφωνα με τη Synology ενεργοποιείται έτσι το 24bit usb streaming, αλλά και με χρήστες που είχαμε κάνει τη συζήτηση στο αντίστοιχο υποστηρικτικό φόρουμ, ανέφεραν ότι έτσι έβλεπαν ότι κλείδωνε σωστά το dac τους στη σωστή δειγματοληψία.

Για το Music Player Daemon που αναφέρεις, θα ψάξω να δω για το πως γίνεται η εγκατάσταση και θα το δοκιμάσω - γίνεται και σε αυτό κανονικά η πλοήγησή του από ταμπλέτα για παράδειγμα;

Last edited: