Synology Audio Station

Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει λογος να μπω σε έξοδα για την αγορα του synology εφόσον εχω στην κατοχη μου το ,squeezebox touch.
Ποιο πολυ ομως με ενδιαφέρει να μου πειτε , ποσο "μπλέξιμο" είναι το στήσιμο του.
Δεν ειμαι σε φαση, αυτη τη στιγμή, να δουλεψει το μυαλό μου παραπάνω ουτε ενα δραμι......θα κλαταρω αν δεν ειναι οντως plug and play.
Διευκρινίζω οτο θα παίζει αυστηρά μουσική και τιποτις αλλο
Ευχαριστίες προκαταβολικες!!!!!

Το squeezebox touch για να παιξει σωστα ετσι και αλλιως θελει server ειτε στον υπολογιστη ειτε σε αυτονομο ΝΑS .
Αφου ομως το εχεις ετσι και αλλιως κατα την γνωμη μου κατσε εκει και μην ξοδευεσαι .

Παντως και η λυση του Synology ειναι plug and play και με πολυ ωραιο interface .

Αμα θες παντως σωνει και καλα να αγορασεις synology σου δινω το δικο μου ds212j και μου δινεις το squeezebox touch
και δεν ξοδευεται κανεις .

Re: Απάντηση: Synology Audio Station

Squeezebox Touch + Spotify/Qobuz = ξεγνοιασιά, και δεν χρειάζεται να διατηρείς ούτε μουσική συλλογή, ούτε Nas, ούτε pc, ούτε τίποτα.

Το Synology Audio Station ευκολία, αλλά αν έχεις μάθει στο Touch, το Audio Station σου φαίνεται ακέφαλο μετά.
Οι ταμπλέτες/smartphone καλά για remote, αλλά αφού κάτσεις στον καναπέ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η οθόνη αφής του SB Touch αναντικατάστατη, για τον λόγο ότι είναι πάντα εκεί, στη θέση της.

Λαβετε υποψην οτι σπανιως πουλαω ή ανταλλασω κατι!!!
Στις πιο πολλες περιπτωσεις μονο χαριζω!!
Οποτε μενει το sbt , αλλα οπως σωστα λετε ,αυτο παιζει αβιαστα μονο με server.
Το διαπιστωσα προσφατα οταν του "καρφωσα" ενα πεντακοσαρη σκληρο και καθυστερει χαρακτηριστικα να φορτωσει τα κομματια, ενω με ενα 36αρι στικακι πηγαινε σφαιρα.
Αρα να εκταμιευσω και να εχω και την εναλλακτικη του audio player του synology???

Λαβετε υποψην οτι σπανιως πουλαω ή ανταλλασω κατι!!!
Στις πιο πολλες περιπτωσεις μονο χαριζω!!
Οποτε μενει το sbt , αλλα οπως σωστα λετε ,αυτο παιζει αβιαστα μονο με server.
Το διαπιστωσα προσφατα οταν του "καρφωσα" ενα πεντακοσαρη σκληρο και καθυστερει χαρακτηριστικα να φορτωσει τα κομματια, ενω με ενα 36αρι στικακι πηγαινε σφαιρα.
Αρα να εκταμιευσω και να εχω και την εναλλακτικη του audio player του synology???

Αν σας περισευουν τα χρηματα γιατι να μην το κανετε .Απλα θεωρω
οτι ειναι πλεονασμος αλλα απο την αλλη το κεφι μας κανουμε με το χομπυ της μουσικης .
Εγω ειχα παλια Squeezebox Touch το οποιο πουλησα λογω της αδυναμιας του να παιζει αυτονομα
και τωρα που εχω 2 nas που μπορω να ακουσω μουσικη μια χαρα χωρις Squeezebox Touch
ψαχνω να παρω ενα .

Οποτε καντε οπως νιωθετε καλυτερα εσεις .
Στο κατω κατω μια ζωη εχουμε .

Αγαπητε Πετρο,
ειλικρινά εχω βαρεθει να ξοδευω χρηματα ασκοπα, με την εννοια οτι μετα απο τον πρωτο ενθουσιασμο ανακαλυπτω ολα τα disadvantage.
Και ειδικα αυτο τον καιρο ειμαι τοσο πιεσμενος που θα ηθελα οτι αγοραζω να μην ειναι "μπελαλιδικο".
Γι αυτο σας ζαλιζω τον ερωτα με "ανοητες" ερωτησεις.
Δηλ, ευκαιρια ζηταω να αγορασω κατι και απο την αλλη ναμην το .....αγορασω!!!!
Παρανοϊκό μεν, μου συμβαινει δε.
Ζητω λοιπον αφενός την κατανόηση σας και αφετέρου την...γνώμη σας:Banane0:

Απάντηση: Re: Synology Audio Station

Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει λογος να μπω σε έξοδα για την αγορα του synology εφόσον εχω στην κατοχη μου το ,squeezebox touch.
Ποιο πολυ ομως με ενδιαφέρει να μου πειτε , ποσο "μπλέξιμο" είναι το στήσιμο του.
Δεν ειμαι σε φαση, αυτη τη στιγμή, να δουλεψει το μυαλό μου παραπάνω ουτε ενα δραμι......θα κλαταρω αν δεν ειναι οντως plug and play.
Διευκρινίζω οτο θα παίζει αυστηρά μουσική και τιποτις αλλο
Ευχαριστίες προκαταβολικες!!!!!

παρτο με κλειστα ματια.
Εγω ετσι παιζω,σκουιζ με το ΝΑΣ συνδεδεμενο κι εχω βρει την υγεια μου!
Προχωρα.

Εχω εγκαταστήσε το DS audio στο DS212j. Βασικά το έχω χρησιμοποιήσει κανα δυο φορές για δοκιμή για streaming στο android κινητό. Ο AV που είναι πάνω στο ίδιο δίκτυο βλέπει τα αρχεία του NAS και τα παίζει από τη δική του επιλογή NET. Αυτό που περιγράφετε μάλλον είναι κάτι διαφορετικό. Το NAS είναι μακριά από τον AV οπότε δεν έχω δυνατότητα να τα συνδέσω μεταξύ τους κάπως αλλιώς εκτός από την ethernet σύνδεση μέσω switch. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω διαφορετικό και να εκμεταλλευθώ κάποια παραπάνω δυνατότητα; δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει καλά το όλο θέμα...

Σωστά γράφεις, εκμεταλλεύεσαι (εσύ) το δίκτυο σου και μεταφέρεις τα περιεχόμενα του NAS (μουσική) στον AV σου. Την πλοήγηση όμως δεν μας έγραψες πως την κάνεις...μάλλον μέσω μενού του AV σου.
Αυτό που περιέγραψα, είναι μία από τις δυνατότητες των NAS της Synology, να εκμεταλλευτούν τη usb θύρα και μέσω αυτής να στριμάρουν τα μουσικά αρχεία κατά bit-perfect τρόπο.
Χρειάζεσαι ένα usb dac συμβατό με το hw της Synology (ή κάποιον AV με είσοδο USB) και το καρφώνεις πάνω στο NAS.
Η Synology στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει συμβατό usb, δίνει ένα άλλο ξεχωριστό module όπου αυτό συνδέεται μέσω της usb θύρας και δίνει έξοδο s/pdif (φυσικά πωλείται χωριστά).
Ενοείται οτι το NAS είναι δίπλα στο usb dac και το λοιπό ηχοσύστημα, ενώ το NAS συνδέεται με το δίκτυό σου μέσω ethernet. Σε μένα μεταξύ NAS και router μεσολαβούν δύο switch 1000άρια δίχως το παραμικρό πρόβλημα.
Η πλοήγηση γίνεται με οποιαδήποτε συσκευή (λειτουργικό android/iOs/Mobile Phone) ή υπολογιστή είναι συνδεδεμένο πάνω στο δίκτυο σου. Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το μικρό φορητό μου, αλλά σκέπτομαι να κάνω μια μικρή αγορά σε ταμπλέτα.

Το παραπάνω το υλοποίησα με απλό μοντέλο της Synology το DS112+ και μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
Χρονική καθυστέρηση δεν έχει σημαντική σε σημείο που να ενοχλεί, τη θεωρώ σχεδόν άμεση. Η μόνη καθυστέρηση που βλέπω είναι όταν ανοίγεις βιβλιοθήκη, για παράδειγμα λίστα άλμπουμ ή καλλιτεχνών ή είδους που κάνει μερικά δευτερόλεπτα για να στη δείξει (έχω έναν όγκο δεδομένων γύρω στα 700+ giga).

Τη θεωρώ καλή λύση, γιατί έχει καλό interface πλοήγησης και το κυριότερο σε γλιτώνει από μία συσκευή αυτής της πηγής. H μέχρι τώρα εμπειρία μου περί της πλοήγησης είναι μέσω του Audio Station και όχι του DS Audio που είναι για τις mobile συσκευές. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με την αντίστοιχη λύση του Touch, πρέπει να ζήσεις και με τις δύο υλοποιήσεις για να δεις τι είναι προτιμότερο, αν και στην περίπτωση του Touch προϋποθέτει και την ύπαρξη του NAS.

Last edited:
Τελικά την καλύτερη λύση στην αναζήτησή μου τη βρήκα με το MP3tag, το οποίο στην κυριολεξία με έσωσε με την τροποποίηση και εισαγωγή των metadata. Γρήγορο, ακριβές και ελεύθερο.
Τελείωσα με τις αλλαγές, αποτελεσματικά και γρήγορα. Το καλό είναι ότι δεν δημιουργεί κανένα επιπρόσθετο αρχείο με σύνδεση στο αρχικό αρχείο, αλλά ενσωματώνει τις όποιες αλλαγές μέσα στα metada του αρχικού αρχείου, ενσωμάτωσα και τα εξώφυλλα των άλμπουμ. Έχει και δυνατότητες μαζικών αλλαγών στους τίτλους με αλλαγή της σειράς παρουσίασης.
Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Η πλοήγηση όντως γίνεται από το menu του AV. Προφανώς δεν έχω το bit perfect που λέτε...το οποίο δεν θα το ψάξω για την ώρα. ο AV έχει και USB είσοδο δεν ξέρω αν μπορώ έτσι απλά να τα συνδέσω μεταξύ τους, γιατί από τη USB ο AV διαβάζει αρχεία, με τον τρόπο που λέτε τι θα του δίνει το NAS; Πάντως για την ώρα θα μείνουν σε απόσταση τα δυο τους, στην αρχή που είχα το NAS σε θέση που είναι κλειστή στο rack κάτω από τον AV με ενοχλούσε ο θόρυβος που κάνει, ο οποίος για να γίνει υποφερτός έπρεπε αν μένει ανοικτό το πορτάκι της θέσης του ή να το καταργούσα...μια άλλη φορά ίσως γίνουν και τέτοιες αλλαγές σχεδίων.
Γενικά το NAS είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει, δουλεύει 7/24 ως κατεβαστήρι και αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί δεν χρειάζεται να έχω υπολογιστή ανοικτό για αυτή τη δουλειά. Κάνει και όλα τα άλλα που λέτε με τα Media...το μόνο που με έχει στεναχωρήσει είναι με την πρόσβαση από Internet εκτός σπιτιού από τις εφαρμογές του κινητού (DS file, audio, download), πότε δουλεύει πότε όχι, κυρίως όχι με αποτέλεσμα να συχτιρίζω και να μην το λειτουργώ το εργαλείο εκ του μακρόθεν.

Αν ανοίξεις τα σωστα ports στο router σεταρεις σωστα το nas, και φυςικα εχεις ελεύθερο upload (να εχεις δηλ limit οταν ανεβάζεις ταυτόχρονα torrent) δουλεύει απροβλημάτιστα.

Αν συνδέσεις τον AV, μέσω της usb, πάνω στο NAS και με την προϋπόθεση ότι το usb θα του είναι συμβατό, θα δεις ότι στο menu -> My computer στο Audio Station ότι θα ενεργοποιηθεί εκτός του my computer και κάτι σχετικό με το usb, όπως usb speaker ή κάτι σχετικό. Επιλέγοντας αυτό ως έξοδο και παραμετροποιώντας τα Settings/Options για "Enable high quality output for usb speakers" θα έχεις το πολυπόθητο streaming μέσω της usb θύρας.
Απλά μέσω αυτής το NAS θα στριμάρει κατά bit perfect τα audio δεδομένα στην επόμενη συσκευή που είναι έτοιμη να τα αναγνωρίσει και να τα αναπαράγει.

Μία λίστα συμβατών συσκευών που ενημερώνεται από χρήστες θα βρείς στο http://forum.synology.com/wiki/index.php/User_Reported_Compatible_USB_Speakers

Αν ανοίξεις τα σωστα ports στο router σεταρεις σωστα το nas, και φυςικα εχεις ελεύθερο upload (να εχεις δηλ limit οταν ανεβάζεις ταυτόχρονα torrent) δουλεύει απροβλημάτιστα.

Το απροβλημάτιστο δεν το έχω καταφέρει. Κάποιες στιγμές κάνει σύνδεση και κάποιες τη χάνει. Από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα κάμποσες ώρες μου δόθηκε η εικόνα ότι το ένα app με το άλλο στην ίδια συσκευή κάνουν κάποιο μπέρδεμα. Για παράδειγμα έμπαινε απροβλημάτιστα π.χ. το ds photo επαναλαμβανόμενα ενώ με τα ίδια ακριβώς settings το ds file δεν έμπαινε...τέλος πάντων ας μην το χαλάσουμε το νήμα με αυτά.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια, για το τι κάνει μέσω δικτύου (ethernet).

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το pdf αρχείο, Κεφάλαιο Play Music with Audio Station που λέει:
"High Quality Output
You can enjoy better audio quality if your music files and the sound card of the DAC (Digital-to-analog converter) connected to your DiskStation support 24-bit audio output under USB mode.
To enable high quality output:
1 Go to Settings > Options.
2 Tick Enable high quality output for USB mode.
3 Click OK.
"

Από τι εξαρτάται η συμβατοτητα με το dac?

Ta synology, linux είναι και αυτά οπότε θές κάτι συμβατό.
Τα περισσότερα νέας γενιάς usb-dac είναι usb-audio-compliant, δηλαδή ακλουθούν πρότυπα-standards, και είναι συμβατά χωρίς καν να θές driver.

Αν ειχαμε και καμια λυση να μην εκανε θορυβο ο ανεμιστηρας....

Αν ειχαμε και καμια λυση να μην εκανε θορυβο ο ανεμιστηρας....

Χμμμ… είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα το έχει ψάξει και θα έχει βρεθεί ανεμιστήρας,
Αν δε σε νοιάζει η εγγύηση , όλο και κάτι θα καταφέρεις να σκαρώσεις,
Δε το ξέρω το μηχάνημα σου, αλλά λύσεις υπάρχουν για τα περισσότερα μηχανάκια …