Synology DiskStation DS115j diskless

Τι να πω.. τωρα το πραγμα μπλεκει ακομα περισσοτερο. Δυστυχως δεν εχω zidoo ουτε εμπειρια απο τετοιο μηχανημα οποτε προσωπικα δεν μπορω να σε βοηθησω. Το ιδανικο θα ηταν να μπορουσες δια της ατοπου απαγωγης να αποκλεισεις παραγοντες που μπορει να φταινει, ωστε να καταληξεις μονο σε εναν και μετα να τον διορθωσεις. Ο media player του zidoo δεν εχω ιδεα τι δυνατοτητες εχει, ενω δεν εχω επισης ιδεα ποσο σωστα παιζει το kodi στο συγκεκριμενο μηχανακι. Αν μπορεις να αποκλεισεις οτι φταιει το δικτυο θα ηταν ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση. Αν το modem/router σου ειναι 1000αρι θα σου προτεινα να αφαιρεσεις το switch και να κανεις δοκιμες με το zidoo και το nas καρφωμενα πανω στο router. Αν ειναι 100αρι ομως, τοτε υπαρχει προβλημα, μιας και το μεσο bitrate του αρχειου (οπως μας το εχεις δειξει με screenshot) ειναι παρα πολυ κοντα στο οριο που αντεχει ενα 100αρι.

Προσωπικα παντως, θα πονταρα οτι το προβλημα βρισκεται στο δικτυο. Αφου (εστω ο media player του zidoo) οταν τα αρχεια παιζουν απο usb δουλευει σωστα, αλλα οχι σωστα οταν μπαινει στο δικτυο στη μεση, ε τοτε μαλλον το δικτυο ειναι αυτο που δημιουργει το προβλημα.

Τι να πω.. τωρα το πραγμα μπλεκει ακομα περισσοτερο. Δυστυχως δεν εχω zidoo ουτε εμπειρια απο τετοιο μηχανημα οποτε προσωπικα δεν μπορω να σε βοηθησω. Το ιδανικο θα ηταν να μπορουσες δια της ατοπου απαγωγης να αποκλεισεις παραγοντες που μπορει να φταινει, ωστε να καταληξεις μονο σε εναν και μετα να τον διορθωσεις. Ο media player του zidoo δεν εχω ιδεα τι δυνατοτητες εχει, ενω δεν εχω επισης ιδεα ποσο σωστα παιζει το kodi στο συγκεκριμενο μηχανακι. Αν μπορεις να αποκλεισεις οτι φταιει το δικτυο θα ηταν ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση. Αν το modem/router σου ειναι 1000αρι θα σου προτεινα να αφαιρεσεις το switch και να κανεις δοκιμες με το zidoo και το nas καρφωμενα πανω στο router. Αν ειναι 100αρι ομως, τοτε υπαρχει προβλημα, μιας και το μεσο bitrate του αρχειου (οπως μας το εχεις δειξει με screenshot) ειναι παρα πολυ κοντα στο οριο που αντεχει ενα 100αρι.

Προσωπικα παντως, θα πονταρα οτι το προβλημα βρισκεται στο δικτυο. Αφου (εστω ο media player του zidoo) οταν τα αρχεια παιζουν απο usb δουλευει σωστα, αλλα οχι σωστα οταν μπαινει στο δικτυο στη μεση, ε τοτε μαλλον το δικτυο ειναι αυτο που δημιουργει το προβλημα.

δυστηχως το Modem/router ειναι της Nova και εχει μονο 100αρες θυρες.
εκανα επαναφορα και περιμενω να διαβασει τις ταινιες για να το δοκιμασω.

λοιπον..
το kodi επαιξε αλλα μονο με dolby digital.μαλλον δεν υποστηριζει atmos.κολλημα δεν εκανε.
δοκιμασα και τον εξωτερικο πλειερ με απλο dolby digital αλλα αυτο εκανε διακοπες.
αντε να βρω ακρη..

ωπα ωπα...
μ@λ@κιες λεω..
το Kodi συνεχιζει να μην παιζει τα γνωστα αρχεια..
νομιζα οτι ηταν στον δικο του πλειερ αλλα τελικα ηταν στον εξωτερικο..

To zidoo τα παιζει νερο ολα.
Στο τελευταιο λογισμικο (2.05) καποιοι ειχαν θεμα με τα smb2 & επρεπε να γυρισουν σε smb1. Γιαυτο βασικα καθυστερισαν να ελθουν τα νεα λογισμικα
Περνα το τελευταιο λογισμικο και κοιτα εαν εχεις θεμα με το smb2 (με προβληματιζει οτι εχεις την ιδια συμπεριφορα σε nfs..) Αν
Σιγουρα δεν παρεμβαλεις κανενα 100αρη lan? Aλλαξε καλου-κακου και θυρα...
Πες μας και βλεπουμε..

Re: Απάντηση: Synology DiskStation DS115j diskless

To zidoo τα παιζει νερο ολα.
Στο τελευταιο λογισμικο (2.05) καποιοι ειχαν θεμα με τα smb2 & επρεπε να γυρισουν σε smb1. Γιαυτο βασικα καθυστερισαν να ελθουν τα νεα λογισμικα
Περνα το τελευταιο λογισμικο και κοιτα εαν εχεις θεμα με το smb2 (με προβληματιζει οτι εχεις την ιδια συμπεριφορα σε nfs..) Αν
Σιγουρα δεν παρεμβαλεις κανενα 100αρη lan? Aλλαξε καλου-κακου και θυρα...
Πες μας και βλεπουμε..

2.0.5 φοραω και το μονο που εχει ενδιαμεσα στα 2 μηχανηματα ειναι το 1000αρι switch.
απο εκει που κανω add την πηγη που θελω,ενα smb υπαρχει και αλλο ενα με καρφωτη Ip που περασα εγω για το synology.

Δοκίμασε να βάλεις τον δίσκο τον USB 3 στο NAS (αυτόν που παίζει καλά πάνω στο zidoo) και παίξε μέσω μέσω NAS από τον USB δίσκο. Αν συνεχίζει και κάνει το ίδιο είναι θέμα LAN ή κάτι με το NAS. Αν παίζει καλά μήπως είναι αργός ο εσωτερικός του NAS και δε σηκώνει πολλά?

o εσωτερικος ειναι ενας wd red 3t.δεν εχει θεμα.
τωρα τρεχω απο την usb το blade runner.
μου εκανε ενα κοψιματακι στο 5λεπτο,αλλα βλπεω οτι και η ροη του δεν ειναι βουτηρο.
π.χ στην αρχη της ταινιας στην σκηνη μεσα στην κουζινα που δειχνει να βραζει το νερο,ο ατμος ανεβαινει διακεκομενα και οχι ομαλα προς τα επανω.
δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει..

στο coco,κανει το στιγμιαιο κοψιμο,ειτε το εχω σε atmos,ειτε σε dd+ ή σε dd απλο στα ιδια σημεια σε ολα τα φορματ ηχου..!
θα τρελαθουμε εντελως..
καλωδιο το εχω αποκλεισει μιας και εχουν δοκιμαστει 3 με προδιαγραφες hispeed και το τελευταιο που αγορασα εχθες ειναι μεχρι 18GB/s.

Χαρακτηριστικά IN-AKUSTIK STAR II 4K
- Ethernet Network (έως 100 Mbit).
- 3D-Video.
- 2160p 4K@60/60Hz έως 3,0m.
- 1080p (Full HD).
- Data rate up to 18.2 Gbit/s (έως 3,0m).
- Deep Color multi-bit; x.v.Color.
- HD Audio: DTS HD, Dolby True HD, Dolby Digital Plus, PCM, DVD Audio, SACD.
- Έως 8 Audio-channels (24 Bit /192 kHz).
- Συμβατό με CEC, HDCP2.2, EDID.
- Κανάλι επιστροφής ήχου.
- HDR (High Dynamic Range), έως 3,0m.
- Συμβατό με HDMI 2.0a (έως 3,0m).

Κανε κάτι άλλο. Συνέδεσε το zidoo με τον NAS με peer2peer καλώδιο. Δηλαδή μεταξύ τους μέσω LAN χωρίς να παρεμβάλλεται switch ή router. Δοκίμασε κ πες μας αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Synology DiskStation DS115j diskless

εαν διαβασεις πιο πανω γραφω οτι και μεσω usb μου εκανε κοψιματακια και η ροη του video δεν ειναι ομαλη.

επιβεβαιωση και στο coco οτι κανει ακριβως τα ιδια στιγμιαια κοψιματακια στα ιδια ακριβως χρονικα σημεια και μεσω usb 3.0..
αρα ξεχναμε το δικτυο...
το περιεργο ειναι το coco.πχ που κανει τα κοψιματακια,δεν παιζει με τον πλειερ του Kodi,ουτε μεσω δικτυου ουτε μεσω σκληρου..!!

Καλησπερα παιδες. Επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε με NAS και επειδη αυριο μεθαυριο θα παραγγειλω αυτο το μηχανακι για δισκο αναρωτιομουν αν πρεπει να ειναι 5400 ή αν ειναι καλυτερα λογω ταχυτητας να μπει 7200 δισκος? Για ποιο λογο 5400 αν ισχυει αυτο? Επισης αν 5400 και οι WD blue 5400 ειναι και μιας και θα μπει μονο ενας δισκος (αφου εχει ενα bay) υπαρχει λογος να παω στο αρκετα πιο ακριβο RED?
Ευχαριστω και σορρυ για τη ζαλαδα.

πάρε RED στις 5400 και είσαι μια χαρά

δε θα κερδίσεις τίποτα με 7200, εκτός από παραπάνω θόρυβο και κατανάλωση,

αν οι επιδόσεις είναι σημαντικές (αναλόγως πόσες και ποιες εφαρμογές θα τρέχεις), τότε πάρε δυνατότερο NAS, πχ το 118

επίσης το bottleneck θα είναι η σύνδεση 1 Gb και οι hardware δυνατότητες του NAS, όχι ο σκληρός, για αυτό δεν χρειάζεται 7200

RED επειδή υποτίθεται είναι σχεδιασμένοι για υτή τη χρήση και έχουν μεγαλύτερη εγγύηση,
οι πιθανότητες είναι να ζήσουν περισσότερο, αλλά όχι απαραίτητα

από όσα διαβάζω, και οι blue μια χαρά είναι, μην πάρεις green