Synology DS212J

Εχει στησει κανενας σας mail server? Αν το μαιλ που του στειλουμε εχει attachment, το αποθηκευει το attachment σε καποιο χωρια φακελο μεσα στο ΝΑΣ; Ρωταω γιατι σκεφτομουν να στησω μεσω του mail server εναν λογαριασμο οπου θα εστελνα το .torrent αρχεια. Στη συνεχεια, θα εβαζα τον ιδιο φακελο ως watched στο download station, ωστε οτι .torrent επεφτε εκει περα μεσα, να ξεκινουσε να το κατεβαζει. Αυτη τη στιγμη κανω σχεδον το ιδιο πραγμα με το cloudstation. Ομως αν γινοταν μεσω mail, θα μπορουσα να το κανω κ μεσω κινητου ή ταμπλετας (τα .torrent μου ερχοναι μεσω rss στο google reader).
Αυτο που ζητάς γίνεται με το synoDS, Synoload και με το λιγότερο advance, DS download...
Έκτως και αν δεν κατάλαβα καλα τι θέλεις να κανείς..

Το ds download το εχω σε ios, τα αλλα 2 επειδη ειναι επι πληρωμη δεν τα εχω χρησιμοποιησει. Φοβαμαι κιολας οτι επειδη δεν ειναι επισημα απο τη synology σε καθε αναβαθμιση του dsm δεν θα λειτουργουν.

Θελω να το στησω μεσω mail server γιατι θα ειναι ενας κοινος τροπος να ξεκιναω τορρεντ, ανεξαρτητα απο το αν ειμαι σε pc, ios, android. Γινεται ευκολα γιατι google reader εχουν κ οι 3 πλατφορμες, οποτε θα κανω ενα forward στο mail του synology, το συγεκριμενο ποστ του rss feed που ειναι το τορρεντ που θελω κ αυτο θα ξεκιναει.

Μεσω cloudstation που το κανω τωρα, ειναι παρα πολυ βολικο οταν ειμαι στη δουλεια εμπρος σε Pc, αλλα οχι απο τις κινητες πλατφορμες.

Για να κανω αυτο με το syno DS/synoload υποθετω οτι κατεβαζω το αρχειακι .torrent κ μετα το ανεβαζω στο NAS;

Το ds download το εχω σε ios, τα αλλα 2 επειδη ειναι επι πληρωμη δεν τα εχω χρησιμοποιησει. Φοβαμαι κιολας οτι επειδη δεν ειναι επισημα απο τη synology σε καθε αναβαθμιση του dsm δεν θα λειτουργουν.

Θελω να το στησω μεσω mail server γιατι θα ειναι ενας κοινος τροπος να ξεκιναω τορρεντ, ανεξαρτητα απο το αν ειμαι σε pc, ios, android. Γινεται ευκολα γιατι google reader εχουν κ οι 3 πλατφορμες, οποτε θα κανω ενα forward στο mail του synology, το συγεκριμενο ποστ του rss feed που ειναι το τορρεντ που θελω κ αυτο θα ξεκιναει.

Μεσω cloudstation που το κανω τωρα, ειναι παρα πολυ βολικο οταν ειμαι στη δουλεια εμπρος σε Pc, αλλα οχι απο τις κινητες πλατφορμες.

Για να κανω αυτο με το syno DS/synoload υποθετω οτι κατεβαζω το αρχειακι .torrent κ μετα το ανεβαζω στο NAS;

Γίνονται όλα πολυ πιο εύκολα με το synoDS. Αγόρασε το άφοβα μιας και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο τρόπος που έχει διαλέξει είναι λίγο παραδοξος και πολυπλοκος χωρίς λόγο.

Τελικά το 212j είναι σε θέση να streamάρει εξωτερικούς υποτίτλους (πχ srt) σε αρχεία video όπως mkv, divx κλπ σε τηλεοράσεις ή παιχνιδομηχανές (xbox, PS3) οι οποίες υποστηρίζουν DLNA αλλά δεν παίζουν από μόνες τους πχ (Panasonic G20 ή PS3). Διαφορετικά υπάρχει NAS που να κάνει κάτι τέτοιο; ’Η η μόνη λύση ε’ιναι ένας εξωτερικος media player; Ο serviio που αναφέρθηκε παραπάνω λύνει το πρόβλημα;

καποια ιδεα βρε παιδια γιατι δεν μπορω να συνδεθω ασυρματα απ'το λαπτοπ,εχει κανεις;
Ενσυρματα μια χαρα,μολις δοκιμασα ασυρματα,τρελαινεται

Re: Απάντηση: Synology DS212J

καποια ιδεα βρε παιδια γιατι δεν μπορω να συνδεθω ασυρματα απ'το λαπτοπ,εχει κανεις;
Ενσυρματα μια χαρα,μολις δοκιμασα ασυρματα,τρελαινεται

Οταν συνδεεσαι ασυρματα βλεπεις κανονικα αλλες σελιδες ιντερνετ ετσι; Οταν λες "τρελλαινεται" εννοεις οτι σου βγαζει μηνυμα λαθους οτι δεν μπορει να βρει τη σελιδα που ζητας;

βαζεις την πληρη ip; μαζι με την πορτα; π.χ. 192.168.2.50:5000 (ή 5001 για https);

το 212 σου εχει παρει ip καρφωτη ή οτι του εδωσε το ρουτερ; το λαπτοπ σου; σκεφτομαι το σεναριο να παει να παρει η ασυρματη καρτα δικτυου σου την ιδια ip που εχει παρει το 212.

μεσω του προγραμματος ανοιγει ο μπραουζερ και βαζει αυτοματα τη διευθυνση,οπου και γινεται η συνδεση μεσω εθερνετ,αλλα αν κανω το ιδιο βγαζοντας το καλωδιο και ανοιγοντας το ασυρματο,προσπαθει να συνδεθει αλλα δεν τα καταφερνει

μεσω του προγραμματος ανοιγει ο μπραουζερ και βαζει αυτοματα τη διευθυνση,οπου και γινεται η συνδεση μεσω εθερνετ,αλλα αν κανω το ιδιο βγαζοντας το καλωδιο και ανοιγοντας το ασυρματο,προσπαθει να συνδεθει αλλα δεν τα καταφερνει

A) To ssid που συνδέεσαι είναι το δικό σου;
Β) Η ip που παίρνει η ασύρματη κάρτα δικτύου είναι στο ίδιο subnet με την ip που παίρνει η κάρτα δικτύου ethernet; (αν δε γνωρίζεις αν θές πόσταρε τις δύο ip)
Γ) Η ip που παίρνει η ασύρματη κάρτα δικτύου τη βάζεις καρφωτά ή δίνει το router απο dhcp;
Δ) Αν κάνεις ping στην ip του synology ενώ είσαι συνδεδεμένος αποκλειστικά ασύρματα παίρνεις απάντηση;
Ε) Αν μπορείς πες μου και τι router χρησιμοποιείς

Απάντηση: Re: Απάντηση: Synology DS212J

Β) Η ip που παίρνει η ασύρματη κάρτα δικτύου είναι στο ίδιο subnet με την ip που παίρνει η κάρτα δικτύου ethernet; (αν δε γνωρίζεις αν θές πόσταρε τις δύο ip)
Γ) Η ip που παίρνει η ασύρματη κάρτα δικτύου τη βάζεις καρφωτά ή δίνει το router απο dhcp;
Δ) Αν κάνεις ping στην ip του synology ενώ είσαι συνδεδεμένος αποκλειστικά ασύρματα παίρνεις απάντηση;

1)μπαρδον;
2)δεν εχω ιδεα,γνωριζω την ip του router και την ip του ΝΑΣ,τις αλλες δεν ξερω πως τις βλεπω.
Ειχα βαλει καποια στιγμη στατικη στο ρουτερ,αλλα για καποιο λογο τωρα δεν υπαρχει,οταν μπαινω στις ιδιοτητες των δυο συνδεσεων,φαινεται οτι περνουν αυτοματες διευθυνσεις που οριζει το ρουτερ.
3)βλεπε πιο πανω.
4)Thomson 780 της με λειτουργικο της vivodi.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Synology DS212J

1)μπαρδον;
2)δεν εχω ιδεα,γνωριζω την ip του router και την ip του ΝΑΣ,τις αλλες δεν ξερω πως τις βλεπω.
Ειχα βαλει καποια στιγμη στατικη στο ρουτερ,αλλα για καποιο λογο τωρα δεν υπαρχει,οταν μπαινω στις ιδιοτητες των δυο συνδεσεων,φαινεται οτι περνουν αυτοματες διευθυνσεις που οριζει το ρουτερ.
3)βλεπε πιο πανω.
4)Thomson 780 της με λειτουργικο της vivodi.

Λάκη, επειδή τώρα είμαι στη δουλειά, το απογευματάκι (αν είσαι μέσα) αν θες το βλέπουμε βήμα-βήμα

Έχετε κάποια πρόταση για τη φθηνότερη τιμή που μπορεί να το βρει κάποιος πέραν των αποτελεσμάτων του skroutz;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Synology DS212J

λοιπον,τωρα που ειμαι σπιτι βλεπω τα εξης:
α) ναι
β) το ασυρματο εχει διευθυνση 192.168.1.88 σε μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 το ενσυρματο δεν ξερω,υποθετω επειδη ειμαι συνδεδεμενος με το ασυρματο.
γ) το δευτερο.
δ) αυτο δε το εχω κανει ή τουλαχιστον δεν θυμαμαι μεσα στα πολλα που με ειχαν πει να δοκιμασω.
ε) THOMSON ST780

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Synology DS212J

λοιπον,τωρα που ειμαι σπιτι βλεπω τα εξης:
α) ναι
β) το ασυρματο εχει διευθυνση 192.168.1.88 σε μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 το ενσυρματο δεν ξερω,υποθετω επειδη ειμαι συνδεδεμενος με το ασυρματο.
γ) το δευτερο.
δ) αυτο δε το εχω κανει ή τουλαχιστον δεν θυμαμαι μεσα στα πολλα που με ειχαν πει να δοκιμασω.
ε) THOMSON ST780

Σου έχω στείλει ηδη pm Λάκη. Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει και τους υπόλοιπους η διαδικασία γι'αυτό έστειλα pm. Αν το troubleshooting είναι γενικού ενδιαφέροντος να μεταφέρω τη διαδικασία εδώ...

μετα απο την αμεριστη βοηθεια του Chrpep τον οποιο κι ευχαριστω και δημοσια,κατεληξα στο συμπεραμσα,οτι το προβλημα εγκειται στις ρυθμισεις του ΝΑΣ,οπου χθες μπηκα στο μενου του,τικαρα καποια κουτακια,αλλα παλι δεν καταφερα τιποτα.
Εχει κανεις καμια ιδεα,ποια μπορει να ειναι η πηγη του κακου στις ρυθμισεις του ΝΑΣ;

μετα απο την αμεριστη βοηθεια του Chrpep τον οποιο κι ευχαριστω και δημοσια,κατεληξα στο συμπεραμσα,οτι το προβλημα εγκειται στις ρυθμισεις του ΝΑΣ,οπου χθες μπηκα στο μενου του,τικαρα καποια κουτακια,αλλα παλι δεν καταφερα τιποτα.
Εχει κανεις καμια ιδεα,ποια μπορει να ειναι η πηγη του κακου στις ρυθμισεις του ΝΑΣ;

Να'σαι καλα Λάκη, δε χρειάζεται να ευχαριστείς! Μακαρι να το είχαμε λύσει κιόλας. Τωρα επι της ουσίας..από τη στιγμή που διαπιστωμένα η ασύρματη σύνδεσή σου λειτουργεί και βλέπεις κανονικά το router σ'αυτό που παει το μυαλό μου είναι μήπως το nas κόβει συνδέσεις από διευθύνσεις ip εκτός εκείνης που εχει η κάρτα δικτύου ethernet. Πχ αν το nas για ασφαλεια εχει ρυθμιστει πχ να δεχεται συνδέσεις μόνο από μια ip ή μόνο από μια συγκεκριμένη mac address (mac filtering) τότε λογικό να μην συνδέεσαι με άλλη ip ή άλλη mac. Μοιάζει θέμα ρυθμίσεων του nas αλλά επειδή δεν το έχω το synology δε μπορώ από το manual μόνο να καταλάβω τι συμβαίνει. Αν κάποιος φίλος το εχει μήπως μπορεί να ρίξει μια ματιά στις ρυθμίσεις του synology...