Synology DS212J

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
πρέπει ο player της τηλεόρασης να υποστηρίζει εξ υπότιτλους μέσω DLNA. Οι τηλεοράσεις της samsung το κάνουν. Μάλλον οι pany όχι από ότι φαίνεται.
Όσο για το HD ήχο, νομίζω ότι το DLNA δεν υποστηρίζει τη μεταφορά του.
Μάλιστα, άρα ότι dlna server και αν βάλω στο synology εξωτερικούς υπότιτλους σε Mkv/m2ts δεν θα βλέπω...

Απο την άλλη όμως στην θύρα USB (της pany st50) που συνδεσα εναν εξωτερικο δισκο, διαβάζει εξωτερικούς υπότιτλους σε Mkv, παιζει ήχο (downmix) σε mt2s αρχεία αλλα δεν εμφανίζει εξωτερικούς και ενσωματωμένους υπότιτλους..

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,422
Μάλιστα, άρα ότι dlna server και αν βάλω στο synology εξωτερικούς υπότιτλους σε Mkv/m2ts δεν θα βλέπω...

Απο την άλλη όμως στην θύρα USB (της pany st50) που συνδεσα εναν εξωτερικο δισκο, διαβάζει εξωτερικούς υπότιτλους σε Mkv, παιζει ήχο (downmix) σε mt2s αρχεία αλλα δεν εμφανίζει εξωτερικούς και ενσωματωμένους υπότιτλους..
καλύτερα να σώζεις το m2ts σε mkv τότε ή παίρνεις ένα media player.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
καλύτερα να σώζεις το m2ts σε mkv τότε ή παίρνεις ένα media player.
Τελικα η αγορα mp είναι επιβεβλημένη..
Απλα θα βολεύε περισσότερο η αγορα ενός μικρού synology, αν δούλευε σωστά ο mp της tv.

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Αυτό το έχει δοκιμάσει κανείς με κάποιο synology συμβατό μοντέλο;
Αν όχι, μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος και να μας κάνει μια μικρή παρουσίαση-αξιολόγηση;
Αν ναι, εκτός από εντυπώσεις μπορεί να μας γράφει με ποιο tuner το χρησιμοποίησε.

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Re: Απάντηση: Synology DS212J

Να ρωτήσω κάτι βρε παίδες... για το πως προστίθενται οι δίσκοι...

Εχω έναν 3ΤΒ, ntfs αυτή τη στιγμή, τίγκα στο υλικό (αλλά είναι backup και δεν με πειράζει αν σβηστούν όλα προσωρινά).
Οπότε φαντάζομαι ότι θα χαθούνε όλα, όταν μπει στο synology, σωστά? Και τι θα τον κάνει? ext3?

Όταν στο μέλλον θελήσω να προσθέσω και έναν δεύτερο δίσκο, θα έχει καμία επίπτωση στον πρώτο και στο ήδη υπάρχον υλικό? Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω κάποιο raid, αθροιστικά τους θέλω σε χωρητικότητα...
Όπως τα φαντάζεσαι είναι. Μόλις μπει ο πρώτος δίσκος τον φορμάρει, νομίζω σε ext3.
Όταν μπει ο δεύτερος, θα σε ρωτήσει αν θες να κάνεις RAID κλπ., θα πεις όχι και θα τον κάνει σαν τον πρώτο.

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Re: Synology DS212J

Ούτε ένα Qnap? Περίεργο..

των χρηστών είναι... πλειοψηφικά προφανώς πάει.
και η synology στην σελίδα της στο facebook, προέτρεπε τους fan της να πάνε να ψηφίσουν τα προϊόντα της... οπότε...

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Πάντως για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι είδα μετα ότι η πρώτη επιλογή ήταν DIY nas τρέχοντας κάποιο δωρεάν os όπως freenas, unraid κλπ. :)

kover

AVClub Enthusiast
Εδώ και 3-4 ημέρες σα να έπαψε να λειτουργεί ο Dlna server. Τα media players του σπιτιου ενώ βλέπουν τα 3 folders music, photos, videos όταν τα ανοίγουν δε βλέπουν τίποτα ως περιεχόμενο. Απο smb παίζουν κανονικα αλλά ας πούμε η τηλεόραση που το media player της έχει μόνο Dlna και δεν έχει smb/Nfs δε βλέπει τίποτα πέρα απο τα folders. Έκανα ένα reindex απο το media server του synology αλλά τζίφος. Καμία πρόταση;

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Εδώ και 3-4 ημέρες σα να έπαψε να λειτουργεί ο Dlna server. Τα media players του σπιτιου ενώ βλέπουν τα 3 folders music, photos, videos όταν τα ανοίγουν δε βλέπουν τίποτα ως περιεχόμενο. Απο smb παίζουν κανονικα αλλά ας πούμε η τηλεόραση που το media player της έχει μόνο Dlna και δεν έχει smb/Nfs δε βλέπει τίποτα πέρα απο τα folders. Έκανα ένα reindex απο το media server του synology αλλά τζίφος. Καμία πρόταση;
Το mp της tv είναι το ενσωματωμένο;
Αν ναι, μπορείς να δεις εξωτερικούς srt σε Mkv/m2ts;
Ποια τηλεόραση έχεις;

Δοκίμασε να κανείς uninstall & ξανά install το media server απο τα packages.

Last edited:

kover

AVClub Enthusiast
Restart την υπηρεσία? Το ίδιο για το νας και τέλος reindex?
Ελεγα να το αποφύγω για να δε πόσες μέρες uptime θα γράψει. Είμαι στις 22 σήμερα αλλά θα το κάνω.
Το mp της tv είναι το ενσωματωμένο;
Αν ναι, μπορείς να δεις εξωτερικούς srt σε Mkv/m2ts;
Ποια τηλεόραση έχεις;

Δοκίμασε να κανείς uninstall & ξανά install το media server απο τα packages.
Ut50 ειναι η τηλεόραση. Δε ξέρω για εξωτερικούς υπό τίτλους γιατι οι ταινίες που κατεβαζώ έχουν πάντα έστω αγγλικούς σε μορφή .sup και παίζουν μια χαρά. Ελληνικούς δε βάζω ποτέ για να κρατάω καλα τα αγγλικά της οικογένειας:)

Τα media player(dune, wd live) παίζουν τις ταινίες μέσω smb. Πριν το πρόβλημα τις παίζαν και upnp και media server.

Τεσπά πάω για ολικά restarts. Καλές γιορτές.

janpap08

AVClub Addicted Member
3 February 2012
1,548
Αλεξανδρούπολη
Λοιπον, κλεινω κ το δικο μου ερωτημα.

http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=10&t=60593&p=231549#p231549

Η σωστη μορφη της εντολης ειναι find / -name "ονομα αρχειου" (χωρις τα ")

αν εχετε διαφορους "μυστηριους" χαρακτηρες π.χ. ( , βαλτε κ τα εισαγωγικα.
Τελικα ηταν στο @download μεσα. Τα αντεγραψα σε εναν "κανονικο" φακελο κ ολα καλα. Ψαχνωντας για αυτο το θεμα, επεσα σε ενα αλλο thread

http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=10&t=57517

Αν λοιπον ειστε ανθρωπος που seedαρει πολλα αρχεια ταυτοχρονα, μην παραξενευτειτε αν δειτε οτι εχει πεσει κατα πολυ ο διαθεσιμος χωρος σας.

Όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω φάκελο "download",εκτός από αυτόν που δημιούργησα εγώ.....

gorath

Senior Member
16 August 2006
627
Alimos, Greece
Αν όχι, μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος και να μας κάνει μια μικρή παρουσίαση-αξιολόγηση;
Αν ναι, εκτός από εντυπώσεις μπορεί να μας γράφει με ποιο tuner το χρησιμοποίησε.

Πολύ ενδιαφέρον! Έχει και αντίστοιχο προγραμματάκι που υποστηρίζει και αναπαραγωγή από Dreambox και το μοιράζει σε όλες τις συσκευές με DLNA. Ας το δοκιμάσει κάποιος βρε παιδιά...

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω φάκελο "download",εκτός από αυτόν που δημιούργησα εγώ.....

Υπαρχει. Ο φακελος που ελεγα ειναι ο @download, μεσα στον οποιον ειναι υποφακελοι με αυτα τα αρχεια που ειναι εν ενεργεια απο το download station. Οι υποφακελοι αυτοι δεν εχουν ονομα, αλλα νουμερα (οποτε πρεπει να μπαινεις σε εναν-εναν μεσα για να βλεπεις τι εχει). Ο @download απο οτι θυμαμαι ειναι πιο "πανω" (πρεπει να κανεις cd ..) απο εκει που μπαινεις με telnet.

kover

AVClub Enthusiast

Επειδή ψάχνω τρόπο να στριμάρω skyHD που έχω στο σαλόνι σε όλο το σπίτι, υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει κάτι τέτοιο? Διάβασα κάτι ψιλά αλλά δε καταλαβαίνω ακριβώς τη λειτουργία του.

nickpao

New member
10 May 2011
24
Επειδή ψάχνω τρόπο να στριμάρω skyHD που έχω στο σαλόνι σε όλο το σπίτι, υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει κάτι τέτοιο? Διάβασα κάτι ψιλά αλλά δε καταλαβαίνω ακριβώς τη λειτουργία του.

Στην ίδια φάση είμαστε! Πήρα κι εγώ το DS212j πριν 5 μέρες και έχω αρχίσει τα πειράματα!
Η Samsung LE40C650 που έχω δεν μου έχει αναγνωρίσει τον DLNA server του Synology και προς το παρόν παίζω τα αρχεία από το mp μέσω δικτύου.
Για το dvblogic θα προσπαθήσω να ασχοληθώ μόλις πάω σπίτι. Κι εγώ θέλω να στριμάρω live από αποκωδικοποιητή octagon 1008se+ προς laptop & tablet Samsung