Synology DS212J

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,943
Αθηνα
Βασικα ουτε σε εμενα δουλεψε με το ezinternet. Αυτο για να δουλεψει πρεπει να εχεις συμβατο ρουτερ, ωστε να κανει ολες τις αλλαγες του ρουτερ, το DSM. Οπως εσυ, ετσι κ εγω τα εκανα "χειροκινητα" ολα.

Στη DMZ μην το βγαλεις το ΝΑΣ γιατι θα ειναι πληρως "εκτεθειμενο" σε επιθεση στο ιντερνετ. Αν κανεις αυτο, το βγαζεις τελειως εκτος της προστασιας των firewall του ρουτερ σου. Θεωρητικα εχει καλη αμυνα το ΝΑΣ απο μονο του, αλλα δεν υπαρχει λογος να το ρισκαρουμε.

Οταν σου λενε να βαλεις το ρουτερ σου σε bridge mode εννοουν (απο οτι εχω καταλαβει) οτι το μοντεμ/ρουτερ απλα θα συγχρονιζει πανω στη dsl κ ολες τις αλλες λειτουργιες ρουτερ θα τις αναλαβει το ΝΑΣ. Αν εχεις δει στo DSM, καπου υπαρχει κ η επιλογη το ΝΑΣ να γινει DHCP server (!)

Επαναλαμβανω ομως οτι εχω φτιαξει το remote access χωρις να κανω ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα, παρα μονο τα 4 βηματα που περιεγραψα.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Οταν σου λενε να βαλεις το ρουτερ σου σε bridge mode εννοουν (απο οτι εχω καταλαβει) οτι το μοντεμ/ρουτερ απλα θα συγχρονιζει πανω στη dsl κ ολες τις αλλες λειτουργιες ρουτερ θα τις αναλαβει το ΝΑΣ. Αν εχεις δει στo DSM, καπου υπαρχει κ η επιλογη το ΝΑΣ να γινει DHCP server (!)
ο DHCP server βρισκεται στα packages..

για προστασια καλο εινια να απενεργοποιείται ο guest account και admin, ή τουλαχιστον να μην εχουν access read/write σε κανενα share φακελο πχ το popcorn A300 χρειάζεται (για καποιο ανεξήγητο λογο) guest account enable για να δει τα SMB shares του synology... με NFS shares δεν εχω δοκιμάσει..

Last edited:

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,943
Αθηνα
Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το 212 μου κ ελπιζω να μπορειτε να βοηθησετε. Ειμαι σε dsm 4.1.Ξεκιναμε...

Πριν κανα μηνα ειχα κατεβασει 3 απο τα αρχεια ενος τορρεντ με το download station. Τα υπολοιπα τα ειχα μαρκαρει ως skip. Πριν 2 μερες κλικαρα στο download station κ εβαλα noram priority ωστε να κατεβασω κ τα υπολοιπα (αλλα 7-8). Το download station μου δειχνει οτι το κατεβασα τελειωσε. Το ιδιο δειχνει το torrent site κ με δειχνει ως seeding με % download 100%. Οταν μπαινω στο file station στον φακελο που πρεπει να κατεβηκαν τα υπολοιπα ομως, δειχνει μονο τα 3 που ειχα κατεβασει αρχικα! Μπηκα κ μεσω telnet κ στον @download κ στον Downloads κ εκει υπαρχει το folder κ τα 3 αρχικα αρχεια που ειχαν κατεβει προ μηνος. Πηγα κ στον lost+found αλλα κ εκει δεν ειδα τιποτα.

Ιδεες;

kover

AVClub Enthusiast
Avpap δεν έχω ιδέα. Γνωρίζεις που πηγαίνουν τα temporary αρχεία όταν κατεβαίνουν? Ίσως να έχουν ξεμείνει εκεί. Κατά τα άλλα δε μου έχει συμβεί.

Ερώτηση τώρα. Έχω εδώ και μια εβδομάδα ένα caviar greeen 1TB πανω στο 413j στο οποίο έχω βάλει καμία 500άρα gigs data. Παρέλαβα σήμερα 2 wd red 3TB και θέλω να τους βάλω πάνω και να κάνω SHR.

Γίνεται αυτό χωρίς να χάσω τα data του caviar green ή πρέπει να τα περάσω όλα σε έναν εξωτερικό σκληρό και να φορμάρω και τους 3 δίσκους μαζί?

Επίσης αν μείνει ο caviar green στο σύστημα θα προκαλεί καθηστερήσεις ή όπως αλλοιώς το λένε στους άλλους δύο? Δε ξέρω πως λέγεται αλλά έχω διαβάσει πως οι caviar green δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα NAS. Είναι προτιμότερο λοιπόν, από πλευράς performance, να αφήσω και τους 3 δίσκους ή να αφήσω μόνο τους 2 red και να βγάλω τον green?

janpap08

AVClub Addicted Member
3 February 2012
1,548
Αλεξανδρούπολη
Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το 212 μου κ ελπιζω να μπορειτε να βοηθησετε. Ειμαι σε dsm 4.1.Ξεκιναμε...

Πριν κανα μηνα ειχα κατεβασει 3 απο τα αρχεια ενος τορρεντ με το download station. Τα υπολοιπα τα ειχα μαρκαρει ως skip. Πριν 2 μερες κλικαρα στο download station κ εβαλα noram priority ωστε να κατεβασω κ τα υπολοιπα (αλλα 7-8). Το download station μου δειχνει οτι το κατεβασα τελειωσε. Το ιδιο δειχνει το torrent site κ με δειχνει ως seeding με % download 100%. Οταν μπαινω στο file station στον φακελο που πρεπει να κατεβηκαν τα υπολοιπα ομως, δειχνει μονο τα 3 που ειχα κατεβασει αρχικα! Μπηκα κ μεσω telnet κ στον @download κ στον Downloads κ εκει υπαρχει το folder κ τα 3 αρχικα αρχεια που ειχαν κατεβει προ μηνος. Πηγα κ στον lost+found αλλα κ εκει δεν ειδα τιποτα.

Ιδεες;

Δοκιμασε να σβησεις το αρχειο .torrent απο το download manager και να το ξαναφορτωσεις.Δεν το εχω δοκιμασει αλλα ισως δουλεψει...

kover

AVClub Enthusiast
Avpap δεν έχω ιδέα. Γνωρίζεις που πηγαίνουν τα temporary αρχεία όταν κατεβαίνουν? Ίσως να έχουν ξεμείνει εκεί. Κατά τα άλλα δε μου έχει συμβεί.

Ερώτηση τώρα. Έχω εδώ και μια εβδομάδα ένα caviar greeen 1TB πανω στο 413j στο οποίο έχω βάλει καμία 500άρα gigs data. Παρέλαβα σήμερα 2 wd red 3TB και θέλω να τους βάλω πάνω και να κάνω SHR.

Γίνεται αυτό χωρίς να χάσω τα data του caviar green ή πρέπει να τα περάσω όλα σε έναν εξωτερικό σκληρό και να φορμάρω και τους 3 δίσκους μαζί?

Επίσης αν μείνει ο caviar green στο σύστημα θα προκαλεί καθηστερήσεις ή όπως αλλοιώς το λένε στους άλλους δύο? Δε ξέρω πως λέγεται αλλά έχω διαβάσει πως οι caviar green δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα NAS. Είναι προτιμότερο λοιπόν, από πλευράς performance, να αφήσω και τους 3 δίσκους ή να αφήσω μόνο τους 2 red και να βγάλω τον green?

Απαντάω στον εαυτό μου. Τα έβαλα όλα και κάνει expand και είπε πως θα χάσω τα data στους νέους δίσκους αλλά όχι στον υφιστάμενο. Btw παίζει να πάρει και 2-3 ημέρες το expand με τους ρυθμούς που γίνεται.

Επίσης οι δίσκοι είναι 3tb και μου δίνει Disk Size: 2.73. Που σκατά πάνε τα 300 gigs? γιατί είναι 300 από τους δύο 3tb + 70gig από τον 1TB, φτάνουν τα 670 gigs μείον. Τι σκατά?

Last edited:

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,943
Αθηνα
Δοκιμασε να σβησεις το αρχειο .torrent απο το download manager και να το ξαναφορτωσεις.Δεν το εχω δοκιμασει αλλα ισως δουλεψει...

Error: duplicate torrent file :bigcry:

τεσπα, τι να κανουμε, εχω ποσταρει κ στο επισημο φορουμ, θα δω αν πουν απο εκει τιποτα. Εν τω μεταξυ ξανακατεβαζω...

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,943
Αθηνα
Απαντάω στον εαυτό μου. Τα έβαλα όλα και κάνει expand και είπε πως θα χάσω τα data στους νέους δίσκους αλλά όχι στον υφιστάμενο. Btw παίζει να πάρει και 2-3 ημέρες το expand με τους ρυθμούς που γίνεται.

Επίσης οι δίσκοι είναι 3tb και μου δίνει Disk Size: 2.73. Που σκατά πάνε τα 300 gigs? γιατί είναι 300 από τους δύο 3tb + 70gig από τον 1TB, φτάνουν τα 670 gigs μείον. Τι σκατά?

Παντα συμβαινει αυτα, να χανεις δηλαδη μερος της χωρητικοτητας σου. Εγω με 1 σκληρο 2τερα στο 212 μου, βλεπω διαθεσιμα τα 1.79 . Το ιδιο συμβαινει κ στα windows. Για linux δεν θυμαμαι.

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,029
Dystopia

Τα windows κάνουν διαίρεση την συνολική χωρητικότητα των bytes με το (1024^3 ή 2^30) για αυτό και φαίνεται μικρότερη η τιμή

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,422
επειδή είναι 3 tera bits. Αν κάνεις τη διαίρεση 3 tera bytes με 1024^4 = 2,73 TBytes

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,029
Dystopia
Re: Απάντηση: Synology DS212J

επειδή είναι 3 tera bits. Αν κάνεις τη διαίρεση 3 tera bytes με 1024^4 = 2,73 TBytes

σωστό, έμεινα μια τάξη μεγέθους πίσω (GB)
To σωστό για τα TB είναι 1024^4 ή 10^40

Last edited:

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,943
Αθηνα
Λοιπον, κλεινω κ το δικο μου ερωτημα.

http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=10&t=60593&p=231549#p231549

Η σωστη μορφη της εντολης ειναι find / -name "ονομα αρχειου" (χωρις τα ")

αν εχετε διαφορους "μυστηριους" χαρακτηρες π.χ. ( , βαλτε κ τα εισαγωγικα.
Τελικα ηταν στο @download μεσα. Τα αντεγραψα σε εναν "κανονικο" φακελο κ ολα καλα. Ψαχνωντας για αυτο το θεμα, επεσα σε ενα αλλο thread

http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=10&t=57517

Αν λοιπον ειστε ανθρωπος που seedαρει πολλα αρχεια ταυτοχρονα, μην παραξενευτειτε αν δειτε οτι εχει πεσει κατα πολυ ο διαθεσιμος χωρος σας.

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,943
Αθηνα
Σε τι θερμοκρασίες είναι οι δίσκοι σας στο 212 με seeding

1 δισκος μονο, 32 C σε low power mode κ με κλειστη θερμανση. Ειναι κοντα σε εξωτερικο τοιχο/παραθυρο (με το παραθυρο προφανως κλειστο).

Ρωτας απο περιεργεια ή εχεις κανενα προβλημα;

kover

AVClub Enthusiast
Αφού ολοκληρώθηκε το raid (2 wd red και ένας wd green) έχω τον green σε θερμοκρασία 45 βαθμούς και τους 2 red στους 43 σε quite mode. Το μόνο που τρέχω είναι το download manager και cpu usage περίπου 10%. Αυτό από χτες το βράδυ που ολοκληρώθηκε το raid. Όσο είχα μόνο τον green μέσα η θερμοκρασία ήταν κάπου 32-33 C. Δε μου φαίνεται πολύ normal και ειδικά τέτοια εποχή που στο δωμάτιο έχιε θερμοκρασία 19-20 C.

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,943
Αθηνα
http://www.tomshardware.co.uk/forum/243961-14-maximum-hard-drive-temperature

απο οτι βλεπω εδω δεν ειναι θερμοκρασιες οι δικες σου τετοιες που να σε ανησυχουν. Ισως ζοριστηκαν οι σκληροι με τη δημιουργια του raid array. Αστο μερικες ωρες να ηρεμησει κ δες το παλι το βραδυ. Επισης υποθετω οτι το quiet mode σημαινει οτι δεν δουλευει πολυ ο ανεμιστηρας... αλλα τοτε το δικο μου low power mode τι σημαινει;;; Ουφ.. παμε παλι στα φορουμ για διαβασμα :)

kover

AVClub Enthusiast
http://www.tomshardware.co.uk/forum/243961-14-maximum-hard-drive-temperature

απο οτι βλεπω εδω δεν ειναι θερμοκρασιες οι δικες σου τετοιες που να σε ανησυχουν. Ισως ζοριστηκαν οι σκληροι με τη δημιουργια του raid array. Αστο μερικες ωρες να ηρεμησει κ δες το παλι το βραδυ. Επισης υποθετω οτι το quiet mode σημαινει οτι δεν δουλευει πολυ ο ανεμιστηρας... αλλα τοτε το δικο μου low power mode τι σημαινει;;; Ουφ.. παμε παλι στα φορουμ για διαβασμα :)

Δυσκολεύομαι να χονέψω πως για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα δουλέυουν οι δίσκοι στους 45+C και όλα θα πάνε καλά. Ίσως για 5-10 ημέρες να μην υπάρχει πρόβλημα. Η αυξημένη θερμοκρασία σε βάθος χρόνου μόνο καλό δε θα κάνει στους δίσκους. Θα ρίξω και εγώ ένα διάβασμα και θα επανέλθω.

janpap08

AVClub Addicted Member
3 February 2012
1,548
Αλεξανδρούπολη
Έχω και εγώ μία ερώτηση...

Νομίζω πως η tv μου (46es6800)δεν υποστηρίζει gigabit αλλά 10/100.Προσπαθώ να το επιβεβαιώσω αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω την πληροφορία ούτε στο manual της τηλεόρασης αλλά και με την υποστήριξη πελατών της samsung δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.

Η ερώτησή μου είναι.Εάν η τηλεόραση μου είναι 10/100 μήπως είναι καλύτερα να κάνω τη σύνδεση ασύρματα (802.11n) ?

kover

AVClub Enthusiast
Έχω και εγώ μία ερώτηση...

Νομίζω πως η tv μου (46es6800)δεν υποστηρίζει gigabit αλλά 10/100.Προσπαθώ να το επιβεβαιώσω αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω την πληροφορία ούτε στο manual της τηλεόρασης αλλά και με την υποστήριξη πελατών της samsung δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.

Η ερώτησή μου είναι.Εάν η τηλεόραση μου είναι 10/100 μήπως είναι καλύτερα να κάνω τη σύνδεση ασύρματα (802.11n) ?

Για πιό λόγο? Είναι υπέρ αρκετές οι παραπάνω ταχύτητες για αναπαραγωγή 1080p από το δίκτυο. Επίσης δεν έχω βρει κανένα N mode setup που να μου έδωσε απρόσκοπτα 1080p σήμα και έχω δοκιμάσει αρκετούς συνδιασμούς σε hardware.