Synology DS212J

Έλα ντε....βασικά ρώτησα γτ οι θεωρητικές ταχύτητες στο n είναι 600Mbit/s άρα μεγαλύτερες.Οπότε γτ να έχω ένα επιπλέον καλώδιο...???

Στο "information settings" το thermal status το οποίο είναι η θερμοκρασία της CPU τι αναφέρει; Οποίος μπορει ας αναφέρει, μαζι με το load της CPU, πόσους δίσκους έχει και τι mode έχει στο "power" (control panel)

Για πιό λόγο? Είναι υπέρ αρκετές οι παραπάνω ταχύτητες για αναπαραγωγή 1080p από το δίκτυο. Επίσης δεν έχω βρει κανένα N mode setup που να μου έδωσε απρόσκοπτα 1080p σήμα και έχω δοκιμάσει αρκετούς συνδιασμούς σε hardware.

+1

Αν δεν εχεις δει κανενα κολλημα ενω βλεπεις ταινια, μην ασχολεισαι... αν βλεπεις κολημματα σε μεγαλα αρχεια το συζηταμε για αλλη λυση. Πλακα πλακα παντως δεν εχω δει καμμια συσκευη Home entertainment (tv, blue ray player, home cinema) που να εχουν 1000αρες θυρες. Ισως κανενας ακριβουτσικος av receiver.

Thermal Status 42C
3 δίσκοι
Cool Mode
Δίσκοι 42, 41, 40 C
CPU Load 10%

Αυτά ενώ τρέχει το download station

Όταν το κλείνω οι δίσκοι μπαίνουν σε hybernation και πάνω όλοι στους 33-35C.

αν είναι torrents η χρήση τότε να έχεις υπόψη σου ότι οι δίσκοι δουλεύουν συνέχεια με τις εγγραφές και τα διαβάσματα που κάνουν.

Re: Απάντηση: Synology DS212J

αν είναι torrents η χρήση τότε να έχεις υπόψη σου ότι οι δίσκοι δουλεύουν συνέχεια με τις εγγραφές και τα διαβάσματα που κάνουν.

Ναι αυτό βλέπω. Βασικά δε μπαίνει ποτέ κανένας δίσκος σε hybernation και αυτό είναι πρόβλημα. Ίσως αφαιρέσω τον μικρό από το volume, τον κάνω ένα volume μόνο του και τον χρησιμοποιώ μόνο για torrents. Ότιδήποτε θέλω να κρατήσω από τα κατεβασμένα θα το περνάω στο μεγάλο volume. Δε το βλέπω να μακροημερεύει το σύστημα με 41C στούς δίσκους χειμώνα. Το καλοκαίρι δηλαδή τι θα γίνει?

Εντάξει τη πατάτα την είχα κάνει εγώ. Είχα βάλει το NAS σε ένα συρτάρι. Δε παίζει το σενάριο αυτό, δυστυχώς για τη γυναίκα. Από τη στιγμή που το έβαλα σε ανοιχτό χωρο οι δίσκοι παίζουν στους 33-37C και 27-29 όταν είναι σε hybernation

Εντάξει τη πατάτα την είχα κάνει εγώ. Είχα βάλει το NAS σε ένα συρτάρι. Δε παίζει το σενάριο αυτό, δυστυχώς για τη γυναίκα. Από τη στιγμή που το έβαλα σε ανοιχτό χωρο οι δίσκοι παίζουν στους 33-37C και 27-29 όταν είναι σε hybernation
Πάλι καλα που δεν το έκαψες κιόλας!
Ποτε δεν τοποθετούμε συσκευή με ανεμηστηρα σε κλειστό χώρο..

LOL

μαγκας παντως που παραδεχτηκες την πατατα σου. Οι πιο πολλοι θα σφυριζαν ανεμελα . :grinning-smiley-043

Παντως οσο παει θα αντιμετωπιζουν πιο πολλοι τετοια θεματα καθως τα nas κ τα htpc χρησιμοποιουνται οπως τα vcr, ραδιοφωνα κ οι τηλεορασεις οπου νομιζουμε οτι λογω της απλοτητας χειρισμου δεν θελουν κ καμμια ειδικη αντιμετωπιση.

LOL

μαγκας παντως που παραδεχτηκες την πατατα σου. Οι πιο πολλοι θα σφυριζαν ανεμελα . :grinning-smiley-043

Παντως οσο παει θα αντιμετωπιζουν πιο πολλοι τετοια θεματα καθως τα nas κ τα htpc χρησιμοποιουνται οπως τα vcr, ραδιοφωνα κ οι τηλεορασεις οπου νομιζουμε οτι λογω της απλοτητας χειρισμου δεν θελουν κ καμμια ειδικη αντιμετωπιση.

Ναι φοβερή παραδοχή. Τέσπα

Time capsule για mac έχει κάνει κανένας γιατί δε βγάζω άκρη.

Μια παρατήρηση που έκανα. Έβαλα τους δύο wd red στα 2 κάτω slots και τον wd green στο πάνω slot μόνο του (μακρυά από τους άλους δύο ενοώ). Οι θερμοκρασίες είναι 31C για τους 2 red kai 35C για τον green. Δε ξέρω αν θα είναι παντοτινό αυτό αλλά εκεί είναι τις τελευταίες 2 ημέρες.

Υπαρχει τροπος να παιξουν εξωτερικοί srt, σε αρχεια mkv και m2ts απο το 212j κατευθείαν σε τηλεόραση που υποστηρίζει DLNA (συγκεκριμένα panasonic ST50);

αν καποιος διαθετει τηλεοραση με υποστηριξη DLNA ας ενημερωσει..
ευχαριστω

Ακριβώς...το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να δώσω την ίδια ονομασία και στα δύο αρχεία και να τα βάλω στον ίδιο φάκελο...

Βέβαια η δική μου είναι samsung (κάπου επάνω αναφέρθηκε μία samsung,γι'αυτό και συμπλήρωσα και στην δική μου κανονικότατα αλλά προφανώς κάποιος άλλαξε το μήνυμα του).

Last edited:
Ακριβώς...το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να δώσω την ίδια ονομασία και στα δύο αρχεία και να τα βάλω στον ίδιο φάκελο...

Βέβαια η δική μου είναι samsung (κάπου επάνω αναφέρθηκε μία samsung,γι'αυτό και συμπλήρωσα και στην δική μου κανονικότατα αλλά προφανώς κάποιος άλλαξε το μήνυμα του).
Με τον default dlna server του synology είδες εξωτερικούς υπότιτλους srt; Μήπως έκανες εγκατάσταση κάποιον άλλο dlna server;

Στην δική μου st50 με το synology είχα τα εξής προβληματα.
1) Δεν παιζει ήχο HD απο bluray rip ούτε κάνει downmix σε DTS 5.1 core.
2) Δεν παιζει εξωτερικούς υπότιτλους ούτε σε Mkv ούτε φυσικα σε m2ts.

Στα Mkv όμως τα οποία έχουν embedded υπότιτλους τους βλέπει κανονικά..

Υπάρχει κάποια λύση; Τουλάχιστον για τους external srt..

ή είναι limitation του media player της pany st50 (και δεν λυνεται) ή αδυναμία του synology dlna server (που ίσως υπάρχει λύση)

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι βρε παίδες... για το πως προστίθενται οι δίσκοι...

Εχω έναν 3ΤΒ, ntfs αυτή τη στιγμή, τίγκα στο υλικό (αλλά είναι backup και δεν με πειράζει αν σβηστούν όλα προσωρινά).
Οπότε φαντάζομαι ότι θα χαθούνε όλα, όταν μπει στο synology, σωστά? Και τι θα τον κάνει? ext3?

Όταν στο μέλλον θελήσω να προσθέσω και έναν δεύτερο δίσκο, θα έχει καμία επίπτωση στον πρώτο και στο ήδη υπάρχον υλικό? Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω κάποιο raid, αθροιστικά τους θέλω σε χωρητικότητα...

Με τον default dlna server του synology είδες εξωτερικούς υπότιτλους srt; Μήπως έκανες εγκατάσταση κάποιον άλλο dlna server;

Στην δική μου st50 με το synology είχα τα εξής προβληματα.
1) Δεν παιζει ήχο HD απο bluray rip ούτε κάνει downmix σε DTS 5.1 core.
2) Δεν παιζει εξωτερικούς υπότιτλους ούτε σε Mkv ούτε φυσικα σε m2ts.

Στα Mkv όμως τα οποία έχουν embedded υπότιτλους τους βλέπει κανονικά..

Υπάρχει κάποια λύση; Τουλάχιστον για τους external srt..

ή είναι limitation του media player της pany st50 (και δεν λυνεται) ή αδυναμία του synology dlna server (που ίσως υπάρχει λύση)
πρέπει ο player της τηλεόρασης να υποστηρίζει εξ υπότιτλους μέσω DLNA. Οι τηλεοράσεις της samsung το κάνουν. Μάλλον οι pany όχι από ότι φαίνεται.
Όσο για το HD ήχο, νομίζω ότι το DLNA δεν υποστηρίζει τη μεταφορά του.