Στην ίδια φάση είμαι και εγώ.
Έχω καταφέρει να συνδεθώ, όχι όπως θα ήθελα, αλλά συνδέομαι.
Για αρχή πρέπει το nas σου να αποκτήσει σταθερή ip στο εσωτερικό σου δίκτυο. Αυτό γίνεται ως εξής:
Control Panel>Network>General και στο Default geteway βάλε 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ανάλογα τι γράφεις για να μπεις στο router σου.
Control Panel>Network>Network Interface>Use manual Configuration και στο Ip address βάζεις κάτι του στύλ 192.168.0.50 (αν για να μπεις στο interface του router σου γράφεις 192.168.1.1 τότε και το ip address που θα βάλεις εκεί θα είναι 192.168.1.50)
Στο Subnet Mask βάλε 255.255.255.0. Τα υπόλοιπα μη τα πειράξεις.
Έτσι αποκτάς στατική ip στο εσωτερικό του δικτύου σου για το nas σου.
Μετά πας control panel>router configuration. Κάνε tick όλα τα services (ή έστω αυτά που σε ενδιαφέρουν. Το remote access στο nas σου είναι αυτά που έχουν Port 5000 και 50001), μετά πατάς setup router και μετά save.
Αυτό που έκανες τώρα ουσιαστικά έφτιαξε μιά λίστα στο upnp του router σου ώστε να ανοίγουν τα κατάλληλα ports και να σου επιτρέπεται η πρόσβαση από έξω (internet).Αν το router σου δεν υποστηρίζει upnp ή αν το έχεις κλειστό (άνοιξέ το) τότε πρέπει να πας στο
www.portfoward.com και να ορίσεις το router σου μετά synology ds212j (αν έχεις αυτό) και θα σου περιγράψει τη διαδικασία του να ανοίξεις manually τα ports. Αν σου βγάλει πως δε γίνται port forward γιατί είναι πολλά τα Ports που πρέπει να ανοίξουν (εμένα αυτό μου έβγαλε με το 413), αγνόησε το και αντί να βάλεις synology βάλε ένα οποιοδήποτε παιχνίδι (warcraft3 ας πούμε) και αντί να βάλεις τα ports που χρειάζεται το παιχνίδι θα βάλεις τα ports 5000 και 5001.
Έχει και ένα εργαλείο για να τεστάρεις αν ανοίξαν τα ports ή όχι. Χρησιμοποίησε το για να σιγουρευτείς ότι άνοιξαν.
Μετά επέστρεψε στο interface του nas και πήγαινε control panel>DDNS και φτιάξε ένα account (αν δεν έχεις) σε έναν από τους Service Providers που σου διαθέτει.
Αφού τα κάνεις αυτά δοκίμασε με το ddns που έχεις φτιάξει να μπεις στο nas σου από το internet. Μη το δοκιμάσεις από το ίδιο σου το δίκτυο γιατί πολλά router δεν υποστηρίζουν loopback και θα σου δείχνει ότι δεν ανταποκρίνεται. Δοκίμασε το με ένα 3g δίκτυο ίσως ή από τη δουλειά σου ή κάποιο άλο σπίτι.
Κανονικά θα πρέπει να σου δουλέψει απλά πληκτρολογόντας χχχ.synology.me (όπου χχχ το hostname που έχεις κάνει register)
Εμένα μου δουλεύει πατώντας
https://xxx.synology.me:5001 γιατί για κάποιο λόγο δεν ανοίγει το port 5000 αλλά ανοίγει το 5001.
Μπακαλίστικα αυτά είναι που πρέπει να κάνεις. Δε το κατέχω το άθλημα οπότε μπορεί να με διορθώσει κάποιος σε πολλά σημεία, πού ίσως να μην κάνω σωστά. Στο ψάξιμο είμαι εδώ και 4-5 ημέρες και πάω με δοκιμές. Καλή τύχη