cbfdim
AVClub Addicted Member
- 29 December 2013
- 1,882
Re: Απάντηση: Συντηρηση, επισκευη και προβληματα Φακων LED
Να δεις να σπανε ολοκαινουργια ζαντα αλουμινιου με την βαριοπουλα, να σε πιανει η ψυχη σου.
Πολλες φορες δεν ειναι τα λεφτα, αλλα ποσο σε εχει βολεψει στην δουλεια σου ενα συγκεκριμενο πραγμα. Θεωρω οτι ενα απλο ανταλλακτικο οπως το καπακι της μπαταριας - το οποιο εσπασε και απο κατασκευαστικη ατελεια - θα επρεπε να διατιθεται για ενα φακο 3 χρονων. Αν βεβαια νομιζουν οτι θα πετυχουν με αυτο, την πωληση του επομενου μοντελου, τοτε με εμενα εχουν χασει. Και απλα εχουν χασει και οποιαδηποτε μελοντικη αγορα μου, οσο καλο προιον και να βγαλουν.
Το sugru το ειχε αναφερει ο Μιχαλης (Χιωτης) ή ο Enduras (Κυριακος) διπλα καποια στιγμη, αλλα δεν ειχε παει το μυαλο μου για το φακο.
Ο χρονος που παραδιδονται ανταλακτικα για παλιοτερα μοντελα, συνηθως υπερβαινει την 20ετια, και εξαρταται και απο την πολιτικη της εκαστοτε εταιριας. Πρωτα σταματουν να παραδιδονται τα ανταλλακτικα που αφορουν αποκλειστικα και μονο συγκεκριμενο μοντελο και εχει σταματησει και η παραγωγη τους απο τις προμηθευτριες εταιριες, οπως ταπετσαριες, ειδικα πλαστικα, οργανα κ.τλ. Μετα βγαινουν σε "καμπανια" ανταλλακτικα με μεγαλο στοκ. Τελος αναλογα και με την πολιτικη της εταιρειας, πολλα βγαινουν "πρωτοκολο καταστροφης", η πωλουνται σε εταιριες "σκουπιδοφαγους" που αγοραζουν με το κιλο.Και καλά,δεν ξέρεις ότι ακόμα και τα αυτοκίνητα έχουν έναν ορισμένο χρόνο μέσα στον οποίον το εργοστάσιο πρέπει να σου δίνει ανταλλακτικά και μετά πάπαλα;Το αυτοκίνητο των 50000 ,όχι ο φακός των 50.
Να δεις να σπανε ολοκαινουργια ζαντα αλουμινιου με την βαριοπουλα, να σε πιανει η ψυχη σου.
Λογικό αυτό που λες Γιώργο, αλλά ο νόμος δεν παύει να ισχύει. Αν κάποιος έχει το κουράγιο να το κυνηγήσει, πιστεύω ότι θα δικαιωθεί. Πιστεύω πάντως ότι για είδη χαμηλής αξίας δεν αξίζει τον κόπο. Ακόμη κι αν βγει άκρη κι υπάρχει το ανταλλακτικό, το πιθανότερο είναι ότι η εισαγωγή από την αντιπροσωπεία κι η αγορά του θα είναι ασύμφορες. Καλύτερα να πάρει κανείς νέο φακό με τα ίδια λεφτά.
@cbfdim
Δες αν μπορείς να το φτιάξεις με sugru. Μπορείς να κάνεις παπάδες μ' αυτό.:builder:
Πολλες φορες δεν ειναι τα λεφτα, αλλα ποσο σε εχει βολεψει στην δουλεια σου ενα συγκεκριμενο πραγμα. Θεωρω οτι ενα απλο ανταλλακτικο οπως το καπακι της μπαταριας - το οποιο εσπασε και απο κατασκευαστικη ατελεια - θα επρεπε να διατιθεται για ενα φακο 3 χρονων. Αν βεβαια νομιζουν οτι θα πετυχουν με αυτο, την πωληση του επομενου μοντελου, τοτε με εμενα εχουν χασει. Και απλα εχουν χασει και οποιαδηποτε μελοντικη αγορα μου, οσο καλο προιον και να βγαλουν.
Το sugru το ειχε αναφερει ο Μιχαλης (Χιωτης) ή ο Enduras (Κυριακος) διπλα καποια στιγμη, αλλα δεν ειχε παει το μυαλο μου για το φακο.